Oldfinion Felissaar

UUSI OMISTAJA & UUSI OSOITE http://www.salaovi.net/hukkapuro/oldfinion-felissaarNimi Oldfinion Felissaar Rotu, sukupuoli hannover tamma Syntymäaika 09.07.2015
VH-tunnus VH15-011-0327 Säkä, väri 166cm, rautias Ikä 4v 09.09.2015, 8v 09.10.2015
Koulutustaso Intermediate II Omistaja yersinio, VRL-06303, Oldfinion Dressage Kasvattaja Oldfinion Dressage


Kantakirjattu hevoskantakirjaan III-palkinnolla, 68p.
3-vuotiaana Nuorten kouluhevosten laatuarvostelussa II-palkinto, 24p.


Falco
hann, 167cm, m

KRJ-I
Der Komissaar
hann
Rock Me Amadeus
hann
Dada Love
hann
Jeanny
hann
Dance Mephisto
hann
Vienna Calling
hann
Eden
hann, 166cm, rt

KRJ-I
Engelbrecht
hann, 168cm, rt
Elberich
hann
Geli
hann
Fausta
hann, 165cm, rn
Falco
hann
Gesa
hann

ii Der Komissaar (m, 170 cm), oli vankkarakenteinen saksalaissyntyinen ori, joka varasti huomion tilanteessa kuin tilanteessa. Tämä musta komistus oli vahva ja arvonsa hyvin tunteva hevospersoona, mikä aiheutti hankaluuksia ja harmaita hiuksia kotitallilla. Toisaalta samaisesta syystä ori kantoi itsensä upeasti ja liikkui näyttävin askelin, joten oikean ratsastajan käsissä siitä sai ehdottoman kouluratojen kuninkaan. Grand Prix -tason ykkösratsu ei jäänyt myöskään tammanomistajilta huomaamatta, vaan ori jätti jälkeensä ison joukon menestyneitä jälkeläisiä.

iii Rock Me Amadeus (trn, 168 cm) oli tummanruunikko kouluhannover maineikkaasta suvusta. Ori lunasti suvun asettamat paineet, eikä tuottanut pettymystä - sillä oli poikkeuksellisen tasainen luonne ja korkea työmoraali, joten huipputason ratsuksi kapuaminen sujui helposti. Uransa aikana Rock Me Amadeus nähtiin usein kansainvälisisten koulukilpailuiden kärkisijoilla, kunnes 17-vuotiaana siirtyi täysin jalostuskäyttöön. Ori periytti jälkeläisilleen vankkaa suorituskykyä ja komeaa ulkonäköä.

iie on selkeästi tuntemattomampi tapaus. Dada Love (m, 165 cm) vietti koko elämänsä Saksan valtionsiittolassa periyttäjätammana. Luonteeltaan tyyni ja lempeä hevonen ei siis päässyt luomaan uraa kilparatsuna, mutta jätti jälkeensä silti hienoja jälkeläisiä. Dada Loven karvapeite oli lähes sysimusta lukuunottamatta suurten, tummien silmien väliin muodostunutta tähteä.

ie Jeanny (rt, 165 cm), on kaunis, leiskuvan punaisen karvapeitteen omistava raudikko, joka viettää nykyään eläkepäiviään saksalaisella yksityisomistajalla. Se on nuoresta asti ollut kovin herkkäluontoinen hevonen, eikä huoli selkäänsä ketä tahansa. Kuuliaisena ratsuna se kyllä tottelee ratsastajan kuin ratsastajan apuja, mutta helposti tuloksena on vain hämillään suoritettua rämpimistä. Uransa alussa Jeannysta kyllä kuoriutui oikeissa käsissä hieno kouluratsu - kotitallilla. Kilpailutilanteiden hälinä ja paineet olivat usein liikaa tamman heikolle stressinsietokyvylle, joten mainittavaa menestystä ei päässyt syntymään.

iei Dance Mephisto (tprt, 170 cm) on Falcon emänisä. Tämä tummanpunarautias tähtipää oli elinaikanaan tuttu näky kotimaansa Saksan koulukentillä, mutta pääsipä se käymään myös muutamissa kansainvälisissä kilpailuissa. Ori läpäisi ikätestinsä leikiten ja sai kiitosta erityisesti ilmavista, elastisista liikkeistään. Ahkera kilpaileminen tuotti tulosta - Dance Mephisto kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle, eikä vähiten mainion kilpailumenestyksen takia. Myös monet orin jälkeläisistä ovat perineet isänsä komean ulkomuodon ja näin ollen menestyneet hyvin näyttelyissä ja kantakirjaustilaisuuksissa.

iee emälinja jatkuu kuvankauniiseen Vienna Calling (rnkm, 167 cm) -nimiseen tammaan. Hyvärakenteinen ja tarmokas ruunikonkimo vaikutti Pohjoismaissa - se myytiin nuorella iällä Ruotsiin. Uudessa kotimaassaan tammasta koulutettiin taitava estehevonen, joka tunnettiin eteenpäinpyrkimyksestään ja matkaavoittavista askelistaan. Se voitti useita kilpailuita ja pääsipä se kantakirjatilaisuudessakin toiselle palkinnolle. Vaiherikkaan uransa varrella tamma ei kuitenkaan ei kuitenkaan ehtinyt saamaan montaa varsaa. Kolmesta jälkeläisestä jäi henkiin kaksi. sukuselvitys isän puolelta: Vilinka

ei Engelbrecht on saksassa Grand Prix tasolla kilpaillut, rautias hannover ori, joka on menestynyt hyvin niin kotimaassaan kuin myös kansainvälisillä radoilla. Erityisen hurmaavan ja huumorintajuisen luonteen omaava ori on noussut suureksi yleisönsuosikiksi ja siirryttyään lähes täyspäiväiseen jalostuskäyttöön, on ori ollut erittäin haluttu isäehdokas. Orille on siunaantunut varsoja jo parisenkymmentä, joista suurin osa kilpaile Intermediate ja Grand Prix tasolla.

eii on suurikokoinen hannover ori Elberich, jonka ura kisa- ja siitoshevosena on sen sijaan ollut vaatimattomampi, eikä sen jälkeläisistä muut kuin Engelbrecht ole noussut suureen menestykseen. Tasainen ja varma suorittaja Elberich on kilpaillut Intermediate tasolla Saksassa, muttei ole koskaan yltänyt esiintymään aivan kansainvälisillä kentillä asti.

eie Geli on tulinen kenttähevonen, joka kilpailee viimeisiä kausiaan ennen täyspäiväiseksi siitostammaksi ryhtymistä. Engelbrecht oli tamman ensimmäinen jälkeläinen ja orin supersuosion ansiosta myös Gelistä on tullut Saksassa tunnettu hevonen. Lajissaan loistavasti pärjännyt tamma on yltänyt maajoukkueeseen asti ja edustanut Saksaa sekä EM- että MM-kilpailuissa.

ee ruunikko hannover tamma Fausta ei ole juurikaan kilpaillut, vaan tamma on ollut pääosin siitoskäytössä. Erittäin hyvärakenteinen ja kaunis, mutta hieman pienikokoinen tamma on pärjännyt loistavasti näyttelyissä ja periyttänyt myös jälkeläisilleen kaunista ulkomuotoa. Luonteeltaan hieman ailahteleva tamma osaa halutessaan näyttää kaikille taivaanmerkit, joten sitä onkin pyritty yhdistämään tasaisemman luonteen omaaviin oreihin.

eei Falco oli uransa alkupuolella lupaava esteratsu joka nuorten hevosten luokissa kahmi ruusukkeita oikein urakalla. Valitettavasti ori kuitenkin loukkasi itsensä 7-vuotiaana, eikä koskaan toipunut takaisin esteradoille. Kaikkien yllätykseksi vuosien päästä Falco teki kuitenkin comebackin kouluhevosena pärjäten loistavasti Intermedate tasolla, jolla se kilpaili eläköitymiseen asti. Ori on periyttänyt jälkeläisilleen erittäin hyvää työmoraalia ja periksiantamattomuutta ja sen menestyneistä jälkeläisistä löytyy sekä koulu- että estehevosia.

eee Gesa on edustanut kouluratsastuksessa kansainvälisellä tasolla niin Saksaa, Ranskaa kuin Hollantia. Usein ratsastajaa vaihtanut tamma on pärjännyt loistavasti ja ollut voittamassa Hollannin maajoukkueessa myös MM-kultaa kouluratsastuksen joukkuekilpailussa. Upea kimo tamma ehti saattaa maailmaan vain muutaman jälkeläisen ennen kuin menehtyi yllättäen ähkyyn kasvattajan luona. Tamman lyhyeksi jäänyttä siitosuraa onkin harmiteltu pitkään, sillä tamman jälkeläiset ovat olleet poikkeuksetta laadukkaita hannoverin hevosia.
sukuselvitys emän puoli: HukkapuroJälkeläiset

sukup. Nimi Menestys


Kilpailut

Laatuarvostelut & näyttelyt Tarinakilpailut

NJ näyttelyt
06.08.2015 Adina, irtoSert (Päätuomari: Welby)
30.08.2015 Devilsfair, irtoSert (Päätuomari: Welby)

VSN näyttelyt
xx.xx.xxxx, , luokka, KRJ, 0/0 tarina


Päiväkirja
virtuaalihevonen
hevosen kuvat © SN