Veikkolaverkko

Veikkolalaisten oma sivusto

8. Toimivat yhdistykset ja yhteisöt

Tällä sivulla on esimerkkejä Pohjois-Kirkkonummella toimivista yhdistyksistä. Tarkempi luettelo Veikkolaverkossa Yhdistykset -sivulla (www.veikkola.fi - yhdistykset).

Korjaukset, nettiosoitteen ja sähköpostiosoitteen lisäykset mahdollisimman pian osoitteeseen veikkola@gmail.com.

Vanhin toimiva yhdistys

Norra Kyrkslätt Ungdomsförening perustettiin vuonna 1905 ja rekisteröitiin vuonna 1932. Nuorisoseura talkoili vuonna 1931 Haapajärven kylään oman talon, jossa useana vuonna harrastettiin teatteria ja kansantanssia sekä bingoa. Nykyisin talossa toimii arkisin yksityinen päiväkoti, viikonloppuisin ja iltaisin siellä on erilaisia harrastuksia lapsille, diskoja koululaisille ja joogaa aikuisille.
http://koti.mbnet.fi/furuhed/

Tuplasti Marttoja

Kylällä toimii kaksi marttayhdistystä: Kirkkonummen Veikkolan Martat ry, joka on toiminut vuodesta 1939 ja Pohjois-Kirkkonummen Martat ry vuodesta 2001. Veikkolan Martat kutsuvat itseään Kulttuuri-Martoiksi, koska heidän toimintansa on enenevässä määrin muuntunut kulttuuripainotteisemmaksi. Martat pitävät Martta-iltoja eri aiheista kuten ruoka-, siivous, puutarha- ja kasvinhoito. He tekevät opintoretkiä ja perehtyvät paikalliseen perinteeseen. Yhteiskunnalliseen toimintaan he osallistuvat päivystämällä vuorollaan Marttojen ylläpitämässä kierrätyskeskuksessa Kirkkonummella. Pohjois-Kirkkonummen Martat kokoontuvat usein Punaisella tuvalla, jonne voi ottaa lapsetkin mukaan. Jäsenistössä on myös miespuolisia jäseniä eli Martteja. http://www.veikkola.net/  ja kohta “Yhdistykset”

Haltijoita ja Veikkoja

Veikkolan Eräveikot ja -haltiat on kasvava ja aktiivinen partiolippukunta, joka on toiminut Veikkolassa lähes 50 vuotta: poikalippukunta Veikkolan Eräveikot perustettiin 1957 ja tyttölippukunta Nummihaltiat v. 1960. Vuonna 2004 lippukunnat yhdistyivät. Toimintaa on kaikille ikäryhmille 7-vuotiaista alkaen. Toiminta koostuu viikoittaisista kokouksista, joissa muun muassa opetellaan partiotaitoja kädentaidoista luonnossa liikkumiseen sekä leikitään ja ulkoillaan. Lisäksi lippukunta järjestää vuoden mittaan useita retkiä ja leirejä, joilla opittuja taitoja päästään toteuttamaan käytännössä. 
https://www.freewebs.com/veikkolaverkko/veikkolaneraveikot.htm

Apu lähellä

Veikkolan VPK ja Navalan FBK ovat tehneet Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa sopimuksen, jonka mukaan ensimmäinen yksikkö lähtee viiden minuutin kuluttua hälytyksestä. Vuosittain hälytyksiä on Veikkolassa noin sata  ja Haapajärvellä hiukan alle 20 kertaa. Osaamista pidetään yllä viikkoharjoituksissa ja Uudenmaan Pelastusliiton kursseilla. VPK-FBK:n nuoriso-osastoissa harjoittelee myös joka viikko 10-17 -vuotiaita tyttöjä ja poikia. http://www.veikkolavpk-fbk.net/

Koti ja koulu

Veikkolan koti- ja kouluyhdistys on toiminut Veikkolan koulun vanhempainyhdistyksenä vuodesta 1984. Laskiaisena järjestetään suuri rusettiluistelutapahtuma ja kautta aikojen ovat yhdistyksen sitkeät vappupallojen myyjät kaupanneet veikkolalaisille palloja niin auringonpaisteessa kuin räntäsateessakin. Vakiotoimintaan kuuluu syksyisin Euroopan vanhempien ja koulun päivän tapahtuma. Yhdistys tekee esityksiä ja aloitteita sekä pitää yhteyttä eri viranomaisiin ja muihin päättäjiin sekä eri järjestöihin saadakseen aikaan uudistuksia. Yhdistys pitää yhteyttä koulun hallintoelimiin ja koulun henkilöstöön sekä toimii yhteistyössä muiden koulun hyväksi toimivien yhteisöjen kanssa. Yhdistys järjestää erilaisia neuvottelu-, keskustelu- ja koulutustilaisuuksia sekä tutustumis- ja virkistystilaisuuksia oppilaiden vanhemmille ja huoltajille sekä oppilaiden vanhempien ja huoltajien yhteistoimintaa.
http://www.veikkola.net/  ja kohta “Yhdistykset”

Leijonat veikkaavat

Lions Club Kirkkonummi Veikkola järjestää joka vuosi itsenäisyyspäivän aikaan lämpötilaveikkauksen, jonka tuloilla he hankkivat kaikille Veikkolan koulun ekäluokkalaisille pyöräilykypärät. Leijonat jakavat stipendejä koululaisille sekä järjestävät vuosittain rauhanjulistekilpailun ja keväisin Lasten päivän riehakkaan tapahtuman koululla. Yhteisten tapaamisten lisäksi leijonien ympärivuotiseen toimintaan kuuluvat yritysvierailut.
http://www.lions.fi/district107-B/KirkkonummiVeikkola/

Sanataidetta

Kirkkonummen kirjaston ystävät perustettiin Veikkolassa lamavuonna 1994, jolloin leikattiin määrärahoja ja pelättiin sivukirjaston puolesta. Yhdistys on ottanut kantaa kirjaston puolesta ja tarjoaa kirjastoissa oheistoimintaa, esim. tapahtumia ja nukketeatteria. Kirjaston ystävien tärkein tämän hetken tehtävä on ylläpitää sanataiteen perusopetusta antavaa Kirkkonummen sanapajaa. Sen päätoimipiste on Veikkolassa ja yksi ryhmistä voitti vastikään valtakunnallisen lasten näytelmäkirjoituskilpailun. Sanapaja on laajentanut toimintaansa kirjastosta päiväkoteihin ja kouluihin. Sanapaja toimii myös yhteistyössä eri alojen taiteilijoiden kanssa: Veikkola Dada -tapahtumassa tästä tuli hyvää kokemusta.
http://www.kaapeli.fi/sanapaja/ystavat.html

Lasten puolesta

MLL:n Pohjois-Kirkkonummen yhdistys perustettiin v. 2001, josta lähtien yhdistys on edistänyt lasten, nuorten ja lapsiperheiden asemaa Veikkolassa. Tarjolla on perhekahvila, vauvakahvila, pikkulasten ja vanhempien yhteistä rallattelua ja liikuntaa ilopiirissä, isien ja poikien sählyä sekä äitien pallopeli-iltoja. Muuta toimintaa ovat retket.
http://www.geocities.com/pkirkkonummi_mll/index.html

Toimintaa järvien puolesta

Veikkolan järvet
Kesällä 1995 Lamminjärven vesi oli yhtä leväpuuroa, jossa kukaan ei halunnut uida. Se herätti paikalliset asukkaat toimimaan järvien puolesta. Perustettiin Kirkkonummen Veikkolan vesiensuojeluyhdistys KIRVES. Yhdessä Uudenmaan ympäristökeskuksen kanssa yhdistys on poistanut ns. roskakalaa Perälän-, Lammin- ja Kalljärvestä yli 33 000 kiloa. Yhdistys on tämän lisäksi järjestänyt useita tiedotus- ja keskustelutilaisuuksia, puhdistanut Lamminojaa, niittänyt Perälänjärveä ja järjestänyt linturetkiä.
https://www.freewebs.com/veikkolanvedet/

Sydämellisiä senioreita

Kirkkonummen-Siuntion Sydänyhdistyksen Veikkolan osasto kokoontuu kahdesti kuussa, jolloin järjestetään luentoja ajankohtaisista asioista. Yhdistys osallistuu Sydänliiton kampanjoihin esimerkiksi järjestämällä verenpainemittauksia sekä järjestää omia retkiä teattereihin ja kylpylöihin.

Sahtia Lamminjärven rannalla

Alkoa ei Veikkolassa ole, mutta onhan meillä oma sahtiseura! Pääkaupunkiseudun sahtiseura Sahtipäät ry perustettiin Veikkolassa v. 2004. Yhdistyksen toiminnalliset kokoukset pidetään usein Lamminjärven rannalla. Seuran tavoitteena on vaalia sahdin valmistusta ja sahdin käyttöperinteen säilymistä. Seura järjestää vuosittain pääkaupunkiseudun alueelliset sahtimestaruuskilpailut, jonka voittaja osallistuu Suomen sahdinvalmistuksen SM-kilpailuun.
http://www.sahti.org

Kutsuvat hiihtomaastot

Kirkkonummen Hiihtoseura (KHS) järjestää jäsenistölleen monipuolista toimintaa maastohiihdon sekä syksystä 2005 alkaen myös ampumahiihdon parissa. Toiminta tähtää hiihtoharrastuksen lisäämiseen sekä aktiivikilpailijoiden toiminnan tukemiseen. Uusia junioreita ja aktiivista seuraväkeä on tullut mukaan toimintaan. Seura järjestää jumppa- ja lihashuoltoharjoituksia Veikkolan koululla. http://www.saunalahti.fi/shlhelp/KHS/

Uintiharrastus vilkasta

Kirkkonummen Uimaseura (KIS) perustettiin v. 2000. Perustajina olivat Veikkolassa asuvat valmentajat. Seuran eri jaostojen harjoitukset ovat Kirkkonummen uimahallissa, aikuisten uimaopetus tapahtuu Espoonlahden uimahallissa. Veikkolassa ovat Hippouinnit sekä lasten rantauimakoulu sekä avantouintiharjoitukset.
http://www.geocities.com/kysimfi/

Suunnistusta ja kuntoilua metsässä

Lynx on huippujen, harrastajien ja perheiden suunnistusseura, joka perustettiin 1970-luvulla. Seura on yksi suomalaisista huippusuunnistusseuroista, jossa on tällä hetkellä noin 300 jäsentä. Pienimmät suunnistajat lähtevät kisailemaan heti, kun pää näkyy heinikosta - monesti aiemminkin. Suunnistusta voi harrastaa, vaikka kilpaileminen ei houkuttele. Lynx järjestää alkukeväästä pitkälle syksyyn kuntosuunnistustapahtumia kaikille suunnistuksesta pitäville. Lynxiläiset ovat myös tehokkaita talkoolaisia. Pienille lapsille on Oravapolkukoulu. http://www.lynx.fi/

Punainen Tupa – Veikkolan leikkipuiston kannatusyhdistys r.y.

Veikkolan Punainen Tupa  on yksityinen leikkipuisto, jossa toimii Esikoulu , iltapäiväkerho sekä valvottu pienten lasten puisto. Jäsenistö koostuu  punaisen Tuvan palveluiden käyttäjistä ja kannatusjäsenistä.  Tulot koostuvat pääasiassa kunnan tuesta alle kouluikäisille, hoitomaksuista ja jäsenmaksuista.
https://www.freewebs.com/punatupa/index.htm

Tanssia kuntoillen

TanssiDans ry on kylällä toimiva urheiluseura, jonka tavoite on edistää tanssiharrastusta ja -urheilua. Seura tarjoaa opetusryhmiä eskari-ikäisistä aikuisiin ja järjestää kuntotanssia Veikkolan koululla. TanssiDans järjestää vuosittain valtakunnalliset tanssikilpailut Veikkolan koululla. http://www.tanssidans.com/

Taekwon-do veikkolalaisittain

Taekwon-do on korealainen itsepuolustuslaji. Etelä- ja Keski-Suomen ITF Taekwon-do ry järjestää Veikkolan koululla ja nuorisotilan kuntosalilla harjoituksia alkeiskurssilaisille ja värivyöryhmille sekä naisille suunnattuna itsepuolustuskurssina.
http://www.eksitf.tk/

Ratsastusharrastus virkeää

Ratsastusta voi harrastaa perheen ja ystävien kanssa tai yksin, omaksi ilokseen tai kilpailumielessä, ulkona  tai  ratsastushallin suojassa – mahdollisuudet ovat rajattomat.
Lähialueen ratsastusseurat järjestävät  koulu-, este- ja ratsastusterapiatunteja sekä järjestävät kilpailuja seura-, alue- ja kansallisella tasolla.  Ratsastuksen ohessa  on saatavissa myös opetusta hevosmiestaidossa. Vaihtelevuutta niin ratsastajien kuin hevostenkin työskentelyyn tuovat joidenkin ratsastuskoulujen suosimat maastolenkit, ajo-opetus, vikellys ja hiihtoratsastus. Pohjois-Kirkkonummella asuu monia menestyneitä este-, koulu- ja kenttäratsastajia.
http://kotisivu.mtv3.fi/KrissenTalli/  ja  http://tampajantorpedot.sporttisaitti.com/  sekä
http://www.ankisstall.fi/update/index.ph

Nyrkkeilyä turvallisesti

Nyrkkeilijän harjoittelu on erittäin monipuolista. Vain murto-osa siitä on varsinaista otteluharjoitusta. Nyrkkeilijän täytyy mm kehittää kestävyyttään juoksulenkeillä, harjoittaa lihaskuntoaan kuntopiirien avulla, hankkia voimaa painoja nostamalla sekä hioa tekniikkaansa erilaisten välineiden kuten säkkien, pallojen ja peilin avulla.  Kuntonyrkkeilyssä näkyvin ero kilpanyrkkeilyyn on, että harrastaminen ei tähtää ottelemiseen vaan vastustajina ovat kaikki nyrkkeilysalin muut liikuntavälineet. esim säkeistä seinätyynyihin. Veikkola Boxing Club VBC järjestää Veikkolan koululla arki-iltaisin nyrkkeilyharjoituksia kilpailijoille, junioreille ja kuntonyrkkeilijöille.
http://www.rifare.fi/Boxing%20Veikkola/

Tottelevaisia koiria

Jo vuonna 1985 perustettu ja 1993 rekisteröity Veikkolan koirakerho ry – VEKORA on aktiivinen, alun perin Pohjois-Kirkkonummen alueen koiraihmisille tarkoitettu yhdistys ulkonäköön tai rotuun katsomatta. Nykyään yhdistyksessä jäseniä on n. 130, joista osa on myös muualta Kirkkonummelta, Vihdistä, Siuntiosta ja Espoosta.
Yhdistyksen pääharrastuslajeiksi ovat nousseet agility ja tottelevaisuuskoulutus, mutta toimintaan kuuluvat myös mahdollisuuksien mukaan jäljestys, kimppakävelyt, kadonneiden koirien etsintää, luentoja ja kilpailuja kuten Match Show, epäviralliset agility- ja mölli-Tokokisat. https://www.freewebs.com/veikkolankoirakerho/index.htm

Veikkolan tennis ry.

Veikkolan Tennis ry - VeTe on perustettu syksyllä 1978, eli seura viettää parin vuoden päästä jo 30-vuotisjuhliaan. Veikkolan Tennis toimii aktiivisesti - etenkin kesäisin - kahden Impivaarantien varrella sijaitsevan massakentän ympärillä. Seuran jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 115. VeTe on mukana aktiivisesti myös kilpailutoiminnassa; Kirkkonummen puulaakisarjassa, osallistuu Tennisliiton miesten sarjatenniksen kesä- ja talvisarjoihin sekä järjestää kesäisin kansalliset tenniskilpailut omilla kentillään.
http://www.veikkolantennis.fi

Monipuolinen liikuntaseura Veve

Seura tarjoaa mahdollisuuden muun muassa yleisurheiluun sekä jalkapallon pelaamiseen. Jalkapallojoukkueita on monelle eri ikäkaudelle.
Veikkolan Veikkojen (VeVe) yleisurheilujaoston toiminta on lisääntynyt viime vuosien aikana. Jaoston toimialaan kuuluvat aerobic, kuntopalloiluryhmä, kuntosalitoiminta kirjaston alakerrassa ja koululla, lasten liikuntapäiväkerhot, sulkapallo, thriathlon ja yleisurheilu. Pääosa kesäajan toiminnoista keskittyy Veikkolan urheilukentälle. Talvitoiminnan keskipiste on Veikkolan koulu, josta saliaikoja tarvittaisiin enemmänkin. Pelkästään kirjattuihin yhteisharjoituksiin toimintakautena 2005 osallistui 691 eri henkilöä (494 v. 2004) 14724 kertaa (7710 v. 2004).
Harjoituksia pidetään kaudesta riippuen kuutena seitsemänä päivänä viikossa. Kilpailulisenssin lunastaneiden yleisurheilijoiden määrä nousi vuonna 2005 343:sta 368:aan, mikä oli valtakunnan kolmanneksi suurin. Jaoston jäsenrekisteriin oli vuoden 2005 loppuun mennessä kertynyt yli 1300 nimeä. 
www.veikkolanveikot.fi

 

Päivitetty 18.2.2008. Palaute tästä sivusta: veikkolaverkko@saunalahti.fi. Kerro palautteessasi tämän sivun nimi: Kylasuun_8.

 

Suunnitelman muille sivuille sisällysluettelon kautta tai seuraavista sivunumerolinkeistä:
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 

Linkit