Raadelman Vesseli 23.05.2009 - 11.04.2013

Virtuaalihevonen

Perustiedot

Rotu & sukupuoli: Suomenhevonen, ori
syntymäaika: 23.05.2009 (3 v. 23.10.2009)
Väri & säkäkorkeus: vaaleanrautias, 157 cm

Rekisterinumero: VH06-018-3758
Omistaja: VRL-02377, Arvolaakso
Kasvattaja: Raadelman Tila

Koulutustaso: Koulupainotteinen
 • KO: Helppo A
 • RE: 70 cm

 • VIR MVA Ch, SLA-I, YLA2, KRJ-II

  Luonnekuvaus

  Vesseli on todella aktiivinen ori, joka ei malttaisi juurikaan olla paikallaan ja toimettomana. Mitä enemmän toimintaa päivän aikana, sitä parempi Vesselin mielestä. Esimerkiksi kilpailupaikoilla Vesseli on kuin kotonaan, sielä riittää koko ajan nähtävää, kuultavaa ja haisteltavaa, toisin kuin tutussa kotitilalla. Reipas, rohkea ja sosiaalinen ori on mitä hurmaavin persoona, jos vain sen vauhdissa pysyy.

  Huomiota saadessaan ori osaa käyttäytyä oikein mallikkaasti ja keimaileekin oiken, jottei ne varmastikaan loppuisi ihan heti. Onneksi Vesseli osaa kuitenkin tyytyä olemaan sivussakn hetken pienen, eikä ala tuhoamaan paikkoja, vaikka valokeila kääntyisikin hetkeksi hänestä pois. Harjausoperaatio onkin tämän yksilön kanssa melko leppoista puuhaa, sillä mikäs Vesselin on harjattavana ollessa, kun saa huomiosta nauttia. Kavioiden puhdistus on kuin leikkiä tämän kanssa, eikä se turhia stressaa, vaikka siinä kestäisikin hieman kauemmin. Talvellakin siis saa rauhassa kaikki lumipaakut yms. kaivella pois eikä ori ole moksiskaan.

  Iki-nuori Vesseli nauttii äärettömän paljon vedestä, tuli se sitten letkusta tai taivaalta ja mikä vielä parempaa, järvi! Vesipedoksi huomattu ori saa oikeita energiapiikkejä silloinkin, kun se maastoillessa näkee pilkahduksen järvestä, joka häämöttää metsän takana. Ja yritäppä vain tälle laitta loimea sateen aikana, ei tule meinaan kauppoja, ei.

  Ratsuna Vesseli on hieman säheli, mutta osaa asettua oikeiden ja selkeiden apujen ansiosta kuitenkin ratsastajansa tahtoon oikein nöyränä poikana. Koulupainotus tulee ilmi yllättävän selkeästi sillä, että orin keskittymiskyky sen lajin parissa on huomattavasti parempi kuin esimerkiksi esteillä. Koulun puolella se on aina valmis oppimaan uutta ja kuunteleekin ratsastajaansa korvat höröllä ja pyrkii toteuttamaan tämän pienimmätkin toiveet. Maastoilusta Vesseli pitää myöskin, nöyränä poika kulkee ratsastajan tahdon mukaisesti paikasta A paikkaan B ja vielä takaisinkin. Esteet ovat Vesselille hauskaa hupia, mutta ei siitä olisi esteradoilla kilpailemaan. Muutama este silloin tällöin tekee terää ja välillä saattaa mennä vähän useampikin kerralla. Suuremmat radat ja pidemät estetreenit se jättää kuitenkin mieluusti muille.

  Jälkeläiset

  Kumppanin kriteerit:
  - puhdasrotuinen suomen(pien)hevonen
  - sukua vähintään kolme polvea eikä samoja nimiä lähisuvussa
  - ottaa vastaan myös este-/yleispainotteisia tammoja
  s. 12.07.2010, sh-t. Hiprakan Hallavei (e. Haavelaakson Helmeilevä)
  s. 22.11.2011, sh-t. Moon Misteli (e. Fiktion Minta)
  s. 05.06.2012, sh-t. Arvolaakson Viimatar e. Aavan Hilma
  s. 06.11.2012, sh-t. Arvolaakson Tessiina e. Hiprakan Tottiina

  Sukutiedot

  i. Raadelman Vekseli
  sh, 156 cm, prt
  VIR MVA Ch, KTK-I, SER-V, KRJ-I, ERJ-III, SLA-I, YLA2
  ii. Raadelman Yksinolla
  sh, 150 cm, rt
  VIR MVA Ch, SUP-V, KTK I, KRJ I, ERJ II, SLA-I*, YLA1
  iii. Taikakuun Kuutti
  sh, 152 cm, tprt
  iie. Raadelman Tyttiina
  sph, 145 cm, rn
  VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2
  ie. Vaapukan Milja
  sh, 162 cm, rt
  VIR MVA Ch, KRJ-II, ERJ-III, KTK-II, SLA-I*
  iei.Raadelman Käppänä
  sh
  VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-II, KRJ-III, YLA2, SLA-I*
  iee. Raadelman Tinakenkätyttö
  sh, 157 cm, rt
  VIR MVA Ch, KTK-III YLA1 KRJ-III ERJ-III SLA-I
  e. Keinumäen Enne
  sph, 147 cm, rn
  VIR MVA Ch
  ei. Haavelaakson Eedvar
  sh, 156 cm, tprn
  VIR MVA Ch, KTK-I, YLA2
  eii. Bellin Ruhtinas sh, 155 cm, m
  SLA-II,
  eie. Raadelman Helmi sh, 159 cm, prt
  VIR MVA Ch, KTK-II, SLA-I
  ee. Elleni
  sph, 140 cm, rn
  eei. Vadelman Epeli
  sph, 143 cm, rt
  eee. Nokikylän Enni
  sph, 145 cm, trt

  Katso täällä Vesselin suku kokonaisuudessaan, jopa 15. polveen asti!

  i. Raadelman Vekseli oli oikein yleispainotteinen, punarautias suomenhevos-ori, joka kerkesi elämänsä aikana saavuttamaan vaikka ja mitä hienoja arvonimiä. Litanniaan kuuluvat niin näyttelyjaosten arvonimet kuin myös erilaisten laatuarvosteluiden palkinnot, kantakirjausta unohtamatta.
  Lounteeltaan ori oli rehti ja reipas ja ratsuna omiaan. Nuorempana vauhtia tosin riitti hieman enemmänkin, eikä se kokonaan loppunut herran ikääntyessäkään, vaikka selviä rauhoittumisen merkkejä huomattiinkin.
  Vekseli menehtyi 28-vuotiaana rajun hevosinfluenssan lannistamana, jättäen kuitenkin jalanjälkiään seuraamaan seitsemän komeaa ja kaunista jälkeläistä.

  ii. Raadelman Yksinolla oli kasvattajansa sanoja lainaten Raadelman historian mahtavin suomenhevonen, joka on myöskin menestynyt niin koulu- kuin estekentillä, laatuarvosteluista ja näyttelykehiä unohtamatta. Ori on myös kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle.
  Rautias, 150 cm korkea ori oli luonteeltaan perusreipas, mutta kuitenkin rauhallinen ja sen kanssa tuli juttuun niin lapset ja nuoret kuin myös ikäihmiset. Minne ikinä se menikään, löytyi ori piirin keskeltä huomiota herättämästä.
  Menestyneellä orilla oli Raadelmassa aktiivinen ja pitkähkö elämä, jonka aikana kerkesi se astumaan lukuisia tammoja ja sukua jäikin jatkamaan kuusi oria, joista lähes jokainen on menestynyt enemmän tai vähän vähemmän.

  iii. Taikakuun Kuutti oli paljon kilpaillut, yleispainotteinen ori, joka ei kuitenkaan hurjaa menestystä päässyt maistamaan elämänsä aikana. Jälkeensä kaksi varsaa jättänyt ori oli luonteeltaan oikein hurmaava, rauhallinen ja sympaattinen. Se sopi ratsuksi lähes kaikille, aivan aloittelijoita lukuunottamatta ja jäi menehtyessään monien mieleen tallin mukavimpana hevosena. Kuutti kärsi vanhuuden tuomista jalkavaivoista jonkin aikaa, ennen kuin nukkui rauhallisesti pois eräänä alkukesän yönä.

  iie. Raadelman Tyttiina oli ruunikko suomenpienhevos-tamma, joka omasi tasaisen ja rauhallisen luonteen. Se oli oikein mukavaa seuraa niin maasta kuin selästäkin ja ihastuttikin pikkulikkoja useasti ensimmäisenä hevosena, jonka selkään he olivat kiivenneet.
  Yleispainotteinen tamma kilpaili lähinnä koulua ja rataesteitä, mutta kävi myös näyttelyissä hurmaamassa tuomareita. Se ansaitsikin VIR MVA Ch:n sekä huolittiin tamma kantakirjaan toiselle palkinnolle. Yleislaatuarvostelussa tamma palkittiin toisella palkinnolla ,joka puolestaan imartelee sekin.
  Vaikka tamma olikin taivata ja kaikinpuolin hurmaava otus, astutettiin se elämänsä aikana vain muutamia kertoja ja sukua jatkamaan jäikin kolme varsaa, kaksi oria ja yksi tamma.

  ie. Vaapukan Milka oli hieman kookkaampi, kaikin puolin, suomenhevos-tamma, joka myöskin oli menestystä saanut seurakseen 23-vuotisen elämänsä aikana. Näyttelymenestys ja kantakirjauspalkinto jo kertovat tamman hyvästä rakenteesta ja lukuisat sijoitukset niin koulu- kuin estekilpailuista puolestaan kertovat tamman huimista taidoista.
  Luonteensa perusteella Milka oli sympaattinen ja kaikkien kaveri, ratsuna mukamas hieman laiska, mutta napakan ratsastajan hohteissa tammasta tuli esiin puoli, josta monet vain haaveilevat. Rauhalliset maastolenkit olivat tammalle erityistä herkkua ja muutoinkin Milka nautti rauhallisuudesta enemmän kuin kovasta hälinästä.
  Hieno ja menestynyt tamma jätti jälkeensä kuusi jälkeläistä, jotka ovat perineet sen rauhallista luonnetta sekä mainiota rakennetta.

  iei. Raadelman Käppänä, tutuille Käpsy, oli luonteeltansa hieman jääräpäinen perusjuntti, mutta toisaalta taas rauhallinen ja kuuliainen. Toki orista löytyi se riiviömäisempikin puoli, joka tuli esiin välillä, mutta näitä päiviä oli onneksi harvassa ja muistoihin ori on jäänyt kilttina ja rehtinä suomenjunttina.
  Kuten monet muutkin Raadelman lkasvatit, sai Käpsykin kokea menestystä urallaan yleispainotteisena ratsuna. Lisäksi ori on kantakirjattu ja käytetty lukuisissa laatuarvosteluista eikä huonoja palkintoja orille ole edes sadellut.
  Menestyksestään huolimatta ori astui vain muutamia tammoja ja jälkeläisiä sille jäikin vain kolme kappaletta, tosin laatu korvaa määrän.

  iee. Raadelman Tinakenkätyttö eli Tiina oli kaikinpuolin menestynyt tamma, joka omasi hienon rakenteen ja taitoa siputtaa koulukuvioita jopa vaativalla tasolla. Vaikka säkäkorkeutta Tiinalla ei ollut kuin vajaa 160 cm, hyppäsi se hienosti 120 cm korkeita ratoja ja napsikin lukuisia sijoituksia osakseen.
  Hieman jääräpäisempi yksilö oli kuitenkin kyseessä eikä tammalle aivan kuka tahansa pärjännyt, edes hoitajan ominaisuudessa. Ratsuna vauhtia ja puhtia löytyi ja pitikin tammalle tehdä jo heti alkuunsa selväksi, kuka määrää tai muutoin lopputuloksena oli kaaos.
  Elämänsä aikana tamma kilpaili paljon ja menestyksen myötä jalostusarvo nousi kohisten. Tamman jälkiä jäikin seuraamaan kuusi jälkeläistä, joista osa on emänsä lailla jääräpäitä, osa puolestaan täysiä vastakohtia. Taidot ja rakenne eivät kuitenkaan ole pois tippunut matkan varrella.

  e. Keinumäen Enne on ruunikko suomenpienhevos-tamma, jolta säkäkorkeutta löytyy 147 cm. Vaikka kokoa ei kovinkan ole, on tamma yllättävän ketterä ja taitaakin koulukuviot hienosti jopa vaativissa luokissa. Koulupainotuksen omaava tamma on kilpaillut menestyen myös estekentillä hypäten 80-90 cm ratoja.
  Luonteeltaan Enne on vähän niin ja näin. PErussuomalaista luonnetta löytyy, juroutta, mutta myös rehtiyttä. Toisaalta tamma nauttii yksinolosta ja hiljaisuudesta, mutta ei pane pahakseen huomionosoituksiakaan, jos ne tulevat oikeaan aikaan.
  Leppoinen ja säyseä tamma on toistaiseksi ainakin vain kolmen varsan ylpeä emä.

  ei. Haavelaakson Eedvar oli 26-vuotias, kun se lopetettiin. Vaikka se muutoin olikin ollut kovin elämänhaluinen otus, alkoi ikä painamaan ja ruokahaluttomuuden ja apaattisuuden jatkuessa sen omistaja, Jenny K., teki eläinlääkärin kanssa päätöksen päästää menestynyt ori vehreimmille laitumille.
  Tummanpunaruunikko, 156 cm korkea ori oli kilpaillut niin koulu- kuin estepuolellakin muutamia sijoituksia napsien. Vaikka potentiaalia orilla olisi ollut pitkälle, ei se kilpapaikoilla syystä tai toisesta pahemmin loistanut. Näyttelyissä ori kuitenkin hurmasi tuomarit puolelleen erinomaisella rakenteellaan ja onkin palkittu VIR MVA Ch -arvonimellä. Lisäksi erinomaisesta rakenteesta kertoo kantakirjauspalkinto ensimmäiselle sijalle.
  Orin lähes täydellisyyttä hipova rakenne sai tammojen omistajat kiinnostumaan oriista ja onkin Eedvarilla yhdeksän toinen toistaan hienompaa jälkeläistä.

  eii. Bellin Ruhtinas on koulupainotteinen, vaativien luokkien taitaja, joka oli kilpaillut omistajansa, vaapun, kanssa useissa kilpailuissa elämänsä aikana, suhteellisen hyvin menestyenkin. Pelkästään koulukenttien hiominen ei kuitenkaan tälle ratsukolle riittänyt, vaan halusivat he hakea menestystä myös näyttelyiden saralta, siinä onnistuen.
  Musta, 155 cm korkea komistus on seitsemän hienon varsan isä ja voi levollisin mielin lepäillä pilvenreunalla tietäen, että suku jatkuu.

  eie. Raadelman Helmi on jälleen eräs menestynyt Raadelman kasvatti, joka kantaa ylpeänä muotovalion titteliä yllään, kantakirjauksen toista palkintoia unohtamatta sekä laatuarvosteluiden palkintoja vähättelemättä.
  Vaalenapunarautias suomenhevos-tamma oli luonteeltaan rauhallinen ja ystävällinne, pienikin huomion ele sitä kohtaan sai tamman suorastaan hyppimään ilosta. Ratsunakin Helmi oli omsitajansa mukaan pirteä ja nöyrä ja taipui helposti vaativiinkin koululiikkeisiin.
  Menestyksekkään kilpauransa päätteeksi tamma jäi jalostuskäyttöön ja onkin saattanut maailmaan yhdeksän tervettä ja taitavaa suomenhevosta.

  ee. Elleni on pieni, vain 140 cm korkea, ruunikko suomenpienhevos-tamma. Vaikka koko ei päätä huimaa, löytyy tästä paketista sisua ja tahtoa paljon, niin paljon, että omistajaansakin on välillä hirvittänyt. Onneks tammalla on myös se leppoisampikin puolisko eikä se ole aivan mahdoton päällepäsmäri. Ratsunakin tamma kulkee jo huomattavasti rennommin ja säyseämmin, ikään kuin unohtaen omat jääräpäisyytensä rippeet.
  Hieman kilpailuissakin kiertänyt tamma on viiden hienon suomenhevosen emä, vaikka suurempaa menestystä ei ikinä tullutkaan tämän kohdalle, ei sillä, että eipä sitä yritystäkään aivan liikaa tuntunut olevan.

  eei. Vadelman Epeli on rautias, hyvärakenteinen suomenpienhevos-ori, joka ei kuitenkaan näyttelyissä kerennyt aikaansa kuluttamaan. Orin kanssa nimittäin kilpailtiin todella aktiivisesti kouluratsastuksen parissa ja saikin se tililleen muutamia todella hienoja sijoituksia.
  Luonteensa puolesta ori oli kuin poni, keksi kyllä kepposia hoitajansa päänmenoksi, mutta toisaalta taas orin luonteesta paistoi läpi puhdas suomenhevosmaisuus. Vekkulia luonnettaan ori onkin periyttänyt kolmelle jälkeläiselleen, jotka kukin kilpaili suhteellisen aktiivisesti mm. kouluradoilla.

  eee. Nokikylän Enni oli tummanrautias pienhevos-tamma, joka omasi valjakkopainotuksen. Tästä huolimatta tamma oli tuttu näky myös koulukentillä ja onkin napsinut sieltä muutamia hyviä sijoituksia. Näyttelymenestystä tammalla ei valitettavasti ole, vaikka rakenteellisesti siinä ei vikaakaan ole.
  Rauhallinen ja kaikin puolin mukavan luonteen omaava tamma kerkesi jalostuskäytössä olemaan tovin ja saikin sukua jatkamaan kuusi varsaa.

  Laatuarvostelut ja muut lausunnot

  Ei ktk-palkintoa (02/2011)

  Yleislaatuarvostelu elokuussa 2011: 22 + 23 + 32 + 35 = 112p = YLA2

  Suomenhevosten laatuarvostelu 30.10.2011: 16 + 17 + 25 + 20 + 12 = 98p / SLA-I
  1. Laatutyyppi, ja leimat ok (4p.)
  2. Pieni siro pää, hieman alakaulainen, ok lavat (3p.)
  3. Runko sopusuhtainen, laskeva lautanen (4p.)
  4. Jalka-asennot hyvät (5p.)
  -Upeaa työtä tehty suvun kanssa!

  KRJ-laatuarvostelu 15.11.2011: 18 (5+7+6) - 40 - 22 - 0 - 8 = 88 p. / KRJ II

  Kisakalenteri

  KRJ (54 sijoitusta)

  15.06.2009 Step Ponies - He A - 1/50
  17.06.2009 Reeyah - He A - 3/40
  20.06.2009 Flint - He A - 5/50
  28.06.2009 Caralyn - He A - 5/30
  28.06.2009 Vested Sporthorses - He A - 2/64
  30.06.2009 Kisatalli Safir - He B - 1/96
  03.07.2009 VF Miniatures - He B - 8/100
  20.07.2009 Sarkasmi - He B - 8/88
  27.07.2009 Marcius - He C - 3/97
  30.07.2009 Accusal - He C - 7/75
  24.08.2009 Rosseau - He B - 2/30
  26.08.2009 Rosseau - He B - 2/30
  30.08.2009 Elgwir - He B - 5/60
  29.09.2009 Drómundur - He C - 3/29
  20.11.2009 KK EP - He C - 5/52
  01.12.2009 Mörkövaara - He C - 2/14
  02.12.2009 Hopeatoffee - He B - 4/60
  02.12.2009 Mörkövaara - He C - 3/14
  02.12.2009 KK EP - He B - 3/92
  02.12.2009 Mörkövaara - He B - 2/18
  03.12.2009 Hopeatoffee - He B - 1/60
  03.12.2009 KK EP - He C - 7/52
  04.12.2009 Hopeatoffee - He C - 6/60
  06.12.2009 Raadelma - He B - 3/40
  06.12.2009 Hopeatoffee - He C - 6/60
  07.12.2009 Kuhmo - He B - 5/30
  09.12.2009 Kuhmo - He A - 3/30
  07.10.2010 Duren - He A - 5/30
  09.10.2010 Duren - He A - 1/30
  09.10.2010 Rough Stallions - He A - 5/60
  11.10.2010 Rough Stallions - He A - 7/60
  13.01.2011 Dei - He B - 6/50
  14.01.2011 Dei - He B - 2/50
  17.02.2011 Hiprakka - He A - 5/100
  03.03.2011 Derbyn suomenhevoset - He A - 2/50
  07.03.2011 Fiktio - He A - 3/50
  02.03.2011 Acantha - He A - 5/100
  05.03.2011 Acantha - He A - 7/100
  17.04.2011 Shadiya Arabians - He A - 3/40
  24.04.2011 Hiprakka - He B - 6/50
  25.04.2011 KK Go - He A - 4/40
  27.04.2011 Skeeger - He A - 4/50
  30.04.2011 Hiprakka - He A - 8/100
  02.05.2011 Nomparelli - He A - 4/44
  04.05.2011 Hiprakka - He A - 1/100
  05.05.2011 Nomparelli - He A - 1/18
  08.05.2011 Fiktio - He A - 3/50
  16.09.2011 Cecam Shetlands - He B - 1/40
  06.10.2011 Riiviöt - He A - 1/100
  07.10.2011 Riiviöt - He A - 2/100
  09.10.2011 Riiviöt - He A - 4/100
  13.10.2011 Fiktio - He A - 6/50
  14.10.2011 Fiktio - He A - 5/50
  16.10.2011 Fiktio - He A - 1/50

  Sekalaiset

  Villit sijoitukset 40 kpl
  21.05.2010 Latun Talli - He A - 5/111
  14.06.2010 Kukkakeppi - He A - 2/13
  20.06.2010 HoKaRa - He B - 4/98
  20.10.2010 Farrow - He A - 9/106
  15.11.2010 Hillamäki - He B - 3/83
  16.11.2010 Hillamäki - He B - 3/85
  23.01.2011 Cheerful Shetlands - He B - 3/20
  25.01.2011 Cheerful Shetlands - He B - 4/20
  01.02.2011 Hengenvaara - He B - 31/441
  02.02.2011 Haroldlyn - He A - 3/30
  08.02.2011 Sömnbacka - He A - 3/68
  23.03.2011 Sanbrook - He A - 2/35
  27.03.2011 Cadbowy - He B - 9/117
  31.03.2011 De Luxe - He A - 1/24
  03.04.2011 Inverness - He A - 4/31
  04.04.2011 Inverness - He A - 3/31
  05.04.2011 Inverness - He A - 1/32
  09.04.2011 Kadotetut - He B - 3/82
  20.04.2011 Inverness - He A - 7/63
  05.05.2011 Rajaton - He B - 4/65
  08.05.2011 Rajaton - He B - 2/65
  09.05.2011 Rajaton - He A - 3/83
  13.05.2011 Hiprakka - He A - 4/20
  21.07.2011 Waur - He A - 10/155
  03.09.2011 Duren - He B - 2/109
  07.09.2011 Duren - He A - 6/114
  07.09.2011 Kärmeniemi - He B - 4/54
  09.09.2011 Kärmeniemi - He A - 2/65
  10.09.2011 Duren - He B - 9/109
  10.09.2011 Kärmeniemi - He A - 3/65
  11.09.2011 Duren - He B - 1/109
  13.09.2011 Duren - He A - 10/120
  21.09.2011 Duren - He B - 5/109
  23.09.2011 Duren - He B - 9/109
  23.09.2011 Duren - He A - 10/120
  24.09.2011 Duren - He B - 1/109
  27.09.2011 Duren - He B - 9/109
  28.09.2011 Duren - He B - 9/109
  14.12.2011 Ahmavaara - He A - 4/63
  27.12.2011 Hiprakka - He A - 6/36

  VSHK:n alaiset sijoitukset 30 kpl
  09.05.2010 Kosto - He A - 5/29
  11.05.2010 Kosto - He A - 2/13
  12.05.2010 Kosto - He B - 2/13
  12.05.2010 Kosto - He A - 1/13
  14.05.2010 Riiviöt - He C - 4/19
  15.05.2010 Riiviöt - He C - 1/19
  18.05.2010 Kosto - He B - 2/21
  18.05.2010 Kosto - He B - 3/21
  19.05.2010 Hiprakka - He A - 3/22
  01.07.2010 Harharetki - He C - 3/35
  01.07.2010 Harharetki - He B - 3/39
  02.07.2010 Harharetki - He B - 2/28
  03.07.2010 Fiktio - KN Special - 2/25
  04.07.2010 Harharetki - He C - 2/37
  04.07.2010 Harharetki - He B - 4/41
  04.07.2010 Fiktio - He A - 4/49
  04.07.2010 Kosto - He C - 6/38
  04.07.2010 Kosto - He B - 5/42
  04.07.2010 Kosto - He B - 1/37
  14.07.2010 Paitsio - He B - 2/80
  21.01.2011 Seppele - He A - 1/54
  06.02.2011 Kosto - He B - 4/30
  18.02.2011 Valkeneva - He B - 3/30
  18.02.2011 Valkeneva - He A - 2/30
  18.02.2011 Kosto - He C - 4/30
  19.02.2011 Kosto - He A - 4/30
  26.02.2011 Hiprakka - He A - 1/30
  05.03.2011 Virmavesi - He A - 1/50
  05.03.2011 Virmavesi - He A - 2/51

  NJ
  25.06.2009 Raadelma - irtoSERT (Anette N.)
  26.06.2009 Valhalla - MVA-sert (Kati S.)
  28.06.2009 Rousseau Ponies - MVA-sert (Kati S.)
  08.07.2009 Vinlanti - MVA-sert (Hannele V.)
  07.08.2009 LVR - MVA-sert (Elisa A.)
  09.08.2009 Pihlajamäki - irtoSERT(Alina J.)


  Muut
  17.08.2009 Malsamo - VRNJ - BIS1, 1-palk. paras ori
  17.08.2009 Lakea VRNJ - BIS1, 1-palk. paras ori

  © Nenna ja taustan © Dinpattern
  Arvolaakso on virtuaalitalli eikä sitä ole olemassa oikeasti!