De Mannen van de Zondag 4

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!


Het aantal mensen dat je voor is geweest op deze site.

                                                       

  

Zondag 3/4

Promotie voor de Zondag 4! Nou ja, promotie...de Zondag 4 wordt Zondag 3. Je kunt kampioen worden en toch in dezelfde klasse blijven spelen, maar een hoger team worden doordat een boegbeeld van de club wegvalt is natuurlijk ook een optie. Eigenlijk is het team direct hoger dan het eerste; vanaf nu staat het team beter bekend als Zondag 3/4 of Zondag DrieKwart :-). De grote opluchting hierbij is dat ons aller Pluisje de weg naar het voetbalveld weer schijnt te kunnen vinden, want hij schrijft:

Hij keert terug!

14 oktober 2008 was de dag, dat de Pluis voor het laatst in competitie verband gesignaleerd werd op de Negen Morgen te Muiderberg.
Sindsdien nog maar twee keer iets waargenomen. Deze waren de jaarlijkse vader en zonen wedstrijd (gewonnen) en het Yum Yum toernooi (ook gewonnen!)

Waarmee ik gezegd wil hebben, als je iets doet, doe het dan goed of blijf weg, haha.

Wel heb ik me vanuit de diverse stadions en andere locatie's, die mijn aanwezigheid verhinderden,
op de hoogte gehouden van het wel en wee van het vierde. vol bewondering en trots las ik van winst na winst, een gelijkspel tussendoor en heel af en toe een verlies partij. En hoewel 'betaald' naar (betaald) voetbal kijken erg leuk is, is zelf over het groene gras hobbelen toch echt veel leuker. Vraag maar aan Wesley, Klaas-Jan en zelfs cry baby Arjen valt toch liever in het gras, dan dat hij er naar kijkt.

Maar dan is het straks 13 September 2009, 14.30.

Het Vierde heeft inmiddels de zware taak om het illustere sterren team van het Derde op te volgen en dit seizoen het Derde te vormen.
als dit zo doorgaat, spelen we met een paar jaar allemaal in het Eerste.
En als laatste vakantie dag, wat is er nou mooier om dan na 11 maanden weer eens een competitie wedstrijd te spelen.
Ook dit jaar zal het aantal wedstrijden voor mij weer te weinig zijn. dus degene die ik speel moet ik dan maar m'n best doen haha.

Dus als algemene oproep:

Komt Allen!! Aw Bussum - Muiderberg zon 3 zondag 13 September 2009 te Bussum!!! Komt Allen!!

Zomertraining op hockeyveld

Vanaf maandag 15 juni kan er weer getraind worden op het hockeyveld. De organisatie ligt al jaren in handen van Frank Oudshoorn, die zorgt voor drinkwater en fruit na de training. Het zou wel eens het laatste jaar kunnen zijn dat er op het hockeyveld zelf getraind wordt, gezien de plannen voor kunstgrasvelden op het eigen sportcomplex van de voetbalclub.

Aanvangstijd 'senioren': 19:30
Kostenbijdrage: € 1,-
Schoeisel: bij voorkeur kunstgrasschoenen

 

Zondag 4 presteert aardig tijdens Vlaanderen Cup

Zaterdag stond de zoveelste editie van de Vlaanderen Cup op het programma en aangezien een van de teams niet kwam opdagen, bleek het programma iets anders dan vooraf bedacht. De spelers van de Zondag 4 Romebo Boys die rekende op maximaal 4 wedstrijden van 25 minuten kwamen bedrogen uit, want twee poules werden samengevoegd tot één en iedereen zou zodoende tegen iedereen komen te spelen. Dit betekende in praktijk dat er zes wedstrijden gespeeld moesten worden en de fitheid van de diverse spelers werd getest met totaal 150 minuten voetbal! Door het grote aantal wedstrijden verviel de Penaltybokaal helaas wel, waarbij de Zondag 4 Romebo Boys een grote kanshebber waren, met Ilja van den Bosch als keeper. Dit was een kleine tegenvaller, maar Ilja kon zijn waarde nog voldoende laten zien tijdens de wedstrijden.

Het toernooi was sowieso al een succes wegens het schitterende weer. Dat dit weer ook een nadelige kant had, bleek toen de team de velden opstapten; nog zonder echte inspanning, gutste bij sommigen het zweet als van de voorhoofden. Dat na afloop van alle wedstrijden deze voorhoofden rood verbrand waren, wisten ze toen nog niet. Het hoogtepunt van het toernooi was de winst op latere winnaar Geinburgia, wat tevens de enige winst van het toernooi betekende voor de Zondag 4 Romebo Boys. De overige punten werden behaald door drie gelijke spelen van 0-0, waaronder een ongelukkige tegen Vitalli Groep, een samenraapsel uit de selectie van Muiderberg. Een penalty leek de uitgelezen mogelijkheid om de volle winst te pakken, maar een zeldzame misser dankzij de paal, stond deze overwinning in de weg. De twee andere wedstrijden gingen verloren, waarbij vooral de laatste wedstrijd tegen Vlaanderen onnodig was. Maar het drukke spelschema eiste in deze wedstrijd zijn tol en het hielp ook niet dat de Zondag 4 Romebo Boys direct vanuit de wedstrijd tegen de selectiegroep door mochten voetballen tegen deze Vlamingen. Uiteindelijk won de Zondag 4 Romebo Boys nog wel een terechte prijs, namelijk die voor beste en oudste speler van het toernooi. De 10 minuten die Ric de Vries als invaller speelde tegen Vlaanderen, waren blijkbaar voldoende om menigeen in te laten zien met welk talent ze te maken hadden.

Al met al een bescheiden succes.

 

Vlaanderen- en Penalty Cup voor Zondag 4

Het betaalt zich uit dat we een Vlaanderen in de gelederen hebben, want zie, we hebben een uitnodiging ontvangen van de club om mee te doen met de Vlaanderen Cup. Het programma voor de wedstrijden is bekend. Er worden in ieder geval vier wedstrijden gespeeld en de Zondag 4 Romebo Boys (!) spelen hun eerste wedstrijd om 11:00.

De Zondag 4 Romebo Boys komen uit in poule A, met als tegenstanders RAP (Zondag afdeling), Huizen en de Vittali Groep. Nadat alle wedstrijden in de eerste ronde zijn geweest, zal er een eerste ronde voor de Penaltybokaal zijn. Zie hieronder het volledige programma.

 

 

Pluis verrast Zondag 4 niet met zijn inzicht!

DE PLUIS AWARDS 2008/2009

Dames en heren goedenavond,

Welkom bij de uitreiking van de jaarlijkse pluis awards, waar in diverse categorieen de winnaars bekend worden gemaakt.
De awards gaan naar spelers van Muiderberg zondag 4 die dit jaar het beste seizoen ooit doormaakten en als 2e op de ranglijst te vinden zijn.
Zij die zich op hun manier onderscheiden hebben, zullen vanavond met een pluis award naar huis gaan.
De uitslag is bindend en hierover kan niet gecorrespondeerd worden. Volgend jaar beter in dat geval.

Gouden Pluis:  Victor, meest gescoorde doelpunten seizoen '08/'09.
Zilveren Pluis:  Tin, grootste progressie als keeper van seizoen '08/'09.
Bronzen Pluis:  Jurgen, briljantste schrijver wedstrijdverslagen seizoen '08/'09.
Rode Pluis:  Daniel en Rutger, meest talentvolle voetbalbroers seizoen '08/'09.

Koperen Pluis:  Martijn en Imko, meest rotsvaste verdediger seizoen '08/'09.
Zwart/witte Pluis: Fabian, fotograaf van het seizoen '08/'09.
Grijze Pluis:  Ronald, Ter Beek van het seizoen '08/'09.
Witte Pluis:  Appie en Appie, onzichtbaar in het seizoen '08/'09.

Groene Pluis:  Pim en Bastiaan, meest gecarpoold in het seizoen '08/'09.
Oranje Pluis:  Floris, meest toepasselijke kleur van het seizoen '08/'09.
Gele Pluis:  Frank, meeste bananen gegeten in het seizoen '08/'09.
Witte Pluis:  Steven, schilder van het seizoen '08/'09.

Blauwe Pluis:  Ralf en Hamid, zeer solide in het seizoen '08/'09.
Paarse Pluis:   Jochem, Dave, Dennis en Tom, gewaardeerd als invaller in het seizoen '08/'09.
Zwarte Pluis:  Ric, Rien en Jan, foutloos in het seizoen '08/'09.

Bruine Pluis:  Auke, meest afgezegd en minst geschreven in het seizoen '08/'09.
Turqoise Pluis:  Marc, comeback Kid in het seizoen '08/'09 (“Do you come from a land Down-Under”)

Diamanten Pluis:  Dhr. Kervezee. lifetime achievement award voor wederom een jaar advies en trouwe support. Een pluis voor het gehele ouvre.


Tot zover de awards ceremonie, bedankt voor het applaus en aanmoedigingen het afgelopen seizoen, na de zomer stop gaan het we weer dunnetjes overdoen.
Wie weet kunnen we het wel doortrekken naar een plaatsje stijging?!


Tot na de zomer!

De Pluis zelf......

ps. De roze Pluis gaat naar Roy, als leider dit seizoen heeft hij er het meest werk aan gehad om iedere week weer een goed, uitgebalanceerd en talentvol team neer gezet.
Hiervoor hulde en het grootste applaus!!!!!!!

 

Zondag 4: 1-3 winst zonder te spelen..?

Als liefhebber van het spel maakt het je eigenlijk niet uit wanneer je moet voetballen, want moeten voetballen is dan mógen voetballen. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk ook op voor een niet nader te noemen speler van de Zondag 4 (op verzoek zal de Redaktie niet vertellen dat het hier om Jochem gaat…). Een liefhebber pur sang, zonder twijfel ook te zien aan zijn afgetrainde figuur, die het geen enkel probleem vindt om ’s ochtends vroeg op te komen draven als de nood hoog is. Nee, het was te danken aan de invallers dat er nog iets gedaan kon worden dat op voetballen leek. De vaste namen van het Vierde, (Bastiaan, Jochem, Dave en Dennis) vonden voor de verste uitwedstrijd tegen Quick AFC 1890 uit Amersfoort, voldoende animo in de regio Muiderberg om een compleet team op de been te brengen. Voor de volledigheid wil de Zondag 4 alle invallers bij naam noemen en bedanken voor hun inzet, dus: Martijn bedankt, Floris bedankt, Rutger bedankt, Imko bedankt, Ronald bedankt, Frank bedankt, Tin bedankt, Marc bedankt, Jurgen bedankt!

Om een lang verhaal kort te maken; de Zondag 4 schijnt met 1-3 gewonnen te hebben, maar eerlijk gezegd is op de burelen van de redaktie wat twijfel ontstaan over het tot stand komen van deze uitslag. Dat heeft voornamelijk te maken met de omstandigheden waaronder de overwinning tot stand gekomen zou zijn. De twijfelachtige feiten op een rijtje:

  •  Het geïnspireerde spel zou tot stand gekomen zijn door een geste van Frank H.; hij had voor iedere speler een tweetal banenen meegenomen;
  • Frank wordt buiten het veld danig onderschat getuige de opmerking: “Goh Frank, je bent hier zowaar wat, terwijl je anders altijd het lulletje bent..!”;
  • De gemiddelde leeftijd daalde, maar desondanks stond het team wel bol van het talent. Alhoewel; het was eigenlijk slechts 1 auto die bol stond;
  • De 1-3 overwinning zou tot stand gekomen zijn dankzij drie doelpunten van Dave (onder andere dankzij een prachtige hakbal en een sierlijke omhaal), twee van Jochem (1 na een sprint van 75 meter, waarbij hij iedereen zijn hielen liet zien) en één van Bastiaan (schitterende kopbal!), waarbij Dennis alle assists voor zijn rekening zou hebben genomen;
  • Dennis hierna zijn bijnaam Dennis Beckham heeft gekregen;
  • Auke heeft naar verluid een van zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld;
  • Vader Jan Bakker zou hebben geassisteerd zoals het hoort; onzichtbaar;

Deze feiten zijn nog niet bevestigd, maar in de wandelgangen gaat het gerucht dat de Zondag 4 überhaubt geen wedstrijd heeft gespeeld en een onderling trainingspartijtje heeft gespeeld. Ook de gossip dat Roy, Victor, Daniel, Auke, Hamid, Fabian en Steven op de hoogte geweest zouden zijn geweest van het niet hoeven spelen en gezamenlijk een dagje sauna hebben gedaan met een afsluitende barbecue op de camping, is nog niet bevestigd.

Even voor de goede orde; het schijnt zo te zijn dat Pluisje nog voor het definitieve einde van het seizoen iets van zich laat horen om alle prestaties door te nemen. Hij zou niet daadwerkelijk meegedaan hoeven te hebben om een goed beeld te hebben van het seizoen en daarnaast, een losvaste columnist heeft geen aanleiding nodig voor een goed verhaal.

 

Geel/blauw wint uiteindelijk toch...

De laatste wedstrijd van de Zondag 4 is twee weken geleden geweest en was tegen AS'80. Met kunst- en vliegwerk werden de drie punten meegenomen naar Almere en dat was misschien niet geheel terecht. Zo dachten de Almeerders er ook over, want ze kwamen vol enthousiasme naar het complex "De Negen Morgen". Scheidsrechter Rien had het zo nu en dan lastig, de Zondag 4 had regelmatig lastig en de supporters hadden het lastig om het spel te volgen door het heerlijke weer. Blijkbaar was het niet alleen goed voetbalweer, maar ook lekker weer om bij te kleuren . Over de wedstrijd zelf is niet veel bijzonders te vertellen, behalve dat geel/blauw uiteindelijk won. Alleen was het jammer dat de Zondag 4 in reserveshirts speelde en AS'80 de normale (lees: geel/blauwe) tenues aan had. De 1-4 nederlaag was meer dan terecht, want de Zondag 4 kwam alleen tot redelijk voetbal toen AS'80 de teugels een beetje liet vieren. Dit leidde wel tot de eretreffer na een verre ingooi van Ronald, die in het strafschopgebied door meerdere Muiderbergers net wel of net niet gemist werd, maar uiteindelijk na een schot wel in het doel belandde.

De nederlaag betekent dat de Zondag 4 een eventueel kampioenschap definitief uit het hoofd kan zetten en dat Wasmeer 5 volgend seizoen geen tegenstander kan zijn. Of er moet een spectaculaire wisseltruc uitgevoerd worden... 
Wasmeer is trouwens wel de tegenstander waartegen de Zondag 4 waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelt. Dat is op zich vreemd, want een week later is er nog wel programma, waar de Hilversumse ploeg nog wel mag aantreden. De Zondag 4 zou, na Wasmeer, alleen nog een uitwedstrijd moeten spelen tegen Quick AFC 1890, die zelf eerst nog tegen Muiden en 't Gooi spelen. Zodoende zou de wedstrijd in Amersfoort pas op 10 mei kunnen zijn, maar vooralsnog is er op deze datum geen programma. Zo kan het weer zo zijn dat het ene team het volledige aantal van 18 wedstrijden heeft gespeeld, terwijl andere teams tot maximaal 16 wedstrijden komen. Maar wie weet, misschien heeft de KNVB een verrassing in petto voor de 10e!

 

Ook 0-1 betekent drie punten!

Misschien is het niet het beste resultaat dat de Zondag 4 dit seizoen heeftbehaald, maar toch werd er mooi weer gewonnen van AS'80. Zonder een aantal zéér belangrijke schakels die om diverse redenen niet konden komen draven op de velden, wist de Zondag 4 drie punten te stelen uit Almere. Ok, de Zondag 4 -Thalys liep nou niet direct soepel en bij regelmatig leek het meer op een boemeltje op een achterafspoor, maar om de tweede plaats te handhaven, hoeft er niet altijd mooi gewonnen te worden. Sterker nog, er ís dit seizoen nog bijna niet mooi gewonnen, maar er wordt tenminste wel gewonnen! Dit keer was het Ronald die de enige en dus winnende treffer maakte en daarmee zijn seizoenstotaal weer een beetje opschroefde. Hoogstwaarschijnlijk zal de tweede plek ook daadwerkelijk de eindbestemming zijn van de TGZ (Train de Grande Zondag 4), maar iedere uitoverwinning is er één. Met nog vier wedstrijden voor de boeg (uit tegen Wasmeer (joepie!!) en Quick AFC 1890 en thuis tegen, is dit het beste seizoen voor de Mannen van de Zondag 4 in het bestaan van die Zondag 4. Volgende week is het team vrij en moet het zodoende weer een aantal dagen langer wachten op the bliss of playing for winning.

Uitslagen bekend tot zondag 29 maart, 18:52

Wasmeer - Victoria 2-1 (hoe verrassend!)
AS'80 - Muiderberg 0-1
Waterwijk - 't Gooi 4-0

 

Winst tegen Victoria of “Lingo met de  4”?

De wedstrijdvoorbereiding van de Zondag 4 is over het algemeen niet erg verschillend van de voorbereiding van andere voetbalteams. Afgelopen zondag speelde de Zondag 4 thuis en werd Victoria ontvangen op ‘de Negen Morgen’. In Loosdrecht/Hilversum had Victoria niet geheel terecht aan het langste eind getrokken, dus misschien zou een goede voorbereiding wenselijk zijn voor deze wedstrijd. Maar een goede voorbereiding is voor ieder team anders. Bij de Zondag 4 houdt het in dat een half uur voordat er afgetrapt moet worden de laatste spelers aankomen op het complex, twintig minuten voor de start van de wedstrijd de kleedkamer wordt opgezocht en daar begint het ritueel. Iedere speler heeft zijn eigen shirt en broek en deze hebben allen hun eigen nummer. Zo zou Pluisje, als hij eens mee zou doen, zijn grote voorbeeld eren met shirt- en broeknummer 14, terwijl de Pinguin acteert met nummer 23. Zodra de tenuetas geopend wordt, worden de verschillende shirtnummers al ware het echte Lingo-nummers, van het bekende Trosprogramma met Lucille Werner, door de kleedkamer geroepen. Dit geheel wordt vakkundig begeleid door Bananen Frank H. met de uitroep “GROEN! GROEN!”. Hij is op zoek naar de groene Lingo-ballen voor de Jackpot. Ondanks het feit dat dit ritueel zich vrijwel iedere week herhaald, zijn de groene ballen nog niet gevonden, dus de Zondag 4 twijfelt of ze überhaubt wel in de tas zitten. Iedere week is een andere speler zijn ‘eigen’ nummer kwijt en nadat de opstelling en wissels zijn bekend gemaakt zijn, blijkt juist dát shirt gek genoeg om de schouders van Steven T. te zitten. Afhankelijk van hoe graag de speler in kwestie zijn eigen nummer wil hebben, volgt een uitwisselingsproject tussen de verschillende spelers en shirts, waarna onder begeleiding van de geur van alcoholische versnaperingen verspreid uit verschillende gaten het veld wordt opgezocht. De warming up bestaat uit het welbekende boom-omplassen of warm schieten van de keeper, al lopen sommige fanatiekelingen daadwerkelijk heen en weer om hun spieren op de juiste manier warm te maken.

Tegen Victoria bleek deze voorbereiding een succes, want al snel kon Muiderberg een voorsprong nemen. Een voorzet belandde ter hoogte van de penaltystip, daar werd een overtreding begaan, waarna de losse bal door Hamid werd ingeschoten. 1-0. De protesten van Victoria kwamen snel. Omdat er eerder al gefloten werd en er een  gegeven zou moeten worden. Met de zekerheid dat deze er in zou gaan, aarzelde een zekere ISO niet en stapte met bal en al naar de strafschopstip. Alsnog 1-0. De (letterlijke) schok van de dag kwam niet veel later. Na een aanval van Muiderberg verwerkte de verdediging van Victoria de bal tot corner. De corner werd voor het doel gebracht, belandde uiteindelijk op het hoofd van “Poetin 2” Rutger, die de bal doorkopte richting tweede paal. Daar stond Imko met zijn rug naar het doel en zweefde Imko niet veel later door de lucht. Niet omdat er een overtreding werd begaan, nee, omdat hij de bal wilde raken. En de enige logische optie daartoe was volgens hem een !

Met het gemak van een volleerd amateurturner raakte Imko de bal, die vervolgens prachtig buiten bereik van de keeper rechts naast hem het doel in vloog. De krater die het spektakel na landing tot gevolg had, zal Willem ter Beek schrik aanjagen, maar de 2-0 stond wel op het bord! De eerste helft werd verder nog opgeschrikt en stilgelegd omdat de rechtshalf van Victoria in de achtervolging op Hamid iets voelde knappen en per brancard en later ambulance met waarschijnlijk een gescheurde achillespees naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Het gebruikelijke wisseltafereel in de rust is bij de Zondag 4 een familiefestijn. Frank wisselt met Tom en Rutger wordt vervangen door Daniel. Waar de eerste helft het aanzien nog wel waard was, was de tweede helft bijzonder zwak. Door een volgende blessure kwam Victoria met negen spelers te staan en door het matige spel konden ze met een afstandsschot tot verbijstering van de toeschouwers op 2-1! De Zondag 4 kwam hierna iets beter in het spel, maar het hield niet over. Een buitenspeldoelpunt van Hamid werd terecht afgekeurd, maar het was diezelfde Hamid die voor lucht zorgde. Dankzij een overtreding op Victor, die overigens niet meer bij de bal kon, kreeg Muiderberg zijn tweede penalty. Omdat het de tweede van de dag was, mocht Hamid aanleggen en toen de keeper een hoek koos, was het een eenvoudig klusje om de bal in de andere hoe te leggen. 3-1 en overwinning binnen. Omdat Wasmeer en Weesp tegen elkaar moesten spelen, zou deze overwinning voor de Zondag 4 sowieso een gunstige zijn. Of de achterstand van zes verliespunten op koploper Wasmeer zou worden verkleind óf nummer drie Weesp zou op een grotere achterstand gezet kunnen worden. De overwinning betekende in ieder geval dat Victoria, de nummer 4 van de ranglijst, verder achterop raakte. Uiteindelijk bleek Wasmeer met maar liefs 6-0 van Weesp gewonnen te hebben, zodat de Zondag 4 de tweede plaats stevig in handen lijkt te hebben. Volgende week staat er weer een redelijk belangrijke wedstrijd op het programma, want dan mag de Zondag 4, met flink wat afwezigen, naar AS’80, de nummer 5 uit de competitie.

Men fluistert dat:

·         Roy per week een ander telefoonnummer heeft waar afgemeld moet worden;

·         Scheidsrechter Rien niet kon fluiten door een blessure en hierdoor indirect voor twee penalty’s zorgde;

·         Scheidsrechter Ric zijn onlangs opgedane kennis met EHBO in praktijk mocht brengen op de achillespees van rechtshalf Bob van Victoria;

·         Pluisje’s achillespees het wel goed doet en hij is gesignaleerd op het trainingsveld;

·         Het zodoende niet lang kan duren voordat de Zandhaas verdikt wordt met een bijdrage van Pluisje;

·         Padre Pluisje, ofwel assistent-scheidsrechter Jan niet veel te genieten had en uit verveling zelfs ballen uit de sloot ging halen.

 

Moeizame, maar verdiende winst tegen 't Gooi

Het nieuws van de afgelopen weken was niet het nieuws zelf, maar wat aan het nieuws vooraf ging. De commotie die ontstond over het gesprek tussen NOS-nieuwslezer Eva Jinek en een technicus (Pluisje..?), groeide van een incident uit tot een ringtone, You-tube-filmpjes en zelfs inburgering van de uitspraak "If You Have It, Flaunt It". Zij doelde hierbij op twee van haar sterke punten die ze zou moeten laten zien omdat ze ze had, wat door de Zondag 4 gretig werd opgepakt. De Zondag 4 had méér dan twee sterke punten, dus moest zeker iets kunnen "flaunten"! Na een lastige wedstrijd tegen Waterwijk en benauwde 3-4 winst, stond deze week de uitwedstrijd tegen 't Gooi 7 op het programma. Eerder in het seizoen was de wedstrijd nog afgelast, maar nu zouden de omstandigheden goed genoeg blijken om te voetballen. 't Gooi doet het met tien punten uit elf wedstrijden niet al te best, maar is een lastige tegenstander, waar de Zondag 4 over het algemeen veel moeite mee heeft. Zo ook deze uitvoering. Nadat de meeste de weg naar het Kininelaantje hadden gevonden en er voldoende spelers aanwezig waren om te beginnen, floot de scheidsrechter van dienst voor het begin. Met Tom H. in de basis in plaats van Frank H. en verder Floris en Rutger als wissels, probeerde de Zondag 4 het heft in handen te nemen. Met de ouderwetse steun van Padre Pluisje langs de ene en nieuwerwetse steun van Appie langs de andere lijn, moest het wel een topprestatie worden. Ok, 't Gooi kreeg niet veel kansen en ja, de Zondag 4 was dreigender, maar om nou te zeggen dat er iets werd laten zien...nee. Er waren een aantal kansen, maar echt gevaarlijk werd Muiderberg niet, maar gelukkig kon er toch gejuicht worden. Martijn werkte een bal weg, naar eigen zeggen zag hij Victor vertrekken en met deze vlijmscherpe counter kwam de voorsprong op het bord te staan. Aangezien 't Gooi er weinig tot niets tegenover kon zetten, werd de lange gang naar de kleedkamer ingezet toen de scheidsrechter voor de rust floot.

De tweede helft betekende wind mee, wat het combinatievoetbal van de Zondag 4 ten goede zou moeten komen. Frank H. verving Tom H. en Rutger kwam in het veld voor Steven, waarmee de balans meer op het middenveld kwam te liggen. Nog steeds kwam 't Gooi niet echt gevaarlijk in de buurt van het Muiderbergse doel, maar met wat hulp kwamen ze toch op gelijke hoogte. Een aanval van 't Gooi belandde aan de rechterkant van het veld en de speler die daar de bal kreeg, plaatste een zwak schot in de richting van het doel. In de veronderstelling dat hij naast en niet ín het doel stond, liet Tin de bal lopen, waarna de bal tot ieders verbazing het doel inrolde. 1-1, verontwaardiging alom. Om niet door een sullige inschattingsfout te verliezen, zette de Zondag 4 alle zeilen bij, maar bleek niet bij machte om een echte vuist te maken. Aangezien ook de scheidsrechter niet altijd scheen te weten wat hij nu eigenlijk aan het doen was, werd het alleen maar lastiger om een goed resultaat uit Hilversum mee te nemen. Toch kwam de Zondag 4 steeds vaker in de buurt van het doel van 't Gooi en bij de zoveelste corner werd de luchtmacht voor het doel gezet. De bal werd goed voor het doel gezet, maar bleek na een scrimmage een prooi voor de keeper. Rutger ging in de weg lopen om de counter eruit te halen en dit bleek een gouden zet. De keeper zag Rutger waarschijnlijk over het hoofd en gooide de bal zo maar tegen hem aan. In een reflex draaide Rutger zich om, zag de bal en schoot binnen. 1-2! De Zondag 4 trok zich iets meer terug om de voorsprong te behouden en toen de scheidsrechter het sein gaf dat er nog vijf minuten te spelen waren, leek de overwinning binnen. De scheidsrechter stond nog met vijf vingers in de lucht, waarna Ronald de bal vol op de wreef kreeg en richting snelweg schoot. De bal belandde in de sloot tussen veld en weg. Er werd gevraagd om een reservebal, maar toen deze niet aanwezig bleek, waren de vijf minuten blijkbaar voorbij. De zwaarbevochten drie punten waren binnen en het verhaal van de wedstrijd: de keepers...

Conclusie van deze wedstrijd: The Zondag 4 has it, but didn't flaunt it!

 

Bericht terug vanuit 's Graveland

Beste Mannen van de Zondag 4,
 
Dank jullie wel voor dit hart onder de riem. Het gaat inderdaad, sportief gezien, niet al te best met ons team. Hopelijk ligt het jaar 2009 ons wat beter. Natuurlijk wordt de site van Muiderberg 4 vanuit 's-Graveland altijd in de gaten gehouden. Qua resultaten lijkt het bij jullie allemaal lekker te lopen. Op de site missen we echter nog wel eens een sappig wedstrijdverslag of een foto. Bijvoorbeeld van de ongetwijfeld spannende wedstrijden tegen de Wasbeer en hun scheidsrechter.
Ook jullie veel succes in de tweede seizoenshelft. Misschien tweede worden op doelsaldo, dan staat wellicht volgend seizoen de wedstrijd tegen 's-Graveland 5 weer op het programma.

Met sportieve groet, ook aan vlaggenist Jan Bakker,
 
de voltallige webredactie van 's-Graveland 5

 

Onthouden voor het weekend:

                                    

 

Eerste wedstrijd 2009 betekent winst voor Zondag 4

Met een overtal aan spelers en zodoende meer dan voldoende wisselmogelijkheden, mocht de Zondag 4 aantreden tegen Weesp. De wedstrijd in Weesp werd op het kunstgras onnodig verloren, zodat er een gemotiveerd team aan de aftrap stond. Zonder bijzonder goed te spelen wist de Zondag 4 met 3-1 te winnen, waarbij de eretreffer van Weesp niet had gehoeven. Rutger wist met een kopbal zijn eerste doelpunt te scoren na een corner van Victor, Victor zelf scoorde ook met een kopbal na een voorzet van Down Under en het derde doelpunt kwam van de voet van 'de kleine marinier', Jelle.


 

AFGEKEURD Zondag 15 februari: Quick 1890 AFC - Zondag 4

De herkeuring is geweest en de wedstrijd tegen het zevende is zojuist afgekeurd. Een nieuwe zondag zonder voetbal dus; het begint te wennen!

Het programma voor aanstaande zondag is zoals onderstaand. Het is op moment van schrijven nog niet afgelast, maar de webredaktie verwacht...

Bron: knvb.nl

Wil je weten of het is afgelast; hoe 'm hier, hou 'm scherp! Of terwijl, check de site, www.nos.nl of teletekst.

 

Zondag 4 in het theater?

De webmaster kreeg een tip van een trouwe lezer van de site. De wedstrijden van de Zondag 4 zijn meer dan vermakelijk, dat is alom bekend. Maar dat dit blijkbaar zelfs zo ver reikt dat er belangstelling vanuit de theaterwereld zou zijn, is zelfs voor de trouwe volger een verrassing.

 

Speler Zondag 4 genoemd op RTL.nl

Tot grote verbazing van uw webmaster bleek een van de spelers van de Zondag 4 gisteren plotseling binnenlands nieuws te zijn! Klik op onderstaande schermafbeelding voor het volledige bericht:

 

Zo. 14 december afgelast

De wedstrijd tegen Quick AFC van zondag 14 december is afgelast door de KNVB (zie onderstaande. Gelukkig geen gezeur of we nou in West 1 of West 2 spelen, want die liggen er allebei uit :-D).

 

 

Zondag 4 ruist tegen Hilversum 3

Nadat de terugwedstrijd tegen Wasmeer vorige week was afgelast, mocht de Zondag 4 tegen Hilversum 3 proberen om weer eens een goed resultaat neer te zetten. Hilversum is lijstduwer van onze competitie, mede omdat ze later in de poule zijn ingevoegd. Daarnaast heeft de ploeg het zelf ook moeilijk met veel doelpunten tegen en een minimaal aantal punten die tot nu toe konden worden bijgeschreven. Een uitslag als 19-1 tegen Wasmeer is een absolute uitschieter, maar feit is dat weinig teams echte moeite hebben tegen Hilversum. Dit kan voor regelrechte onderschatting zorgen bij de tegenstander, wat bleek uit de prestatie van de Zondag 4 in vooral de eerste helft.

Op een redelijk veld, in de kou, met heerlijk voetbalweer betraden de Mannen van de Zondag 4 het strijdtoneel. De scheidsrechter, voor deze gelegenheid gekleed in een camouflerend grasgroen, zag beide teams enthousiast dribbelen op het veld en keek vol bewondering naar de gezamenlijke warming-up die alles weg had van een professionele organisatie. Toch bleef de Zondag 4 overtuigd van eigen kunnen, al moesten er op het laatste moment nog twee wissels doorgevoerd worden omdat Martijn en Victor opgesloten achterbleven in de kleedkamer.

De start bleek stroef. Er werd matig samengespeeld, misschien dat de combinatie van het latere tijdstip dan normaal, de zon, het koude weer en de afwezigheid van Pluisje, voor wat onwennigheid zorgde. Kleine fouten werden afgewisseld met grotere misverstanden, zwakke passes kregen dito aannames, kort samengevat bleef het aantal hoogtepunten van de eerste helft beperkt tot overvliegende vogels, de vlagsignalen van Jan "Padre Pluis" Bakker en een erg mooi doelpunt van...nou ja, een mooi doelpunt van iemand die op de achterlijn in het strafschopgebied vier man wist uit te spelen en daarna ook nog de keeper wist te verschalken. En gelukkig bij de Zondag 4 voetbalde. Zo zie je maar; het studentenleven hóeft niet altijd prestaties te beïnvloeden. Tot zo ver de eerste helft en dat zegt eigenlijk al meer dan genoeg.

De tweede helft was stukken beter. Er werd rustiger samen- en overgespeeld, 'de lange bal' werd uit het spel gehaald en vervangen door korte passes die zowaar aankwamen en dit zorgde ervoor dat het een redelijk goede tweede helft werd. Uw Zondag 4 wist nog acht keer te scoren zodat de score uitkwam op 8-1. De oplettende lezer ziet dat dit eigenlijk niet klopt, maar de oplettende lezer rekent buiten Steven Tulp. Hij was de enige die, met een mooie terugkopbal, Tin wist te verschalken. Hiermee luidde hij trouwens wel de opstandig van Muiderberg in, want dit doelpunt zorgde voor de aansluitingstreffer voor Hilversum; 2-1. Daarvoor had Daniël zijn broer laten zien hoe hij moest scoren, door een bal van Ronald op waarde te schatten en achter de keeper te leggen. Ronald zelf wilde niet achterblijven en maakte op aangeven van Steven 3-1 en hiermee was het verzet van Hilversum definitief gebroken. Rutger had goed de kunst van het scoren afgekeken bij Daniël en uit een dood-spel-moment kopte hij raak. Omdat een van de hoofdrolspelers van een doelpunt deze middag blijkbaar ook een rol moest hebben bij een volgend doelpunt, voelde Victor zich geroepen om de scoren. Vrijstaand op de rand van de 'zestien', kreeg hij de bal aangespeeld door Floris, waarna Victor zijn voet tegen de bal aanzetten om de bal diagonaal langs de keeper in de rechterhoek te schieten. Echter ging dit niet helemaal zoals gepland, zodat het leer met een rolletje in de linker benedenhoek uitkwam! Het bleek nog niet genoeg, want Victor kreeg de smaak te pakken en werd gelanceerd richting doel van Hilversum. In het strafschopgebied werd hij neergehaald en met een 5-1 voorsprong gingen de blikken naar Tin om de penalty te nemen. Met keepershandschoenen aan kwam Tin uit het doel gerend naar de penaltystip van de tegenstander. De spanning was van de gezichten van de wederom massaal toegestroomde toeschouwers af te lezen, maar Tin trok zich hier niets van aan en schoot de bal achter zijn tegenstrever. Ralf kwam hierna in het veld, nadat hij zijn kunsten als ballenjongen had laten zien, en vrijwel direct gaf hij zijn visitekaartje af door met een bekeken schot van de punt van de zestien de keeper in de korte hoek te passeren. Zelfs dit bleek nog niet het einde van de dadendrang van de Zondag 4. Mitch had zijn plek opgezocht als voorstopper en kon hier makkelijk opkomen. Hij zag Victor vertrekken, aan wie dit karwei wel was toevertrouwd. De eindstand werd bepaald op 8-1. Een matige eerste helft en een betere tweede helft, tegen een zwakke tegenstander. zo kan de wedstrijd het beste getypeerd worden. maar het zijn weer eens drie punten en die waren meer dan welkom!

Men zegt:
* Dat de eindstand eigenlijk 9-1 was, maar niemand zag het doelpunt van Roy waarbij hij na een solo van eigen '16', tien man omspeelde en de bal met een poeier vanaf 25 meter vol in de rechterkruizing schoot;
* Ralf een nieuwe roeping heeft gevonden als ballenjongen;
* De ballen expres in de sloten en over de weilanden heen werden geschoten om Ralf maar niet in te hoeven laten vallen;
* Pluisje in het nieuwe jaar zeker weer op de velden en in de Zandhaas te bewonderen zal zijn;
* Dit ook geldt voor de hoffotograaf Fabian;
* Willem ter Beek erg onder de indruk was van de prestaties van Roy;
* Roy hierdoor kan rekenen op een hesje bij de training van de FC Donderdag;
* Tin na Kerwin de tweede keeper is die een doelpunt maakt bij de Zondag 4;
* Het aantal wissels tijdens een gemiddelde wedstrijd van de Zondag 4 niet bij te houden is;
* Het team Ronald vervloekt voor Penguin-douchetemperatuur;
* Dit verslag nu ten einde is.

 

Zondag 4 Quiz

Zondag 4 Quiz

 

Het is weer eens zo ver, een bijdrage van de Zondag 4. Bij langere afwezigheid van Pluisje Himself is het natuurlijk lastig om origineel voor de dag te komen, want een verslag schrijven is zóó 2007! Daarom dit keer een verslag in quizvorm. Beantwoord de vragen goed, stuur ze door en je maakt kans op een geweldige prijs, namelijk een handdruk van een van de spelers van de Zondag 4 naar keuze of een schouderklopje van Pluisje!

 

1) Voetbal is een:

A. Zomersport                                                     B. Wintersport            

C. Sport voor mannen met  bierbuiken                 D. Iets waar iedereen verstand van heeft

 

2) Voetballen zonder Pluisje is voor de Zondag 4 als:

A. Zeilen zonder water                                         B. Zondag 4 zonder assistent-grensrechter      

C.  Een pinguïn in de woestijn                               D. Alle genoemde antwoorden

 

3) Een wedstrijd in de sneeuw zorgt voor:

A.  De nodige onhandigheid                                  B. Bevroren ballen     

C.  Onzichtbare (loop)lijnen                                  D. Alle genoemde antwoorden

 

4) De Zondag 4 tegen Wasmeer heeft als resultaat dat er:

A.  Een ontspannen sfeertje op het veld heerst       B. Nieuwe vrienden gemaakt worden    

C.  Een demonstratie voor het voetbal te zien is     D. Geen van deze antwoorden

 

5) Spits Daniël staat ook bekend als:

A.  Poetin         B. Pluisje       

C.  Pinguïn        D. De broer van Rutger

 

6) Het aantal spelers van de Zondag 4 met een rugnummer onder de 10 is:

A.  1                 B. 2              

C.  3                 D. 4

 

7) De vaste trainingsavond van de Zondag 4 is:

A.  Alleen bekend bij intimi          B. Zondagochtend, tijdens de wedstrijd         

C.  Dinsdagavond                        D. Er niet, al is dat wel nodig

 

 

Het enige antwoord dat jullie kado krijgen is het antwoord op de volgende vraag:

 

*) De enige juiste uitslag Muiderberg 4 – Wasmeer 5 is

A. 19-1               B. 1-1       

C.  1-3                D. 0-6

 

Het juiste antwoord van vraag 8 is C, 1-3. Juiste antwoorden kunnen per tam-tam worden doorgeklopt richting De Lent of naar zondag4@zondag4.tk.

 

Tweede verlies...

Nadat eerder Weesp wist te winnen van de Zondag 4, iets wat in het traditionele rijtje van verliezen-van-jezelf viel, bleek ook Victoria te sterk. Misschien was de uitslag niet geheel terecht, maar in ieder geval was de ploeg van de Knorrfabriek effectiever voor het doel. Geen excuses dit keer over een slecht veld, koude kleedkamer, partijdige scheidsrechter of onderling gezeur, want dit was allemaal niet aan de orde. De wedstrijd werd in de eerste helft verloren, omdat Victoria de twee keer dat ze op het doel van Muiderberg afgingen wisten te scoren, waar de Zondag 4 dit aan de andere kant naliet. Vooral na rust was de Zondag 4 veel meer in balbezit en hier en daar gevaarlijk dicht bij een doelpunt, maar omdat Victoria handig gebruik maakte van de wil van de Zondag 4 om punten te pakken en met een paar counters het verschil maakten, bleven de punten in Nieuw-Loosdrecht. Onterecht? Misschien wel, want een gelijkspel was waarschijnlijk verdiend geweest. Jammer? Zeker!

Volgende week: Muiden thuis om 12:30, tenminste volgens de laatste gegevens. Aanwezig zijn om 11:45.

Pluisje Shakespeare, act 2, scene 14

Zondag 4 - Het Gooi, een toneelstuk in drie bedrijven.

 

8.50 Wekker gaat, snooze.

9.00 Wekker gaat nog een keer, nog een snooze.

9.10 Wekker gaat voor de derde keer, opstaan.

v.a. 9.10 Douchen, aankleden, voetbal tas inpakken en op weg naar het voetbal veld.

9.45 Aankomst kantine.

10.00 Klaar voor omkleden, maar waar is de tegenstander?

10.15 Omgekleed, nog steeds geen tegenstander!

10.30 Tegenstander blijkt al bij Eemnes te zijn, tevens start eerste bedrijf.

10.31 Aftrap had plaats moeten vinden, maar er is nog geen tegenstander!

10.50 Eerste tegenstander op complex, zonder shirts.

11.05 Tegenstander bijna compleet, nog steeds zonder shirts.

11.10 Shirts aanwezig!

11.15 Minuut stilte vanwege het overlijden van ere-lid Dhr. Bakker

11.16 Aftrap, tevens start tweede bedrijf.

11.40 Het Gooi scoort 0-1.

11.45 Zondag 4 maakt gelijk na een schitterende vrije trap van "de Duitsche Pinquin"

12.00 Rust op het veld, Danny er uit, Ralf er in.

12.05 Aftrap tweede helft, tevens start derde bedrijf.

12.15 Zondag 4 scoort 2-1 na een mooie aktie van "de Daniel show" (zonder "row the boat").

12.25 Zondag 4 scoort 3-1 na een solo om half Het Gooi van "13 Tosti's Ab".

12.30 Viktor valt uit met rugklachten, Danny valt weer in.

12.35 De Pluis valt ook uit, hamstring dit keer.

12.40 Zondag 4 scoort 4-1 na een schot uit vermoeidheid van "de Duitsche Pinquin"

12.45 Eindsignaal, einde derde bedrijf, einde toneel stuk.

 

Zondag 4 wint van 't Gooi en ziet koppositie

De uitslagen en stand (www.knvb.nl):Het programma voor de aankomende weken ziet er als onderstaand uit:

 

05-10: AS'80 - Zondag 4 afgelast

 

 

Bekercompetitie verkapte voorbereiding, competitie begint met winst

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. De competitie is afgelopen zondag ook voor de Zondag 4 van start gegaan, nadat het bekertoernooi niet veel heeft opgeleverd. Natuurlijk was de Zondag 4 zoals altijd eerzuchtig, maar het eerste bekerduel maakte al duidelijk dat er niet veel eer viel te behalen. De winst die gehaald werd bestond uit het feit dat er een drietal wedstrijden samen werd gespeeld, de conditie werd verbeterd en dankzij een aantal experimenten werd aangetoond dat niet alle ideeën goed uitvoerbaar zijn. De bekerduels moesten gespeeld worden tegen respectievelijk NVC, Waterwijk en Batavia'90 en waren de eerste wedstrijden in het seizoen. Aangezien de trainingen pas waren begonnen en het team verre van compleet was, moest er een beroep gedaan worden op een buslading gastspelers, van binnen en buiten de club. Deze spelers zouden in een goed spelend, geoliede machine zonder problemen kunnen meedraaien, maar in een team wat door de vele afwezigen nog geen team is, is het lastiger. Dit bleek ook in de wedstrijden zelf. Bij iedere wedstrijd was de tegenstander beter, conditioneel sterker en gretiger, wat voor de Zondag 4 uiteindelijk als resultaat had dat de wedstrijden allen verloren gingen. NVC won in Naarden met 5-3, Waterwijk was in Muiderberg met 0-4 te sterk en Batavia'90 keerde terug naar Lelystad met een 3-6 overwinning.

Het zag ernaar uit dat de vaste kern voor de eerste competitieduels weer redelijk intact zou zijn, maar ook afgelopen zondag bleek het aanpassen waar mogelijk. Bij afwezigheid van een vaste keeper is Een Duitse Pinguin in het doel ook niet alles, maar tegen Quick 1890 AFC 7 uit Amersfoort bleek zowel hij, als eventuele invaller Pluisje niet aanwezig. Als oplossing werd een nieuwe ster gelanceerd, want Tin mocht zich proberen te profileren als hoogvliegende Kung-Fu-keeper. De afwezigheid van Pim, Ronald, Frank, Auke, Dennis (zware enkelblessure), Fabian (langzaam terugkerend van een blessure) en Ap, alsmede het gemis van diverse gastspelers, zorgde voor een mooie opstelling. Victor begon als wissel, aangezien hij een gedwongen voorbereiding had die bestond uit lopen van woonplaats Naarden naar Muiderberg.

 

Muiderberg begon voortvarend aan de wedstrijd en wist de bal goed rond te laten gaan. Eventueel balverlies werd op het middenveld snel opgepakt voor Floris en voornamelijk Hamid en mochten de aanvallers van Quick toch in de buurt van het strafschopgebied kwamen, werden ze vakkundig verdedigd. Het redelijk verzorgde spel leverde echter geen direct gevaar op en het was uiteindelijk zelfs de ploeg uit Amersfoort die de eerste doelpoging mocht noteren. De spits van Quick schok echter blijkbaar van het uitlopen van Tin en schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Vanaf dit moment was het de Daniël-show. Zijn eerste echte wapenfeit als spits was een actie aan de linkerkant van het strafschopgebied. Met een snelle beweging werd de verdediger uitgespeeld, waarna een schot werd afgevuurd. De keeper kon had geen kans om het schot te keren, want de bal belandde prachtig in linkerbovenhoek. Victor verving Ralf en na deze wissel hadden de spitsen de smaak te pakken. Na een lange soloactie van Ab, kwam de bal voor en wist Daniël voor de tweede keer het net te vinden. Hij had zelfs de kans om een echte hattrick te noteren, maar het schot wat hij afvuurde richting doel was te hoog. Dit leidde tot de reaktie bij medespelers dat dit zeker het eerste schot was dat hij wél goed raakte. Zonder al te veel problemen werd de kleedkamer opgezocht voor de rust, waar de spelers zonder al te veel voorbereiding even konden uitpuffen.

 

Onder het toeziend oog van Roy werden in de kleedkamer de kleine onvolkomenheden van de eerste helft aangekaart, kregen de conditioneel mindere goden vocht toegediend en werd besproken hoe de tweede helft gespeeld zou moeten worden. Nog voordat de scheidsrechter van dienst het team kwam halen, werd de gang naar het veld ingezet om te beginnen met de tweede helft.

 

De tweede helft was voor het grootste gedeelte identiek aan de eerste. Er werd aardig gevoetbald, goed gecombineerd, maar zo nu en dan ook iets te nonchalant samengespeeld. Hierdoor moest er vaker dan gewenst ingegrepen worden, zonder dat dit zware gevolgen had. Na enige tijd vond de voorhoede het zelfs nodig om de score nog naar iets op te voeren en een goede aanval wist (wéér) Daniël het net te vinden. Toen niet veel later de 4-0 werd aangetekend door het dynamic duo Ab en Daniël, leek de wedstrijd gespeeld. Zeker toen Ab en Daniël na een verkeerde buitenspelval met z’n tweeën op de keeper van de tegenstander af konden gaan. De 5-0 kon niet uitblijven, maar omdat de spitsen net iets te enthousiast waren, kon de scheidsrechter niet anders dan voor buitenspel fluiten op het moment dat de keeper werd uitgespeeld. Hierna sloeg de vermoeidheid bij Muiderberg in de benen en langzaam maar zeker verloor het middenveld de grip op de wedstrijd. Hierdoor kwam ook de verdediging meer onder druk te staan en kon de Amersfoortse ploeg meer en meer richting het doel van de Zondag 4 voetballen. Doordat er te laat werd ingegrepen, kreeg de nummer 9 van Quick de bal, na een lage voorzet van rechts, en schoot hij deze in de verre hoek langs Tin schuiven. Met de 4-1 op het fictieve bord, bleef Quick de aanval zoeken, maar de hoge voorzetten werden door Tin vakkundig uit de lucht geplukt of weggetikt. Toen de Zondag 4 uiteindelijk de rust kon herstellen, bleek dat de wedstrijd op z’n einde liep. Na een aantal minuten floot de scheidsrechter voor het eind. Met een voldaan gevoel en drie punten in de tas, werd uitgekeken naar de vaste dinsdagavond training op de Negen Morgen.

 

Bekerduels geen succes voor Zondag 4

Nadat de Zondag 4 vorig jaar als voorbereiding op het seizoen een tweetal bekerduels speelde, stond ook deze jaargang weer een bekerprogramma op stapel. De bekerduels moesten gespeeld worden tegen respectievelijk NVC, Waterwijk en Batavia'90 en waren de eerste wedstrijden in het seizoen. Aangezien de trainingen pas waren begonnen en het team verre van compleet was, moest er een beroep gedaan worden op een buslading gastspelers, van binnen en buiten de club. Deze spelers zouden in een goed spelend, geoliede machine zonder problemen kunnen medraaien, maar in een team wat door de vele afwezigen nog geen team is, is het lastiger. Dit bleek ook in de wedstrijden zelf. Bij iedere wedstrijd was de tegenstander beter, conditioneel sterker en gretiger, wat voor de Zondag 4 uiteindelijk als resultaat had dat de wedstrijden allen verloren gingen. NVC won in Naarden met 5-3, Waterwijk was in Muiderberg met 0-4 te sterk en afgelopen zondag won Batavia'90 met 3-6. Gelukkig kan de Zondag 4 langzaam maar zeker weer een beroep doen op de vaste groep spelers, al zijn ze nog op zoek naar een vaste keeper. Een Duitse Pinguin in het doel is ook niet alles...

Het eerste duel voor de competitie staat voor aanstaande zondag gepland en zal tegen Wasmeer zijn. Deze tegenstander zorgt al meerdere jaren voor problemen bij de Zondag 4 en aangezien een zevental spelers andere afspraken of verplichtingen, zal het dit maal geen uitzondering zijn.

 

Hoe weet ik wanneer het is afgelast?

Er is wat onduidelijkheid omtrent de aflastingen, terwijl het toch vrij eenvoudig te achterhalen is of het doorgaat of niet.

  • De KNVB keurt het af; op teletekstpagina 603 is te zien dat regio WEST 1 voor cat.B is afgelast. Er staat dan een kruisje bij deze categorie;
  • De club keurt het af; als de regio niet is afgekeurd, hoeft het neit zo te zijn dat het doorgaat. De club zelf kan het veld ook afkeuren. Je kan via het SC Muiderberg-antwoordapparaat te weten komen of het doorgaat of niet. Het telefoonnummer is 0294-264907. Je krijgt dan een bandje waarop of wordt gezegd dat de velden zijn goedgekeurd of dat ze zijn afgekeurd! Je krijgt dus niemand aan de lijn en hoeft alleen maar te luisteren. Dit scheelt de leiders ook een hoop telefoongesprekken..! We spelen trouwens vrijwel altijd op veld 2!
  • Zodra er iets bekend is, staat het in principe op de site (mits geen storingen en andere persoonlijke problemen)

 

Bijbeunen voor Pluisje...

Daar waar de meesten van ons het Ek volgen voor de buis, zijn er een aantal die het geluk hebben in het station te mogen zitten. Uiteraard zijn onder deze gelukkigen personen die nog gelukkiger zijn en het fenomeen voetbal en de randvoorwaarden van zeer nabij mogen meemaken. En als een van die randvoorwaarden dan de heer J.C. is, mag die ene gelukkige Pluis uiteraard wel even glimmen!

Voor een verslag, zie Pluisje's weblog: http://hol219.web-log.nl!

 

De Pluis Awards

De Pluis Awards 2007/2008:

 

Dit seizoen was qua punten en spel, een van de betere van de afgelopen jaren. Twee dipjes tegen het einde van beide seizoenshelften hebben ons een hogere klassering (misschien 2e) en heel heel misschien wel meer gekost. Je kunt ook zeggen, dat de tegenstander beter was en anders de scheidsrechter wel, nietwaar? Al jaren een geduchte tegenstander in de lagere reserve klasse (4/5/6). Het worden er steeds minder, maar het is een nog steeds niet snel genoeg uitstervend ras.

Maar dit is meer voor de leukere kanten van dit seizoen, al hoewel iedereen evenveel credit moet krijgen en gekregen heeft, zijn er altijd spelers die er boven uit steken. In welke zin dan ook.

De gouden Pluis, meest gescoorde doelpunten: Ab.

De zilveren Pluis, meest aangegeven passes waaruit gescoord werd: Victor.

De bronzen Pluis, minst gepasseerde verdediger: Bulletje.

 

De pluis met de gouden naald, mooiste tenue van de hele vereniging: Dennis (hulde!).

De roze Pluis, mooiste outfit op het veld: Ab (blauwe joggingbroek en oranje handschoenen).

De witte Pluis, grootste progressie: Roy (van twijfelende spits naar rotsvast op linksback).

De deutsche Pluis, schonste aktion ohne resultat: der pinquin selbst (wunderschon gespiellt).

 

De schorre Pluis, luidste aanmoediging van het seizoen, Jasmijn (tuuuuuuuuuuuut).

De vermiste Pluis, meest legale afzeggingen in een compleet seizoen: ondergetekende (….).

De Pluis met vlag en wimpel, trouwste vlaggenist: Padre Pluis (300% meer aanwezig dan jr.).

 

De houten Pluis, met oog op wereldvrede: Fedde Misha van 5.38 (make love not war!!).

 

Allemaal een fijne en sportieve zomer, ik ga San Marco scherp houden in Zwitserland en Oostenrijk en wie weet gebeuren er wel hele mooie (en onverwachte) dingen!!

 

Pluisje. 

 

Een trouwe supporter

Een trouwe supporter

Ter nagedachtenis aan mevrouw Kervezee

Afgelopen weekend bereikte ons het trieste bericht dat onze vast supporter mevrouw Kervezee is overleden.

Mevrouw Kervezee was jarenlang bij vrijwel iedere thuiswedstrijd van de Zondag 4 lang het veld te bespeuren, samen met haar man "Ome" Leen.

Wij zullen haar ons herinneren als een vrolijk en goed mens met wie je altijd wel een praatje kon maken. Haar aanwezigheid op de zondagmorgen zal dan ook zeer zeker worden gemist.

Wij wensen haar nabestaanden en speciaal haar man, "Ome" Leen, heel veel sterkte toe. Wij hopen hem in de toekomst nog vaak langs de lijn te kunnen begroeten.

 

Zondag 4

 

 

Commissie Zondag 4: “Voetbalvisie begint bij de assistent-grensrechter”

18 februari

 

Diverse betrokkenen hebben zoals verwacht felle kritiek gekregen van de onderzoekscommissie die het algemene en technische beleid van de Zondag 4 van de laatste tien jaar heeft onderzocht. Dat bleek uit een rapport dat zondag in een overvolle kantine in Hilversum bij Olympia werd gepresenteerd.

 

De resultaten kwamen niet als een verrassing omdat de voornaamste aanbevelingen van de commissie vrijdag al uitlekten. De Zondag 4 is volgens de commissie, die onder leiding stond van erelid Jan Bakker, gebaat bij een assistent-grensrechter die thuis is in de voetbalwereld en een boegbeeld van de club is.


De commissie constateert ook dat de laatste assistent-grensrechters van Zondag 4 slecht samenwerkten met de aanvoerders. Het rapport pleit dan ook voor een sterke aanvoerder met managementkwaliteiten die leiding geeft aan de gehele voetbal afdeling of een sterke assistent-grensrechter met ruime verantwoordelijkheden en bevoegdheden die de baas is van een goede aanvoerder.

 

De commissie die de voorbije tijd onderzoek heeft gedaan naar de gang van zaken binnen de Zondag 4 komt ook een opmerkelijk advies: het team moet zo snel mogelijk de straat verlaten. Dit is één van de voornaamste conclusies uit het rapport dat onder leiding van Jan Bakker zondag werd gepresenteerd.

 

“De Zondag 4 is begin jaren 2000 de straat opgegaan en heeft daar 54 euro opgehaald,” zo wist Bakker zijn toehoorders te melden. “Dat was een goede beslissing. Je kunt meer geld ophalen met een nieuwe collecte, maar de koers is inmiddels gedaald en een nieuwe collecte zal niet veel geld meer opbrengen.”

Destijds gingen de Amsterdammers ook de straat op om de zogenaamde ‘zichtbaarheid’ van de club te vergroten. Voor een team als de Zondag 4 een overbodige actie, weet Bakker, die van mening is dat de naamsbekendheid al groot genoeg is. De commissie is ook van mening dat de Zondag 4 de band met sponsors en supporters meer moet aanhalen. De Zondag 4 moet nog meer gaan uitstralen dat het een voetbalteam is.

 

FC Omniworld Olympia 4(1 - 1) Fortuna Sittard Muiderberg 4

vrijdag 15 zondag 17 februari 2008


Met één punt keerde Fortuna Sittard Muiderberg weer richting het Zuiden Westen. FC Omniworld Olympia had echter, gezien de kansen- en veldverhoudingen het meeste recht op een overwinning.

FC Omniworld Olympia liet vanaf het begin duidelijk merken wat de bedoeling was. Winnen en niets minder dan winnen. Met een behoorlijk veldoverwicht leek het wachten op de eerste FC Omniworld Olympia treffer, maar de aanvallers van FC Omniworld Olympia hadden het vizier niet op scherp staan. Een uitbraak van Fortuna Muiderberg leverde echter tegen de verhouding in NIET de eerste treffer van de avond op. Uit een verre inworp viel de bal voor de voeten van Boymans Ralf die het buitenkansje onbenut liet. Het was tot dan toe slechts de tweede keer dat Fortuna Muiderberg gevaarlijk wist te worden voor het doel van FC Omniworld Olympia.

FC Omniworld Olympia liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en ging door waar het was gebleven. Echter nam Fortuna Muiderberg langzaam de wedstrijd over. Het duurde echter tot de 67e zoveelste minuut voordat Sander Duits Olympia’s Aukie schitterend de 1-0 aantekende. Duits Aukie zag dat de keeper van Fortuna te ver voor zijn doel stond en maakte met veel gevoel zijn tiende van dit seizoen. Na de gelijkmaker (van Hamid van Muiderberg) ontstond een hectische slotfase waarbij beide ploegen kans kregen op de overwinning. Gescoord werd er echter niet meer.

 

Onderzoek naar fraude en omkoping!

In samenwerking met onder andere De Telegraaf, RTL Nieuws en HNL.be, zijn sympatisanten van de Zondag 4 lang geleden een onderzoek gestart naar fraude rondom de competitie van Muiderberg's populairste voetbalteam. Hiervan heeft men blijkbaar lucht gekregen in Hilversum en omstreken, want een grote hoeveelheid scheidsrechter, van vooral lagere teams, heeft plotseling te kennen gegeven het na dit seizoen voor gezien te houden.

Hieronder enkele uitgelekte stukken, waarvan vooral het middelste gedeelte van het tweede stuk de redaktie zorgen baart:


Onderzoek omkoping voetbal

Justitie in de regio Hilversum is met een 'oriënterend' onderzoek bezig naar fraude en omkoping in het amateurvoetbal.

Beginstadium
Justitie heeft dat bevestigd na een publicatie in De Telegraaf. "We zitten nog in het beginstadium. We kijken of er überhaupt sprake is van strafbare feiten", aldus justitie. De Telegraaf meldt dat het uitgavenpatroon van spelers de aanleiding vormt.

Goksyndicaten
Sommige spelers gaven veel meer geld uit dan op grond van hun salaris reëel was. Volgens De Telegraaf hebben criminele goksyndicaten iets met de zaak te maken. In Duitsland, België en Italië kwamen eerder al omkoopschandalen in de voetbalwereld aan het licht. In Italie is de voetbalbond zelfs onder curatele gesteld.

Onderste steen
De top van de voetbalclub 's Graveland is al jaren op de hoogte en staat achter het werk van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag. Jeroen te Nuyl, elftalleider, verklaarde blij te zijn met het onderzoek naar illegale gok- en witwaspraktijken. "De onderste steen moet boven komen."

Geschrokken
"Wij zijn niet geschrokken van de publicaties, want wij werden anderhalve maand geleden al op de hoogte gesteld. Om het onderzoek niet te schaden hebben wij met opzet niets naar buiten gebracht. Over clubs en spelers ben ik niets te weten gekomen. Wij juichen het onderzoek toe. De KNVB heeft geen apparaat om malversaties te onderzoeken, het OM wel. We verlenen alle medewerking", stelt te Nuyl. 

© RTLNieuws.nl


Nu ook gokfraude en omkoping in Nederlands voetbal

Geplaatst op 18.02.2007 om 09:30:00 uur | 1729 bekeken | Binnenland | WWW.NABORUL.NL |

Na België en Italië is ook in Nederland een schandaal over grootschalige corruptie en omkoping in het voetbal losgebarsten. De Nederlandse justitie is bezig met een onderzoek naar fraude. Onderzocht wordt of criminele goksyndicaten een vinger in de pap hebben bij voetbalwedstrijden en zo uitslagen beïnvloeden. Dat meldt De Telegraaf.

Ook wordt gekeken of het betaald voetbal wordt aangegrepen om crimineel geld wit te wassen. Het justitiële onderzoek wordt verricht door het parket in Den Haag, zo bevestigt de top van justitie.

De zaak kwam aan het rollen door het uitgavenpatroon van enkele spelers. Hun uitgaven bleken, zo constateerde justitie, niet in verhouding tot hun inkomsten. Zo werd contant afgerekend voor villa's. Ook beschikten de spelers over exclusieve auto's, terwijl zij voor relatief lage bedragen op de loonlijst staan.

Volgens insiders gaat het om fraude binnen amateurvoetbal, voornamelijk in de regio Hilversum. Dat het Haagse parket de fraude onderzoekt, duidt erop dat de verdachten uit deze regio komen. In dit arrondissement neemt er altijd wel iemand de telefoon op. De reactie:
"De familie te Nuyl is geen familie van onderhandelen. In het voetbal kennen wij maar een manier van onderhandelen, nemen!"

"Het onderzoek richt zich op fraude. Om welke divisie het gaat en welke clubs we op het oog hebben, houden we voor ons. Die kennis kan schadelijk zijn voor het verloop van het onderzoek", zegt de Haagse persofficier Jolande de Groot. "We zitten nu in de oriënterende fase."

Het justitiële onderzoek volgt na een rapport dat is gemaakt in opdracht van het ministerie van Justitie. Daaruit bleek dat het betaald voetbal kwetsbaar is voor criminele invloeden. Onderzoekers van KPMG voerden in opdracht van justitie gesprekken met dertig voetbalkenners. Justitie vermoedt dat in ons land zeker vijf criminele goksyndicaten zich richten op het voetbal.

Verder is vaak onduidelijk waar het geld vandaan komt dat geldschieters in de, soms noodlijdende, clubs steken. Naar de achtergrond van deze financiering wordt zelden of nooit onderzoek gedaan.

Volgens justitie zijn er daardoor aanzienlijke risico's dat via de clubs crimineel of zwart geld wordt witgewassen. Misdaadorganisaties zetten geld in op wedstrijden, waarna het gewonnen geld een legale herkomst heeft.


Bron:
hln.beCheck voor de laatste feiten regelmatig www.zondag4.tk!!

Wil de echte nummer 14 dan NU opstaan?

 

Zondag 4 in De Gooi- en Eemlander

De roem van de Zondag 4 beperkt zich niet langer tot de enkele huiskamers van Muiderberg, Almere, Naarden, Bussum en ‘s Graveland, want het volgende artikel stond op vrijdag 16 december in de Gooi- en Eemlander:


Zondag 4 MSN-mannetje

                                                     

http://link.freewebs.com/Members/Feedback/loadRatingBoxJS.jsp?ownerID=14259902&listID=853620&showRatings=true&showComments=true&duration=40&startHidden=false&limit=10

Voetbaltalent.nl

                                                      

Create a Free Website