DUREN ALICE
http://villarulla.net/dalek/duren_alice.html

Nimi: Duren Alice VH-*****
Rotu: Friisiläinen
Synt.: 10.4.08 [ikääntyminen]
Väri: Musta
Säkä: 153cm
Sukup.: tamma
Koulutus: KO VA A, RE 80cm
Painotus: koulu
Kasvattaja: Yersinio, Virtuaalitalli Duren
Kotitalli: Virtuaalitalli Duren

_________________________________________________________________________

SUKUTAULU
Gigantic Spherical
friisiläinen, musta, 160cm

Enormous
friisiläinen
evm
friisiläinen
evm
friisiläinen
So Spherical
friisiläinen
evm
friisiläinen
evm
friisiläinen
Yersinio' s Igora
friisiläinen, musta, 151cm

Primitief
friisiläinen, musta, 159cm
Rijkelijk
friisiläinen, musta, 152cm
Gescheiden
friisiläinen, musta, 164cm
Ree
friisiläinen, musta, 156cm
Wijs
friisiläinen, musta, 153cm
Lekkerbek
friisiläinen, musta, 164cm

SUKUSELVITYS
Isä, Gigantic Spherical, tutummin Hertti on utelias ja reipas friisiläisherra. Ori on kilpaillut monissa koulukilpailuissa, niin KRJ:n alaisissa kuin villeissäkin ja menestynyt hienosti.

Emä, Yersinio' s Igora on kiltti tamma jolla on omat hassut tapansa. Tämä äidillinen tamma hoitaa esimerkillisesti niin omat kuin muidenkin varsat ja on jokaista pienokaista kohtaan todella ylisuojelevainen. Igora asuu tällä hetkellä Virtuaalitalli Durenissa missä se kilpailee painottaen kouluratsastukseen. Ratsastaessa tamma onkin menevä ja lennokas ratsu.
Emänisä, Primitief on Belgiassa paljon vaikuttanut 159 cm korkea ori. Se hyväksyttiin jo nuorella iällä kantakirjaan erinomaisen potentiaalinsa perusteella, eivätkä valitsijat joutuneet katumaan päätöstään myöhemmin. Lähes kymmenvuotisen kilpailu-uransa aikana Primitief keräsi lukuisia sijoituksia ja voittoja kouluratsastuksessa. Siirryttyään täysipäiväisesti siitokseen 15-vuoden iässä sille tarjottiin vuosittain enemmän tammoja kuin omistaja halusi vastaanottaa. Luonteeltaan selväpäinen ja helposti käsiteltävä ori sopi hyvin niin kilpa- kuin harrastehevostakin haluavalle. Tämän kapasiteetikkaan oriin jälkeläiset ovat ympäri maailmaa erittäin himottuja suoritushevosia.
Emänisänisä, Rijkelijk oli pienestä koostaan (152 cm) huolimatta suoritushevosena omaa luokkaansa. Se kilpaili kouluratsastuksessa voitokkaasti samoissa luokissa suurten puoliveristen kanssa. Koska oria pidettiin ensisijaisesti kilpahevosena, ei se juurikaan astunut tammoja kilpailu-uransa aikana. Omistajat ovat katuneet päätöstään syvästi, sillä Rijkelijk loukkaantui onnettomuudessa vakavasti ja jouduttiin lopettamaan. Siitä jäi vain kahdeksan varsaa, joista oreina isänsä sukulinjaa jatkaa vain kaksi.
Emänisänemä, Gescheiden tulee hienosta suvusta. Kaunis ja suurikokoinen tamma (164 cm) ostettiin suoraa emän alta siitostammaksi, joten se ei kilpaillut koskaan. Ensimmäinen varsa syntyi tamman ollessa 5-vuotias, jonka jälkeen se varsoi suht'tasaisesti. Luonteeltaan tamma oli diivamainen ja erittäin oman arvonsa tunteva leidi, joka ei sadesäällä juuri ulkona viihtynyt. Myöhemmin tamma on palkittu jälkeläisten perusteella monissa eri tapahtumissa.
Emänemä, Ree oli miellyttävä 156 cm korkea tamma. Kauneudesta ja rakenteen virheettömyydestä kertoo se, että tamma on kantakirjattu toistaiseksi korkeimmilla pisteillä friisiläistammoista. Tammalla kilpailtiin kouluratsastuksessa vaativissa luokissa, eikä sitä koskaan aiottu varsinaisesti siitostammaksi. Valitettava loukkaantuminen 12-vuoden iässä johti tamman myymiseen, ja ostajana oli jalostuksesta kiinnostunut henkilö, joka samana vuonna tarjosi tamman kantakirjaan. Loppu on historiaa. Vaikka tamma olikin ensivarsojaksi iäkäs, onnistui tiineys hyvin ja vuotta myöhemmin syntyi terve varsa. Näitä varsoja tamma ehti jättää kaiken kaikkiaan kuusi, jonka jälkeen se tyytyi nuorempiensa komentamiseen. Emänsä tavoin tamman jälkeläiset ovat olleet herkkiä ja kuuliaisia, hyvin miellytämisenhaluisia hevosia.
Emänemänisä, Wijs oli tuliluontoinen ori. 153 senttiä korkea ratsu oli useimmille liian korkea, sillä alas tultiin rytinällä. Etenkään naisten kanssa ori ei tullut toimeen lainkaan. Se olisi ruunattu, ellei pelastajaksi olisi ilmaantunut kouluratsastaja, joka etsi uutta potentiaalista ratsua alleen. Yhteistyö Wijsin kanssa alkoi tuottaa hedelmää neljäntenä vuonna, ja pian ratsukko oli lähes voittamattoman maineessa kilpailuareenoilla. Upeat ja lennokkaat liikkeet saivat tammanomistajat himoitsemaan oria omille tammoilleen. Orijälkeläisiä jäi vähän, sillä usealle perityi isänsä kovapäinen luonne, jonka seurauksena ne ruunattiin hyvin nuorella iällä.
Emänemänemä, Lekkerbek oli valjakkoajossa kova nimi kilpailuvuosinaan. Sen ajettavuus ja liikkeet olivat täysin eri tasolla kilpailijoiden kanssa, jonka ansiosta tamma menestyi upeasti. 164 senttinen tamma kirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, mutta kilpailu-uransa vuoksi se ei jättänyt useita jälkeläisiä. Lekkerbek ei antanut mitään ilmaiseksi, mutta kun yhteistyö alkoi sujua, oli se pitelemätön. Tamman jälkeläisistä on maksettu suuria summia, ja etenkin siitokseen ne ovat erittäin himottuja.

JÄLKELÄISET
Varsa
Isä
Duren Ambre
Duren Oliver

KILPAILUT
Pvm
Talli
Luokka
Tulos

_________________________________________________________________________

© otsikon kuvat: Christiane Slawik, www.slawik.com, tekstit ja kuvat: yersinio | Duren (ellei toisin mainita, jos jotain kysyttävää niin otathan yhteyttä mailitse)
tämä on virtuaalitalli, kaikki tiedot ovat keksittyjä, kyseessä on virtuaalihevonen