YoungMasters 2007

Välkommen!

Välkommen till turneringshemsidan för schacktävlingen YoungMasters 2007! Här kommer dyka upp lite nyheter då och då, så var på din vakt!

 

 Nu är YoungMasters 2007 avslutad! Vinnare blev till slut efter mycket hård kamp Nils Grandelius (bilden).  

Så var då YoungMasters 2007 avslutad för denna gång. Det var väldigt inspirerande för mig att hålla i denna turneringen, mycket på grund av den glada och lätta stämning som rådde bland deltagarna. För min del var det en riktig toppen helg och jag hoppas att de andra spelarna hade lika trevligt! Allt flöt på smärtfritt och det var inte en enda tvistighet. Det är en lång lista med personer som jag måste tacka för att turneringen överhuvudtaget kunde bli genomförd. Till att börja med så vill jag självklart tacka spelarna i tävlingen, jättekul startfält som bjöd på mycket trevlig schack. Tusen tack för er medverkan!! Hallandsschackförbund har även de varit en väldigt viktig kugge i maskineriet genom sin sponsring med prispengar. Jag hoppas ni  i alla fall fick lite valuta för pengarna! Falkenbergs Schackklubb och då framför allt Göran Johansson ska ha ett stort tack för sin välvilja att låna ut spellokalen under helgen. Göran var även med mycket och donade och det är jag mycket tacksam för. Jag vill även tacka publiken som kom och tittade. Att det framför allt under sista speldagen var en hel del extra ögon i lokalen gjorde det extra spännande. Lasse "SchackForum" Thomasson vill jag tacka för att han länkade till min sida och har erbjudit sig att lägga ut lite partier på sin sida (vilka kommer komma om några dagar, då jag fått in några från de andra deltagarna)! Slutligen vill jag tacka alla för det positiva gensvar jag fått! Alla jag pratat med har varit positiva till initiativet och jag hoppas att detta är något som fler ute i Sverige kan bygga vidare på. Våga ge era juniorer chansen!

Så, härmed förklarar jag YoungMasters 2007 avslutad. Det är dock inte omöjligt att detta blir en återkommande turnering. På grund av allas positiva attityd och Hallandsschackförbunds gillande till turneringens upplägg så kanske vi kan komma tillbaka med en större tävling med lite mer prispengar.

Tack för mig!!

//Anders Persson

 

12/3: Nu finns det lite dagsrapporter från turneringen ute på sidan under fliken "Resultat".

Det har tillkommit ett klockslag på spelschemat. Personlig anmälan sker senast 17:30 första speldagen (9 mars). Detta för att vi ska hinna med att lotta startnumren till Bergergruppen innan partierna startar kl 18:00.

7/3: Idag har det kommit upp några rader om varje spelare under fliken "Spelarpresentationer".

 

15/2: Idag blev det det bestämt vem som ersätter Peter Vas i turneringen. Det blev ingen mindre än Junior-SM vinnaren för 2006, nämligen Axel Smith! 

Det (förhoppningsvis) slutgiltiga startfältet ser alltså ut som följer: 1. Axel Smith 2. Nils Grandelius 3. Michael de Verdier 4. Roger Ljungberg 5. Anders Persson 6. Tim Cardilin.

 

11/2: Tyvärr blev Peter Vas tvungen att lämna återbud till turneringen. Vem hans ersättare blir är oklart, men ska snart vara bestämt.

 

Create a Free Website