Cirion Stud - muistosivu

Divide et Impera W! : 07.10.2009 - 07.12.2013

VIR MVA Ch Divide et Impera W! ERJ I, YLA1, KTK III

"Vaikka Caesar on holstein, on se minulle ollut hyvin merkittävä tapaus. Ori on ensimmäinen talliin jätetty kasvatti, joka myös Cirionin luomuksista poistui ensimmäisenä rajan tuolle puolen. Kiukkuinen ja epäluuloinen Caesar on jäänyt mieleen onnistuneena holsteinkokeiluna."


Kuvista kiitos A-1 Performance Sires
Divide et Impera W! on virtuaalihevonen, sivuilla olevat tiedot eivät vastaa kuvissa olevan hevosen tietoja
Virallinen nimi Divide et Impera W! Rekisterinumero VH06-044-8044
Rotu ja skp Holstein, ori Painotus Esteratsastus
Väri ja säkäkorkeus Mustanruunikko, 166 cm Koulutustaso Ko HeA, Re 160 cm, Me 120 cm
Syntymäaika 07.10.2009, 31-vuotias Kasvattaja Cirion Stud, Iso-Britannia
Kolmevuotias 17.05.2010 (CAS 13) Omistaja Cirion Stud, VRL-05186
VIR MVA Ch arvonimi myönnetty 30.09.2011   (2x MVAsert 2x irtoSERT)
ERJ I arvonimi myönnetty 25.02.2012   (5 + 50 + 30 + 15 + 10 = 110p.)
YLA1 arvonimi myönnetty 15.08.2013   (32 + 47 + 28 + 35 = 142p.)
KTK III arvonimi myönnetty 15.09.2011   (16 + 16 + 16 + 16 = 64p.)

Historiikkia ja luonnekuvausta

Divide et Impera W! ei ollut mitenkään pitkäjäntisen kasvatuksen summa, vaikka orilla onkin suuri merkitys minulle. Noina aikoina tallissani majaili vain muutama yksipolvinen holsteintamma, joten päätin luoda tammalleni Skitalle paremmat jälkeläisnäytöt. Halusin myös lisäksi itselleni uuden kaksipolvisen holsteinorin, olihan minulla vain yksi sellainen ennestään. Ennen tämän odotetun varsan syntymää olin myynyt kaikki kasvattini pois jostain kumman syystä, mutta Skitan varsan halusin pitää. Syntyvästä varsasta tuli näin ensimmäinen yksilö, joka osoitti minulle omien kasvattien arvon.

  Kerkesi Caesar seikkailemaan maailmalla esteuransa jälkeen, vaikka toisin voisi luulla. Jossain vaiheessa tulin kuitenkin järkiini ja sainkin kuljetettua orin takaisin kotiin. Caesarissa yhdistyy hyvä sukutaulu sekä loistava nimi, vaikka itse sanonkin. Divide et Impera, hajoita ja hallitse roomalaisittain.

  Veikkaan, että Caesar on omaksunut nimestään vain sen tuhoamisosion. Jotkut tavat taitavat olla opittuja orin katalalta emältä (rauha hänen sielulleen!), toiset puolestaan ovat varmasti geeneihin sidottuja valitettavasti. Totta on ainakin se, ettei Caesarin karsinaan kannata mennä ilman suojahanskoja - mikäli ei ole masokisti. Hampaitaan väläyttelevä ori ei taatusti jätä uhkailuitaan vain pelottelun tasolle, jos ihminen ei älyä jättää Caesaria sen omalla reviirillään rauhaan. Käytävällä hoidettaessa ori ei sentään tule iholle asti, mutta saattaa yrittää liiskata harjaajansa varpaat huomaamattomasti. Harjatessa ei kannatakaan jäädä unelmoimaan, reippaat vedot ja napakat otteet Caesarin kanssa ovat aina vain eduksi. Satuloidessa kannattaa silti muistaa varoa kipakoita kavioita, jotka saattavat huitoa kohti etenkin vyön kiristyksessä. Caesar osaa kyllä olla dramaattinen sille päälle sattuessaan!

  Olen päätynyt siihen yksinkertaiseen tulokseen, että Caesar kutiaa helposti eikä siksi innostu kovinkaan harjauksesta. Pesukarsinassa olosta ori nauttii, eikä sillä ole mitään viilentävää kylpyä vastaan. Letkuihin sidottuna Caesar silti ei viihdy lainkaan, joten vain perinteinen jalkojen suihkuttelu kelpaa nirppanokalle.

  Narun jatkona palloillessaan Caesar osaa olla melkoisen rasittava. Milloin kiljutaan haasteeksi oreille, seuraavaksi höristään tammoille kunnon näytöksen kera. Taluttajansa Caesar tuntuu unohtamaan kokonaan, joten olemassaolosta saa ilmoittaa varsin useasta. Varsinkin laitumen portilla kannattaa pitää orin huomio itsessään, sillä niitylle kirmatessaan Caesar saattaa teilata hoitajansa kuin keilan. Machomainen ori ei ole edes jokaisen nelijalkaisen ystävä, harvojen rauhallisten orien kanssa Caesar tulee toimeen. Silti tallissa pitää aina rähistä naapureiden kanssa ruoka-aikaan kuin mitkäkin lihanpalasta nahistelevat kulkukoirat, pahinta älämölöä tässä "rakkilaumassa" taitaa pitää Caesar.. Hankala tapaus ori on myös niin eläinlääkärin vastaanotolla kuin kengitettävänäkin.

  Caesar ei ole mikään helpoin kouluratsu todellakaan. Ori tuntuu olevan välillä kuin mikäkin kahtiajakautunut persoona; aluksi kuljetaan tahmeasti, sitten napakoiden apujen siivittämänä Caesarista tulee ympäriinsä syöksähtelevä vauhtihirmu. Kun itse osaa käyttää sopivan pehmeitä apuja tilanteesta riippuen, kenties Caesarista voi irrota jopa näyttäviä liikkeitä. Kuolaimella liikkuessaan ori on notkea ja elastinen, varsinkin temponmuutokset ovat Caesarin bravuuri. Toisinaan sivuttaisliikkeissä ori saattaa tehdä turhan jyrkkiä väistöjä, etenkin jos jää yhtään pohkeella puristamaan. Caesarin kanssa kaikkien apujen on oltava aina loogisia, myötäystä unohtamatta. Tämän orin kanssa saa myös olla tarkkana, ettei jää liikaa toistamaan tehtäviä - Caesar tylsistyy helposti.

  Se kapinallinen ori tuntuu selvästi pääsevän mukaan oravanpyörään estekentälle astuessaan. Korvat hörössä puomien seassa viipottava Caesar on kieltämättä tasaisen näköinen ratsu, vaikkakin toisinaan liian kovat pidätteet saattavat aiheuttaa teatraalista pään heiluttelua ja epämääräistä pyrähtelyä. Menohaluinen ori on erittäin hankala tapaus estekentällä; Caesar on vahva ratsastaa, mutta ratsastaja ei saa itse jäädä yhtään kovaotteiseksi. Ratsastajan vähäisinkiin virheisiin ori reagoi kieltäytymällä nopeasti, saattaapa mokoma otus puominkin pudottaa jos käsi ei myötää tarpeeksi herran mielestä. Skouppia Caesarilla on tästä esinäytöksestä huolimatta todella paljon, hyvällä tyylillä hyppäävä ori osaa halutessaan olla se uusintaluokkien tykki. Sarjaväleillä Caesarilla saattaa toisinaan olla ongelmia, mutta muuten ori ei pahemmin esteitä kyttää, olivat ne sitten kuinka värikkäitä tai huonossa kulmassa.

  En voi millään kehua maastoreissujan rauhallisuutta, kun ratsuksi on valittu Caesar. Tippuvia lehtiä ja sirkuttavia lintuja kammoksuva ori osaa olla melkoinen arkajalka, Caesarin kanssa maastoreissuihin kuuluu aina väkisinkin hieman vauhtia ja mutaisia tilanteita. Avomaastossa ori sentään osaa olla vapisematta kuin mikäkin pelokas hiiri, meren aaltoihin Caesar ei ole silti koskaan tottunut. Maastoesteillä ori onneksi vähän ryhdistäytyy, mitä nyt välillä jännittää liikaa.

  Kilpailuautossa kolisteleva Caesar ei ole mikään ykkösvalinta matkaseuraksi, ori kun osaa riekkua niin lastausrampilla kuin itse määränpäässä. Uusiin ympäristöihin Caesar tuntuu suhtautuvan lähinnä omistushaluisesti, siinä sitten saa roikkua ketjunarussa orin kiljuessa muille kanssatovereilleen.. Verryttelyyn onkin syytä varata runsaasti aikaa, tämän hevosen kanssa kun ei kannata mennä täysillä duracel-akuilla estradille. Rauhoittuneena Caesar voikin keskittyä itse suoritukseen muiden otusten kyttäämisen sijaan, vaikkakin toisinaan ori kiinnittää turhan paljon huomiota mölisevään yleisöön.

Sukutaulu ja sukuselvitys

Isälinja Darkness Incarnate PB - Cúthalion - Cuthamian | Emälinja Sagitar PB - Nephritic FRA - Nightfear
  i. Darkness Incarnate PB
  VIR MVA Ch, ERJ I, KTK II, YLA2
  ii. Cúthalion   ERJ I, YLA2   iii. Cuthamian   evm
  iie. Latima   evm
  ie. Dohle-Nonstop   ERJ II, KTK II   iei. Crivitz   evm
  iee. Aichtal   evm
  e. Sagitar PB
  Ch, ERJ I, YLA1, KTK III
  ei. Skarlath GER   ERJ I   eii. Dark Romanticism   evm
  eie. Nostradamus   evm
  ee. Nephritic FRA   ERJ II, YLA2   eei. Evilized   evm
  eee. Nightfear   evm

Isänisänisä: Jopa 172 cm korkea kimo Cuthamian valloitti syntymämaassaan Hollannissa esteradat, kilpaillen satunnaisesti helpommissa koululuokissa myös. Lennokasta laukkaa ja hyvää luonnetta esittävä Cuthamian oli erinomainen kilpailuhevonen hyvien hermojensa vuoksi, mutta myös tarkkojen jalkojensa vuoksi. Ori ylitti puomit kevyesti jopa 150 cm korkuisilla esteradoilla eikä ongelmia tullut edes uusintaratojen nopeissa käännöksissä. Rakenneltaan raamikas Cuthamian sai lopulta viisikymmentä jälkeläistä, joille ori periytti hyvää laukkaa sekä tasaista luonnetta hyppykykyjen lisäksi.

Isänisänemä: Hollantilaisista linjoista polveutuva holstein Latima on hyvä esimerkki loistavasta jalostustyöstä, sillä tamma menestyi erinomaisesti esteillä vanhempiensa tavoin. Rautias 168 cm korkea sulavarakenteinen Latima kilpaili parhaimmillaan kansallisissa 140 cm luokissa, kivuten voittoon useaan otteeseen. Latima jätti jälkensä niin taidokkaana esteratsuna kuin sirojalkaisena näyttelykehien valloittajana. Tamma saavuttu muutamia sertejä, kerran jopa BIS-sijan. Seitsemälle jälkeläiselleen Latima on periyttänyt hyvää ja rauhallista luonnetta, kuten myös erinomaista rakennetta ja toisinaan hyppykykyä.

Isänemänisä: Komea musta Crivitz oli aikanaan yksi Saksan suosituimmista jalostusoreista. Hevonen oli luonteeltaan eloisa, energinen sekä työhönsä motivoitunut - kaikkea sitä mitä toivookaan hyvän orin olevan. Vain 159 cm korkea Crivitz oli lisäksi myös esteiden parissa omaa luokkaansa, hyvällä hyppykapasiteetilla varusteltu ori kun pärjäsi parhaimmillaan 150 cm korkuisissa kansainvälisissä luokissa. Crivitzin menestys on ikävä kyllä jäänyt lähinnä Saksan rajojen sisälle, vaikka useat orin sadoista jälkeläisistä ovat perineet hyvän luonteensa sekä erinomaisen hyppykykynsä ainakin osittain isältään.

Isänemänemä: Aichtalin omistaja ei varsinaisesti mikään kasvattaja ollut, mutta hän halusi astuttaa oman harrastetammansa aikansa kuuluisalla orilla. Vaikka tamma pääsääntöisesti oli vain tavallista parempi harrasteratsu, kilpaili Aichtal toisinaan pienissä esteratsastusluokissa kotimaassaan Saksassa. Tamma ei erityisen loistavaa menestystä saanut, mutta Aichtal sentään sijoittui ja voitti muutamaan otteeseen. Tammaa ei silti astutettu toista kertaa, joten hevosen jälkeläismäärä jäi vain yhteen. Tämä ainoa jälkeläinen toisaalta tuo hyvät jälkeläisnäytöt Aichtalille hyvän kilpailumenestyksensä vuoksi.


Emänisänisä: Musta ja rungoltaan massiivinen Dark Romanticism oli potentiaalinen tapaus, mutta valitettavasti orin menestys jäi suhteellisen laihaksi. Sukkajalka tuntui olevan laiskanpuoleinen niin liikkeidensä kuin reaktiokykynsä puolesta, Dark Romanticismista oli todella vaikea saada kaikkia kykyjä irti. Korkeimmillaan 140 cm tasolla keskiverrosti kilpaillut ori ei saanut monta varsaa, vaikka luonteeltaan Dark Romanticism oli sopivan rauhallinen ja käsiteltävyydeltään täyttä priimaa. Muutamille jälkeläisilleen ori on periyttänyt niin hyvää luonnettaan kuin hyppytyyliään.

Emänisänemä: Belgiasta Saksaan tuotu Nostradamus polveutui lupaavista holsteinlinjoista, mutta tamma ei itse osoittanut minkäänlaista kyvykkyyttä kilpailuradoille. Rautias tamma osasi kotikentillään kyllä hypätä hyvällä tyylillä, mutta kilpailuiden jännitys oli liikaa. Nostradamus usein kielsi ulos radoilta, joten tamma vietti loppuelämänsä lähinnä tilalla jalostustammana toimien. Jälkeläisilleen Nostradamus on periyttänyt rauhallista luonnetta ja hyvää rakennetta, toisinaan myös korkeaa stressitasoa uusissa tilanteissa. Tamma sai yhteensä kymmenen varsaa, jotka kaikki ovat startanneet estekilpailuissa.

Emänemänisä: Komean punarautiaan orin Evilizedin ura ei alkanut tyypillisesti nousujohteisena. Ensimmäisissä kilpailuissa Evilized roikkui tuloslistan viimeisillä sijoilla, ori kun oli potkinut lähes jokaisen radan puomin alas. Halvalla eteenpäin myyty Evilized alkoi osoittaa potentiaaliaan vasta uudessa kodissa. Helposti hermostuva, mutta silti nimestään huolimatta ihmisystävällinen ori osoitti vähitellen olevansa hyvä kansallisten esteratojen kilpailuhevonen. Evilized starttasi parhaimmillaan 145 cm korkuisissa luokissa kohtalaisen hyvällä menestyksellä. Periyttäjänä ori ei silti ollut kovinkaan erityinen tapaus.

Emänemänemä: Tummanruunikko Nightfear ostettiin aluksi vain siitostammaksi Saksan vuotuisilta varsamarkkinoilta. Hieman vaatimattomista sukulinjoista tuleva tamma askelsi lennokkaasti ja hyppäsi hyvällä tyylillä, joten ranskalainen ostaja uskalsi viedä varsan kotimaahansa. Jalostuksen saralla Nightfear ei kuitenkaan osoittautunut mitenkään hyväksi valinnaksi - tamma loi varsansa useasti ja synnytti pariin otteeseen turhankin heiveröisiä tapauksia. Nightfear nakitettiin esteradoille myöhemmällä iällä, mikä osoittautui hyväksi valinnaksi. Tamma onnistui parhaimmillaan voittamaan 130 cm korkuisia luokkia.

Jälkeläiset ja jalostusinfo

Caesarista on mahdollista saada vielä muutama jälkeläinen, mutta vain erikoistapauksissa
26.07.2013holsteinoriNelee LINemä Nanaeth PBomistaja Sanchez
02.11.2011holsteinoriHufflepuff 'Ifemä Caleigh v. Brilliantomistaja misery.
09.09.2011holsteinoriG.G. Dirty Strawberryemä Coco Berry Mindomistaja Reeta
23.02.2011holsteinoriHappyhunteremä Charad's Hunterhawkomistaja Seela.
16.11.2010suomenpuoliverioriHan Soloemä Camp Gros Soloomistaja Sen

Caesarin värin genotyyppi on EeAa, joten jälkeläiset edustavat fenotyypiltään ruunikkoa (54 %), mustaa (25 %) sekä rautiasta (20 %). Ori periyttää myös muita ominaisuuksia, kuten arvaamatonta luonnetta, äkkipikaisuutta sekä hyvää skouppia.

Menestyneet : Han Solo ERJ II YLA1

Kilpailukalenteri

Kilpailukalenteriin merkitään vain sijoitukset. Divide et Impera W! kilpailee pääsääntöisesti 140 - 160 cm -luokissa

ERJ Esteratsastuskilpailut (sijoituksia 123 kpl, voittoja 25 kpl)
13.12.2009ERJ EsteratsastusKilpailukeskus EP140 cm05/63
12.12.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers160 cm02/30
12.12.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers160 cm01/30
12.12.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers160 cm04/30
12.12.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers160 cm02/30
12.12.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers160 cm04/30
11.12.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers160 cm04/30
11.12.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers160 cm05/30
11.12.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers160 cm02/30
10.12.2009ERJ EsteratsastusKilpailukeskus EP160 cm04/34
10.12.2009ERJ EsteratsastusXcalibur160 cm03/30
09.12.2009ERJ EsteratsastusXcalibur160 cm01/30
09.12.2009ERJ EsteratsastusXcalibur160 cm04/30
08.12.2009ERJ EsteratsastusIndis Villains130 cm06/40
08.12.2009ERJ EsteratsastusXcalibur160 cm01/30
08.12.2009ERJ EsteratsastusXcalibur160 cm04/30
07.12.2009ERJ EsteratsastusIndis Villains160 cm01/24
06.12.2009ERJ EsteratsastusMiiran Yksityiset150 cm02/20
05.12.2009ERJ EsteratsastusGräslund100 cm02/50
05.12.2009ERJ EsteratsastusMaple's Stable120 cm03/40
05.12.2009ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm02/30
03.12.2009ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners150 cm04/30
01.12.2009ERJ EsteratsastusAshton Shadow100 cm02/26
01.12.2009ERJ EsteratsastusMoondance100 cm02/47
01.12.2009ERJ EsteratsastusBellamy150 cm01/30
29.11.2009ERJ EsteratsastusHopeatoffee100 cm06/60
29.11.2009ERJ EsteratsastusMêl Seren150 cm01/40
29.11.2009ERJ EsteratsastusRownshock150 cm01/50
28.11.2009ERJ EsteratsastusHopeatoffee110 cm02/60
28.11.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers130 cm04/30
28.11.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers110 cm04/30
28.11.2009ERJ EsteratsastusKingston Gård130 cm05/30
27.11.2009ERJ EsteratsastusMêl Seren110 cm04/40
27.11.2009ERJ EsteratsastusRownshock150 cm07/50
27.11.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers130 cm01/30
27.11.2009ERJ EsteratsastusKingston Gård130 cm03/30
27.11.2009ERJ EsteratsastusBellamy150 cm03/30
26.11.2009ERJ EsteratsastusKingston Gård140 cm02/30
25.11.2009ERJ EsteratsastusVaapukka100 cm01/40
25.11.2009ERJ EsteratsastusDuren100 cm06/40
25.11.2009ERJ EsteratsastusKingston Gård140 cm03/30
24.11.2009ERJ EsteratsastusTurnberry Trakehners120 cm06/50
24.11.2009ERJ EsteratsastusTurnberry Trakehners110 cm05/50
24.11.2009ERJ EsteratsastusKingston Gård130 cm01/30
24.11.2009ERJ EsteratsastusZavier150 cm05/30
24.11.2009ERJ EsteratsastusZavier150 cm03/30
24.11.2009ERJ EsteratsastusFaxon Sporthorses150 cm01/18
23.11.2009ERJ EsteratsastusDuren100 cm05/40
23.11.2009ERJ EsteratsastusDuren100 cm06/40
23.11.2009ERJ EsteratsastusZavier150 cm02/30
23.11.2009ERJ EsteratsastusZavier150 cm05/30
23.11.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers150 cm01/30
22.11.2009ERJ EsteratsastusDuren100 cm01/40
22.11.2009ERJ EsteratsastusDuren100 cm01/40
22.11.2009ERJ EsteratsastusZavier150 cm04/30
22.11.2009ERJ EsteratsastusZavier150 cm05/30
22.11.2009ERJ EsteratsastusNaturael100 cm03/100
21.11.2009ERJ EsteratsastusZavier150 cm02/30
21.11.2009ERJ EsteratsastusDark Side Trakehners160 cm04/30
20.11.2009ERJ EsteratsastusDuren100 cm05/40
20.11.2009ERJ EsteratsastusHarbowton140 cm04/50
20.11.2009ERJ EsteratsastusHarbowton120 cm05/50
19.11.2009ERJ EsteratsastusColby Abbey150 cm05/70
19.11.2009ERJ EsteratsastusColby Abbey140 cm02/70
19.11.2009ERJ EsteratsastusTwisty Puzzle140 cm01/30
19.11.2009ERJ EsteratsastusRhosgobel120 cm03/40
18.11.2009ERJ EsteratsastusSerane Warmbloods140 cm04/40
18.11.2009ERJ EsteratsastusFaxon Sporthorses130 cm04/20
18.11.2009ERJ EsteratsastusFaxon Sporthorses130 cm04/20
18.11.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices140 cm02/09
17.11.2009ERJ EsteratsastusGoljat Farm120 cm04/31
17.11.2009ERJ EsteratsastusSerane Warmbloods140 cm03/40
17.11.2009ERJ EsteratsastusB&W100 cm04/50
16.11.2009ERJ EsteratsastusTwisty Puzzle160 cm01/30
16.11.2009ERJ EsteratsastusTwisty Puzzle150 cm05/30
16.11.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices140 cm01/09
16.11.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices120 cm05/32
16.11.2009ERJ EsteratsastusBlip Ponies110 cm03/30
16.11.2009ERJ EsteratsastusRhosgobel120 cm06/40
16.11.2009ERJ EsteratsastusTamarindo110 cm01/37
15.11.2009ERJ EsteratsastusFaxon Sporthorses100 cm02/30
14.11.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices120 cm05/32
14.11.2009ERJ EsteratsastusBlip Ponies110 cm03/30
14.11.2009ERJ EsteratsastusB&W150 cm05/50
14.11.2009ERJ EsteratsastusB&W150 cm01/50
14.11.2009ERJ EsteratsastusB&W140 cm05/50
13.11.2009ERJ EsteratsastusB&W150 cm07/50
13.11.2009ERJ EsteratsastusB&W100 cm07/50
07.11.2009ERJ EsteratsastusAkasha Dressage160 cm04/30
06.11.2009ERJ EsteratsastusAkasha Dressage160 cm05/30
01.11.2009ERJ EsteratsastusVästerby160 cm04/50
01.11.2009ERJ EsteratsastusKölni110 cm02/50
31.10.2009ERJ EsteratsastusWonderfull Stallions130 cm03/14
31.10.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices140 cm02/12
30.10.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices120 cm03/24
30.10.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices100 cm01/31
29.10.2009ERJ EsteratsastusGoljat Farm160 cm02/29
29.10.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices100 cm05/31
28.10.2009ERJ EsteratsastusRowea's Dynamices110 cm02/26
28.10.2009ERJ EsteratsastusBailee Showjumpers150 cm03/50
27.10.2009ERJ EsteratsastusLongjump Thoroughbreds150 cm02/30
27.10.2009ERJ EsteratsastusFaxon Sporthorses160 cm04/29
26.10.2009ERJ EsteratsastusTousle Roulet100-110 cm03/70
25.10.2009ERJ EsteratsastusYanblad130 cm01/30
25.10.2009ERJ EsteratsastusFaxon Sporthorses160 cm02/30
25.10.2009ERJ EsteratsastusTousle Roulet100-110 cm04/70
22.10.2009ERJ EsteratsastusGoljat Farm150 cm02/50
22.10.2009ERJ EsteratsastusHämy120 cm03/69
21.10.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm04/30
21.10.2009ERJ EsteratsastusWincare140 cm01/30
20.10.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm03/30
20.10.2009ERJ EsteratsastusWincare140 cm03/30
19.10.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm04/30
19.10.2009ERJ EsteratsastusWincare140 cm02/30
19.10.2009ERJ EsteratsastusTamarindo110 cm07/70
18.10.2009ERJ EsteratsastusWincare160 cm05/30
18.10.2009ERJ EsteratsastusWincare140 cm05/30
17.10.2009ERJ EsteratsastusWincare130 cm03/30
17.10.2009ERJ EsteratsastusWincare130 cm05/30
16.10.2009ERJ EsteratsastusWincare150 cm04/30
16.10.2009ERJ EsteratsastusWincare140 cm01/30
15.10.2009ERJ EsteratsastusWincare140 cm01/30
15.10.2009ERJ EsteratsastusWincare130 cm01/30

Valmennukset ja päiväkirja


13.03.2012 - Valmentajana Pihlaja - Taso 150 cm
"Tänään haimme uusintaratojen rytmiä alle. Liian harvoin unohdetaan harjoitella vauhdikkaampaa laukan tempoa, jolloin ratsukolla on suuria ongelmia voitosta tavoitellessaan. Tämän päivän valmennuksen aloitimme toisin sanoen tietysti siirtymisillä - näin saimme Caesarin takajalat hyvin mukaan, sillä liikehän lähtee takaa. Laukasta raviin siirryttäessä ori olisi mieluusti vain heittäytynyt pitkäksi, mutta sinä olit päättäväinen ja nopealla puolipidätteellä sait Caesarin paremmin kuulolle. Muista siirtymisen jälkeen ratsastaa välittömästi pohkeesta eteen. Jokaisella hetkellä pitää olla kuulolla! Melko pian siirryimmekin jo esteille, nostaen nopeasti korkeutta. Matalemmilla esteillä Caesar muutamaan otteeseen yritti ylihypätä, mutta päättäväisellä pidätteellä ja nopealla myötäämisellä ori rentoutui ja alkoi kuunnella. Varsinainen tehtävä sitten oli minun antama vaativa haaste - sinun piti ratsastaa äsken hypätty rata kolmasosan nopeammin. Otit tehtävän vastaan innolla, mutta aluksi epäonnistuit. Syynä oli liika säätäminen esteitä sekä toisinaan turhan matala laukka. Nopea pidäte ennen estettä, sen jälkeen välittömästi eteen! Valitsit seuraavalla kerralla muutaman lyhyemmän reitin, jolloin Caesar pääsi hyppäämään vain muutaman askeleen varoitusajalla. Ori tuntui nyt olevan täysillä mukana, päristellessään häntä tötteröllä. Hyvä!"

15.02.2012 - Valmentajana Pihlaja - Taso 120 cm
"Harjoittelumme aihe oli tänään suorat linjat sekä nopea reaktiokyky. Nopeasti pohkeesta eteen, nopeasti takaisin. Tunnin aloitimme alkukäyntien jälkeen suoraan laukkatyöskentelyllä tavoista poiketen. Muistathan käyttää pohjetta, vaikka hevonen olisi turhankin reipas. Serpentiiniurilla sait hyvin aikaan sekä laukanvaihdot että suoristuksen, josta jouduin muutaman kerran mainitsemaan. Pohkeet tasaisesti kiinni, omat kyljet suoraksi ja hartiat rennoiksi! älä jännitä jaloilla, vaan hengitä syvään ja anna päkijöiden asettua rennosti jalustimille. Lisäsin pikkuhiljaa mukaan muutamia puomeja, sitten kavaletteja. Vaihdoimme tehtävää, mutta mukana pysyivät kaarevat linjat sekä hyvin tärkeät suoristukset. Muistutin sinua odottamaan esteillä, muuten Caesar närkästyy ja kieltäytyy. Rauhassa vaan esteelle, mutta muistathan pitää pohkeen välittömästi lähettyvillä? Muuten jalkasi on liian hidas etkä saa sopivaa tuntumaa aikaiseksi. Teimme muutamia kontrolliharjoituksia vielä, jolloin Caesar alkoi olla todella hyvin hallinnassa. Erinomaista!"

01.01.2012 - Valmentajana Pihlaja - Taso 145 cm
"Laukkasit Caesarin kanssa uralla näennäisesti sovussa, mutta huomasin teillä heti pieniä ongelmia. Jäit usein liian hitaaksi, jolloin rytmi rikkoontui ja aiheutti ongelmia. Ratsasta tasaisesti kohti pehmeää tuntumaa, pidä käsi joustavana! Caesar vaikutti todella vaativalta korskahdellessaan jokaisella askeleella, häntä vispaten. Käskin sinun rauhoittua hieman ja rentouttaa jalkasi, muistathan myös hengittää? Päätin laittaa teille muutaman verryttelyesteet, jotka Caesar loikkasi valtavalla ilmavaralla yli. Koska halusin saada kunnon kontrollia, laitoin sarjan esteet innariväleillä. Ori yritti tehdä ylimääräistä työtä, mutta lyhyen välin vuoksi se potkaisi seuraavan puomin alas. Caesar tanssahteli hetken aikaa takakavioillaan, mutta tottuneesti käänsit orin oikealle ja ratsastit sitä eteenpäin erilaisia tehtäviä tehden. Hyvä! Kun tulit uudestaan linjalle, olit jo luottavaisempi. Caesar ei enää lopputunnista tehnytkään ilmavarallisia loikkia, varsinkin korkeilla esteillä se loisti. Toisinaan tuppasit jäämään vähän kädellä jälkeen, jolloin Caesar tietysti huomautti tästä näyttävästi esteelle kieltäen. Muista pitää maltti ja olla silti nopea! Lopputunnista saimme oikein erinomaisia hyppyjä alle, tähän oli hyvä lopettaa."

07.12.2011 - Valmentajana Caro - Taso 140 cm
"Caesar katsoi alentavasti lämmittelysarjaa, ikään kuin olisi ajatellut: "Tuoko on muka minun tasoa". Ori korskahti, kun sen ratsastaja ohjasi sen sarjalle. Caesar hyppäsi valtavalla ilmavaralla ekan esteen yli, otti kolme erittäin hienosti koottua laukka-askelta ja hyppäsi hienolla ilmavaralla toisenkin esteen. Totesin, että Caesar olisi ehkä valmis jo kunnon tehtävälle, ennen kuin ori ehtisi turhautua. Se oli kuitenkin ehtinyt jo, ori steppaili malttamattomana minun kertoessa ohjeita seuraavaan tehtävään. Aiheena oli tänään pituusesteet, ja sitä varten maneesista löytyi paitsi vesihauta, myös muutamia oksereita ja trippeleitä. Korkeus näytti olevan kunnossa paremmin kuin hyvin, joten lienee parempi harjoitella pituutta... Kävimme pituusesteet ensin läpi yksitellen. Caesar hyppäsi jokaisen hienosti enkä voinut muuta kuin ihailla. Lopuksi oli vuorossa rata, jossa oli niin pituus- kuin muitakin esteitä. Ainoa pudotus tuli vaikean lähestymisen jälkeen trippelillä, mutta kun pyysin teitä tulemaan lähestymisen uudestaan rauhallisemmin, se sujui hienosti."

10.09.2011 - Valmentajana Ezzu - Taso 130 cm
"Edellisellä kerralla Caesar tosissaan testasi kärsivällisyyttäsi vikuroimalla. Ori oli varsin temppuilevalla päällä, mutta tähän valmennukseen se tuli täysin eri asenteella. Selkäännousun ajan se seisoi yllättävänkin hyvin paikoillaan - taisit pitää sille tarpeeksi kuria ennen valmennusta, jotta se ei enää temppuilisi yhtä paljon kuin viimeksi. Alkukäynneissä ori oli toisaalta melko nahkea. Ravaamisen aloitettuamme Caesarilta alkoi löytyä sopivasti energiaa - tosin joskus ehkä liikaakin. Pikkuesteet (n. 70-90 cm) Caesar ylitti ihan hyvin, vaikka aluksi se protestoi tuntumaa vastaan rankasti. Kun pikkuesteet alkoivat sujua kohtalaisesti, siirryimme isompiin 130 cm:n esteisiin. Caesar tuntui tänään olevan esteillä todella tarkka, joten jos vähänkään ratsastit liikaa ennen estettä, ori päätti pysähtyä siihen. Luvassa oli vain liuta kieltäytymisiä ja pari kertaa jouduitkin tutustumaan hiekkakentän antimiin tipahtaessasi ratsusi selästä. Caesar protestoi esteiden päälläkin potkimalla taaksepäin, mutta sinun tsempattuasi aloitte jälleen pääsemään mukaan rytmiin. Lopputunnista saitte hyppynne kuntoon ja Caesar esittikin muutaman hienon ja oikein esimerkillisen hypyn! Temppuiluiden takana onkin selvästi lahjakas hevonen."

08.09.2011 - Valmentajana Ezzu - Taso 130 cm
"Caesar onkin vaativa ratsastettava, totesin kun toit orin kentälle. Selkäännousun aikana se yritti nousta jopa pystyyn, mutta onneksi se ei siinä onnistunut. Muutamien tuskaisten yritysten jälkeen pääsit turvallisesti tuon holsteinorin satulaan. Satulavyötä kiristäessä se steppaili vielä paikallaan, haluten jo lähteä liikkeelle. Kun lähditte kävelemään alkukäyntejä, Caesar yritti ryntäillä raviin. Pariin otteeseen se siinä onnistuikin, mutta kun pysyit orille napakkana, sekin alkoi pysymään paremmin kurissa. Ravia Caesar ei sitten aina halunnutkaan nostaa ratsastajansa pyynnöstä. Ja välillä jos se ravin nosti, se yritti siirtyä hetken päästä takaisin käyntiin. Caesarin kanssa tarvitsee reilusti kärsivällisyyttä ja napakoita apuja, jotta pärjää orin kanssa. Kun aloitimme hyppäämisen, Caesar kieltäytyi useasti jo pienille verryttelyesteille. Taisit olla hieman liian jäljessä, joten ori protestoi. Caesar jatkoi silti temppuiluaan, vaikka sait istuntasi takaisin tasapainoon. Useiden raipannäpäytysten avulla Caesar alkoi kuunnella ja loppujen lopuksi sait sen myös esteiden yli. Hyvä! Välillä puomit tosin tipahtelivat, jos itse jäit kädellä yhtään vahvaksi. Kovat avut aiheuttivat myös kuumumista yli metrin esteillä, jolloin lyhyet tiet muuttuivat hankaliksi. Sait silti ratsastettua hyviin paikkoihin. Pääsit Caesarin hyppyihin hyvin mukaan, vaikka muutama kenguruloikkakin niihin lukeutui sekaan. Vaikka aluksi asiat eivät Caesarin kanssa sujuneetkaan, sait sen lopputunnista kuriin paremmin alkutuntiin verrattuna. Levollisuudella ja napakalla asenteella pääsee varmasti pitkälle!"

01.01.2012 - Valmentajana Pihlaja - Taso 145 cm
"Laukkasit Caesarin kanssa uralla näennäisesti sovussa, mutta huomasin teillä heti pieniä ongelmia. Jäit usein liian hitaaksi, jolloin rytmi rikkoontui ja aiheutti ongelmia. Ratsasta tasaisesti kohti pehmeää tuntumaa, pidä käsi joustavana! Caesar vaikutti todella vaativalta korskahdellessaan jokaisella askeleella, häntä vispaten. Käskin sinun rauhoittua hieman ja rentouttaa jalkasi, muistathan myös hengittää? Päätin laittaa teille muutaman verryttelyesteet, jotka Caesar loikkasi valtavalla ilmavaralla yli. Koska halusin saada kunnon kontrollia, laitoin sarjan esteet innariväleillä. Ori yritti tehdä ylimääräistä työtä, mutta lyhyen välin vuoksi se potkaisi seuraavan puomin alas. Caesar tanssahteli hetken aikaa takakavioillaan, mutta tottuneesti käänsit orin oikealle ja ratsastit sitä eteenpäin erilaisia tehtäviä tehden. Hyvä! Kun tulit uudestaan linjalle, olit jo luottavaisempi. Caesar ei enää lopputunnista tehnytkään ilmavarallisia loikkia, varsinkin korkeilla esteillä se loisti. Toisinaan tuppasit jäämään vähän kädellä jälkeen, jolloin Caesar tietysti huomautti tästä näyttävästi esteelle kieltäen. Muista pitää maltti ja olla silti nopea! Lopputunnista saimme oikein erinomaisia hyppyjä alle, tähän oli hyvä lopettaa."

07.12.2011 - Valmentajana Caro - Taso 140 cm
"Caesar katsoi alentavasti lämmittelysarjaa, ikään kuin olisi ajatellut: "Tuoko on muka minun tasoa". Ori korskahti, kun sen ratsastaja ohjasi sen sarjalle. Caesar hyppäsi valtavalla ilmavaralla ekan esteen yli, otti kolme erittäin hienosti koottua laukka-askelta ja hyppäsi hienolla ilmavaralla toisenkin esteen. Totesin, että Caesar olisi ehkä valmis jo kunnon tehtävälle, ennen kuin ori ehtisi turhautua. Se oli kuitenkin ehtinyt jo, ori steppaili malttamattomana minun kertoessa ohjeita seuraavaan tehtävään. Aiheena oli tänään pituusesteet, ja sitä varten maneesista löytyi paitsi vesihauta, myös muutamia oksereita ja trippeleitä. Korkeus näytti olevan kunnossa paremmin kuin hyvin, joten lienee parempi harjoitella pituutta... Kävimme pituusesteet ensin läpi yksitellen. Caesar hyppäsi jokaisen hienosti enkä voinut muuta kuin ihailla. Lopuksi oli vuorossa rata, jossa oli niin pituus- kuin muitakin esteitä. Ainoa pudotus tuli vaikean lähestymisen jälkeen trippelillä, mutta kun pyysin teitä tulemaan lähestymisen uudestaan rauhallisemmin, se sujui hienosti."

10.09.2011 - Valmentajana Ezzu - Taso 130 cm
"Edellisellä kerralla Caesar tosissaan testasi kärsivällisyyttäsi vikuroimalla. Ori oli varsin temppuilevalla päällä, mutta tähän valmennukseen se tuli täysin eri asenteella. Selkäännousun ajan se seisoi yllättävänkin hyvin paikoillaan - taisit pitää sille tarpeeksi kuria ennen valmennusta, jotta se ei enää temppuilisi yhtä paljon kuin viimeksi. Alkukäynneissä ori oli toisaalta melko nahkea. Ravaamisen aloitettuamme Caesarilta alkoi löytyä sopivasti energiaa - tosin joskus ehkä liikaakin. Pikkuesteet (n. 70-90 cm) Caesar ylitti ihan hyvin, vaikka aluksi se protestoi tuntumaa vastaan rankasti. Kun pikkuesteet alkoivat sujua kohtalaisesti, siirryimme isompiin 130 cm:n esteisiin. Caesar tuntui tänään olevan esteillä todella tarkka, joten jos vähänkään ratsastit liikaa ennen estettä, ori päätti pysähtyä siihen. Luvassa oli vain liuta kieltäytymisiä ja pari kertaa jouduitkin tutustumaan hiekkakentän antimiin tipahtaessasi ratsusi selästä. Caesar protestoi esteiden päälläkin potkimalla taaksepäin, mutta sinun tsempattuasi aloitte jälleen pääsemään mukaan rytmiin. Lopputunnista saitte hyppynne kuntoon ja Caesar esittikin muutaman hienon ja oikein esimerkillisen hypyn! Temppuiluiden takana onkin selvästi lahjakas hevonen."

08.09.2011 - Valmentajana Ezzu - Taso 130 cm
"Caesar onkin vaativa ratsastettava, totesin kun toit orin kentälle. Selkäännousun aikana se yritti nousta jopa pystyyn, mutta onneksi se ei siinä onnistunut. Muutamien tuskaisten yritysten jälkeen pääsit turvallisesti tuon holsteinorin satulaan. Satulavyötä kiristäessä se steppaili vielä paikallaan, haluten jo lähteä liikkeelle. Kun lähditte kävelemään alkukäyntejä, Caesar yritti ryntäillä raviin. Pariin otteeseen se siinä onnistuikin, mutta kun pysyit orille napakkana, sekin alkoi pysymään paremmin kurissa. Ravia Caesar ei sitten aina halunnutkaan nostaa ratsastajansa pyynnöstä. Ja välillä jos se ravin nosti, se yritti siirtyä hetken päästä takaisin käyntiin. Caesarin kanssa tarvitsee reilusti kärsivällisyyttä ja napakoita apuja, jotta pärjää orin kanssa. Kun aloitimme hyppäämisen, Caesar kieltäytyi useasti jo pienille verryttelyesteille. Taisit olla hieman liian jäljessä, joten ori protestoi. Caesar jatkoi silti temppuiluaan, vaikka sait istuntasi takaisin tasapainoon. Useiden raipannäpäytysten avulla Caesar alkoi kuunnella ja loppujen lopuksi sait sen myös esteiden yli. Hyvä! Välillä puomit tosin tipahtelivat, jos itse jäit kädellä yhtään vahvaksi. Kovat avut aiheuttivat myös kuumumista yli metrin esteillä, jolloin lyhyet tiet muuttuivat hankaliksi. Sait silti ratsastettua hyviin paikkoihin. Pääsit Caesarin hyppyihin hyvin mukaan, vaikka muutama kenguruloikkakin niihin lukeutui sekaan. Vaikka aluksi asiat eivät Caesarin kanssa sujuneetkaan, sait sen lopputunnista kuriin paremmin alkutuntiin verrattuna. Levollisuudella ja napakalla asenteella pääsee varmasti pitkälle!"