Siljan Usvalintu

s. 29.09.2008, k. 28.05.2013

Kyseessä on virtuaalihevonen!

Lintu täytti 4 vuotta 29.05.2009 // Kuvan © JK

Virallinen nimi: Siljan Usvalintu Koulutustaso: Vaativa B, 70 cm
Rotu ja sukupuoli: Suomenhevos-tamma Painotus: Koulupainotus
Syntymäaika: 29.09.2008 Rekisterinumero: VH06-018-8979
Säkäkorkeus: 155 cm Kasvattaja: Decne, Siljan Suomalaiset
Väritys: Tummanruunikko Omistaja: VRL-02377, Hiprakka

Ch myönnetty huhtikuussa 2011
KTK-III myönnetty huhtikuussa 2011 (lausunto)
KRJ-I saavutettu kesäkuussa 2012 (lausunto)

Luonnekuvaus

Lintu on vallan mainio tapaus, siitä löytyy sopivasti temperamenttia, mutta ajoittain neidistä löyty myös se leidi-puoli, jolloin kaiken pitää olla just, eikä melkein. Ruhallinen ja ystävällinen perusluonne takaa sen, että jokainen, joka tamman kanssa on tekemisissä, ihastuu siihen aivan täysin. Näin kävi minullekin, kun tammaa kävin Suljan Suomalaisissa ensimmäistä kertaa katsomassa.

Vaikkakin Lintu on useimmiten itse rauhallisuuden perikuva, osaa se myös välillä pistää ranttaliksi hoitajan kustannuksella. Hoitajalta tullaankin tällöin vaatimaan pitkää pinnaa ja erittäin hyvää huomrintajua -Linnun kepposia ei aina edes voi kuvitella tapahtuvan ja jälkikäteen niitä eivoi kuin vain ihmetellä.

Pääasiassa Lintu kuitenkin on rauhallinen tilanteessa kuin tilanteessa, harjaustuokio saa sen puolesta venyä vaikka kuinka pitkäksi, sillä se nauttii harjauksesta suuresti. Mahan alta tamma hieman kutiaa, mutta ei mitenkään erityisen paljon, jotta harjailijan tarvitsisi suorittaa joitain toimenpiteitä siihen valmistuessaan. Erityisesta Lintu nauttoo kaulan harjauksesta, sekä siitä, että pehmeä harja lipuu sen suoraa nenän vartta pitkin.

Kavioide puhdistuksen aikana kannattaa varautua nykäisyyn jos toiseenkin, varsinkin talviaikaan, jolloin kavioiden puhdistus saattaa viedä enemän aikaa lumipaakkujen vuoksi.

Talvisin tästä hienosta neidistä kuoriutuukin oikea rämäpää, varsinkin jos lunta on hieman enemmän ja tamman päästää tarhaan juoksentelemaan vapaasti, silloin sitä ei pidättele mikään. Linnun sisäinen lapsi pääsee myös vauhtiin kesähelteillä veden läheisyydessä. Veteen päästessään Lintu porskuttaa menemään täysiä, mitä enemmän vettä roiskuu, sitä hauskempaa sillä on, sama pätee lumen kanssa.

Sisäinen lapsi pääsee valtaan usein myös muiden hevosten seurassa. Neiti on todella seurallinen ja välillä meinaakin hieman innostua liiaksi, kun lajitovereita on enemmän koolla samaan aikaan. Sosiaalinen Lintu tulee kuitenkin toimeen lähestulkoon kaikkien hevosten kanssa, jotka vain jaksavat sitä.

Kilpakentillä Lintu loistaa rauhallisella ja tasapainoisella menollaan. Koulukentillä tamma on omiaan juuri kuuliaisuutensa vuoksi, pienimmätkin avut se huomaa ja yrittää aina parhaansa, vaikka sitten kaksi tai kolmekin kertaa, ellei ensimmäisellä kerralla onnistu. Ratsastettavuudeltaan Lintu onkin mitä mainioin, kuuliainen, rauhallinen, luotetava. Mitä muuta ratsulta voikaan toivoa?

Rauhallisuuden vastapainoksi tammalta löytyy vielä se turbovaihde, jolla sitten pääseekin huimaa vauhtia eteenpäin, oltiin sitten kentällä tai maastossa, maalla tai vedessä.

Estepuolella tamma on hieman kömpelöhkö, joten varsinkaan korkeille radoille sen kanssa ei kannata lähteä kilpailemaan. Matalat radat se suorittaa lähes aina kiitettävästi, mutta korkeammat esteet saavat sen keskittymiskyvyn jotenkin epätasapainoon, jolloin se saattaa unohtaa kuunnela ratsastajaansa ja menee oman mielensä mukaan miten sattuu. Yksittäisiä hieman korkeampia esteitä, lue 70-80 cm korkeita, tamma kyllä hyppää mielellään välillä.

Sukutiedot

i. Sannin Hurumuru
sh, rautias, 153 cm
VIR MVA Ch, YLA-II, KRJ-II, KTK-II, SLA-II
ii. Kivisen Hurmuri
sh, punarautias, 151 cm
ERJ-III, YLA-II, SLA-I
iii. Ramirei
evm, sh, rt, 155 cm
iie.Neitoperhonen
evm, sh, tprt, 153 cm
ie. Erilan Vilma
sh, rautias, 154 cm
KRJ-III, YLA-III, SLA-I
iei. Hokkeri
evm, sh, trt, 158 cm
iee. Vilke-Veera
evm, sh, rt, 151 cm
e. Siljan Kestohymy
sh, musta, 153 cm
ei. Varpusen Hymypeikko
sh, trn, 151 cm
eii. Röllin Rötkäle
evm, sh, 167 cm
eie. Vapina-Vaara
evm, sh, 162 cm
ee. Sesilja
sh, hrn, 155 cm
SLA-I, KTK-II, YLA-II, KRJ-III, VVJ-III
eei. Ukko-Pekka
evm, sh, 150 cm
eee. Sanja
evm, sh, 152 cm

Linnun isä, Sannin Hurumuru oli erittäin komea oripoika, joka menestyi paremmin kuin erittäin hyvin kouluratsastuksen parissa. Taitava ja sulava liikkeinen ori on myös näyttelyissä menestynyt ja saanutkin VIR MVA Ch-arvonimen. 153 cm korkea, rautias ori on myös kantakirjattu toiselle palkinnolle 74 pisteellä. Laatuarvosteluissakin ori kerkesi elämänsä aikana käymään useesti, käteen jäikin YLA-II, KRJ-II ja SLA-II -palkinnot. Ei huonosti. Menestynyt ori oli luonteeltaa nreipas ja kuuliainen, toki löytyi myös sitä särmää sopivissa määrin. Hurumuru kuoli ollessaan 22-vuotias, mutta kerkesi ennen sitä saamaan kahdeksan hienoa jälkeläistä.

Isänisä, Kivisen Hurmuri, on erittäin paljon kilpaillut suomenhevos-ruuna, jonka kalenterista löytyy jopa 100 kappaletta pelkkiä sijoituksia. Yleispainotteinen ori menestyi etenkin koulu- ja esteratsastuksessa, eikä sitä turhaan ole palkittu ERJ:n laatuarvostelussa kolmannelle palkinnolle, yleislaatuarvostelussa toiselle palkinnolle sekä suomenhevoslaatuarvostelussa se ylsi hienosti ensimmäiselle palkinnolle! Mahtava ori siis kyseessä, josta varsoja on maata täyttämässä ja ihastuttamassa seitsemän kappaletta.

Isänisänisä, Ramirei, on erittäin hyvärakenteinen, punarautias ori, jolta säkäkorkeutta löytyy huimat 171 cm. Suuri, mutta leppoisa ori on reipas ja suhteellisen helppo ratsastaakin. Yleispainotuksen omaava Ramirei on kilpaillut mukavasti menestyen niin koulu- kuin estekentilläkin, eikä näyttelyissäkään huonosti olla pärjätty. Kantakirjaan ori on hyväksytty toiselle palkinnolle. Lempeällä jättiläisellä on kilpaura vielä vaiheessa, mutta jälkeläisiä sillä on kuitenkin jo kahdeksan kappaletta.

Isänisänemä, Neitoperhonen, on koulupainotteinen tamma, joka suorastaan toimi ajatuksen voimalla. Todellinen koulukenttien helmi hurmasi sujuvilla kuvioillaan lähes jokaisen, joka suoritusta sattui katsomaan. Varsomisen yhteydessä menehtynyt nuori tamma kerkesi saamaan yhteensä neljä tervettä ja taitavaa jälkeläistä, joista jokainen on kilpaillut hienosti menestyen niin koulu- kuin estekentilläkin. Rakenteellisetikin tamma oli loisto yksilö, sertejä sateli lähes jokaisista näyttelyistä, joihin tamma kerkesi osallistumaan lyhyen elämäsä aikana. Menehtyessään tämä rautias, 168 cm korkea tamma oli vain 9-vuotias.

Isänemä, Erilan Vilma, on mukavasti menestynyt rautias tamma, jolla säkäkorkeutta on 154 cm. Koulupainotuksen omaava tamma on kilpaillut ahkerasti myös estekentillä, eikä valjakkoajokilpailuissakaan huonosti ole pärjännyt. Tämä tamma on juuri sellainen, jollaiseksi suomenhevoset yleensä kuvitellaan, reipas ja rehti sekä erittäin varmatoiminen, lisäksi tammalla on hieno rakenne. Tämä hieno tamma on palkittu yleislaatuarvostelussa kolmannelle palkinnolle, kuten myös KRJ:n laatuarvostelussakin. Suomenhevosten laatuarvostelussa se pääsi hienolle ykköspalkinnolle. Menestyneellä kaunokaisella on seitsemän hienoa jälkeläistä, jotka ovat perineet emältään hienon luonteen ja rakenteen.

Isänemänisä, Hokkeri, on puolestaan estapinotteinen ori, joka on 159 cm korkea. Väritykseltään ori on aivan tummanruunikko, nopeasti katsottuna näyttää mustalta. Päätä sillä on koristamassa kuonopilkku sekä pieni tähdenaihe. Hienon rakenteen omaava ori on kilpaillut estekentillä menestyen, mutta myös koulukuviot sillä sujuvat hyvin vaativissakin luokissa. Oikea monitoimihevonen on kyseessä. Rakenteensa ansiosta ori on suosittu jalostuspiireissä ja jälkeläisiä sillä onkin jo 12 kappaletta. Jälkeläisilleen se on periyttänyt parhaansa mukaan loistavaa hyppytekniikkaa, puhtaita liikkeitä sekä hienoa rakennetta, mahtiluonnetta unohtamatta.

Isänemänemä, Vilke-Veera, on painottunut lähinnä kenttäratsastukseen ja on kilpaillut hienosti menestyen aluetasolla. Useissa kilpailuissa startannut tamma sijoittui hyvällä prosentilla, mutta oli niitä huonompiakin aikoja alkuun. Nopeasti tamma kuitenkin on oppinut ja nykyään onkin erittäin taitava. Vauhdikas tamma on kantakirjattu toiselle palkinnolle sen ollessa 9-vuotias, jonka jälkeen se vielä jatkoi kilpauraansa muutaman vuoden. 15-vuotiaana tamma menehtyi hankalan varsomisen yhteydessä, mutta kerkesi jatkamaan hienoa sukulinjaansa kahdeksan jälkeläisen voimin. Luonteeltaan tamma oli ooikein rehti, vaikkakin hieman äkkipikainen ja välillä jopa sähelikin.

Linnun emä on erittäin hieno tamma, Siljan Kestohymy. Omistajansa musta silmäterä on 153 cm korkea ja kilpailee lähinnä kouluratsastuksen parissa, jossa onkin menestynyt varsin mallikkaasti. 36 kappaletta sijoituksia vain kouluratsastuksesta kertoo tamman taitavuudesta. Jälkeläisiä tällä hienolla pikkujättiläisellä on kolme kappaletta, mutta varmasti luku tulee kasvamaan kilpauran päätyttyä ja saavutuksien myötä. Vielä melko raaka tamma omaa mitä kultaisimman luonteen, se tuntuu aina olevan hyvällä päällä ja onkin juuri sen takia todella rakastettava kaveri.

Emäisä, Varpusen Hymypeikko, on 151 cm korkea, ruunikko ori, jolla on ihan kiitettävä rakennekin. Vaativan tason kouluratsu on kilpaillut useaan otteeseen aluetasolla ja sijoituksiakin on tupsahdellut tilille ihan mukavat määrät. Jälkeläisiä orilla on kuitenkin vain yksi kappale, tulevaisuudessa tulee tällekin komistukselle niitä luultavasti lisää. Näyttelyistä ori on mukaansa napannut muutamat hienot sertit, eikä sovi ollenkaan unohtaa yleislaatuarvostelun kolmois-palkintoa, KRJ:n laatuarvostelusta saatua kolmois-palkintoa eikä varsinkaan suomenhevosten laatuarvostelun ensimmäistä palkintoa. Mukavia meriittejä siis tilillä tällä hyvä luonteisella oripojalla.

Emänemänisä, Röllin Rötkäle, on hieman tukevamman rakenteen omaava 167 cm korkea ori, joka suuresta koostaan huolimatta on mitä lempein poika. Rauhallinen ja luotettava ori hurmaa jokaisen jo ulkokuorellaan ja kaiken kruunaa tämä loistava luonne. Hieman veikeäkin ori on yleispainotteinen ja kilpailee aktiivisesti koulu- ja esteratsastuksen parissa, välillä höyryjä päästellen myös kenttäratsastuksen puolella. Sijoituksia orilla on mukavat määrät. Myös näyttelyissä käydessään on ori hurmannut tuomarit pelkällä reippaalla olemuksellaan ja sieltä onkin useita hienoja sertejä saatu. Kantakirjaan ori on hyväksytty ensimmäiselle palkinnolle, jonka jälkeen jalostuspiireissä kiinnostuttiin lopullisesti tästä veijarista. Jälkeläisiä sillä onkin 24 kappaletta.

Emänisänemä, Vapina-Vaara, on hieman levoton persoona. Koko ajan pitäisi tamman olla liikkeessä ja varmaankin osittain tämän takia tamma on omiaan kenttäpuolella, maasto-osuudet se selvittää vaikka unissaan. Voimakastahtoinen, 162 cm korkea tamma nauttii myös rataesteistä, eikä koulukuviotkaan suurempaa tuskaa tuota helpoissa luokissa. Vaativissakin menestyy mukavasti, kunhan vaan saa ylimääräiset höyryt päästellä ennen suoritusta, jotta pystyy keskittymään kunnolla. Veikeä tamma, ei voi muuta sanoa, mutta loppujen lopuksi kovinkin helppo ratsastaa, ellei vauhtia pelkää.

Emänemä, Sesilja, on erittäin hienosti menestynyt yleispainotteinen tamma, joka on valitettavasti jo keskuudestamme poistunut. Reipas ja tunnollinne tamma kerkesi 26-vuotisen elämänsä aikan startata lukemattomissa kilpailuissa ja koulussa sijoituksia kertyi tilille mahtavat 62 kappaletta, esteillä 48, kenttäratsastuksesta 13 ja valjakkoajosta 4 sijoitusta. Myöskin näyttelyissä tamma menestyi loistavasti hyvän rakenteensa ja asentonsa ansiosta. Väritykseltään tamma oli hieman harvinaisempi, nimittäin hopeanruunikko ja säkäkorkeutta tammalla oli 151 cm. Hienon kilpauransa lisäksi tamma menestyi eri laatuarvosteluissa hienosti, suomenhevosten laatuarvostelussa tamma palkittiin ykkös-palkinnolle, yleislaatuarvostelussa toiselle, kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa ja valjakkojaoksen laatuarvostelussa kolmannelle palkinnolle. Näiden lisäksi tamma on kantakirjattu hienolle toiselle palkinnolle ja se saavutti Champion-arvonimenkin. Ei siis voi muuta sanoa, kuin että hienot on saavutukset tammalla. Jälkeläisiä tamma kerkesi saamaan 12 kappaletta, joista 7 on tammoja, loput oreja/ruunia.

Emänemänisä, Ukko-Pekka, on suhteellisen täydellinen ori. Loistava rakenne on taannut sille menestystä erilaisissä näyttelyissä ja ulkomuotoa vaativissa mittelöissä ja raudanluja tahto puolestaan on saanut sen yrittämään suurta. Estepainotteinen ori onkin kilpaillut varsin menestyneesti kansallisella asolla loikkien hienosti ylitse jopa 110 cm ratoja. Säkäkorkeutta orilla ei ihan hirveästi ole, vain 150 cm, mutta se ei ole ikinä ollut este hyppäämiselle. Rohkea rokan syö, vai kuinka se meni? Tämä ori kyllä yrittää aina parhaansa ja mleko usein se on riittänytkin. Voittajan titteliin tottunut ori on oikea herrasmies, luonteeltaan se on luotettava, reipas ja rauhallinen, vaikkakin vauhtiakin saadaan tarpeeksi, jotta ratsastajaa alkaa huimaamaan. Jälkeläisiä tällä komealla herralla on 23 kappaletta.

Linnun emänemänemä, Sanja, on aikoinaan loistavasti menestynyt kenttäpainotteinen tamma, joka nykyään majailee erään perheen harrastehevosena Itä-Suomessa. Tamman lupaava kilpaura päättyi yllättäen loukkaantumisen vuoksi, jossa se katkaisi koipensa, nykyään siis tamman jalka kestää vain pientä ja kevyttä liikuntaa. Vaikka tamman kilpaura jäi suhteellisen lyhyeksi, on tamma kuitenkin suosittu jalostuspiireissä, sillä sen suku on täynnä hienoja ja menestyneitä nimiä. Jälkeläisiä Senjalle onkin tähän mennessä kertnyt 13 kappaletta ja lisää on luvassa. Rakeenteellisesti tamma on myös loistoyksilö, näyttelykehässä se loistaa kirkkaammin kuin muut ja onkin haalinut mlekoisen kasan ruusukkeuta palkintoseinäänsä koristamaan. Pienikin huomio on suuri asia tälle 152 cm korkealle raudikolle.

Jalostusinfo

Linnusta on mahdollista saada tilausvarsa. Jos tämmöinen kiinnostaa, tulee sinun itse etsiä isäehdokas, joka on puhdasrotuinen suomen(pien)hevonen ja omaa sukua tasan kaksi polvea. Lisäksi olisi erittäin suotavaa tarkistaa, ettei hevosten suvuista löyty samoja nimiä.

Jos/kun löydät Linnulle sopivan orin, otathan yhteyttä minuun sähköpostitse osoitteeseen nennukka89@gmail.com, jotta voimme mahdollisesta astutuksesta jutella tarkemmin, kiitos.

s. 02.02.2010 sh-o. Hiprakan Hiillostaja i. Hattutemppu HUI
s. 13.03.2010 sh-o. Hiprakan Matadori i. Aakuun Martti
s. 01.01.2011 sh-t. Jymy-Jemmi HIP i. Milkan Jymy-Jasper KTK-III
s. 17.01.2012 sh-o. Hiprakan Kultasuklaa i. Magnolian Kulta
s. 13.11.2012 sh-t. Arvolaakson Kajotar i. Koistilan Viikari

Sijoitukset

KRJ (40 sijoitusta)

01.10.2010 Aavetyttö - Va B - 2/30
04.10.2010 Aavetyttö - Va B (1) - 3/30
04.10.2010 Aavetyttö - Va B (2) - 2/30
04.10.2010 Rownshock - Va B - 3/60
07.10.2010 Duren - Va B - 4/30
08.10.2010 Duren - Va B - 2/30
08.10.2010 Duren - Va B - 1/30
09.10.2010 Duren - Va B - 1/30
10.10.2010 Rough Stallions - Va B - 1/30
20.10.2010 Fiktio - Va B - 4/60
10.02.2011 Katvusto - Va B - 5/30
14.02.2011 Indis Villains - Va B - 3/40
14.02.2011 Indis Villains - Prix St. Georges - 1/40
17.02.2011 Hiprakka - Va B - 10/100
18.02.2011 Hiprakka - Va B - 1/100
19.02.2011 Hiprakka - Va B - 6/100
20.02.2011 Derbyn sh:t - Va B - 7/50
20.02.2011 Kiejo - Va B - 3/40
23.02.2011 Salpicar - Va B - 3/30
01.03.2011 Hiprakka - Va B - 3/40
04.03.2011 Hiprakka - Va B - 6/40
06.03.2011 Derbyn sh:t - Va B - 2/50
18.04.2011 Shadiya Arabians - Va B - 3/40
22.04.2011 Shadiya Arabians - Va B - 1/40
24.04.2011 Hiprakka - Va B - 6/50
26.04.2011 Skeeger - Va B - 2/50
01.05.2011 Hiprakka - Va B - 5/100
08.05.2011 Fiktio - Va B - 2/50
15.05.2011 KK Farconner - Va B - 8/100
30.05.2011 Kotitien KK - Va B - 4/50
07.06.2011 Wuorela - Va B - 2/50
12.09.2011 Mörkövaara - Va B - 6/40
13.09.2011 Mörkövaara - Va B - 4/40
16.09.2011 Koston sh:t - Va B - 7/50
19.09.2011 Koston sh:t - Va B - 2/50
25.09.2011 Koston sh:t - Va B - 6/50
04.10.2011 Riiviöt - Va B - 9/100
05.10.2011 Mabel - Va B - 5/50
08.10.2011 Mabel - Va B - 5/50
14.10.2011 Fiktio - Va B - 5/50

Villit kisat (51 sijoitusta)

25.02.2010 VPA Cup - Va B - 2/41
05.03.2010 Zeun - Va B - 4/61
01.04.2010 Pataässä - He A - 4/32
10.04.2010 Aldiemens - Va B - 4/18
18.04.2010 Ajastaika - Va B - 5/30
06.05.2010 Chestount - He A - 3/58
06.05.2010 Chestount - Va B - 2/48
09.05.2010 Louves - Va B - 3/66
14.06.2010 Avenge - Va B - 2/39
14.07.2010 Snilli - Va B - 3/53
26.07.2010 Master Warmbloods - Va B - 4/60
11.09.2010 Ahneet - Va B - 10/154
16.11.2010 Hillamäki - Va B - 2/50
04.01.2011 Latun talli - Va B - 1/25
10.01.2011 D'Spior Warmbloods - Va B - 1/62
12.01.2011 D'Spior Warmbloods - Va B - 7/61
17.01.2011 Tramonto - Va B - 1/10
23.01.2011 Cheerful Shetlands - Va B - 2/20
24.01.2011 Cheerful Shetlands - Va B - 4/20
28.01.2011 Cheerful Shetlands - Va B - 2/16
06.02.2011 Somnbacka - KN Special - 3/28
07.02.2011 Somnbacka - Va B - 1/36
08.02.2011 Somnbacka - Va B - 6/36
18.03.2011 Sanbrook - Va B - 1/23
25.03.2011 Sanbrook - Va B - 4/22
31.03.2011 ATM-stable - Va B - 4/18
31.03.2011 Cadbowy - Va B - 1/63
09.04.2011 Kadotetut - Va B - 5/49
22.04.2011 Minion - Va B - 3/40
23.04.2011 Minion - Va B - 6/40
30.04.2011 Fiktio - Va B - 1/13
12.05.2011 Hiprakka - Va B - 3/20
13.05.2011 Suokukka - He A - 5/43
28.05.2011 KK Moar - He A - 1/43
29.05.2011 KK Moar - He A - 3/43
26.06.2011 Hiprakka - Va B - 2/26
29.06.2011 Smoothy Shetlands - Va B - 4/18
22.07.2011 Smoothy Shetlands - Va B - 5/33
06.09.2011 Duren - Va B - 2/84
06.09.2011 Duren - Va B - 4/84
07.09.2011 Duren - He A - 9/120
09.09.2011 Duren - Va B - 5/84
09.09.2011 Kärmeniemi - Va B - 5/43
10.09.2011 Duren - He A - 1/114
11.09.2011 Duren - He A - 7/114
12.09.2011 Duren - Va B - 8/84
15.09.2011 Duren - Va B - 6/84
15.09.2011 Duren - Va B - 9/84
20.09.2011 Duren - Va B - 7/84
20.09.2011 Duren - Va B - 3/84
28.09.2011 Duren - Va B - 7/84

VSHK:n alaiset (35 sijoitusta)

02.04.2010 Kissankäpäläkylä - Va B - 2/15
03.04.2010 Kissankäpäläkylä - He A - 1/18
03.04.2010 Kissankäpäläkylä - Va B - 2/14
11.05.2010 Kosto - Va B - 1/11
14.05.2010 Riiviöt - Va B - 4/19
18.05.2010 Kosto - Va B - 4/20
19.06.2010 Riiviöt - Va B - 3/23
03.07.2010 Fiktio - Va B - 2/38
04.07.2010 Kosto - He A - 3/37
04.07.2010 Kosto - He A - 1/36
04.07.2010 Kosto - Va B - 1/36
14.07.2010 Paitsio - He A - 2/74
15.02.2011 Valkeneva - Va B - 2/30
16.02.2011 Kosto - He C - 4/30
16.02.2011 Kosto - He B - 4/30
17.02.2011 Valkeneva - Va B - 1/30
17.02.2011 Kosto - He B - 5/30
18.02.2011 Kosto - He A - 1/30
19.02.2011 Kosto - Va B - 5/30
20.02.2011 Kosto - He C - 5/30
20.02.2011 Kosto - He A - 3/30
21.02.2011 Kosto - He B - 2/30
21.02.2011 Kosto - Va B - 4/30
26.02.2011 Hiprakka - Va B - 5/30
27.02.2011 Hiprakka - Va B - 1/30
29.05.2011 Kosto - Va B - 2/35
15.07.2011 Mabel 'n the tommyknockers - He A - 1/12
16.07.2011 Riiviöt - Va B - 4/25
17.07.2011 Mabel 'n the tommyknockers - He A - 1/12
17.07.2011 Riiviöt - Va B - 2/25
18.07.2011 Riiviöt - Va B - 1/25
22.08.2011 Hiprakka - Va B - 5/37
23.08.2011 Hiprakka - Va B - 5/37
30.08.2011 Hiprakka - Va B - 1/37
30.08.2011 Alegre - Va B - 3/11

Muut

08.05.2011 KK CK - rotunäyttelyt - 4/5, III-palk.

19.04.2010 Akasha, NJ, irtoSERT (Anette N.)
16.07.2010 Kumina, NJ, irtoSERT (Maria A.)
10.02.2011 Riiviöt, NJ, irtoSERT (Anette N.)
28.02.2011 Twisty Puzzle, NJ, irtoSERT (Peppi S.)

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

KRJ-laatuarvostelu 06/2012

20 (7+6+7) - 40 - 22 - 10 - 8 = 100 p. KRJ I
Kesäkuun 2012 varsinaisessa tilaisuudessa, tulokset

07.05.2012 - Kevättä rinnassa

Toukokuu on alkanut varsin aurinkoisissa keleissä ja lämpö tila onkin noussut varjossaskin parhaina päivinä jopa +15 asteeseen! Kuten arvata saattaa, on meidän tammallammekin hieman ylimääräistä energiaa - muista puhumattakaan...

Vaikka normaalisti Lintu antaa itsensä kiinni suhteellisen helposti tarhasta, on sitä joutunut nyt oikein lahjomaan, jotta koko päivä ei suttaantuisi tamman perässä juoksenteluun. Edes sana "ruoka" ei ole auttanut. Kun Linnun on lopulta saanut kiinni ja karsinaan, alkaa kunnon meteli. Se saattaa olla rauhassa sen aikaa, kun kauroja ja heiniä on jäljellä, mutta sitten alkaa se seinien paukuttaminen. Nyt viimeise parin viikon aikana Lintu onkin saanut aika pitkälti nautiskella raittiista ulkoilmasta nuoren Aurattaren kanssa.

Nyt kesän mittaan koitamme keretä suuntaamaan KRJ-laatuarvosteluun tämän tytön kanssa, kuten myös SLA-laatuarvosteluun.

Kantakirjauslausunto

KTK-III (18 + 17 + 15 + 16 = 66p) huhtikuussa 2011
- Tiivis kokonaisuus, takapäässä saisi olla enemmän voimaa. Raskas pää. Jalka-asennoissa parannettavaa.
- Leimat saisivat olla selkeämmät, lihaksetton, takakorkeanoloinen, lyhyehkö leveä kaula.
- Tyydyttävä ratsutyyppi, lyhyt kaula, piirteetön säkä, lyhyt selkä, tiivis runko, takakorkea, ej sapeliset, tj hyväasentoiset, jaloissa hyvä luusto.

10.01.2012 - Tavotteiden saalistamista

Uusi vuosi ja uudet kujeet - toisaalta kyllä, mutta meillä on alusta asti ollut selkeät tavoitteet ja nyt ne alkavatkin olla lähempänä kuin koskaan aiemmin. Tamman kisaus on aikapitkälti ohitse jo ja tekstejäkin alkaa löytymään. Seuraava etappimme onkin Yleislaatuarvostelu ja todellakin haaveilemme hyvästä palkinnosta. YLAn jälkeen suuntaamme SLA:n ja KRJ:n laatiksiin ja sen jälkeen katsotaan, mitkä tuulet puhaltavat, vieläköhän vanha hepo oppisi uusia temppuja...?

14.10.2011 - KRJ-sijoitukset "täynnä"!

Vihdoin ja viimein, pitkän ja toisinaan tuskallisenkin taipaleen jälkeen, Linnun sijoituslistasta löytyy 40 kappaletta kouluratsastusjaoksen alaisia sijoituksia ja sehän tarkoittaa sitä, että mahdollisimman pian olemme suuntaamassa KRJ:n laatuarvosteluun. Vielä tarvii saada Linnulle muutama valmennus, ja tarkistaa sivut kunnolla, jotta se ykköspalkinto olisi edes jollain tapaa mahdollinen.

19.07.2011, kuulumisia

Kesä on jälleen täällä, nyt jo toki puolessa välissä. Lämpimää keliä on riittänyt ja onkin niissä keleissä kelvannut laitumella remuta muiden neitokaisten kanssa. Vaikka laitumella neito viettääkin lähes kaiken vapaa-aikansa, on me silti keretty kilpakentillä naamaamme ja turpaamme näyttämään moneen otteeseen, johan sitä ovat todistamassa useat sijoitukset, joita kevään ja kesän mittaa on kertynyt mukavasti. Näyttelykehissäkin olemme muutamaan kertaan käyneet, mutta sieltä ei syystä tai toisesta aivan yhtä hyvää menestystä ole rapissut, sääli.

Tässä sivujen päivityksen yhteydessä havaitsin myös sellaisen asian, että Lintuhan alkaa olemaan pikkuhiljaa valmis SLA-tilaisuuteen. Vielä täytyy toki päikirjaan panostella urakalla, mutta kilpailut alkavat olemaan kasassa jo, sukuselvitys ja luonnekin löytyvät. Korkeallehan me tähtäämme, joten täytyykin ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa rustailemaan tarinaa jos toistakin.

Helmikuu 2011

Helmikuu oli Linnulle varsin menestyksekäs. Kävimme muutaman kerran NJ:n alaisissa näyttelyissä ja molemmilla kerroilla tamma nappasi kotiin tuomisiksi irtoSERTit. Nyt meillä onkin tarpeeksi sertejä, jotta pääsemme anomaan Champion-arvonimen! Jee!

Kouluradoilla kävimme myös tiuhaan helmikuussa enkä voi kieltää, etteikö sieltäkin olisi menestystä sadellut. Pakko se on myöntää, että tämä kuu on Linnulle ollut ehkä yksi parhaista menestyksen kannalta! Toivottavasti tämä jatkuu, niin pääsemme laatiksiin paljon aiemmin, kun osaan kuvitellakaan.

Tammikuu 2011

Tammikuussa Linnun kanssa on otettu mukavan lunkisti, vaikkakin muutamissa pienissä kisoissa käytiin pyörähtämässä. Osasyy rauhalliseen oloon oli se, että Lintu oli kantavana ja varsoikin kuun ensimmäisenä päivänä kauniin, ruunikon tammavarsan. Varsa nimettiin Jymy-Jemmiksi.

Loppukuusta tamma pääsi kuitenkin verestämään taitojaan koulukentällä ja vaikka mammalomaa olikin ollut mukavasti, nappasimme muutamia hienoja sijoituksia. Kilpailut olivat aivan naapuritalleillamme, joten välimatkaa ja eroaikaa varsaan ei juurikaan ollut.

Helmikuun puolella olisikin tarkoitus vieroitella Jemmi emästään ja suunnata hieman tiiviimmin kilpakentille. Tällä hetkellä Linnun menestys kilpailuissa näyttää kivalta ja uskon, että Linnun kanssa päästään varmaan ensivuoden puolella laatuarvosteluihinkin. Niitä odotellessa.

13.07.2010, laiduntelua:

Olenkin voinut oikein hyvin ja voisin melkeimpä tottuakin olemaan metsässä ja pelloilla täysin vapaana! Kyllä laitumella olo on kivaa, etenkin hyvässä seurassa. Ihmisiä näen aina välillä, joskus joku tuntematon tyttö käy aitamme vieressä katselemassa meitä. Toinen ihminen, jota näen, on omistajani, joka käy päivittäin muutamaan kertaan katsomassa, että meillä on kaikki kunnossa, usein hänellä on jopa leipää mukanaan ja saamme herkutella, toisinaan tämä hassu omistaja-ihminen luulee, että olen tulossa pois täältä, mutta näinhän asia ei todellakaan ole.

Suurimman osan kesästä olen ollut laitumella, mutta olen kerennyt muutamissa kilpailuissakin käymään, aivan laiskotteluksi ei siis ole mennyt!Kaiken materiaalin © Nenna VRL-02377 ellei toisin mainita.
Kyseessä on virtuaalitalli ja kaikki on vain mielikuvituksen tuotosta. Lue lisää virtuaalisesta eläintenhoidosta Wikipediasta