"Hubbista voisi luonnehtia tallini kantatammaksi, sillä se saapui Snipe Hunting PB:n jälkeen Wincareeseen ensimmäisenä hannu-tammana. Hubbis itsessään on jättänyt hyvää menestystä, sekä loistavaa luonnetta jälkeläisiinsä."


Kuvasta kiitos © Hodowla koni sportowych


VIR MVA Ch Hubbabubba PEC ERJ I, YLA1, HANN2
Hannovertamma, estepainotus, Ko VaB, Re 160 cm, Me 130 cm
Ruunikko, 160 cm, syntynyt 22.01.2009 (vhkr), kuollut 12.04.2010
Kasvattaja Remington - Omistaja Wincare
Hubbabubba PEC on virtuaalihevonen!

Historiikkia ja luonnekuvausta.

Hubbabubba PEC, lyhyesti Hubbis, on toinen hannoverini. Täytyy myöntää, että kyseinen rotu on tuottanut minulle hyvin paljon harmaita hiuksia. Ensimmäinen rotunsa edustajani, Snipe Hunting PB on melkoinen kauhukakara, mutta todella hyvä radoilla. Joten miksi ei sitten uusi saksalainen saapuisi tänne, mahdollisesti jalostuskäyttöön? Kaunis rotu, hyvä rakenne ja loistavat kilpailutaustat, mikäs sen parempaa? Ainoa ongelma on näitten kyseisten rotujen edustajien vähyys ja se, että varsinkin estepainotteiset yksilöt tuntuvat majailevan jossain kivien alla. Tavallisesta markkinapaikasta, hevostalli netistä (jossa satun olemaan 5h päivässä..) kuitenkin löytyi, hieman tuskailtuani olemattomien ostotarjousten kanssa, todella mukava yhdistelmä. Olin aivan kuin puulla päähän lyäty, sillä Hubbiksella on kivat vanhemmat ja mukavat taustat. Varsa syntyi, sai nimekseen Hubbabubba PEC ja on tietenkin tamma, sellaista kun juuri kaipasinkin. Olin erittäin tyytyväinen ostokseeni, eikä "Hubbis" itseasiassa koskaan ole tuottanutkaan pettymystä, päinvastoin!

Yleisluonteeltaan Hubbis on todellinen enkeli. Melko hevosnaamainen enkeli, mutta silti sillä tuntuu olevan näkymätön sädekehä täydellisten kutrien (eiku öh harjan) päällä. Tämä nimitys juontuu tietenkin, yllätys yllätys, luonteen kiltteydestä. Neiti kun vain sattuu olemaan suvun valkoinen karitsa, se ei tee edes pahaa kärpäselle. Emän puolelta tulevaa "liika energisyyttä" tässä otuksessä näkyy vain harvoin. Muutenkaan, edes kymmenen (tuhannen), tallitytön kiljahdukset, lötinät ja ihkutukset eivät saa tätä rauhallisuuden perikuvaa tolaltaan. Voit vaikka soittaa skottilaista säkkipilliä tai leiriytyä Hubbiksen karsinaan (emme tietenkään ole kokeilleet...) ilman muuta reaktiota kuin hyvin kysyvä katse. Tällä tammalla tuntuu siten olevan loputtomiin kärsivällisyyttä meille kaksilahkeisille. Mutta, eihän kukaan hevonen ole täydellinen? Monet vieraamme ovat ihmetelleet, että mitä vikaa tuossa Luojan ihmeessä on, ja minä olen aina vastannut: "Mihin kaikki ih.. hevoset sortuvat?" Erittäin viisaana joku aina mölöyttää: "Naiset!", mikä ei tietenkään voi olla totta. Pitkällisen, tappavan syvällisen keskustelun jälkeen ilmoitan, että ainoa Hubbiksen sortuminen kohdistuu ruokaan, ei samaa sukupuolta oleviin hevosiin. Niin, ruokahan se lopulta vetää meitä kaikkia puoleensa. Muuten erittäin hyvät, kaikkien etikettien mukaiset käytöstavat lentävät kuin leppäkeihäs ruokintakärryn lähentyessä. Hubbis pyrkii seinän läpi, kuopii, kiertää karsinaa ympäri kuin nälkiintynyt häkkieläin ja hirnuu nupit kaakossa. Ihmisten kimppuun tämä nälkäinen elukka ei kuitenkaan pyri, ei edes luimi, mutta saattaa hiukan turvallaan töniä jos ruuan jakaja on sekunninkin jäljessä aikataulusta. Siksi juuri makupalojen kanssa on oltava tarkkana. Ei saa antaa kädestä, ainoastaan kiposta. Ei saa myöskään astua askelia taaemmas jos Hubbis yrittää tulla likemmäs makupalaasi. Myös kipon kolistelu on hengellään leikkimistä. Karsinassa harjaamisen aikana pidä siis näppisi erossa kiposta, tai muuten viisisataa-kiloinen elukka jyrää päältäsi ruokaa odottaen. Vaikka tämmöistä "ruokahullua" voisi luulla tyhmäksi, sitä se ei ole. Hubbis on yksi älykkäimmistä hevosistani. Sillä tuntuukin olevan kuudes aisti, joka varoittaa vaarasta tai puskan takana piileskelevästä oravasta. Rohkea Hubbis kuitenkin on, että tuskin se yhden rupuisen oravan takia stoppailee, toisin karhun tai muun lihansyöjän kanssa asia saattaa olla päinvastainen.

Normaalisti Hubbis on kuin laupias samarialainen; se ei yritäkkän hidastaa päivää olemalla vastahakoinen tai muuten vain inhottava. Se on aina niin kiltti kuin mahdollista, eikä turhia ala remuamaan vaikka olisi miten stressiä tai harja olisi miten kova. Siksi on aina huomioitava että harjaa reippain vedoin, ei kutita hevosta eikä varsinkaan satuta piikkikärjellisillä harjoilla tai muulla vempaimilla. Kyllä Hubbis tajuaa puolensa pitää, mutta silti se voi sortua pikemminkin avuttomuuteen kuin agressiivisuuteen. Tamma on siten hyvin luottavainen ja positiivinen. Juuri tälläisen levollisen hevosen kanssa on ilo olla tekemisissä. Hubbis tapaa seisoa paikallaan kuin tatti, ja neiti liikahtaa vain jalan lepuuttamista varten. Kaikki mahdolliset kumisualla hinkkauksesta harjakammalla kiskomiseen sujuu, eikä ole mikään ihme jos kaikki (kamalat) tallitytöt haluavat harjata tamman tuntia varten. Se käyttäytyy perus itsensä mukaan jokaisessa hoitotoimenpiteessä. Kavioiden otossa saattaa hieman kyllä nojailla vastaan, muttaa siihen vikaan auttaa takaisin nojaaminen. Myös suojien/pinteleiden laitossa neiti saattaa alkaa hinkaamaan päätään jalkoihin, mikä on melko ärsyttävää. Kuitenkaan satuloinnissa tai suitsimisessa ei tavata ongelmia, Hubbis seisoo paikallaan kiltisi ja seisoo vielä silloinkin kun vyötä kiristää. Yhtä nätisti Hubbis käyttäytyy taluttaessa. Se onkin usein pienempien ratsastajien ensimmäinen hevonen, jota he käsittelevät. Tamma löntystelee rauhallisesti katsoen perhosten lentoa, mutta kulkee tarvittaessa reippaastikin jos taluttaja niin haluaa. Levollisin mielin Hubbis kohtaa kengittäjän, eläinlääkärin ja muut valkotakkiset eukot. Siitä tuntuu olevan vain kiva, että saa huomiota, vaikka saisikin piikkejä tai joutuisi kuuntelemaan kengityksen nakutusta.

Ratsastuksessa tamma säväyttää vielä nekin ihmiset jotka eivät ole vakuuttuneita Hubbiksen "taivaallisuudesta". Neitonen sattuu nimittäin omistamaan taivaalliset askellalit taivaallisen tasaisella askelluksella. Se taipuu hyvin, jopa aivan tunnin alussa, asettuu loistavasti kulmissa ja tottelee hyvin vähäisempiäkin apuja. Pieninkin pohkeen painallus saa Hubbiksen liikkumaan eteenpäin, painoapu ja ylävartalon kääntäminen puolestaan tuottaa kaarevan uran. Turhia ei kannata siis pohkeilla paukuttaa tai ohjilla kiskoa. Herkkänä ratsuna tunnettu Hubbis ei siten mene peräänantoon jokaisella ratsastajallaan, eikä suinkaan aina voi olla nostelematta päätään tai steppailematta jos ratsastaja on kokematon. Mikään lasten pullaratsu ei siis ole kyseessä, vaan kansainvälisiä luokkia kilpaileva kisaratsu joka kaipaa osaavaa ratsastajaa. Ei Hubbis tietenkään vaaralliseksi heittäydy, vaan pikemminkin hankalaksi. Osaavat ratsastajat pehmeällä kädellä pitävät tamman "kurissa", jolloin minkäänlaista käytöshäiriötä ei pääse ilmaantumaan. Osaavan ratsastajan kanssa tämä sulavaliikkeinen hevonen tekee melkein mitä vain. Se osaa jopa koulua Vaativa B tasolla. En ole koskaan ollut kouluihmisiä, mutta Hubbiksella ratsastaessa tuntuu, aivan kuin istuisi tyynyjen päällä. Mukavaa, mutta silti siellä selässä pitää ratsastaa! Jos jää vain matkustamaan, Hubbis alkaa ravailla jotain omaa kiemurrellen uralla. Katseen tarkkuus, pohkeitten olemassaolo ja kevyt tuntuma saavat kaikki venkoilut katoamaan. Jos on jo alkutunnista laittanut tamman liikkeelle ja sen vastapainoksi hidastanut askelta, voi havaita tyypillistä, erinomaista lisättyä ravia ja loistavaa kokoamista silloin kuin ratsastaja pyytää. Myös muut tasoaan vastaavat kuviot, kuten sulkutaivutukset, avotaivutukset, pohkeenväistö ja ties mitkä kiemurat sujuvat. Toisaalta Hubbiksen takamus voi olla joskus pohkeenväistössä edellä. Sisäpohje korjaa vian, joten pidä se tiukasti "messissä" vinottaisliikkeitä tehdessäsi. Koulukilpailuissa olisimme voineet rampata tamman hyvien liikkeiden vuoksi, mutta itse en ole edelleenkään innostunut kouluratsastuksesta, joten hautasimme ajatuksen Grand Prix tasolla pomppivasta elukasta.

Esteratsastuksessa Hubbis loistaa. Loistaahan se tietenkin (...) jo kouluratsastuksessa, mutta hyppelyt saavat katsojan todella haukkomaan henkeään. Sarjalle tultaessa ei katsojan silmään eksy minkäänlaista virhettä, yksi voimakas hyppy sisään, askel laukkaa ja hyppy ulos sulavasti. Ei koskaan arvaisi, miten paljon puolipidätteitä moinen yksi suora vaatii. Ensinäkin Hubbis haluaa rynnistää esteelle, mutta tottelee (melko vastahakoisesti) pidätteitä, hyppää normaalisti, hyvin ilmavasti ja sulavasti hypyn mutta heti alastulossa alkaa taas kiirehtimään. Uusia puolipidätteitä siis! Seuraavaksi uusi ponnistus, jossa pitää antaa tilaa Hubbikselle. Jos esteen päällä alkaa veuhtomaan jotain, voit olla varma, että tamma pudottaa puomin. Se on nimittäin ihan pirun kätevä virhetunnistin. Liikaa eteen nojaaminen, jälkeen jääminen, ohjista kiskominen tai yllättävä pohkeella kopautus aiheuttaa joko kiellon tai pudotuksen. Useita muitakin syitä on, milloin neiti tuhoaa estekalustoamme. Liian tiukat kaaret toisin eivät aiheuta ongelmia, niistä Hubbis pitää ja hyppääkin mallikkaasti kummallisen tien jälkeen kohoavan esteviidakon. Notkeutta, ketteryyttä ja ajatusta Hubbiksessa siis on! Tamma sattuu omistamaan myös hyvin nopeat jalat, joista on muutaki hyötyä kuin matkan nopeutuminen. Puomeilla on hyvin hauska seurata, miten Hubbiksen koivet ensin tikittävät ja sitten seuraavaksi taas harppovat kohti uusia haasteita. Myös nopeaa reaktiokykyä tarvitsee esteratsastuksessa, jolloin nopeat jalanheilutukset pelastavat usein omistajan päivän hankkimalla hyllylle yhden kultaisen mitalin lisää. Minkäänlainen estehirvitys ei tuotakaan Hubbikselle ongelmia, se selvittää ne yleensä hyvinkin tyylikkäästi, ja korkeiden esteiden jälkeen pukkaa vielä iloisesti. Tammalla on aivan samanlainen tyyli hypätä kuin useimmilla muilla kanssakilpailijoillaan; se laittaa pään alas, pyöristää selän ja koukistaa jalkansa erittäin mukavasti. Kannattaa siis myödätä kunnolla. Tammalla on vielä yksi ominaisuus, joka on kullan arvoinen; rohkeus. Vaikka olisi miten mutakeli, liukkaan näköinen tie ja pauhaavat bassot, ei Hubbis tee muuta kuin hyppää, ja vieläpä puhtaalla radalla. Tämän takia tamma toimii kilpailuissa, sekä kilpailupaikalla moitteetta.


Aateliset sukujuuret.

  i. Brasslett DES   ERJ I, YLA2, HANN2  
  Rataestepainotus, 170 cm, rn
  ii. Brentano GER   ERJ III, YLA2, HANN2   iii. Argwohn evm
  iie. Baqhiera evm
  ie. Florida   iei. Dolby Jaguar evm
  iee. Florie evm
  e. Terracotta SWA   YLA3
  Rataestepainotus, 173 cm, rt
  ei. Ch Don Corleone   esiKTK   eii. Donauz evm
  eie. Natalie K evm
  ee. Tigerland   eei. Tiger Woods evm         
  eee. Balin evm

Isä: Brasslett DES on mukava elukka. Mukavan elukan tästä... otuksesta tekee sen, että sillä on tasokas yksipolvinen suku, joka mahdollistaa hyvän menestyksen. Ori itsessään on suurikokoinen, ruunikko hannover, joka kisaa tietenkin siinä ihanassa lajissa, jossa hypitään esteitä. Esteratsastuksessa näin virallisesti kisaava Brasslett on kasannut melko paljon sijoituksia, prikuulleen 48 kappaletta. Kapasiteettia herralla silti riittää vain 130 cm tasolle, mutta ei se mitään, realisuutta on kerrankin huomioitu. Brasslett DES on ansainnut estelaatiksesta ykkäspalkinnon, yleislaatuarvostelusta kakkospystin sekä hannoverien laatiksesta myäs kakkospalkinnon.

Isänisä: Brentano GER jäi tiukan kamppailun jälkeen poikansa varjoon huomiossa. Tämän mustan ja suurikokoisen hannun palkintokaapeissa komeilee lukuisen kullan kimalluksen ohessa yleislaatiksesta napattu YLA2, hannoverien arvostelusta tullut HANN2 ja showjumping-presentation-tilaisuudesta lohjennut SJP-II. Nämä arvonimet takaavat hieman taattua laatua, varsinkin kun ori on täysin estepainotteinen. Kyseessä olevasta lajista onkin irronnut tasan 58 sijoitusta. Ei ollenkaan huono, eihän? Vielä kivempaa on se, että myäs näyttelyissä ollaan käyty ja sieltä on tullut mukaan MVAserti. Kenties tulevaisuudessa irtoaa joku arvosana näyttelyistä?

Isänisänisä: Argwohn oli saksalainen lahjakas esteyksilä. Hyvin korkeita luokkia kisaava Argwohn oli ehdottomasti maansa kulmakiviä jalostuksessa, sillä varsoja läytyy hyvin paljon, vaihtelevalla menestyksellä. Itse urallaan Argwohn kuitenkin oli erittäin tavoitteellinen, ja hyvin tunnettu. Vuonna 2000 saatu toinen sija World Cupissa sai tammanomistajat villiintymään, mutta vielä enemmän tarjouksia sateli muiden arvokilpailuiden jälkeen. Uran kohokohtana oli vuosittainen Saksan mestaruusliiga, josta napsahti ykkäspalkinto.

Isänisänemä: Baqhiera oli sähäkkä, tummanruunikko sekä erittäin pienisäkäinen tamma. Korkeudestaan huolimatta Baqhiera hyppäsi melkein minkä esteen tahansa, joten oli sanomattakin selvää, että kilpailumenestys oli hyvää. Parhaiten Baqhiera muistetaan kotimaassaan Isossa-Britanniassa kiukkuisesta luonteesta, sekä olympiajoukkieen jaetusta kolmannesta sijasta vuonna 1999. Tämän jälkeen tamma jäi mammalomalle saaden muutaman, loistokkaan varsan, joista tuli jokaisesta erinomaisia yksiläitä lähinnä estepuolella.

Isänemä: Florida. Tamma on täysin koulupainotteinen, siis kuulitte oikein, koulupainotteinen! Tämän tamman merkitystä sukutaulussa voisi hieman kyseenalaistaa, sillä vierastan kouluhevosia estesuvussa. Toisaalta hyväluonteinen ja nätti kimo tuo varmasti sitä tasokkuutta myäs ohjaukseen, jota aina välillä kaivataan estekiekuroita suorittaessa. Sijoituksia itsessään tuontisukuiselle hevoselle on kertynyt vain muutama, hieman tarkemmin 17 kappaletta, vanhasta iästä huolimatta. Ehkä Florida oli pikemminkin harrastushevonen?

Isänemänisä: Dolby Jaguar oli ehdoton ykkäsnimi esteillä. Tämä komea, isokokoinen hevonen kilpaili kotimaassaan Ranskassa hyvinkin aktiivisesti iästään huolimatta. Dolby Jaguar ei saanut kovin paljon jälkeläisiä, tarkemmin vain 3 kappaletta. Näistä yksiläistä läytyy sekä koulumestareita että estehirmuja, vaikka Dolby Jaguar olikin täysin estepainotteinen. Elämänsä aikana täysin estekilpailuille sekä muutamille vähäisille varsoille omistautunut ori ei kerännyt kokemusta näyttelykehästä, vaikka rakenteellisesti suosio olisi ollut taattua.

Isänemänemä Florie oli puolestaan täysin koulupainotteinen hannover. Tamma kilpaili vain Vaativa A-tasolla, mutta silti saavutti hyvin paljon suosiota kotimaassaan Ranskassa. Florie saavutti monia palkintoja, arvonimiä sekä muuten vain kunnioitusta, sillä jopa tamman luonne oli ystävällinen. Florie varsoi vain muutaman varsan, joista jokainen on menestynyt maailmalla loistavasti. Nykyään tamman nimi sukutaulussa on erittäin harvinaista, joten ei ihmekään, että näistä vähäisistä jälkeläisistä tapellaan kuin pikkulapset konsanaan.

Emä: Terracotta SWA on myös hannoverilainen estehevonen. Mainekkaan kasvattajan kasvatti onkin kisannut ahkerasti painotuslajissaan, saaden 36 jaoksen alaista sijoitusta. Mukava summa, mukava kilpailuhistoria. Tamma itsessään on melko suurikokoinen, 173 centtimetriä ja väritykseltään rautias. Muita jälkeläisiä Terracotalla on vain yksi. Tammalla on siten, kilpailuiden ja muun olellisen vaikutuksesta yleislaatuarvostelusta tullut YLA 3.

Emänisä: Don Corleone on rautias, 167 cm korkea hannoverilainen ori. Don Corleone kilpailee esteitä, mitäs muutakaan, ja on erittäin hyvin menestynyt. 46 sijoitusta sekä useat sertit takaavat varman kilpailullisen laadun, ja kaikenlisäksi vielä Champion-arvonimen. Orilla onkin todella paljon jälkeläisiä, lähestulkoon 20 kappaletta. Nämä ovat menestyneet ihan kohtalaisesti, suurin osa on kilpaillut ja sijoittunut mukavasti. Don Corleone on tietyksi legendaksi muodostunut viruaalihevonen; useimmat puhuvat siitä kuinka kiva olisi omistaa orista jälkeläinen tai muuta. Vaikka nimi on melkoisen yleinen, on kiva omistaa tästä sukulainen.

Emänisänisä: Donauz tuo sukuun mukavasti lisää estetaustaa. Komea, keskikokoinen ori kilpaili esteratsastuksen kärkinimissä monta vuotta, kunnes sen jalka traumaattisesti napsahti poikki. Ennen lopettamista vaativaa toimenpidettä saatiiin vain muutama varsa aikaan, joten tietenkin tämä nimi on sukutauluun enemmän kuin tervetullut. Donauz itsessään ansaitsi urallaan monenlaisia palkintoja, mutta tämänpäiväisten hannoverien kannattajien mielestä paras saavutus oli ehdottomasti Saksan kansallinen mestaruus.

Emänisänemä: Natalie K oli loistava ranskalainen estehirmu. Tältä punarautiaalta tammalta luonnistuivat niin ikään lantilla kääntymiset, kuin valtavien, jopa puissance-luokkien esteiden hyppääminen. Todella korkean kapasiteettinsa tähden tamma suoritti useita epävirallisia korkeushyppy-kilpailuita, joista se selvisi aina voittajana. Muutaman varsan varsottuaan Natalie K yritti viimeistä hyppyään, yli kaksimetristä muuria, mutta kaatui alastulossa niskalleen. Vaikka tamma jouduttiin lopettamaan, säilyi silti sen poikkeuksellinen kyky hypätä läpi suvun.

Emänemä: Tigerland on saksalainen tuonti-hannover. Tigerlandilla on sukunsa laadukkuuden mukaan paljon kilpailutaustaa, 43 sijoitusta esteratsastuksessa ja 2 koulupuolelta. Tätä, 172 centtimetristä, rautiasta tammaa tapaa melko paljon hannoverien sukutaulussa, onhan Tigerland ihan puhdas rotunsa edustaja ja kaiken lisäksi kylmähermoinen kisakonkari. Ei ihme, että hänellä onkin jo 9 jälkeläistä. Tigerlandin jälkeläiset ovat menestyneet melko hyvin kisakentillä. Kahta lukuunottamatta kaikki varsat ovat menneet maailmalle näyttämään sukunsa mahtia.

Emänemänisä: Tiger Woods oli amerikkalainen, suurikokoinen hannover. Tämäkin musta ori ansaitsi hyvin paljon sijoituksia esteratsastuksessa, vaikka Tiger Woods olikin hyvin epätasainen kilpailija. Toisinaan se ylsi voittoon helposti, mutta huonoina päivinään ori alkoi vikuroimaan keskellä esterataa. Luonteellisesti Tiger Woods ei ollutkaan mikään huippu, vaikka sen jälkeläiset ovatkin osoittautuneet useimmiten hieman lauhkeammiksi.

Emänemänemä: Balin ei ollut mikään kärkinimi esteratsastuksessa. Rauhallisen luonteensa sekä hitaamman askelluksensa vuoksi tammasta kaavailtiin ratsua muihin lajeihin, mutta siitä ei lopulta tullut mitään. Balinin askeleet eivät nimittäin koskaan riittäneet voittoon, saati sijoitukseen asti, joten tammasta tuli siten vain siitostamma. Vaikka hirveän lahjakas Balin ei ollut, Hubbiksen muu sukutaulu korvaa puuttuvan vian. Silti tamma oli yksi halutuimpia tammoja jalostukseen sen hyvän periytyksen vuoksi. Muutama tamman jälkeläinen onkin yltänyt aivan esteratsastuksen huipulle asti.


Uusi sukupolvi.

PvmSkpNimiEmäOmistaja
29.10.2009hann-t.Absinthe W!Morderer PECMiia R.
08.08.2009hann-o.Vodevil W!Snipe Hunting PBKiiskinen
09.04.2009hann-o.Curiosity W!Morderer PECelliot.
04.04.2009hann-o.Don Sparrow W!Snipe Hunting PBKya
19.03.2009hann-o.Scorpius W!Snipe Hunting PBK.J
20.02.2009hann-o.Fn So Caribbean W!Snipe Hunting PBSuvi K.


Kilpailukalenteri.

Kilpailukalenteriin merkitään vain sijoitukset. Sijoituksia on yhteensä 141 kappaletta.

PvmLaji ja jaosPaikkaLuokkaSijotus
29.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm02/30
29.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm04/30
28.06.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm01/30
28.06.2009ERJ EsteratsastusWincare130 cm05/30
28.06.2009ERJ EsteratsastusWincare130 cm04/30
27.06.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm05/30
27.06.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm01/30
26.06.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm02/30
26.06.2009ERJ EsteratsastusWincare140 cm02/30
25.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm01/30
25.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm01/30
25.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm05/30
23.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm02/30
24.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm02/30
24.06.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm02/30
24.06.2009ERJ EsteratsastusWincare140 cm01/30
23.06.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm01/30
23.06.2009ERJ EsteratsastusWincare140 cm01/30
31.05.2009ERJ EsteratsastusHaavanlehti140 cm08/99
20.05.2009ERJ EsteratsastusBriton's Farm120 cm02/100
19.05.2009ERJ EsteratsastusBriton's Farm130 cm05/95
16.05.2009ERJ EsteratsastusYT Jinn120 cm06/40
14.05.2009ERJ EsteratsastusRuutuässä150 cm03/25
11.05.2009ERJ EsteratsastusNaturael150 cm01/50
11.05.2009ERJ EsteratsastusNaturael140 cm04/50
09.05.2009ERJ EsteratsastusNaturael130 cm06/50
09.05.2009ERJ EsteratsastusPiikitän150-160 cm01/25
09.05.2009ERJ EsteratsastusPiikitän130-140 cm01/34
07.05.2009ERJ EsteratsastusStud Monument100 cm01/100
05.05.2009ERJ EsteratsastusRevenance120 cm02/54
01.05.2009ERJ EsteratsastusStud Monument120 cm02/100
30.04.2009ERJ EsteratsastusYT Jinn150 cm05/31
30.04.2009ERJ EsteratsastusWequire Quiamo100-105 cm05/75
27.04.2009ERJ EsteratsastusLexington50 cm02/30
27.04.2009ERJ EsteratsastusMistake120 cm04/30
26.04.2009ERJ EsteratsastusLexington50 cm03/30
26.04.2009ERJ EsteratsastusRangre150 cm02/42
26.04.2009ERJ EsteratsastusForwice140 cm05/40
26.04.2009ERJ EsteratsastusForwice120 cm01/40
25.04.2009ERJ EsteratsastusForwice140 cm04/40
24.04.2009ERJ EsteratsastusKaktoviis100 cm03/28
24.04.2009ERJ EsteratsastusForwice140 cm05/40
24.04.2009ERJ EsteratsastusForwice120 cm04/40
24.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices80 cm02/64
23.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices80 cm02/70
22.04.2009ERJ EsteratsastusVihkala90 cm04/30
22.04.2009ERJ EsteratsastusAccusial60 cm02/14
22.04.2009ERJ EsteratsastusKielletty90 cm03/50
22.04.2009ERJ EsteratsastusKielletty80 cm03/49
22.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices100 cm05/58
22.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices90 cm01/69
21.04.2009ERJ EsteratsastusForwice130 cm03/40
21.04.2009ERJ EsteratsastusForwice110 cm06/40
21.04.2009ERJ EsteratsastusVihkala120 cm02/30
21.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices70 cm05/64
20.04.2009ERJ EsteratsastusForwice120 cm03/40
20.04.2009ERJ EsteratsastusVihkala100 cm02/30
20.04.2009ERJ EsteratsastusAccusial60 cm03/14
20.04.2009ERJ EsteratsastusNoverthry50 cm02/21
19.04.2009ERJ EsteratsastusVihkala100 cm04/30
19.04.2009ERJ EsteratsastusAccusial110 cm03/21
19.04.2009ERJ EsteratsastusEtulinjan Suomenratsut140 cm04/30
18.04.2009ERJ EsteratsastusRockwell's Stallions120-130 cm03/38
18.04.2009ERJ EsteratsastusRockwell's Stallions110 cm06/57
17.04.2009ERJ EsteratsastusForest160 cm01/11
17.04.2009ERJ EsteratsastusMoondance120 cm03/40
17.04.2009ERJ EsteratsastusEtulinjan Suomenratsut160 cm04/30
17.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses160 cm05/60
17.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses150 cm02/60
17.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses140 cm01/60
17.04.2009ERJ EsteratsastusMaple's Stable130 cm03/65
16.04.2009ERJ EsteratsastusVihkala120 cm03/30
16.04.2009ERJ EsteratsastusVihkala90 cm01/30
16.04.2009ERJ EsteratsastusForest160 cm01/11
16.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses140 cm06/60
16.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses160 cm05/60
16.04.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses140 cm01/60
16.04.2009ERJ EsteratsastusSafir60 cm04/37
15.04.2009ERJ EsteratsastusMoondance60 cm04/40
15.04.2009ERJ EsteratsastusKrofnock Ranch160 cm02/41
15.04.2009ERJ EsteratsastusKrofnock Ranch150 cm07/50
14.04.2009ERJ EsteratsastusEtulinjan Suomenratsut140 cm01/30
14.04.2009ERJ EsteratsastusEillyn110 cm01/40
13.04.2009ERJ EsteratsastusKielletty60 cm06/41
13.04.2009ERJ EsteratsastusNaturael100 cm06/50
13.04.2009ERJ EsteratsastusForwice120 cm04/40
13.04.2009ERJ EsteratsastusTotal Nino100 cm05/30
12.04.2009ERJ EsteratsastusForwice140 cm03/40
12.04.2009ERJ EsteratsastusForwice130 cm03/40
11.04.2009ERJ EsteratsastusStud Monument100 cm07/74
11.04.2009ERJ EsteratsastusNaturael80 cm06/50
11.04.2009ERJ EsteratsastusNaturael60 cm01/50
11.04.2009ERJ EsteratsastusNaturael40 cm04/50
10.04.2009ERJ EsteratsastusMonte120 cm02/21
10.04.2009ERJ EsteratsastusSvärjade50 cm05/50
10.04.2009ERJ EsteratsastusForwice130 cm03/40
10.04.2009ERJ EsteratsastusAworei120 cm01/30
09.04.2009ERJ EsteratsastusAworei100 cm05/30
07.04.2009ERJ EsteratsastusRowanberry130 cm05/40
07.04.2009ERJ EsteratsastusTotal Nino100 cm03/31
06.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices60 cm04/39
05.04.2009ERJ EsteratsastusVihkala80 cm01/30
05.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices60 cm04/39
04.04.2009ERJ EsteratsastusKielletty110 cm05/50
04.04.2009ERJ EsteratsastusKielletty100 cm03/50
04.04.2009ERJ EsteratsastusTuttanin talli120 cm01/20
04.04.2009ERJ EsteratsastusVihkala110 cm01/30
03.04.2009ERJ EsteratsastusSilence120 cm03/30
03.04.2009ERJ EsteratsastusSilence60 cm02/30
03.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices80 cm02/44
03.04.2009ERJ EsteratsastusVihkala80 cm03/30
02.04.2009ERJ EsteratsastusVihkala100 cm05/30
02.04.2009ERJ EsteratsastusViiala110 cm01/40
02.04.2009ERJ EsteratsastusViiala100 cm02/40
01.04.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices90 cm06/41
31.03.2009ERJ EsteratsastusHiprakka100 cm02/59
31.03.2009ERJ EsteratsastusVeikeä140 cm03/21
31.03.2009ERJ EsteratsastusVihkala80 cm05/30
31.03.2009ERJ EsteratsastusStud Monument90 cm06/69
30.03.2009ERJ EsteratsastusLuned Sporthorses150 cm01/17
30.03.2009ERJ EsteratsastusVihkala100 cm02/30
28.03.2009ERJ EsteratsastusCheval Delamer100 cm07/100
28.03.2009ERJ EsteratsastusCheval Delamer60 cm02/86
28.03.2009ERJ EsteratsastusAmable120 cm05/30
28.03.2009ERJ EsteratsastusDaftmor130 cm05/32
28.03.2009ERJ EsteratsastusStud Monument90 cm09/49
27.03.2009ERJ EsteratsastusDaftmor150 cm03/24
26.03.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices60 cm04/30
25.03.2009ERJ EsteratsastusSvärjade80 cm07/60
25.03.2009ERJ EsteratsastusSilence130 cm02/40
24.03.2009ERJ EsteratsastusSilence130 cm03/40
23.03.2009ERJ EsteratsastusSilence130 cm03/40
22.03.2009ERJ EsteratsastusKielletty110 cm01/50
22.03.2009ERJ EsteratsastusKielletty100 cm06/50
22.03.2009ERJ EsteratsastusKielletty60 cm06/50
21.03.2009ERJ EsteratsastusKielletty100 cm03/50
21.03.2009ERJ EsteratsastusSvärjade110 cm04/60
21.03.2009ERJ EsteratsastusSvärjade100 cm05/60
20.03.2009ERJ EsteratsastusSilence120 cm05/40
19.03.2009ERJ EsteratsastusMêl Seren80 cm02/40
15.03.2009ERJ EsteratsastusCosgrove130 cm02/35


Porrastettujen kilpailuiden kalenteriin merkitään vain sijoitukset. Sijoituksia on yhteensä 8 kappaletta.

PvmLaji ja jaosPaikkaLuokkaSijotus
10.07.2009ERJ EsteratsastusDivine Angel80 cm, aluetaso01/17
24.05.2009ERJ EsteratsastusCresendo100 cm, aluetaso04/18
24.05.2009ERJ EsteratsastusCresendo80 cm, aluetaso03/21
02.05.2009ERJ EsteratsastusJuksula40 cm, seurataso03/10
01.05.2009ERJ EsteratsastusJuksula60 cm, seurataso01/13
01.05.2009ERJ EsteratsastusJuksula40 cm, seurataso01/10
24.04.2009ERJ EsteratsastusKoivula80 cm, seurataso05/26
24.04.2009ERJ EsteratsastusKoivula60 cm, seurataso02/24


Näyttelykalenteriin merkitään vain sertit. Sertejä on yhteensä 4 kappaletta.

PvmPaikkaLuokkaP-tuomariSijotusMuuta
30.07.2009WincareHannoverit, tammatAnette N.LKV1/12BIS1, MVAsert
05.07.2009AweiaMuut puoliverioriit- ja tammatPeppi S.LKV1/12BIS1, MVAsert
13.03.2009HamiltonPuoliveritammatPeppi S.LKV1/12BIS2, MVAsert
06.03.2009YT JinnMuut pv-tammatKata P.LKV1/9irtoSERT


Kaikki sivun tekstit, grafiikat sekä koodaukset ovat Diamonten käsialaa, ellei toisin mainita!