Cirion Stud - muistosivut

Tropic Thunder GER : 24.03.2010 - 29.01.2014

VIR MVA Ch Tropic Thunder GER ERJ I, YLA1, KTK III

"Tropic Thunder GER on ollut jo pitkään oma suosikkini tuontihevosten joukosta, sellaisena se tulee myös varmasti pysymäänkin. Ori saavutti elämänsä aikana paljon, enkä yhtään ihmettele miksi. Luonteeltaan äksy Thunder on jäänyt mieleeni Cirionin hannoverien ehdottomana kärkihevosena."


Kuvista kiitos Stall H
Tropic Thunder GER on virtuaalihevonen, sivuilla olevat tiedot eivät vastaa kuvissa olevan hevosen tietoja
Virallinen nimi Tropic Thunder GER Rekisterinumero VH11-011-0044
Rotu ja skp Hannover, ori Painotus Esteratsastus
Väri ja säkäkorkeus Mustankimo, 164 cm Koulutustaso Ko HeA, Re 160 cm, Me 120 cm
Syntymäaika 24.03.2010, 29-vuotias Kasvattaja Tropic Springpferde, Saksa
Kolmevuotias 15.08.2010 (VARL) Omistaja Cirion Stud, VRL-05186
VIR MVA Ch arvonimi myönnetty 10.10.2010   (3x MVAsert)
ERJ I arvonimi myönnetty 25.06.2012   (8 + 50 + 17 + 18 + 10 = 103p.)
YLA1 arvonimi myönnetty 15.08.2013   (33 + 48 + 30 + 35 = 146p.)
KTK III arvonimi myönnetty 15.08.2011   (16 + 15 + 15 + 15 = 61p.)

Historiikkia ja luonnekuvausta

En edes tiedä, mikä helkutin neronleimaus oli ostaa jälleen yksi kiukkupussi Cirionin tiluksille. Olihan tuo kohtalon ivana tunnettu kimo ori kieltämättä yksi huutokaupan vetonauloista, mutta hevosen luonteesta ei ollut mainittu esitteessä yhtään mitään. Kun muita nuorukaisia kehuttiin "eloisiksi, mutta nöyriksi" yksilöiksi, mainittiin kimon orin kohdalla pelkästään sen upeat sukujuuret sekä suorastaan legendaariset hyppylahjat. Sen kummemmin näitä hieman (?) liioittelevia piirteitä kyseenalaistamatta päästin silti ostonhimoni valloilleen, tutustuen hevoseeni tarkemmin vasta sen möllöttäessä kartanon pihalla. Tein sentään yhden järkevän havainnon - orin nimi Tropic Thunder sopi kieltämättä hampaitaan naksuttelevalle otukselle kuin nenä päähän.

   Ei Thunder sentään mikään ihmisiä syövä hirviö ole, vaikka minä kyllä suosittelen niiden rispaantuneiden suojahanskojen pitämistä kaiken varalta. Karsinan nurkassa jurottava ori voi näyttää lähinnä nukkuvalta söpöliiniltä, mutta naapurin pikku-Liisa voi joutua silti hetkessä kipakoiden kavioiden uhriksi. Thunderin kanssa pitääkin aina toimia päättäväisesti, muuten edes riimua on turha kuvitella saavansa hevosen päähän jotenkin säädyllisesti. Tavalliset hoitotoimenpiteet tuntuvatkin olevan Thunderille toisinaan ylivoimaisen hankalia, etenkin kun puhutaan harjauksesta sekä satuloinnista. Ketjujaan kolisteleva ja häntäänsä viuhtova kuumakalle saattaa ne keltaiset hampaansa upottaa lihaan asti, etenkin mikäli onnistuu kiristämään satulavyön turhan nopeasti tai nyppimään harjan väärin. Paikallaan tepasteleva Thunder ei ole mikään helpoin hoidettava, minä veikkaan orin kutiavan jonkin verran hoitotoimenpiteissä. Kärsimättömäksikin Thunderia haukutaan - kolmella jalalla seisominen niin kengityksessä kuin kavioiden otossa on aina olla yhtä mahdotonta ilmeisesti.

   Meidän nirppanokkamme Thunder ei ole yhtään siivompi edes ketjunarua suussa mutustellessaan. Machomaisesti tammoille möykkäävä otus osaa tepastella kahdella jalalla yllättävän sujuvasti, mitä nyt välillä pitää tietysti kavahtaa suussaan tuntuvaa painetta silmävalkuaiset vilkkuen. Herkkä oripoika on lähinnä vain fyysisesti, Thunderin kova ego ei kyllä helposti koe kolahduksia. Itseriittoisesti muiden orien ohi palloileva otus osaa kyllä ottaa paikan haltuunsa, kiljuen sitten pitääkin muut haastajat ohittaa. Edes laitumella ollessaan Thunder ei taatusti jää rauhassa mutustelemaan ruohoa, ori kun vartioi reviiriään mustasukkaisesti. Portilla huhuileva hoitaja jätetään silti täysin huomiotta, vaikka kaksijalkaista Thunder pakoileekin kotvan aikaa riemukkaasti kirmaillen. Edes tallissa odottavat maittavat appeet eivät kiinnosta oria pahemmin, Thunder kun kuuluu niihin nirsoihin diivoihin. Hänen Ylhäisyytensä pitää tietysti sekä eläinlääkärin vastaanotolla että vesikarsinassa olemista jo kunnianloukkauksena, mikäli sitä epämääräistä möykkää on uskominen.

   Tarkka kouluratsastus ei ole aivan Thunderin laji, vaikka ori pystyykin suorittamaan joitakin vaativan tason liikkeitä elastisesti liihotellen. Keskittymiskyky ei silti ole mikään orin täyteen hiottu ominaisuus, joten toisinaan Thunder turhautuu lukuisiin toistoihin. Vaikka ori tuntuu luonnostaan liikkuvan ylämäkeen, se ei ole mikään helpoin tapaus saada pohkeen ja ohjan väliin tasaiseksi. Thunder rokottaa pienistäkin virheistä suhteettoman voimakkaasti, arvaamaton ja nopea ori tuntuu silloin häviävän avuilta hetkessä. Nopea reaktiokyky on toisaalta Thunderin etu, mitä nyt välillä vauhti yltyy pohkeen sipaisustakin. Etenkin lisätyn laukan jälkeen Thunder ei astele heti nöyrästi kootussa käynnissä, häntäänsä viuhtova ja paikallaan levaden yritystä tekevä ori tuntuu pikemminkin räjähdysherkältä tapaukselta. Näyttävät väistöt ja vaihdot sujuvatkin Thunderilta helposti, ori kun pitää tehtävistä joissa ei vain tallota uraa melankolisesti.

   Thunder on esteviidakossa se tyylikkäästi eteen laukaava komistus, jonka jokainen vahva laukka-askel viestii notkeudesta ja voimakkuudesta. Vaikka Thunder ei räpiköi kuola räiskyen esteille, osaa ori olla eläväinen ratsu pukkisarjoineen. Liian napakkaan pohkeen kosketukseen ori reagoi helposti takajalkojaan vilauttelemalla, niskaan liimatut korvat kertovat hyvin ratsastajan mahdollisista istunnallisista ongelmista. Varsinkin ohjastuntuman kanssa Thunder on hyvin herkkä, liian vähällä myötäyksellä ori pudottaa helposti puomin alas. Vaikka ori on erittäin kapasiteettinen esteratsu, saattaa se myös kieltäytyä helposti vähäisistäkin ratsastajan huolimattomuusvirheistä. Ratsastajan on oltava tarkkana siinä, ettei päästä Thunderia pitkäksi ja matalaksi. Ori laukkaa helposti kootussa laukassa esteiden välissä, mutta yllättävän nopeasti kevyt ori saattaa tuntua raskaalta sotanorsulta ratsastettavuudeltaan. Thunder on sellainen hevonen, joka ei yksin suorita esterataa. Varsinkin sarjaesteillä saa todella tehdä töitä, kuten myös tiukoissa kaarteissa ja uusintaradalla.

   On suorastaan kummallista, kuinka isoegoinen ori osaa säpsyä jokaista kahisevaa puskaa turpakarvat väristen. Viidakkopoluilla Thunder tarjoaa ratsastajalleen taatusti mukavia elämyksiä vauhdikkain kääntein, vaikkakin värikkäät linnut ja liskot ohitetaan hieman turhankin nopeasti. Rauhallisia sunnuntaimaastoja Thunderilla on turha viettää, mutta sentään maastoesteillä ori sentään kunnostautuu edes jotenkin edukseen.

   Ennakkoluulojen vastaisesti Thunder ei ole ottanut tavakseen jäkittää lastausrampin edessä, reippaasti ori kolistelee sisään vaunuun häntä tötteröllä. Mikään kärsivällinen matkatoveri Thunder ei silti ole, ori kun osaa taitavasti kuopia kaikki kuivikkeet seinille lähtöä odotellessa. Koheltava Thunder riipii omistajansa ja kanssamatkustajiensa hermoja myös kilpailualueella, varsinkin autosta ulos astuessaan ori tepastelee ympäriinsä kuin mikäkin valloitushaluinen imperaattori. Röyhkeä otus tuntuu saavan aivosoluistaan kiinni vasta itse kilpailuareenalla, päästessään suorittamaan yksin tehtävää.


Sukutaulu ja sukuselvitys

Isälinja War of Rambo - Agorafobia Z - Painted Black | Emälinja Nessaja - Witch Holocaust - Lust&Greed
  i. War of Rambo   hann
  Estepainotus, 173 cm, m
  ii. Agorafobia Z   hann   iii. Painted Black   hann
  iie. Satisfaction CIS   hann
  ie. Thunderstruck   hann   iei. Ephel Dúath   hann
  iee. Barad-Dûr   hann
  e. Nessaja   hann
  Estepainotus, 162 cm, mkm
  ei. Nemesis   hann   eii. Cult of Looney   hann
  eie. Deadmark   hann
  ee. Witch Holocaust   hann   eei. Edge of Night   hann
  eee. Lust&Greed   hann

Isä: Komea ja suurikokoinen musta ori War of Rambo sai alkunsa hannoverien valtionsiittolassa Saksassa. War of Rambo läpäisi kolmivuotistestit kirkkaasti, erinomaisin arvosanoin. Orin ura olikin hyvin nousujohteista, sillä vaikka hevonen osasi olla erittäin vaativa ja arvaamaton, osoitti se kykynsä jo nuorena. Kuusivuotiaana War of Rambo astui ensimmäistä kertaa estekentälle, ottaen tilan haltuun heti alkumetreistä lähtien. Ori pääsikin nopeasti kansainväliseen kilpailusarjaan. Estekorkeus kasvoi jatkuvasti, mutta orin kyvyt olivat lähes rajattomat. Lihaksikas ja massiivinen hevonen ei ole kenties ensimmäinen näky puissancessa, mutta totta tosiaan; War of Rambo niitti lukuisia sijoituksia ja jopa voittoja myös korkeusluokista. 173 korkea ori olikin haluttua tavaraa jalostuksessa. Orin omistaja ei silti huolinut ketä tahansa varsan emäksi, vaan valikoi tarkkaan astutettavat tammat. Vasta muutaman kymmenen tamman astunut War of Rambo koki uransa ja elämänsä lopun traagisella tavalla; se kaatui korkeusluokassa, rysäyttäen jalkansa ja leukansa poikki.

Isänisä: Lihaksikas ja suurikokoinen Agorafobia Z muistutti varsaansa War of Ramboa suuresti, mutta siinä missä orin jälkeläinen herätti ihastusta jo varsana, ei Agorafobia Z ollut lainkaan yhtä suosittu. Ori ei saanut hyviä rakennepisteitä vuotistesteissä, vaikka se sentään hyppäsi yllättävän hyvällä tyylillä. Vasta viisivuotiaana Agorafobia Z kasvoi täyteen mittaan, ollen jopa 172 cm korkea tapaus. Kilpailukentille musta hannover pääsi vasta kuusivuotiaana, sillä Agorafobia Z ei aluksi tuntunut räjähdysherkän luonteensa vuoksi olevan lainkaan yhteistyökykyinen. Ori kilpaili suhteellisen lyhyen ja nopean uran, mutta sitäkin tehokkaamman - Agorafobia Z starttasi kaksi kertaa kansainvälisellä tasolla, toisella kertaa jopa sijoittuen. Varsoja ori sai vain alle viisikymmentä.

Isänisänisä: Thunderin isälinja vie suoraan hienoon vaikuttajaoriin nimeltään Painted Black. Ori polveutuu melkein menetetyistä toisen maailmansodan aikaisista linjoista. Painted Black on kuuluisa niin sukutaulunsa kuin menestyksensä vuoksi, sillä ori astui heti sukunsa suuriin jalanjälkiin - hevonen sai huippupisteet vuositesteistä. Painted Black pääsi ykköskantakirjalle helposti, jopa ilman kilpailutuloksia. Sulava ja siro, 169 cm korkea mustanruunikko hevonen hurmasi niin oripäivillä kuin kilpailuareenallakin, sillä nuori lupaus pärjäsi todella hyvin kotimaansa Saksan kilpailuissa. Luonteeltaan Painted Black ei kenties ollut mikään kaiksita ystävällisin, mutta kiukkuisuutta enemmän Painted Black on periyttänyt vahvaa, jopa kansainvälisille tasoille asti riittävää hyppykykyä. Painted Black kilpaili itse lukuisia vuosia Euroopan kärkilistoilla, voittaen monia aikansa legendaarisia nimiä - ollen tosin itsekin sellainen!

Isänisänemä: Saksan tulevia huippuhannovereja esittelevässä artikkelissa oli hevonen nimeltään Satisfaction CIS. Hevonen ei ollut kenties kovin kaunis tai erikoisen näköinen, mutta sukutaulultaan se oli täysin priimaa. Jopa 170 cm korkea punaruunikko oli valokeilassa elämänsä ensimmäiset vuodet, vaikka vuositesteissä tulokset eivät kovinkaan ihmeelliset olleet. Satisfactionin vanhemmat olivat molemmat menestyneet todella hyvin aina kansainvälisellä tasolla asti, mutta lahjakkuus hyppäsi sukupolven yli - ensimmäisissä kilpailuissaan tamma kielsi ulos radalta nopeasti. Hevosen hyppytyyli oli epävarma ja jäykkä, joten Satisfaction CIS pääsi nopeasti eläkkeelle. Periyttäjänä tamma on ollut paljon parempi kuin kilpahevosena, sen jälkeläiset ovat edustaneet esteillä hyvin.

Isänemä: Thunderstruck kuuluu yhteen suvun parhaiten menestyneisiin tammoihin, 168 cm korkea sopusuhtainen neito kun saavutti loistavia tuloksia niin rakenteensa kuin kilpailumenestyksensä vuoksi. Tummanruunikko tamma asusteli elämänsä yksityisellä tilalla, nousten kuitenkin nopeasti korkeisiin luokkiin esteratsastuksessa. Hannover oli erittäin nopea ja säpäkkä tapaus, joka ylitti esteen kuin esteen. Thunderstruck varsoi muutamaan otteeseen kilpailu-uransa aikana, mutta pääsi silti aina kohtalaisen nopeasti takaisin areenalle. Vielä 15-vuotiaana kilpaileva tamma tuntui saavuttaneen todellakin uskomattoman paljon, hevonen kun oli kaksinkertainen Saksan mestaruuden voittaja sekä muutamassa kansainvälisessä startissa sijoittunut ykköskantakirjattu tapaus.

Isänemänisä: Hollannissa syntynyt Ephel Dúath polveutui melko vaatimattomista linjoista, mutta orin sukulaiset olivat osoittaneet vuositesteissä viime aikoina yllättävän hyvää suoritusta. Näin myös rautias ori sai osakseen paljon odotuksia, eikä Ephel Dúath pettänyt toiveita - ori sai hypystään yhdeksän, laukastaan kympin. Ephel Dúath kilpaili jo nelivuotiaana esteillä, nousten viisivuotiaana 120 cm tasolle. Esteradoilla räväkkä Ephel Dúath teki hyvää jälkeä, aina 150 cm ratoihin asti. Kovatasoisiin kansainvälisiin luokkiin orilla ei riittänyt enää potentiaali, mutta kansainvälisellä tasolla Ephel Dúath kilpaili silti vuosia Keski-Euroopassa. Uransa aikana 169 cm korkea ori sai lukuisia jälkeläisiä, kilpailueläkkeellä alle sata kohtalaisella periyttämiskyvyllä.

Isänemänemä: Barad-Dûr ei elänyt tyypillistä siitostammojen elämää, vaikka tamma syntyi Saksan valtionsiittolassa ja päätyi sieltä huutokaupan kautta monen sadan hevosen omistajalle. Tamman kyvyt huomattiin silloin, kun hevosta treenattiin tammatestiä varten. Mustankimolla tammalla oli erinomainen hyppytekniikka sekä potentiaalinen laukka. Näin Barad-Dûr päätyi ratsukoulutukseen kolmevuotiaana, nelivuotiaana tamma kilpaili jo esteillä. 168 cm korkea tamma sai testeistä hyvät arvosanat, kuten myös kantakirjasta - kakkosluokkaan kantakirjattu suhteellisen sopusuhtainen Barad-Dûr menestyi aina 140 cm luokissa asti, ollen lukemani mukaan yhteystyökykyinen sekä rauhallinen ratsu. Barad-Dûr sai viisi jälkeläistä siirryttyään täysipäiväisesti jalostustammaksi.


Emä: Thunderin isän, War of Rambon kasvattaja teki viisaan valinnan valitessaan emäksi mustankimon tamman nimeltään Nessaja. Vain 162 cm korkea tamma oli rakenteeltaan siro ja silti sopivan lihaksikas, hyppykykykin oli omaa luokkaansa. Vaikka Nessajan sukutaulu on paikoitellen hyvinkin vaatimaton, suora emälinja aikansa suosikkiin Countessiin oli silloin todellinen ihme. Nessaja varsoi ensimmäisen kerran kolmivuotiaana, jonka jälkeen se lähti kilpailukentille kokeilemaan onneaan. Nessaja ei tehnyt debyyttiä heti ensimmäisessä luokassa, mutta omistajanvaihdon jälkeen menestystä alkoi tulemaan. Tamma hyppäsi parhaimmillaan jo 150 cm luokkia, sijoittuen laadukkaissa kansainvälisissä luokissa. Polvivamman vuoksi tamman ura loppui kesken. Nessaja varsoi viidesti elämänsä loppupuoliskolla, saaden kerran kaksoset. Nessaja kuoli vasta 25-vuotiaana, eikä tammaa muistella vähempänä kuin legendana hannoverien sukutauluissa. Tamma oli loistava esteratsu, periyttäjä sekä vielä rakenteeltaan upean korrekti; Nessaja kantakirjattiinkin ykköspalkinnolla.

Emänisä: Vaaleanrautias Nemesis ei ollut mikään esteratsastuksen kärkinimi, mutta hevonen on jättänyt jälkeensä hyviä varsoja. Vain 161 cm korkea ori ihastutti myös nuorempana vuotistesteissä hyppytyylinsä vuoksi, mutta sen kapasiteetti loppui kesken 140 cm tasolle. Nemesis oli sentään rakenteeltaan sopusuhtainen, joten ori pystyi saavuttamaan menestystä näyttelyissä. Toki Nemesis sai myös muutamia sijoituksia ja jopa voittoja esteuransa aikana, mutta ori kilpaili korkeimmillaankin vain kansallisella tasolla. Nemesis lopettikin uransa jo ollessaan 10-vuotias, siirtyen täysipäiväisesti jalostukseen. Muutamat orin kymmenistä jälkeläisistä pääsivät aina kansainvälisille kilpailukentille asti, useammat perivät myös Nemesiksen hyvän luonteen.

Emänisänisä: Yksi suvun erikoisimmista nimistä lienee Cult of Looney, tummanruunikko ori kun oli vain 160 cm korkea eikä kilpaillut lainkaan esteratsastuksessa. Rataesteille tämä säpäkkä ja täysiverityyppinen ori oli turhan vauhdikas ja hutiloiva, joten Cult of Looneysta leivottiin kenttäratsu. Lähteiden mukaan oria kuvailtiin rohkeaksi ja rämäpääksi, näyttää Cult of Looney voittaneenkin useita kolmen tähden kenttäratsastuskilpailuita jopa toisinaan kansainvälisillä kilpailukentillä. Suuresta täysiveriprosentista huolimatta Cult of Looney kilpaili myös menestyksekkäästi kouluratsastuksessa, vaikkakin vain helpolla tasolla. Länsi-Saksassa syntynyt hannover sai yhteensä noin viisikymmentä varsaa, yllättävän hyvillä periyttämistaidoilla varsinkin rakenteen osalta.

Emänisänemä: Belgiassa alkunsa saanut Deadmark lienee muistiinpanojen perusteella olleen erittäin potentiaalinen tapaus niin suvultaan kuin kyvyiltään, tamman toisessa polvessa oleva sukulainen kun oli tarunhohtoinen estehannover Lothar. Vaikka Deadmarkilta odotettiin paljon, ei 162 cm korkea tapaus päässyt koskaan etenemään pieniä esteluokkia pidemmälle. Luonteeltaan musta Deadmark oli todella sähäkkä ja suorastaan arvaamaton tapaus, eikä ratsukoulutus edennyt lainkaan toivottuun suuntaan. Irtohypytyksessä Deadmark hyppäsi todella hyvällä tekniikalla huimia korkeuksia, mutta ratsastajan kanssa samaa potentiaalia ei saatu esille. Loppuelämänsä aikana tamma varsoi kymmenen kertaa, periyttäen satunnaisesti aikaisempien polvien taitoja.

Emänemä: Vain vähän tietoa jälkeensä jättänyt Witch Holocaust ei ollut mikään tunnettu tapaus lainkaan, vaikka hevosen sukutaulu oli melko hyvä. Tamma oli valokuvista päätellen kaunis, vaikkakin jokseenkin raskasrakenteinen yli 170 cm korkea ruunikonkimo. Siron ja hyvinmuodostuneen pään parina Witch Holocaustilla on pitkä selkä sekä lyhyet jalat, mutta toisesta kuvasta päätellen takenne ei ollut ongelmana esteillä. Muutamien artikkeleiden mukaan Witch Holocaust voitti kerran 130 cm amatööriluokan, lisäksi löysin muutamia sijoituksia materiaalia selatessani. Witch Holocaust varsoi vain kolmesti elämänsä aikana, sillä tamman ura näytti kestävän kohtalaisen pitkään. Witch Holocaustin jälkeläiset ovat osoittaneet perivänsä osan emänisänsä taidoista.

Emänemänisä: Itä-Saksassa syntynyt Edge of Night menestyi keskinkertaisesti oritesteissä sekä sai kohtuullisen hyviä pisteitä kantakirjauksesta. Rautiaankimo ori ei keskinkertaisuutensa vuoksi oikein ollut esillä, siltä odotettiin lähinnä vain tasaista suoritusta. Kaikkien yllätykseksi Edge of Night oli erinomainen estehevonen - vaikka orin tyyli ei ollut hyvä, sillä oli hyvä ja voimakas laukka sekä ennen kaikkea rohkeutta hypätä vaikka millaisten esteiden yli. Päättäväiseksi sekä reippaaksi kuvattu 170 cm korkea ori otti osaa noin sataan estekilpailuun, voittaen vielä 150 cm luokissa. Ympäri Eurooppaa ja satunnaisesti Pohjois-Amerikkaa kilpaileva Edge of Night lopetti uransa huipulla, siirtyen jalostusoriksi. Periyttäjänä ori ei kuitenkaan ollut kummoinen.

Emänemänemä: Vaikka Lust&Greed tunnettin lähinnä vain läheisestä emälinjasta Countessiin, vietti tamma melkoista kiertolaisen elämää nuorena. Musta ja rakenteeltaan hyvin kulmautunut tamma herätti sen verran huomiota Länsi-Saksan huutomarkkinoilla, että jo kaksivuotiaana Lust&Greed pääsi matkustamaan Hollantiin. Tamma ei silti osoittautunut mitenkään erinomaiseksi jalostustammaksi, sillä sen jälkeläisnäytöt jäivät kohtuullisen keskinkertaisiksi. Sukkajalkainen tamma päätyi nyt mutkien kautta takaisin Saksaan, jossa sillä päätettiin ainakin artikkelista päätellen yllättäen kilpailla esteillä. Jopa 170 cm korkea neitonen sijoittui muutamaan otteeseen kansallisissa 120 cm korkuisissa luokissa, ilman kummempia erinomaisuuksia.


Jälkeläiset ja jalostusinfo

Tropic Thunder GER:istä voi vielä saada muutaman jälkeläisen, mutta vain erikoistapauksissa
24.03.2012hannoveroriWincare's Aragoniteemä Hyarrostaromistaja evan
21.03.2012hannovertammaPyrr Nephriteemä Kitiara GERomistaja Nanna
18.02.2012suomenpuoliveritammaMango Marengue Soloemä Mangomix Rooibosomistaja Yogi
09.10.2011hannovertammaReginaemä Karinaomistaja Lynn
08.01.2011hannovertammaCRO Integraemä Intyreomistaja Kiiskinen
17.04.2010hannoveroriIndis de Raisemä Learning to Flyomistaja Diamonte

Thunderin värin genotyyppi on EeaaGg, joten jälkeläiset edustavat fenotyypiltään kimoa (50 %), mustaa (22,4 %), ruunikkoa (15,1 %) sekä rautiasta (12,5 %). Ori periyttää myös muita ominaisuuksia, kuten asiallista ratsastettavuutta sekä orimaisuutta käsittelytoimenpiteissä.

Menestyneet jälkeläiset: VIR MVA Ch Indis de Rais ERJ I YLA1 KTK II, VIR MVA Ch Mango Marengue Solo ERJ I, Pyrr Nephrite ERJ I

Kilpailukalenteri

Kilpailukalenteriin merkitään vain sijoitukset. Tropic Thunder GER kilpaili pääsääntöisesti 140 - 160 cm -luokissa

ERJ Esteratsastuskilpailut (sijoituksia 96 kpl, voittoja 20 kpl)
18.04.2011ERJ EsteratsastusSahra Warmbloods160 cm06/40
18.04.2011ERJ EsteratsastusSahra Warmbloods160 cm02/40
17.04.2011ERJ EsteratsastusWincare160 cm04/30
14.04.2011ERJ EsteratsastusWincare160 cm02/30
11.04.2011ERJ EsteratsastusB.B Steeds140 cm07/50
10.04.2011ERJ EsteratsastusTuuliharja150 cm05/42
10.04.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm01/30
08.04.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm05/30
04.04.2011ERJ EsteratsastusSitruuna120 cm01/50
28.03.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm04/30
27.03.2011ERJ EsteratsastusWindsor160 cm03/30
24.03.2011ERJ EsteratsastusTwisty Puzzle150 cm06/40
22.03.2011ERJ EsteratsastusLebenyard140 cm03/40
22.03.2011ERJ EsteratsastusIndis Villains160 cm01/40
21.03.2011ERJ EsteratsastusTwisty Puzzle160 cm05/30
21.03.2011ERJ EsteratsastusAcacia150 cm04/40
18.03.2011ERJ EsteratsastusBC Stables150 cm07/60
16.03.2011ERJ EsteratsastusBC Stables150 cm01/60
16.03.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm04/30
16.03.2011ERJ EsteratsastusSkurvash160 cm05/30
14.03.2011ERJ EsteratsastusSkurvash160 cm05/30
14.03.2011ERJ EsteratsastusWindsor150 cm02/30
13.03.2011ERJ EsteratsastusSkurvash160 cm01/30
13.03.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm02/30
01.03.2011ERJ EsteratsastusCrowahills Castle150 cm03/60
25.02.2011ERJ EsteratsastusWindsor160 cm06/40
23.02.2011ERJ EsteratsastusMêl Seren160 cm07/50
13.02.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm04/30
11.02.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm01/30
11.02.2011ERJ EsteratsastusWasbaar Showjumpers160 cm02/50
10.02.2011ERJ EsteratsastusWasbaar Showjumpers160 cm03/50
05.02.2011ERJ EsteratsastusMoskvara130 cm04/30
31.01.2011ERJ EsteratsastusWikhorn160 cm01/30
31.01.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm03/30
30.01.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm01/87
29.01.2011ERJ EsteratsastusCharmyard Stud140 cm02/50
27.01.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm05/30
25.01.2011ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers150 cm01/30
24.01.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm04/30
19.01.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm05/30
17.01.2011ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm05/30
14.01.2011ERJ EsteratsastusRough Stallions140 cm06/50
14.01.2011ERJ EsteratsastusWhitehall140 cm07/50
14.01.2011ERJ EsteratsastusRough Stallions140 cm05/50
13.01.2011ERJ EsteratsastusRough Stallions160 cm01/50
12.01.2011ERJ EsteratsastusWhitehall140 cm06/50
11.01.2011ERJ EsteratsastusRiiviöt140 cm03/40
26.12.2010ERJ EsteratsastusRiiviöt140 cm05/40
22.12.2010ERJ EsteratsastusWincare160 cm01/30
21.12.2010ERJ EsteratsastusTwisty Puzzle150 cm04/30
11.12.2010ERJ EsteratsastusKK Bailador150 cm07/50
10.12.2010ERJ EsteratsastusLime160 cm01/40
07.12.2010ERJ EsteratsastusCarrera140 cm05/47
04.12.2010ERJ EsteratsastusWincare150 cm02/30
29.11.2010ERJ EsteratsastusJuksula140 cm05/30
28.11.2010ERJ EsteratsastusLime160 cm05/50
27.11.2010ERJ EsteratsastusWindsor150 cm05/40
26.11.2010ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm03/30
23.11.2010ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm03/40
23.11.2010ERJ EsteratsastusWasbaar Showjumpers160 cm07/50
22.11.2010ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm04/30
21.11.2010ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm01/30
20.11.2010ERJ EsteratsastusKnoxdale Farms160 cm01/44
13.11.2010ERJ EsteratsastusSkurvash160 cm04/30
13.11.2010ERJ EsteratsastusSkurvash160 cm01/40
13.11.2010ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm01/30
12.11.2010ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm04/30
12.11.2010ERJ EsteratsastusSkurvash160 cm06/40
11.11.2010ERJ EsteratsastusLime150 cm01/50
08.11.2010ERJ EsteratsastusDiamonds160 cm04/47
08.11.2010ERJ EsteratsastusDiamonds150 cm03/50
08.11.2010ERJ EsteratsastusLime150 cm02/50
06.11.2010ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm05/30
06.11.2010ERJ EsteratsastusDiamonds160 cm07/50
05.11.2010ERJ EsteratsastusDiamonds150 cm01/50
05.11.2010ERJ EsteratsastusWincare150 cm04/30
04.11.2010ERJ EsteratsastusWincare150 cm03/30
17.10.2010ERJ EsteratsastusMörkövaara150 cm02/50
14.10.2010ERJ EsteratsastusMiitsu160 cm02/60
09.10.2010ERJ EsteratsastusRiiviöt140 cm06/40
09.10.2010ERJ EsteratsastusWincare160 cm03/30
06.10.2010ERJ EsteratsastusWincare160 cm01/30
05.10.2010ERJ EsteratsastusWasbaar Showjumpers160 cm05/50
04.10.2010ERJ EsteratsastusLebenyard160 cm05/40
04.10.2010ERJ EsteratsastusWasbaar Showjumpers160 cm07/50
04.10.2010ERJ EsteratsastusRough Stallions130 cm06/60
02.10.2010ERJ EsteratsastusLebenyard160 cm05/40
21.09.2010ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm03/30
20.09.2010ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm02/30
20.09.2010ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm01/30
17.09.2010ERJ EsteratsastusHuoleton140 cm04/60
17.09.2010ERJ EsteratsastusWincare150 cm05/40
15.09.2010ERJ EsteratsastusWincare150 cm06/40
15.09.2010ERJ EsteratsastusKK Bailador140 cm03/100
15.09.2010ERJ EsteratsastusKK Bailador130 cm10/100
14.09.2010ERJ EsteratsastusPinewood Trakehners130 cm01/50

Valmennukset ja päiväkirja


10.09.2012 - Valmentajana Ciaré - Taso 135 cm
"Diamonte ja Thunder olivat vasta alkukäynteilemässä kentällä tullessani pitämään valmennusta, joten pyysin Diamontea verryttelemään orinsa kunnolla sillä välin, kun kasasin heille rataa. Radan kasattuani ratsukko olikin jo verrytellyt, joten selostin ensimmäisenä ratsastajalle radan, jota alkuverryttelyksi hyppäisimme. Esteet olivat alkuun vain n. 60 cm korkuisia, joten vaadin ratsukolta tarkkaa ratsastusta ja juuri sellaisia teitä, mitä halusinkin heiltä nähdä. Verryttelyksi oli tarkoitus hypätä ensin okseri-kaareva linja sarjalle - kaareva linja pystylle - josta pieni tie okserille, esteiden alla oli paljon erikoisesteitä, sillä olin kuullut, että Thunderilla on tapana hieman ihmetellä niitä, silloinhan se tarvitsisi enemmän treeniä niillä. Annoin Diamontelle luvan ratsastaa tehtävä, joka onnistui ensimmäisellä kerralla hieman takkuillen, sillä Thunder ihmetteli suuresti esteiden alla olevia portteja, vesimattoa ja muuria. Pyysin Diamontea ratsastamaan uudelleen radan ja olemaan tällä kertaa orillensa hieman napakampi. Nyt tehtävä sujuikin hienosti ja kun Diamonte käytti hieman enemmän jalkaansa ennen estettä, Thunderin ilmeestä kyllä osasi päätellä mitä mieltä se oli asiasta. Nostin esteet 100cm korkeudelle, nyt rata sisälsi enemmän esteitä, mutta oli suurinpiirtein sama. Thunder hyppäsi esteen kuin esteen todella hyvin, eikä epäröinnistä ollut nyt kysettäkään !. Rata oli todella siisti myös Diamontelta, joten nostin esteet tappiinsa 135cm korkeuteen. Pienen levähdyksen jälkeen ratsukko päsi taas radalle, joka onnistui hyvin. Toisen esteen puomi lähti tosin mukaan,kun Diamonte unohti kasata orinsa pontevampaan laukkaan, loppurata kuitenkin sujui hyvin. Pyysin sinun tekevän Thunderilla hyvät eteen-alas loppuravit, jottei se jumiutuisi hyppykerrasta."

05.09.2012 - Valmentajana Ciaré - Taso 140 cm
"Aivan ihanan värinen ori laukkasi pontevasti kentällä, tunnistin ratsukon valmennettavikseni, Diamonteksi ja hänen orikseen Thunderiksi. Diamonte oli jo verrytellyt orinsa, joten aivan alkuverryttelyistä meidän ei tarvinnut lähteä, niinpä aloin kasamaan heille tehtävää. Kasasin kentälle poikittais suunnassa kolmikaarisen kiemura-uran, jonka ensimmäisessä kaarteessa oli 5 laukkapuomia, toisessa kolmoissarja ja kolmannessa kaarteessa kaksoissarja. Tehtävä oli siis vaativa ja tekninen. Tavoitteena oli saada hevonen käyttämään itseään, ratsastamalla kaarteet laukaten, eikä pidätellen hevosta ja ylittämällä esteet puhtaasti pienilläkin teillä. Alkuun kolmoissarja ja kaksoissarja olivat 70cm korkeudella ja pyysin Diamonten ratsastamaan tehtävän. Ensimmäinen kaari sujui loistavasti ja ori ylitti pienet esteet tottuneesti, toinen kaari jäi hieman liian lyhyeksi, mutta ori sai ponnistettua itsensä kaksoissarjasta silti hyvin yli, kehotin korjaamaan kaarteen kun esteet nousisivat, jottei tehtävä muuttuisi aivan ylitse pääsemättömäksi. Nostin esteet 100cm korkeuteen ja pyysin ratsukon uudelleen radalle, ori valui maapuomien jälkeen pitkäksi ja lähestyi kolmoissarjaa aivan liian pitkänä, jokainen este tipahti kolisten maahan, mutta viimeinen kaksoissarja ylittyi hienosti. Loppuun nostin esteet vielä 140cm tasoiseksi ja maapuomien tilalle kyhäsin okserin, jonka alta löytyi vesimatto. Levähdyksen jälkeen ratsukko pääsi kiemuralle uudelleen, okserilla Thunder kyttäsi vesimattoa, joten este ylittyi valtavalla loikalla, loppu tehtävä sujuikin todella mallikkaasti ja ratsukko sai korjattua kaikki edelliset virheensä !. Thunder hyppäsi jokaisen esteen puhtaasti, sillä nyt Diamonte ratsasti kaarteet ja orin juuri sopivalla temmolla. Valmennus sujui kokonaisuudessaan hyvin, menoanne oli ilo seurata!"

14.11.2010 - Valmentajana Samaya - Taso 160 cm
"Ratsastaessasi maneesiin käskin mennä alkukäynnit ja harjoitella ristikoilla, kunnes saisin radan valmiiksi. Rata koostui useista sarjoista, trippelistä ja pystyistä. Siirtyessänne radalle ori ei oikein innostunut esteistä, ja kielsikin ensimmäisellä esteellä. Toisella kerralla Thunder melkein kielsi uudestaan, mutta hyppäsi silti. Sinulla oli hiukan löysä ohjastuntuma trippelille tullessanne, joten ori hyödynsi pienen pakomahdollisuuden ja ryntäsikin viereiselle pystylle. Koottuasi orin pääsimme jatkamaan rataa. Lopputunnista alkoi yhteistyö sujua, joten lopussa koitimme seitsemän sarjaa: alussa oli matala pysty, mutta suoraan rakennettu rata kohosi korkeutta koko ajan, kunnes lopussa oleva pysty oli jo 160 cm. Orin tajuttua idean mentiin lujaa ja korkealta. Lopetimme onnistumiseen, ja otimme loppuverryttelyt. Eteen-alas ja kaarevia uria!"

07.11.2010 - Valmentajana Emmi N. - Taso 120 cm
"Määrätietoinen ori loikki pirtsakasti maneesiin sisään. Se puhalteli ilmaa sieraimistaan hieman epäluuloisesti ja nakkeli päätään turhautuneena. Ori oli kuitenkin selkeästi valmis työn touhuun. Lämmittelitte hetken rennosti uralla. Välillä pyysit oria pysähtymään ja hidastamaan tahtia, jotta tiesit sen olevan herkkänä ja kuulolla. Kun itse olin valmis, pyysin sinua ottamaan ohjat käteen ja palauttamaan omankin ryhdin kunnolliseksi. Automaattisesti istuit syvälle satulaan, laskit pohkeita aavistuksen ja lyhensit ohjat mallikkaasti. Hienoa! Alkuverryttelyssä harjoittelimme helppotasoista koulua. Väänsitte hieman pohkeenväistöjä, voltteja, vaihtelitte suuntaa ja harjoittelitte temmonvaihtoja. Thunderia ei tosin paljoa tarvinnut käskeä, sillä se oli todella herkällä päällä. Ori olikin hyvällä tuulella, eikä luimistellut tavalliseen tapaansa. Eipä häntäkään pahemmin vispannut. Hetken päästä pystytin pari lämppäriestettä kentälle. 80 senttiset pystyt loikkisitte helposti, tosin Thunder ensimmäisellä hyppykerralla hieman kompasteli. Vika ei kuitenkaan ollut kummassakaan, tasapaino vain petti. Kun Thunder oli mielestäni tarpeeksi hyvässä kuosissa, pystytin teille pienen, laukanvaihtoja sisältävän esteradan. Esteet olivat noin 120 cm korkeita. Aloititte radan puhtailla suorituksilla. Thunder hyppäsi esteet sopivan välimatkan päästä ja se tuntuikin laskevan omia askeliaan. Olit sinäkin hereillä, mukautusit hyvin orin hyppyihin. Ison orin hyppiessä otit hieman harjasta tukea, mutta lopulta paransit itsekin suoritustasi ja tasapaino alkoi sujua. Harjoittelimme esteiden välissä vaihtoja, joissa suoriuduitte hyvin. Orille laukanvaihdot eivät tuottaneet ongelmia vaan se teki ne oikeastaan jo itsestään. Teitä oli todella helppo valmentaa! Olette kumpikin osaavia, joten jatkakaa samaan malliin. Thunderilla on varmasti loistava tulevaisuus hyppääjänä."

31.10.2010 - Valmentajana femm - Taso 130 cm
"Diamonten ja Thunderin yhteistyö oli heti alkuunsa kaunista katseltavaa. Luimisteleva ja häntäänsä viuhtova ori steppaili ratsastajansa alla ryhdikkäästi. Diamonte tiesi mitä pyytää ratsultaan, sillä Thunder liikkui koko valmennuksen ajan kauniissa muodossa ja kuunteli lähes poikkeuksetta apuja. Esteellä Thunder tahtoi olla hiukan liian hidas, jolloin lähestyminen epäonnistui ja hyppy jäi lyhyeksi. Pyysin ratsastajaa kohentamaan ryhtiään ja ottamaan tuulta alle. Pian Thunderiin tuli voimakkaampaa eloa ja nyt lähestyminen sujui nappiin. Rytmikäs laukka säilyi koko loppuvalmennuksen ajan. Ratsastaja voisi kiinnittää enemmän huomiotakäsiinsä. Välillä oikein kovasti keskittyessään Diamonte päästi kädet valahtamaan, jonka seurauksena kuolaintuntuma kärsi ja hevosen askellus rikkoutui. Muuten ratsukko oli osaava ja näyttävä kokonaisuus!"

16.10.2010 - Valmentajana Brenda - Taso 160 cm
"Thunderin hyppytyylissä ei ollut valittamista, se nimittäin hyppäsi esteet kerta toisensa perään ilmavasti ja nätisti, ponnistaen oikein voimakkaasti hyvästä kohdasta. Esteradoilla se ei kuitenkaan päässyt näyttämään parhaita puoliaan, sillä vauhdin säätelyn kanssa oli vähän ongelmia. Ratsastit sitä jämäkästi ja joissain asioissa se toimi hyvin, kun taas joskus Thunder ei yhtään tykännyt napakoista avuista vaan olisi halunnut tehdä asiat omalla tavallaan. Ori oli koko valmennuksen ajan vähän herkkä ja äksy ja käyttäytyi vähän neitimäisesti. Kun pyysit radoilla enemmän vauhtia Thunderilta, se alkoi pukitella ja huitoa hännällään. Saitte kuitenkin säästettyä aikaa nopeilla käännöksillä."

09.08.2010 - Valmentajana EveJ. - Taso 140 cm
"Pidimme valmennuksen maneesissa, jossa jo verryttelit Thunderia, kun tulin paikalle. Neuvoin ratsastajaa nostamaan laukan ja istumaan kevyessä istunnassa. Laukannoston jälkeen tehtiin 20 metrin ympyrä. Seuraavaksi neuvoin ratsastajaa istumaan alas ja tekemään 12 metrin voltin, jonka aikana koottiin orin laukkaa. Voltin jälkeen vaihdettiin taas kevyeen istuntaan ympyrää isommassa laukassa. Ori nakkeli niskojaan, kuin odottaen esteille pääsyä. Kokosinkin kentälle ristikon, pystyn, okserin ja pienen muurin. Kokoa esteillä oli suunnilleen 90-110 cm. Thunder hyppäsi ristikon ja pystyesteen hyvässä temmossa, vaikkakin hieman nyrpeällä olemuksella. Ratsastaja oli hieman jännittynyt Thunderin siirtyessä okserille, joten ori juuri ennen hyppyä kieltäytyi. Ohjeistin ratsastajaa ratsastamaan Thunderin kunnolla ohjan ja pohkeen väliin, sekä olemaan rentona. Muutaman laukkakierroksen jälkeen ratsukko palasi taas okserille, joka sujui tällä kertaa oikein hyvin. Pieni muuri oli helppo nakki Thunderille, ja se hyppäsi esteen kunnon ilmavaralla. Rata uusittiin vielä kerran, jonka jälkeen päästin ratsukon hieman hengähtämään. Kokosin sillä välin radalle okserin, pystyn, kolmoisesteen ja toisen pystyn. Korkeutta esteillä oli 120-140 cm. Thunder oli jo ehtinyt kyllästyä hengähdystaukoon, joten kunnon pukkisarja päästiin näkemään. Ratsastaja pysyi kuitenkin hyvin selässä ja pääsitte kokeilemaan itse rataa. Radalla tuli yksi tiputus kolmoisesteellä. Uusitte ja otitte sen jälkeen loppukäynnit. Hyvää työtä molemmilta osapuolilta tänään!"