Veikkolaverkko

Veikkolalaisten oma sivusto

4. Kylän vahva henki ja ilmapiiri

Veikkolalaiset sen tietävät; täällä on jotakin erityistä, kylähenki. Yhteistyössä ja talkoilla on vuosikymmenien aikaan saatu aikaan paljon sellaista, johon ei muualla pystytä suurella rahallakaan. Kylähenki saa ihmiset viihtymään Veikkolassa ja tuntemaan sen kodikseen. Veikkola ei ole pääkaupungin asumislähiö, vaan vanha kunnon kylä. Koulun mottona on Kyläkoulusta maailmalle. Kylän ilmapiiri on salliva ja uusien ihmistenkin on helppo tulla mukaan toimintaan.
 
Kyläläiset ovat tarvittaessa nousseet puolustamaan omia oikeuksiaan. Kunnanvaltuustoon äänestetään oman kylän ihmisiä. On tarvittu muistuttajia, koska kunnan kokonaisuuksien hoitajilta Veikkolan tarpeet helposti unohtuvat.
 
Veikkolassa arvostetaan luontoa, ulkoilumahdollisuuksia ja hyviä yhteyksiä pääkaupunkiseudulle. 
Kylästä on tullut suosittu asuinpaikka. Räjähdyksenomainen väestönkasvu aiheuttaa paineita palvelujen tuottamiseksi.
 
Kyläsuunnitelma on syntynyt vapaaehtoisuuden voimasta ja rakkaudesta kyläyhteisöön, jossa asuminen ei ole pelkästään lottovoitto vaan myös tuplajokeri.

Kyläyhteisössä tapahtuu paljon sellaista, mitä ei voi mitata rahassa. Kyläläisillä on halu ja innostus toimia kylän elinvoimaisuuden ja viihtyisyyden puolesta. Yhteisen toiminnan tuloksia näkee kävelyllä kylän ympäri, samalla tervehditään kaikkia vastaantulijoita. Suuret joukot vapaaehtoisia osallistuu rantojen ja yhteisen ympäristön kukkien hoitamiseen sekä erilaiseen urheilu- ja harrastetoimintaan.

Kylätalo

Ensimmäisessä kyläsuunnitelmassa v. 2006 mainittiin ensimmäisen kerran haave kylätalosta, jossa kylän yhteisöt voisivat kokoontua. Haave toteutui jo vuoden 2007 alusta, kun Vanhatie 29:stä löytyi sopiva pieni omakotitalo. Kyläyhdistys vuokrasi sen ja nyt siellä kokoustaa harva se ilta joku kylän yhteisöistä. Kylätalon tiloja voi vuokrata myös työtilaksi. Yläkerrassa on alivuokralaisina kaksi yhden naisen yritystä.

Lisää kuvia kylätalosta

Vuoden kylä 2006 -kilpailussa 2. sija

Veikkola sai Vuoden kylä 2006 -kilpailussa kunniakirjan. Kilpailussa jaettiin 1. sija ja kaksi kunniakirjaa. Yhtenä edellytyksenä kisassa pärjäämiselle oli toimiva kyläsuunnitelma.

Raitti kukkii


Veikkolan liikenneympyröitä ja niiden välisiä alueita on jo vuosia hoidettu talkoilla. Kuva kesäkuulta 2007, vas. Sirpa Luoma, Pirkko-Liisa Iivari ja Tarja Varpula.

 

Päivitetty 18.2.2008. Palaute tästä sivusta: veikkolaverkko@saunalahti.fi. Kerro palautteessasi tämän sivun nimi: Kylasuun_4.

 

Suunnitelman muille sivuille sisällysluettelon kautta tai seuraavista sivunumerolinkeistä:
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 

Linkit