C.I.B. C.I.E FI JVA&MVA/CH SE MVA/CH (N) EE CH TK1 TK2 HeW-10 V-11 EEW-12 WW-13 Hedera's Go For It

Reetu

KUULUMISIA JA UUTISIA LYHYESTI

More pictures and blog in http://manibacka.kuvat.fi/ Blogi ja kuvien päivitys siirtynyt.

6.7.2013 SNJ - Finnish Retriever Association main club show WC-BOB BM2 and WC BIS!!!  Thank You judges Nils Molin, Sweden and Karen Powell GB!

2.7.2013 SNJ- Finnish Retriever Association Blood Tracking Test Reetu´s points 46/50, second best points in test 

9.6.2013 Tuuri all breed show BOS! Thank You judge Harto Stockmari, Finland! 

8.6.2013 Orivesi all breed show BOB and BIG3! Than You judges Pekka Teini and Kari Salminen, Finland! 

19.5.2013 Budapest World Winner 2013 Show BOB and WW-13!!! Thank You judge Ronald H. Menaker, USA  

11.5.2013 Helsinki Int BOB and BIG3!!! Thank You judges Marja Talvitie, Finland and Zsuzanna Petik, Hungary  

28.4.2013 Lahti Int BOB and BIG1!!! Thank You judges Hans Lehtinen and Annukka Paloheimo, Finland 

 

Kaikkien kuvien ja tekstien kopiointi tai lainaaminen ilman lupaa kielletty. Kaikkien kuvien ja tekstien copyright- oikeus (c) Marja Asikainen, jos ei toisin mainittu. 

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Hedera´s Go For It "Reetu" Male

FIN 36675/06

Birth 25.6.2006

Hip/Elbow dysplastia result A/A  0/0

PRA B (carrier, OptiGen 1.3.2008), CEA/CH normal, not carrier (OptiGen 1.3.2008) 

Owner Marja Asikainen Turku, Finland marja.asikainen@turku.fi

Breeder Hedera´s Minna Ahlström Somero, Finland

Sire Littleriver´s Lapland Hunter

Dam Hedera´s Mimosa Flower

esittely


Hedera's Go For It 


Reetu on kotona rauhallinen uros, jossa on vietikkyyttä ja haastetta ekan noutajan kanssa opettelevalle kouluttajalla. Luonteeltaan se on utelias ja tollereille tyypillisesti jonkin verran ohjaaja kova ja oman arvontuntoinen. Nämä ominaisuudet tekevät siitä hyvän harrastekoiran, mutta aiheuttavat haasteellisia hetkiä. Tollerin suurin ongelma on saada ohjaaja ymmärtämään, mitä pitäisi tehdä  Tästä voi päätellä mikä on tollerin ohjaajan suurin ongelma... Reetu on valittu v. 2011 ja 2012 Suomen Noutajakoira järjestön Paatsan Maljan saajaksi. Palkinto myönnetään parhaat näyttely- ja käyttökoe saavutukset saavuttaneelle noutajalle! Se on ollut arvokas osoitus yhteistyön tuloksellisuudesta.

Reetu rakastaa tuttuiksi tulleita ihmisiä, lasten kaverit muistetaan suukoin ja selällään kiemurrellen. Reetu sietää kärsivällisesti pienempien lasten käsittelyä. Uusiin ihmisiin se suhtautuu ystävällisen etäisesti. Tollerilla täytyy olla "oma ihminen" ja selvä paikka laumassa, muuten siitä tulee levoton riiviö. Reetun kanssa on pikkupennusta lähtien liikuttu muiden koirien seurassa. Se on välillä turhankin sosiaalinen ja rakastaa narttuja. Reetu on reipas ja monipuolinen tolleri, jonka kaltaista harrastuskaveria en edes osannut toivoa. Se tulee aivan varmasti olemaan "elämäni koira", vaikka seuraavan koiran kanssa toivottavasti osaan erityisesti nome-ja tottelevaisuuspuolella olla alusta lähtien johdonmukaisempi. 

Olemme aktiivisesti mukana Auran Nuuskujen ja Salon Seudun Noutajien toiminnassa, lisäksi olemme jäseniä Novascotian noutajat ry:ssä ja Suomen Noutajakoira järjestössä. Tokoilemme TSAU ry:ssä. Treenejä tehdään erilaisissa porukoissa, joista erityisen tärkeä on neljän naisen ja useamman koiran treeniporukkamme, joka treenaa nome-taitoja. 

Oppia on haettu monesta suunnasta. Arkitottelevaisuus ja näyttelyt Johanna Tammiala. Näyttelyt Gerard O´Shean. Toko Kaisa Hilska, Tuija Sere, Noora Salonen, Paula Speer, Oili Huotari, Nina Manner, Katja Vossi&kumppanit Auran Nuuskuissa sekä maailman ihanin tokotreeniporukka TSAUlla. Mejässä Mikko Ahti&kumppanit sekä kokeet ja niiden konkarit ym. jälkitaitojen opettajat. Nomessa Kati Tuominen, Kati Salonen ja Päivikki Seppänen ovat olleet tärkeitä neuvojia. Uutena lajina vepe ja ihana Auran Nuuskujen vepe-porukka. 

Keväällä 2011 suoritin toko-koulutusohjaajan kortin. Vedän TSAU:n voi/evl toko-ryhmää. Keväällä 2012 suoritin toko-koetoimitsijan oikeudet. Keväällä 2013 mejä-koetoimitsijan oikeudet. Syksyllä 2013 on tarkoitus mennä toko-liikkeenohjaajakurssille.

Reetua esittää näyttelyissä tamperelainen Anni Raittinen. Reetun ja Annin yhteistyö on koko ajan kehittynyt ja tuottanut aivan huikeita saavutuksia. Kiitos Anni, olet aarre 

Minut tavoittaa osoitteesta marja.asikainen(at)turku.fi


  Kaikkien kuvien ja tekstien kopiointi tai lainaaminen ilman lupaa kielletty. Kaikkien kuvien ja tekstien copyright- oikeus (c) Marja Asikainen, jos ei toisin mainittu.