Snipe Hunting PB

s. 31.10.2008 - k. 20.01.2010

Nimi Snipe Hunting PB Painotus Esteratsastus
Rekisteri VH05-011-5450 Syntymäaika 31.10.2008, 14-vuotias (VHKR)
Rotu ja skp Hannover, ori Koulutustaso Ko VaB, Re 160 cm, Me 140 cm
Väri Musta Kasvattaja Skurvash
Säkäkorkeus 162 cm Omistaja Wincare, VRL-05186


VIR MVA Ch arvonimi myönnetty 20.12.2009

ERJ I arvonimi myönnetty 07.08.2009
"22 + 35 + 20 + 20 + 15 + 15 + 15 = 142p."

YLA1 arvonimi myönnetty 11.08.2009
"34 + 44 + 29 + 35 = 142p.
- jaettu AP4, tilaisuuden parhaimmat kuvauspisteet"

KTK III arvonimi myönnetty 02.10.2009
"- kaunis ori
- varsamainen, lyhyt lautanen"

"Ensimmäinen aito Wincarelainen, ensimmäinen hannoverini, ensimmäinen yli 45 sijoitusta kasannut hevoseni, ensimmäinen menestynyt ratsuni. Snipe Hunting PB ei ole turhaan varastanut paikkaa tallini merkittävimpänä hevosena!"


Kuva © K. Lund, framet © Free Photo Frames

  i. Street Guy PB   ERJ I, YLA2
  Estepainotus, 168 cm, rn
  ii. Grenier GER   iii. Antoine de Pizonin evm
  iie. Wendigo evm
  ie. Carnival of Lust   ERJ I, YLA2   iei. Armageddon evm
  iee. Parasitic Dreams evm
  e. Snaky Snape PB   ERJ I, YLA 2
  Estepainotus, 169 cm, m
  ei. Severus Snape GER   ERJ III   eii. Gewunden Dracul evm
  eie. Deep Sharpen evm
  ee. Ravishment of Hades   ERJ II, YLA2   eei. Grandeour IV evm
  eee. Nefna Vanadis evm


Historiikkia ja luonnekuvausta.

Haaveilin vuonna nakki ja peruna oman puoliverisen omistamisesta. Kaikista ihanaista trakehnereista ja holsteineista valitsin hannoverin, koska niitä ei tapaa niin usein virtuaalimaailmassa ja halusin myös kokeilla jotain uutta. Markkinoita selatessani kuitenkin satuin heti eksymään Skurvashin sivuille, ja siellä huomasin erään upean varsan. Tämän varsan emänä toimii Snaky Snape PB, joten emänisäksi tulisi siten legendaarinen Severus Snape. Haukoin henkeäni ihastuneena, ja tein tietenkin tarjouksen. Jonkin ajan kuluttua ihkutuskirjeeseeni vastattiin, jossa sanottiin, että saisin ostaa tuon upean ilmestyksen upealla suvulla! Snipe Hunting PB, eli lyhyesti ja hyvin mielikuvituksellisesti Snipe ei kuitenkaan ollut se täydellisyyden perikuva, ainakaan luonteeltaan. Sain kärsiä lukuisista värikkäistä mustelmasarjoista ostettuani orin hetken mielijohteesta. Ajan myötä Snipe alkaa luottaa meihin, mutta se ei koskaan ole mikään lempeä ja kiltti hevonen, vaan kolkko ja kylmä. Hampaiden loksutusta ei enää kuulu meidän (minä + tallityöntekijä Ed) lähellä, mutta ei tämä silti tarkoita että Snipe pitäisi meistä. Se on vain tottunut "sekoiluumme" eikä siis pahemmin välitä tekemisistämme.

Heti meille tultuaan Snipe oli melkein mahdoton hoitaa. Se rimpuili, potki ja puri kaikkialle minne ylettyi. Suojahanskat ja turvakärjelliset kengät olivat välttämättömät turvatoimenpiteet maailmaa kapinoivaa nuorta hevosta vastaan. Snipen luonne on tietenkin aikojen saatossa muuttunut, mutta kuten jo sanoin, se tulee pikemminkin välinpitämättömäksi. Uskon muutenkin että ori ei tule muuttumaan koskaan iloiseksi hevoseksi joka kirmaa tarhassa, vaan se muistaa arvonsa, hillitsee tunteensa ja pysyy sisäänpäinkääntyneenä. Voi siten hyvinkin ennustaa, miten Snipe käyttäytyy harjatessa. Ori seisoo paikallaan kuin tatti, naulaten mustien silmiensä katseen jonnekin kauas horisonttiin. Jos harja kuitenkaan edes hipaisee mahanalustaa tai on liian kova, Snipe kiukustuu ja potkaisee lujaa maahan vihaisesti. So, mind the foot, please! Normaalissa toimenpiteissä tämä komea herra ei siis viitsi edes huomata meitä "maan matosia" vaan keskittyy omaan ilkeään mielikuvitukseensa. Ja kyllä, Snipe on todella häijy. Sen mielestä olisi aivan fantsua, jos me kaikki ihmiset kadottaisiin jonnekin astraalitasolle pyörimään. Ori ei siis tykkää ollenkaan kaksilahkeisista, eikä liioin muista hevosista. Se rakastaa omaa rauhaa ja varjoisia karsinoita. Epäsosiaaliseksikin Snipea voisi siis kutsua. Voit olla aivan varma, että kun olet vienyt orin tarhaan, se varmana järjestää ongelmia (» aita rikki » hevoset laukkaa vapaana » Snipe puraisee jotain kaakkia pehvasta). Tämmöisten tapahtumien pelossa viemme aina orin kauemmas laiduntamaan, jolloin molemmat osapuolet ovat tyytyväisempia. Loan heitto nimittäin onnistuu myös niiltä söpön oloisilta poneilta, joten kannattaa vain tyytyä siihen ajatukseen että Snipe on erakko eikä se siitä muuksi muutu.

Perusharjauksessa ja käsittelyssä ei synny pahemmin ongelmia, mutta on turha odottaa mitään hellyyden osoituksiakaan Snipen puolelta. Jos näkisit orin painavan päänsä jotain ihmistä vasten huomiota kerjäten, voisit odottaa hyvinkin maailmankirjojen seonneen. Snipe ei kiinnostu ihmisistä, edes ruoka-aikoina. Ihme kyllä se pysyy kaukana kipolta kun ruokaa lapataan sinne, mutta sen ilmeen jäyhyys ja korvien asento kertoo ettei kannata jäädä pidemmälle visiitille. Käytöstapoja orilla onkin tiettyyn pisteeseen saakka, vaikka se voi joskus melkein räjähtää kiukusta asioiden mennessä väärään suuntaan. Yleisesti ottaen Snipen kanssa pärjää, jos ei ärsytä sitä. Ota siis rennosti, äläkä välitä orin vikuroinnista, sillä jos regoit ärsykkeeseen, alkaa vain show'n tuplaantuminen. Kun et kohtele Snipea pikkulapsen tavoin, vaan edes yrität ymmärtää sitä, on elämäsi taatusti sujuvampaa tallilla. Kun olet saanut oikean aseman Snipen mustissa, "pohjattomissa" ja kolkoissa silmissä, et kohtaa ihmeellisempää kuin äkilliset kiukkukohtaukset. Vesikarsinaan meno, siellä olo ja takaisin karsinaan meneminen sujuu ihan moitteettomasti, vaikka moni on sanonutkin pelkäävänsä "kiltin" orini murhaavaa katsetta. No, kukapa nyt haluaisikaan kastua tai mennä pesulle? Rasvaisella harjalla olisi näköjään Snipen mielestä kivempi juoksennella perhosten perässä. Muut pakolliset tekemiset sujuvat, vaikkakin kuolaimet Snipe haukkaa nopeasti ahmaisten suuhunsa ja satuloinnissa voi ilmetä pään viskomista ja pienen moista pyöriskelyä. Harjauksessa (kuten jo sanoin) herkkänahkainen ori ei kestä kovia harjoja, eteenkään kumisukaa. Harjaa nopeasti ja reippain ottein, pienet vedot saavat vain Snipen kutiamaan jonka se osoittaa kipakalla potkulla.

Miksi siten edes kiinnostuin Snipesta alunperin, olihan se lähes mahdoton tapaus? Vastaus tähän vaikeaan kysymykseen löytyy aivan tuolta ratsastettavuuden kannalta. Snipe kun sattuu olemaan yksi parhaista esteratsuistani, kenties parhain. Potentiaalia, kapasitettia, rohkeutta ja estehevosen muita tärkeitä ominaisuuksia löytyy vaikka muille jakaa. Alkuaikojen katkeruus luonteen takia haihtui heti, kun aloimme ratsuttaa Snipea. Se osoittautui heti luonnonlahjakkuudeksi. Tarhassa havaittavat töksähtelevät liikkeet katosivat, ja tilalle tuli sulavaliikeinen hevonen isolla laukalla. Snipe on myös erittäin nopeaoppinen ja muutenkin kaikissa ratsastuksen lajeissa loistava hevonen. Eniten ori kuitenkin säteilee esteratsastuksessa. Kaikki kavaleteista metri kuudenkympin esteisiin asti saavat Snipen innostumaan, polkemaan enemmän alleen ja viskomaan päätään malttamattomasti. Ihme kyllä, kärsivällisyyttä ratsastuksessa riittää enemmän, vaikka maasta käsin sama virhe saisi aikaan kiukuttelua. Snipe ei siten skitsoa pahemmin satuloituna, mutta osaa silti pitää maineensa erittäin herkkänä ja reaktioherkkänä, reippaana hevosena. Itseasiassa satulan alla Snipe voi olla välillä hieman liiankin reipas. Pikainen puolipidäte ja tiivis istunta muistuttaa oria siitä, ettei turhia pidä kiirehtiä. Uusintaradoilla vauhdikkuus ja nopea kääntymiskyky ovat kuitenkin avaimia sini-valkoruusukkeisiin, joita ori niin mielellään kahmii. Rusettihai-Snipe, niinkuin tapaamme oriamme kutsua, menestyy parhaiten ratsastajan kanssa, joka osaa tietyissä tilanteissa pitää hermot. Vaikka kilpailuradalla juuri orin kylmähermoisuus auttaa hyviin tuloksiin, tarvitaan välillä kapteenia sanelemaan rytmin ja ajastuksen. Kotonaan ori on kuitenkin aina hyvin rento eikä hermostu vaikka tultaisiin tykillä ampumaan siihen korvanviereen (emme ole tietenkään kokeilleet..) Rauhallisuuden lisäksi Snipella on aivan mahtava hyppytyyli. Se hyppää ajatuksella, oikeasta kohtaa, kaula alhaalla ja selkälihaksia hyvin käyttäen. Voi siis vain kuvitella "sielun silmin", minkälaista silmänruokaa orin hyppiminen näyttää. Se ei yleensä turhia kiirehdi esteiden välillä, hyppää ajallaan ja nopeasti puomeja pudottamatta, laskeutuu kissamaisen pehmeästi, kääntyy melkein lantilla ja vaihtaa laukan itsessään. Sarjaväleilläkin isolaukkanen ori saa jotenkin koottua itsensä sulavasti uuteen lentoon, mutta kukaan ei käsitä miten. Ei siis ihmekkään että Snipe on menestynyt niin hyvin.

Vaikka Snipe onkin omillaan esteradalla, ei koulukaan suju yhtään pahemmin. Kauniisti ori meneekin peräänantoon, kunhan ratsastaja omaa pehmeän ohjastuntuman sekä tiiviin että tasapainoisen istunnan. Toisin kuin esteissä, Snipe voi hiukan nipottaa pienemmistä asioista. Ehkä näin siksi, että koulu ei ole yhtä mieluisaa kuin esteratsastus, joten ori on enemmän perus (ilkimys) itsensä. Kun kaikki perusasiat, istunta, oikea tuntuma ja etenkin kantapäät on kunnossa, voi alkaa keskittyä itse ratsastamiseen. Alussa Snipe voi hieman jäykistellä muutaman kierroksen ajan, mutta se vertyy nopeammin kuin uskotkaan. Kannattaa heti aluksi varmistaa, että Snipe on ohjan ja pohkeen välissä. Muuten voi tulla joitain ongelmia tottelemattomuuden kanssa. Volteilla ori menee heti kunnon asetukseen, kunhan on mennyt ainakin muutaman kierroksen reipahkoa käyntiä. Orin käynti itsessään voi olla hieman hassun tuntuista, sellaista nykivää. Liikkeiden sulavuus pääseekin esille vasta kunnolla laukassa ja ravissa. Ravi sitten onkin ihan erilaista käyntiin verrattuna. Pomppivaa se ei ole, vaikka muuten Snipe isoliikkeinen onkin. Tasainen, melkein maata liiraavaa pehmeä ravi saa kouluihmiset innostumaan kilpailumahdollisuuksista. Niin, miksi emme sitten ole kilpailleet Snipella kouluratsastusta? Itse halusin vain pitää estelinjan, johon ori salaa on varmaankin tyytyväinen. Vaikka se nyt koulusta pitääkin, esteitä se rakastaa ja hyvä niin. Askellajeihin palaten, huomautan että laukka voi olla aika vaikea istuttava. Kenttäistunnassa on helppo istua, mutta perusintunta voi olla tottumattomalle hiukan vaikeaa; laukka kun nyt sattuu olemaan aivan älyttömän pitkää. Hienolta ja sulavalta se näyttäää, mutta silti istuminen voi ainakin aluksi olla vaativaa. Kaikki muut asiat sujuvat kuitenkin ratsastajan kannalta mukavasti. Askeleen lisäykset, kokoamiset, sulut, avot, vaihdot. Niissä Snipe useimmiten toimii loisteliaasti, välillä taas ratsastajan osaamattomuus voi saada herkkispojan vihastumaan jolloin seuraa pukkisarja.

Traileriin Snipe menee ilman voimasanoja ja liinoja. Vaikka se nyt "välillä" on hieman... öh... omalaatuinen, sujuvat kisavalmistelut hyvin. Turhia orimme ei matkaa hidasta poukkoiluilla, välillä nyt irvistelee naapureilleen tai kiljahtaa kun toinen kaakki tulee likemmäks. Snipe käyttäytyy trailerissa melko asiallisesti matkanteon ajan, heinäverkko-tappelut ovat kuitenkin melko yleisiä (..). Kilpailupaikalla kylmähermoinen Snipe ei turhia stressaa, se vain kyylää muita orgaanisia olentoja. Kilpailuradalla itsessään Snipe kuitenkin yrittää parhaansa, vaikka joskus joku olematon asia vaivaa; liian kyyläävä vieras hevonen, mulkoileva tuomari, huono päivä... Onneksi yleensä kaikki edelläolevat tekijät ovat eliminoitu, muuten olisimme ojan penkalla joka kilpailuissa Snipen haastessa riitaa kaikkien muiden kaakkien kanssa. Kunniakierroksilla orilla toisin on hassu ylitsepääsemätön tapa; ellei se ole ensimmäisenä jonossa, Snipe taatusti rynnistää sinne reippaassa laukassa, potkaisten vielä samalla luokan voittajaa kiljaisten. Kannattaa siis pitää kypärä päässä ja muistaa syvä istunta kantapäiden kera. Henkisesti tuulettaminen on varmaankin parasta, Snipekin tekee niin, ottakaa siltä mallia!


Jälkeläiset ja jalostusinfo.

PvmSkpNimiOmistajaJälkeläisiä
31.10.2009hann-t.Halloween Sniper W!Ziki4 kpl
08.08.2009hann-o.PP MVA Vodevil W!Kiiskinen3 kpl
20.07.2009hann-o.Street Tiger BowSorai0 kpl
22.06.2009hann-o.Snape Hunting W!sir-re0 kpl
12.05.2009hann-t.Affable Never †Webbenia0 kpl
04.04.2009hann-o.Don Sparrow W! ERL I, YLA3heiskä4 kpl
19.03.2009hann-o.Scorpius W!K.J0 kpl
20.02.2009hann-o.Fn So Caribbean W!Suvi K.0 kpl

Kilpailukalenteri.

Kilpailukalenteriin merkitään vain sijoitukset. Sijoituksia on yhteensä 145 kappaletta.

PvmLaji ja jaosPaikkaLuokkaSijotus
29.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm01/30
29.06.2009ERJ EsteratsastusWincare140 cm04/30
28.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm05/30
28.06.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm04/30
28.06.2009ERJ EsteratsastusWincare130 cm05/30
27.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm01/30
27.06.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm04/30
27.06.2009ERJ EsteratsastusWincare130 cm02/30
26.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm04/30
26.06.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm05/30
25.06.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm02/30
25.06.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm04/30
25.06.2009ERJ EsteratsastusWincare130 cm01/30
24.06.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm01/30
24.06.2009ERJ EsteratsastusWincare130 cm04/30
23.06.2009ERJ EsteratsastusWincare130 cm05/30
31.05.2009ERJ EsteratsastusRuutuÄssä140 cm01/60
30.05.2009ERJ EsteratsastusRuutuÄssä140 cm01/60
29.05.2009ERJ EsteratsastusRuutuÄssä100 cm05/60
28.05.2009ERJ EsteratsastusRuutuÄssä100 cm06/60
27.05.2009ERJ EsteratsastusRuutuÄssä140 cm01/60
18.05.2009ERJ EsteratsastusBriton's Farm120 cm02/100
14.05.2009ERJ EsteratsastusRuutuÄssä160 cm01/13
10.05.2009ERJ EsteratsastusNaturael140 cm07/50
08.05.2009ERJ EsteratsastusNaturael140 cm01/50
08.05.2009ERJ EsteratsastusNaturael130 cm05/50
07.05.2009ERJ EsteratsastusStud Monument100 cm02/100
06.05.2009ERJ EsteratsastusNaturael130 cm07/50
05.05.2009ERJ EsteratsastusStud Monument120 cm01/100
04.05.2009ERJ EsteratsastusFolklore110-120 cm04/41
30.04.2009ERJ EsteratsastusWequire Quiamo100-105 cm08/75
29.04.2009ERJ EsteratsastusDivine Angel140 cm03/77
27.04.2009ERJ EsteratsastusVeikeä110 cm05/30
27.04.2009ERJ EsteratsastusForwice130 cm04/40
26.04.2009ERJ EsteratsastusForwice110 cm05/40
25.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses130 cm02/40
25.04.2009ERJ EsteratsastusForwice120 cm03/40
25.04.2009ERJ EsteratsastusStal Inflad130 cm07/55
24.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices80 cm07/70
24.04.2009ERJ EsteratsastusGräslund140 cm06/50
24.04.2009ERJ EsteratsastusForwice110 cm04/40
23.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses110 cm06/40
22.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses120 cm01/40
22.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses80 cm04/40
22.04.2009ERJ EsteratsastusKielletty90 cm07/50
22.04.2009ERJ EsteratsastusKielletty60 cm01/38
22.04.2009ERJ EsteratsastusKangasaho120 cm03/39
22.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices110 cm01/49
22.04.2009ERJ EsteratsastusForwice140 cm02/40
22.04.2009ERJ EsteratsastusHafrena130 cm01/58
21.04.2009ERJ EsteratsastusForwice110 cm01/40
20.04.2009ERJ EsteratsastusNoverthy130 cm01/26
20.04.2009ERJ EsteratsastusAirlea Sporthorses120 cm06/40
19.04.2009ERJ EsteratsastusVinlanti120 cm06/70
19.04.2009ERJ EsteratsastusKuninkoja120 cm03/48
19.04.2009ERJ EsteratsastusKuninkoja110 cm06/55
19.04.2009ERJ EsteratsastusEtulinjan Suomenratsut160 cm03/30
18.04.2009ERJ EsteratsastusVinlanti120 cm07/70
18.04.2009ERJ EsteratsastusForwice140 cm06/40
17.04.2009ERJ EsteratsastusKuninkoja160 cm04/21
17.04.2009ERJ EsteratsastusKuninkoja100 cm04/55
16.04.2009ERJ EsteratsastusEtulinjan Suomenratsut160 cm05/30
16.04.2009ERJ EsteratsastusVihkala80 cm02/30
16.04.2009ERJ EsteratsastusLouves100 cm10/100
16.04.2009ERJ EsteratsastusLouves90 cm05/100
16.04.2009ERJ EsteratsastusSafir70 cm02/28
15.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses160 cm05/60
15.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses140 cm06/60
15.04.2009ERJ EsteratsastusLouves140 cm03/79
14.04.2009ERJ EsteratsastusEtulinjan Suomenratsut160 cm04/30
14.04.2009ERJ EsteratsastusNaturael80 cm04/50
13.04.2009ERJ EsteratsastusPipari140 cm04/40
13.04.2009ERJ EsteratsastusGräslund140 cm01/45
13.04.2009ERJ EsteratsastusTotal Nino90 cm01/30
12.04.2009ERJ EsteratsastusForwice150 cm04/40
12.04.2009ERJ EsteratsastusForwice130 cm02/40
12.04.2009ERJ EsteratsastusTotal Nino100 cm01/31
12.04.2009ERJ EsteratsastusNaturael100 cm03/50
12.04.2009ERJ EsteratsastusNaturael60 cm05/50
12.04.2009ERJ EsteratsastusNaturael60 cm06/50
11.04.2009ERJ EsteratsastusSvärjade50 cm02/50
11.04.2009ERJ EsteratsastusSvärjade50 cm02/50
11.04.2009ERJ EsteratsastusForwice150 cm05/40
09.04.2009ERJ EsteratsastusGräslund120 cm03/50
08.04.2009ERJ EsteratsastusAworei110 cm02/30
08.04.2009ERJ EsteratsastusStud Monument120 cm04/69
05.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices90 cm01/41
05.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices70 cm03/42
05.04.2009ERJ EsteratsastusAworei120 cm02/30
05.04.2009ERJ EsteratsastusMoondance80 cm02/30
04.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices90 cm04/41
04.04.2009ERJ EsteratsastusKielletty100 cm02/50
03.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices100 cm05/46
03.04.2009ERJ EsteratsastusGräslund140 cm04/38
02.04.2009ERJ EsteratsastusViiala100 cm03/40
02.04.2009ERJ EsteratsastusSilence100 cm03/30
02.04.2009ERJ EsteratsastusSilence60 cm04/30
02.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices100 cm04/46
01.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices70 cm03/42
31.03.2009ERJ EsteratsastusVihkala100 cm04/30
31.03.2009ERJ EsteratsastusVihkala80 cm04/30
31.03.2009ERJ EsteratsastusSilence60 cm05/30
31.03.2009ERJ EsteratsastusGräslund120 cm01/50
30.03.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses160 cm04/17
30.03.2009ERJ EsteratsastusGräslund120 cm02/50
28.03.2009ERJ EsteratsastusAmable110 cm03/30
27.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices100 cm01/33
27.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices70 cm01/38
27.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices60 cm01/38
26.03.2009ERJ EsteratsastusDaftmor150 cm02/24
26.03.2009ERJ EsteratsastusCheval Delamer80 cm07/87
26.03.2009ERJ EsteratsastusSvärjade80 cm01/60
26.03.2009ERJ EsteratsastusSilence130 cm01/40
25.03.2009ERJ EsteratsastusSilence130 cm03/40
24.03.2009ERJ EsteratsastusStud Monument100 cm01/79
24.03.2009ERJ EsteratsastusSvärjade100 cm06/60
23.03.2009ERJ EsteratsastusSvärjade100 cm07/60
22.03.2009ERJ EsteratsastusSvärjade80 cm03/60
22.03.2009ERJ EsteratsastusKielletty80 cm02/50
22.03.2009ERJ EsteratsastusMêl Seren160 cm03/23
22.03.2009ERJ EsteratsastusMêl Seren140 cm03/32
21.03.2009ERJ EsteratsastusSilence130 cm03/40
20.03.2009ERJ EsteratsastusSilence120 cm03/40
19.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices100 cm02/57
19.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices70 cm03/61
18.03.2009ERJ EsteratsastusMêl Seren140 cm04/31
16.03.2009ERJ EsteratsastusMoondance110-120 cm04/30
16.03.2009ERJ EsteratsastusMoondance100-110 cm03/30
15.03.2009ERJ EsteratsastusCosgrove140 cm05/33
10.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices70 cm03/30
08.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices100 cm03/37
05.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices100 cm05/37
05.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices70 cm05/30
03.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices60 cm04/22
01.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices80 cm02/29
28.02.2009ERJ EsteratsastusGolden Rose100 cm01/50
24.02.2009ERJ EsteratsastusSafiiri110 cm01/35
14.02.2009ERJ EsteratsastusGolden Rose100 cm05/50
13.02.2009ERJ EsteratsastusProud Showjumpers110 cm03/12
12.02.2009ERJ EsteratsastusProud Showjumpers110 cm07/52
12.02.2009ERJ EsteratsastusAccusal120 cm05/46
10.02.2009ERJ EsteratsastusProud Showjumpers120 cm01/69
02.02.2009ERJ EsteratsastusWincare100 cm04/43
02.02.2009ERJ EsteratsastusWincare110 cm01/40
31.01.2009ERJ EsteratsastusKrofnock Ranch100 cm01/37


Kaikki sivun tekstit, grafiikat sekä koodaukset ovat Diamonten käsialaa, ellei toisin mainita!
Snipe Hunting PB on virtuaalihevonen.