Lyffson TUFF
s. 06.01.2009, k. 29.05.2012


Lyffis täytti 3 vuotta 21.05.2009 // Kuvien © VK Allow

Virallinen nimi: Lyffson TUFF Koulutustaso: Helppo B, 80 cm
Rotu ja sukupuoli: Gotlanninruss-ori Painotus: Yleispainotus
Syntymäaika: 06.01.2009 (nyt 16 v.) Rekisterinumero: VH05-028-6950
Säkäkorkeus: 128 cm Kasvattaja: Svärjade
Väritys: Vaaleanrautias Omistaja: VRL-02377, Hiprakka

VIR MVA Ch, YLA2, ERJ-III, KRL-III, ERL-III
Lue lausunnot ja arvostelut täältä.

Luonnekuvaus

Hoitaessa: Lyffis on melko rauhallinen oriksi, vaikkei aina jaksakaan kauhean pitkää aikaa paikallaan seisoskella. Veikeästä luonteestaan huolimatta Lyffis tykkää olla harjattavana. Käytävällä tai ulkona ollessaan sidottuna, herra ei pahemmin edes yritä palloilla edestakaisin, toisin kuin karsinassa vapaana ollessaan. Kavioiden puhdistus on myöskin helppoa Lyffiksen kanssa. Se ei juurikaan pistä vastaan kavioita nostettaessa ja useimmiten hoitaja saakin rauhassa kuopsutella liat pois.

Ratsastaessa: Aluksi Lyffis saattaa olla hieman laiskan oloinen, mutta yleensä piristyy alkulämmittelyiden aikana. Alkukankeuden jäätyä taakse, orista löytyy potentiaalia vaikka mihin, niin esteillä kuin koulussakin. Ratsastajalta Lyffis vaatii kuitenkin erityisen vakaita käsiä sekä kevyitä pohkeita, kovat otteet eivät ole yhtään sen mieleen. Laukannostot saattaa välillä äityä hieman villeiksi. Muutamat pikkupukit eivät ole siis mitään erikoisuuksia. Varsinkin päivän ensimmäisissä laukan nostoissa kannattaa varautua istumaan syvälle satulaan. Ajan kuluessa kuitenkin Lyffiksen pukitteluhalut laantuvat ja sen jälkeen ori menee oikein rauhallisesti ja nätisti.
Estekentillä orilta löytyy vauhtia sopivasti. Esteet se ylittää lennokaasti, mutta ymmärtää kyllä vähentää vauhtia tarvittaessa. Vaikka rämäpää onkin, itsesuojeluvaistoa löytyy hieman.
Maastoilusta Lyffis pitää, varsinkin rennot kävelyt ilman satulaa ovat herran mieleen. Myöskään satula ja hieman vauhdikkaampi lenkki eivät vaikeuksia tuota, kunhan ratsuttaja vain muistaa olla se, joka määrää tahdin alusta asti. Kilpailumieltä Lyffikseltä löytyy terve määrä, joten toisen ratsukon kanssa maastoilu onnistuu yleensä ilman suurempia kohelluksia.

Kisoissa: Kilpailupaikalla Lyffis saattaa olla hieman rauhaton, etenkin kun paikka on uusi ja väkeä häärää ympärillä tavallista enemmän. Ajan kanssa ori kuitenkin tottuu hälinään ja hoitajan rento meininki tarttuu nopeasti myös Lyffikseen. Se aistii pienenkin hermostuneisuuden, joten tämä herra tarvitsee ehdottomasti määrätietoisen hoitajan kisamatkoillensa.
Ennen suoritusta on hyvä päästä purkamaan ylimääräisiä paineita, jotta sitten itse suoritus olisi parasta. Varsinkin ennen kouluradalle menoa, kannattaa huoletta laukata muutamaan kertaan kenttä ympäri, jotta ylimääräinen energia saadaan pois, sekä yhteiset rentoutumisharjoitukset ratsastajan kanssa tekevät terää.
Suorituksen aikana Lyffis tottelee ratsastajan pienintäkin apua, mikäli avut vain ovat tarpeeksi selvät, eikä ratsastaja turhia hermoile. Kouluradalla se tarkkailee kahta tarkemmin ratsastajansa kehonkkieltä, jolloin pienikin hermostuneisuus heijastuu myös oriin. Esteradalla herra ei juurikaan välitä hermoilusta, kunhan se ei ylitä terveitä rajoja, sillä esteitä nähdessään oripojalla tulee kiire päästä loikkimaan niistä ylitse.

Muuten: Lyffis on todellinen herrasmies, niin muiden hevosten ja eläinten kuin ihmistenkin seurassa. Erittäin lapsirakaskin Lyffis on, mikäli lapset eivät aivan kovin paljon mekasta sen lähellä.
Matkustaminen Lyffiksen kanssa on erittäin helppo homma, trailerit ja autot ovat herralle jopa mieleen, mies kun on, eikä siis juurikaan aristele lastaustilanteita. Tietysti aina plussaa on se tuttu henkilö, jonka kanssa se astelee mallikkaasti traileriin. Matkustaminen sujuu niin yksin kuin seurassakin.

Arvostelut ja lausunnot

YLA2 marraskuussa 2009
28+32+16+35 = 111p.

Russien rotunäyttelyiden II-palkinto Acantha Farmilla 01.02.2010:
"Sopusuhtainen poni, joka kaipaisi vähän lisää lihasta. Kaunis pää."

VIR MVA Ch myönnetty 04.08.2010

ERL-III-palkittu 71,70 % (12/2010)

KRL-III-palkittu 74,47 % (12/2010)

ERJ-III saavutettu 25.04.2012.
(5+50+0,25+7+8=70,25)

Sukutiedot

i. Söllvards Rustibus
gr, rn, 135 cm
ii. ii. Söllvards Joker
gr, 122 cm, evm
iii. Videgårdens Brio
gr, 137 cm, evm
iie. Orkans Jaijka
gr, 125 cm, evm
ie. Söllvards Binna
gr, 123 cm, evm
iei. Luffson
gr, 129 cm, evm
iee. Momsen Geraldine
gr, 124 cm, evm
e. Areille
gr, prn, 130 cm
ei. Lidande
gr, 130 cm, evm
eii. Desejo
gr, 127 cm, evm
eie. Desiderié
gr, 128 cm, evm
ee. Passion Aprikoos
gr, 122 cm, evm
eei. Böjelse
gr,126 cm, evm
eee. Pasión
gr, 121 cm, evm

Lyffiksen isä, Söllvards Rustibus, on 135 cm korkea komistus, joka on menestystä niittänyt näyttelyissä hyvän rakenteensa ansiosta. Luonnekin herralla on kohdallaan, temperamenttia löytyy sopivasti, ei yhtään liikaa, mutta ei liian vähääkään. Yleispainotteinen Rusti on kilpaillut niin koulussa kuin esteilläkin mukavasti menestyen. Jälkeläisiä herralla on kolme kappaletta, joista joka ikinen on oreja.

Isänisä, Söllvards Joker, on erinomainen juoksija, jolla on useita jälkeläisiä pitkin Eurooppaa. Rakenteeltaan Jokeri ei ollut sitä tähtikaartia, mutta muutamissa näyttelyissä kuitenkin pääsi ihan sijoille asti. Korkeutta tällä ruunikolla juoksijalla ei ollut kuin 122 cm.

Isänisänisä, Videgårdens Brio, oli myöskin yleispainotteinen herrasmies, joka pärjäsi mukavasti myös raviradoilla. Huippujuoksijaksi Briosta ei ollut, mutta esteillä se pärjäsi vallan mukavasti. Rakenteeltaan Brio oli lihaksikas ja melko kookas, korkeutta tällä poni-herralla oli huimat 137 cm. Kuudessa jälkeläisessä tulevat hienosti ilmi reipas ja rehti luonne sekä lihaksikas rakenne.

Isänisänemä, Orkans Jaijka oli 125 cm korkea tammuska, joka vietteli leppoisaa "pullaponin" elämää Pohjois-Ruotsissa. Perheen keskimmäinen lapsi innostui varhaisteininä kiertämään muutamissa seurakisoissa Jaijkan kanssa, mutta potenttiaalistaan huolimatta se ei sen pidemmälle päässyt. Jaijka taitoi niin koulun kuin esteetkin, eikä kärryjen edessäkään olo ollut turvaton. Monitoimiponi varsoi elämänsä aikana kolme kertaa, joista kaksi jatkoi tamman sukua. Viimeisin varsa valitettavasti menehtyi tuntemattomasta syystä muutama tunti varsomisen jälkeen.

Isänemä, Söllvards Binna, on upean rakenteen omaava juoksija. Söllvards-siittolan yksi tähti-tamma onkin saanut useita toinen toistaan hienompia jälkeläisiä, jotka ovat menestyneet niin juoksijoina, kuin ratsuinakin hienosti.
Isänemänisä, Luffson, on juoksija myöskin, ja hyvin juoksikin aikoinaan. Iän kertyessä tämä herra kykeni edelleen pistämään nuoremmilleen kampoihin ja juoksikin voitokkaasti loppuun asti. Muutamissa näyttelyissä kiertänyt "normaalirakenteinen" ori jätti jälkeensä muutaman hienon juoksijan.

Isänemänemä, Momsen Geraldine, oli puhdas ratsu, joka vietti suurimman osan elämästään pienen perheen lellikkinä. Söllvards-siittola kuitenkin tamman löysi ilmoituksen kautta, ja napasi erinomaisen rakenteen omaavan tamma ntalteen. Näyttelyissä menestyksekkääsi kierrellen Gera jäi eläkkeelle ja sai muutaman varsan vanhuusvuosinaan.

Lyffiksen emä, Areille, on rautias, 130 cm korkea kaunokainen. Estepainotteinen tamma on kerennyt kilpailemaan useaan otteeseen esteradoilla ja on saanut kotiin viemisiäkin useasti. Tiettävästi Areillella on vain kaksi jälkeläistä, yksi tamma ja yksi ori.

Emänisä, Lidande, on myöskin estepainotteinen poni, jolta korkeutta löytyi juuri ja juuri 130 cm. Esteiden hyppelyn lomassa ori kilpaili myös koulupuolella jonkin verran ja usein se ylttikin sijoille asti. Puhdasliikkeinen, hyvän rakenteen omaava ori onkin jatkanut sukuaan usena jälkeläisen voimin, näitä löytyy 12 kappaletta.

Emänisänisä, Desejo, puolestaan oli koulupainotteinen komistus. Menestystä ori ei kuitenkaan niittänyt kovinkaan paljoa, sillä kilpailuita se ei juurikaan kiertänyt. Muutamia näyttelyitä sen kanssa myös käytiin, joissa se pärjäsikin mainiosti ja sai jopa muutaman tamman siittää, josta sitten jäikin 3 hienoa ratsua Desejon muistoa kantamaan.

Emänisänemä, Desiderié, oli 128 cm korkea, tumman ruunikko tamma. Yleipainotuksen omaava kaunokainen kilpaili jonkin verran esteillä ja koulussa, muutamia arvokkaita voittojakin se nappasi mukaansa. Näyttelyiden puolella tamman kanssa käytiin tasan kerran, jolloin se veikin ylivoimaisesti voiton. Pääosin tamma toimi siitoksessa 10-vuotiaasta alkaen ja jälkeläisiä tammalle tulikin 8 kappaletta.

Emänemä, Passion Aprikoos, on rautias tammuska, joka ei juurikaan kilpaillut vaikka lahjoja sillä selvästi oli. Lähinnä ratsastuskoulussa opetusponina toiminut tamma omasi täydellisen luonteen, eikä rakenteessakaan ollut valittamista. Liikkeet tammalla olivat mitä puhtaimmat, hyppytyylikin aivan käsittämätön. Harmi vain, ettei kenelläkään ollut aikaa kilpailla tamman kanssa. Jälkeläisiä Aprikoosilla on vain kaksi kappaletta, molemmat tammoja.

Emänemänisä, Böjelse, oli 126 cm korkea, rautias ori, joka oli tunnettu hyppytaidoistaan. Esteet se ylitti tuosta vain, jopa metrin radoilla. Kaiken tämän lisäksi herralla oli moitteeton runko, jonka tähden se menestyi myös näyttelyiden saralla loistavasti. Hienon ja monipuolisen kilpauransa päätteeksi ori pääsi tositoimiin ja jätti jälkeensä 10 hienoa jälkeläistä, joista lähes jokainen on enemmän tai vähän vähemmän kilpaillut ratsu.

Emänemänemä, Pasión, oli pienikokoinen kouluratsu. Kaulakaarella mennessä sitä ei voinut olla ihailematta, liikkeet olivat kuin unessa, puhtaat ja kevyet. Liikeiden lisäksi tammalla oli täydellinen rakenne ja useasti sitä käyettiinkin näyttelyissä menestyksekkäästi. Jälkeläisiä pieni ja piskuinen tamma jätti jälkeensä seitsemän kappaletta, kolme oria ja neljä tammaa.

Jälkeläiset

s. 31.03.2009 gr-t. Rosita TUFF e. Tanya B
s. 20.03.2010 gr-o. Cresendo's Ambassadör e. Tinnetten TIH Champion, Klass-I
s. 18.04.2010 gr-t. ESP Mojna e. Topparin Blini
s. 21.10.2010 gr-t. Escilla B e. Karkurannan Erica
s. 03.02.2011 gr-o. Lou Eamon B e. Karkurannan Erica
s. 04.03.2011 gr-o. A.D. Lyffs Leonard e. Special Rose Surprise

Sijoitukset

KRJ (62 sijoitusta)

28.01.2009, Holdgate Farm - He C - 8/100
30.01.2009, Etulinjan Suomenratsut - He C - 7/50
31.01.2009, Jerry - He B - 1/40
04.02.2009, Jerry - He C - 3/40
05.02.2009, Jerry - He C - 4/40
05.02.2009, Manetheren - He C - 9/100
06.02.2009, ROWDY - He C - 3/50
07.02.2009, Jerry - He C - 4/40
08.02.2009, Jerry - He B - 3/40
08.02.2009, ROWDY - He B - 7/50
09.02.2009, Holdgate Farm - He B - 5/40
11.02.2009, Svärjade - He C - 6/60
11.02.2009, ROWDY - He B - 1/50
12.02.2009, Svärjade - He B - 6/60
18.02.2009, Eillyn - He B - 6/40
18.02.2009, Silence - He C - 6/40
18.02.2009, Jerry - He C - 7/50
19.02.2009, Jerry - He B - 2/50
19.02.2009, Vt Dei - He B - 5/30
20.02.2009, Vt Dei - He B - 2/30
21.02.2009, Manetheren - He C - 5/70
21.02.2009, Jerry - He C - 1/50
23.02.2009, Jerry - He B - 5/50
24.02.2009, Jerry - He C - 6/50
24.02.2009, Jefton Ponies - He C - 4/68
25.02.2009, Jerry - He C - 2/50
25.02.2009, Jerry - He B - 2/50
26.02.2009, Amable - He B - 1/30
27.02.2009, Danduo - He C - 3/50
27.02.2009, Jefton Ponies - 1/77
27.02.2009, Acantha Farm - He C - 9/100
04.03.2009, Holdgate Farm - He C - 3/40
15.03.2009, Arwyn - He C - 4/52
15.03.2009, Moondance - He B - 5/30
18.03.2009, Jerry - He C - 1/50
20.03.2009, Jerry - He B - 1/50
21.03.2009, Vt Lakea - He B - 3/50
22.03.2009, Vt Lakea - He C - 5/50
10.04.2009, Rajaton - He B - 4/50
01.06.2009, Rajametsä - He C - 3/15
03.06.2009, Sumuniemi - He C - 1/54
06.06.2009, Doudaro - He A - 8/74
20.06.2009, Salasana - He C - 2/40
24.06.2009, Salasana - He C - 4/40
28.06.2009, O'Polo Warmbloods - He C - 4/40
28.06.2009, Mix Dressage - He B - 2/50
30.06.2009, O'Polo Warmbloods - He C - 1/40
05.07.2009, VF Miniatures - He C - 1/100
08.07.2009, Hiprakka - He C - 2/47
28.07.2009, KK Stewart - He C - 2/40
28.07.2009, South of Heaven - He C - 3/10
01.08.2009, Cecam Shetlands - He C - 6/50
02.08.2009, Cecam Shetlands - He C - 1/50
05.08.2009, Acantha Farm - He B - 3/50
07.08.2009, Acantha Farm - He C - 7/50
10.08.2009, Nepolan Ponitalli - He B - 3/50
12.08.2009, Dakota - He C - 3/60
23.08.2009, Acantha Farm - He C - 4/100
23.08.2009, Tammelan Ratsastajat - He C - 4/48
25.08.2009, Jinn Arabians - He C - 5/40
26.08.2009, Acantha Farm - He B - 1/100
30.08.2009, Usvajärven Kartanp - He B - 2/40

ERJ (52 sijoitusta)

28.01.2009, Viola - 70 cm - 3/40
30.01.2009, Aderla - 60 cm - 7/60
31.01.2009, Aderla - 60 cm - 6/60
11.02.2009, Keljo - 70 cm - 1/30
22.02.2009, Jerry - 40 cm - 1/40
23.02.2009, Jerry - 40 cm - 6/40
26.02.2009, Daftomor - 60 cm - 1/50
21.03.2009, Jerry - 60 cm - 3/44
22.03.2009, Grslund - 70 cm - 5/33
25.03.2009, Jerry - 40 cm - 2/40
25.03.2009, Blanid - 60 cm - 3/46
25.06.2009, Tousle Roulet - 50-60 cm - 737
26.06.2009, Cadell - 70-80 cm - 6/42
26.06.2009, VLY - 50 cm - 3/40
26.06.2009, Tousle Roulet - 60-70 cm - 2/16
26.06.2009, Cadell - 70-80 cm - 6/42
27.06.2009, VF Miniatures - 50 cm - 4/41
28.06.2009, Hiprakka - 50-60 cm - 1/42
28.06.2009, VF Miniatures - 70 cm - 4/50
29.06.2009, KK Rivel - 80 cm - 4/32
30.06.2009, VF Miniatures - 50 cm - 5/41
30.06.2009, VF Miniatures - 70 cm - 3/58
01.07.2009, KK Bailador - 40 cm - 5/33
02.07.2009, KK Bailador - 40 cm - 2/13
02.07.2009, Tousle Roulet - 60-70 cm - 4/50
03.07.2009, KK Bailador - 60 cm - 1/39
04.07.2009, KK Bailador - 40 cm - 5/29
04.07.2009, Hafrena - 50 cm - 5/61
04.07.2009, Hiprakka - 50-60 cm - 4/35
05.07.2009, Siittola SK - 70 cm - 1/72
01.07.2009, Tousle Roulet - 50-60 cm - 5/49
11.07.2009, Kyynelehtivä - 40 cm - 2/40
15.07.2009, Folklore - 80 cm - 5/30
20.07.2009, Shadow TB - 50 cm - 5/38
23.07.2009, Houkutus - 60-70 cm - 4/42
25.07.2009, Serane Warmbloods - 60 cm - 3/38
27.07.2009, Wanilla - 50 cm - 2/28
01.08.2009, Kultahuisku - 40 cm - 7/100
05.08.2009, Caranteela - 60-70cm - 1/61
10.08.2009, Lumihiutaleen Talli - 60-70 cm - 1/9
15.08.2009, Stud Caruso - 70 cm - 9/100
15.08.2009, Stud Caruso - 80 cm - 7/100
17.08.2009, Hafrena - 60 cm - 4/46
23.08.2009, Retroradio - 80 cm - 8/75
23.08.2009, Retroradio - 80 cm - 7/75
24.08.2009, Jinn Arabians - 60 cm - 1/17
26.08.2009, Retroradio - 80 cm - 4/75
27.08.2009, Retroradio - 80 cm - 5/75
28.08.2009, Retroradio - 80 cm - 7/83
28.08.2009, Retroradio - 80 cm - 5/75
29.08.2009, Viherniitty - 50-60 cm - 5/36
31.08.2009, Daftomor - 60 cm - 3/30

Villit kisat (41 sijoitusta)

05.05.2010 Louves - He C - 1/67
07.05.2010 Louves - He C - 6/64
15.05.2010 Roscoe - He B - 3/97
17.05.2010 Hiprakka - He C - 1/44
17.05.2010 Hiprakka - He B - 7/57
20.05.2010 Kutsu - 50-60 cm - 2/12
21.05.2010 PVR - 60 cm - 1/3
21.05.2010 PVR - 70 cm - 2/6
12.06.2010 Frostbitten's - 60 cm - 4/42
14.06.2010 Avenge - He C - 3/31
14.06.2010 Poijaat - 70 cm - 5/35
15.06.2010 Poijaat - 70 cm - 3/27
16.06.2010 Koston suomenhevoset - 70 cm - 2/45
17.06.2010 VMR - He B - 2/34
19.06.2010 Frostbitten's - He C - 1/12
23.06.2010 YT Nokkelan - 70 cm - 3/46
01.07.2010 Kutsu - He C - 1/21
16.07.2010 Ketola - He B - 1/13
16.07.2010 Raitapaita - He C - 4/43
17.07.2010 Raitapaita - 60 cm - 2/9
22.07.2010 Poijaat - He C - 7/49
25.07.2010 VPA Cup - 60-70 cm - 1/24
07.08.2010 Korge Hobused - He C - 4/19
07.08.2010 Korge Hobused - He B - 4/50
08.08.2010 Korge Hobused - He B - 1/20
11.09.2010 Ahneet - He C - 4/160
19.08.2011 Praya Sporthorses - 60 cm - 2/20
22.08.2011 Stal Lycan - 60 cm - 2/28
24.08.2011 Stal Lycan - 60 cm - 2/28
01.09.2011 Duren - He C - 7/102
06.09.2011 Kärmeniemi - He C - 6/58
08.09.2011 Duren - He C - 10/106
08.09.2011 Kärmeniemi - He C - 3/58
15.09.2011 Kärmeniemi - He C - 7/58
18.09.2011 Duren - He B - 6/109
19.09.2011 Duren - He B - 9/109
23.09.2011 Duren - He C - 2/106
23.09.2011 Duren - He C - 3/102
28.09.2011 Duren - He C - 9/102
30.09.2011 Duren - HE C - 10/106
10.12.2011 Acantha - 70 cm - 1/13

Muut

05.06.2009, Rajametsä - KERJ - HeC/80/70 - 4/18
05.06.2009, KK Stewart - KERJ - Harrasteluokka - 3/30
13.06.2009, Huopatossu - KERJ - HeC/80/70 - 6/36
01.07.2009, Hiske - KERJ - Tutustumisluokka (a-rata) - 2/27
25.11.2010 Pjortoi Equestrian - Harrastelk - KERJ - 1/21

31.03.2010 Ponitila Adina, MatchShow - PUN

Päiväkirjamerkinnät

07.05.2012

Nyt on Lyffis jo pikkuhiljaa virallisesti eläkeläinen. Viime kuussa kävimme pyörähtämässä ERJ-laatuarvostelussa ja kuten odotinkin, kolmospalkintohan sieltä irtosi. Vielä haaveilen Lyffiksen kanssa KRJ-laatiksesta, johon kerkeämme ehkäpä syksyn puolella aikaisintaan, mikäli en pistä laatiksiin menijöiden listaa uuteen järjestykseen. :)

02.07.2011 - Laitumelle

Kesä tuli viimein myös Lyffikselle ja tänään ori suuntaakin lajikumppaneidensa kanssa laiduntelemaan läheisille laitumille. Lyffis saa seurakseen 15 muuta oria, joiden kanssa onkin ulkoilua harjoiteltu talven yli tarhoissa.

Aamulla nappasin Lyffiksen perusteelliseen puunaukseen, selvitin jouhet kunnolla ja huh, mikä työ siinä olikaan! Vaikka oria onkin tallilla vierailleet pikkutytöt ahkerastikin hoidelleet, on se saanut etenkin häntänsä kaameaan kuntoon! Vajaan parin tunnin päästä siitä, kun operaation aloitin, oli poniherra jälleen varsin siistin ja edustavan näköinen. Melkein alkoi kaduttamaan etukäteen laitumelle vienti, sillä viimeisen viikon aikana on satanut jonkin verran ja laidun on hieman mutaisessa kunnossa paikoitellen - Lyffis ei siis siistinä pysy varmaan puoltakaan tuntia.

Puolen päivän aikaan nappasin Lyffiksen naruun ja kapusin sen selkään. Suuntasimme metsikön kautta laitumille päin. Matkalla pulahdimme läheisessä rannassa ja ori nauttikin siitä kummasti, vaikka ei juuri koskaan ole ollut kummoisempi vesipeto. Ilmeisesti helle ja ikä ovat alkaneet pehmentämään pojan päätä. Virkistävän pulikoinnin jälkeen jatkoimme matkaamme vielä kilometrin verran eteen päin ja pian saavuimmekni orilaitumen portile. Laidunkaverit sielä jo odottelivatkin viimeistä saapujaa. Nipinnapin sain riimun orin päästä pois, kun se jo viiletti häntä pitkällä muiden äijien joukkoon iloisesti kirmailemaan.