Tiina Martikainen

 Kirjoja voi tilata kustantajalta Myllylahti Oy         

   

 

Syyskuussa 2012 ilmestyi aiemmasta tuotannostani poiketen tietopainotteinen kirja 'Kaksisuuntaisen mielialahäiriön hallintakurssi'. Kirjan kohderyhmänä on psykiatrian poliklinikat ja kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastavat henkilöt ja heidän läheisensä. Olen kirjan toimittaja, sisältö perustuu asiantuntijalääkäreistä koostuvan työryhmän aineistoon ja kommentteihin. (mm. johtava ylilääkäri Jorma Oksanen, Auroran sairaala sekä ylilääkäri Jarmo Laitinen, Hus, ja psykiatrinen sairaanhoitaja Riitta Vilkman, Hus.)

Työkirjan tilaukset toimituskuluitta suoraan kustantajan kotisivulta:  

                                                                              Myllylahti Oy/kirjat

     

Miltä tuntuu kun ahdistaa? Miksi en osaa vain olla -kirja hintaan 13,60 euroa. Kirja kertoo masennuksesta ja kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Samalla se on lähikuvaus yhden potilaan hoitoprosessista ja sairaalassaolosta. Kirja on Sinulle, joka sairastat, tai jonka läheinen sairastaa.

Nopea toimitus, ei postituskuluja! Tilaa sähköpostitse tmm@dnainternet.net, soita tai tekstaa 045 633 5643.

ISBN 978-952-5964-13-4, sidottu (kovakantinen).  

Postitan kirjan yleensä heti seuraavana arkipäivänä tilauksesta! (Tilinumero seuraa mukana, maksuaika 7 päivää.) Kustantajan sivut, tämän kirjan on muista kirjoista poiketen kustantanut HD-Kustannus.

Kirja on jatkoa ensimmäiselle dokumenttiromaanilleni Mikä äitiä vaivaa, josta tietoja alla. Myös tässä uudessa kirjassa on mukana fyysiset sairaudet ja cu.

      

Loppuunmyyty.

Virtuaaliansa kertoo Mirosta, joka on nettipeliriippuvainen. Ristiriidat ja vaikeudet sekä ystävien että vanhempien kanssa saavat Miron vetäytymään yhä enemmän pelien maailmaan (http://fi.wikipedia.org/wiki/Wolfenstein_enemy_territory). Virtuaaliansa  perustuu peliriippuvuuden ja sen hoidon osalta tositapahtumiin, Mirolla on esikuva oikeassa elämässä. (Autenttisuuden luomiseksi kirja sisältää pitkähköjä pelijaksoja, mutta pelislangi on avattu kirjan alaosassa.)

                                             


  

Loppuunmyyty.

Petran harha-askel on jatkoa Virtuaaliansalle. Miro käy Singaporessa ja juhlii kavereiden kanssa. Miro on nyt vanhempi, ja hänen tunne-elämäänsä kuvataan enemmän. Miro ei pelaa enää yhtä paljon kuin ennen. (Tässä kirjassa ei ole pelijaksoja.) Kun tyttöystävä tulee raskaaksi, Miro on taas muutosten edessä. Kirjan loppuosa painottuukin enemmän seurustelun kuvaamiseen. Kertojaäänenä on nyt pelkästään Miro. Yleensähän näissä 'raskauskirjoissa' on kertojana se naisosapuoli. Kirja on fiktiivinen, itsenäinen jatko-osa edelliselle Miro-kirjalle.  

  

Kirjasta on otettu pieni toinen painos. Erikoistarjous; kirja postikuluineen 15 euroa! (Normaalisti hintaan 24 euroa (sis.postikulut).Kirja on loppuunmyyty kirjakaupoista, sitä on saatavana enää minulta (Varastotilanne 5 kpl.)

Mikä äitiä vaivaa on dokumenttiromaani, joka kertoo potilaan tarinan. Se kertoo elämästä kroonisen autoimmuunisairauden kanssa. Se kertoo myös siitä, kuinka tilanne kuluttaa henkistä jaksamista, ja siitä, kuinka sieltä viimein taas noustaan. Kirjan jatko-osa on 2011 ilmestynyt Miksi en osaa vain olla, joka taas paneutuu henkiseen jaksamiseen.

  

Loppuunmyyty. 

Shamaanitonttujarmon rajat on elämänkerta- ja matkakertomus liikenne-onnettomuudessa loukkaantuneen Jarmo Aallon elämästä ja retkistä, jotka hän teki Suomen jokaiselle raja-asemalle. Hän käytti apunaan yli kymmentä eri kulkuvälinettä aina kuumailmapallosta jäänmurtajaan. Tämän kirjan tein tilaustyönä, joten kirjan kerronnassa kuuluu enemmän Jarmon ääni. Kokosin kirjan Jarmon toiveiden mukaisesti niin tekstin kuin runsaan kuvituksen osalta. Kirjaan tulevat asiat sain Jarmoa ja hänen lähipiiriään haastattelemalla.  Päiväkirjaa miehellä ei ollut, koska kirjoittaminen on vamman vuoksi ollut hankalaa. Onnettomuus jätti jälkensä myös mm. puheen tuottamiseen ja kävelemiseen.

 

                                         ARVIOITA KIRJOISTANI: 

 

Jonne: 

http://jaaari.no-ip.com/foorumi/viewtopic22942.html

Tuukka:

http://www.goodreads.com/book/show/1063855.Virtuaaliansa#other_reviews

Kirjassa Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita 7 on esittely myös minusta. Kirja on saatavilla kirjakaupoista ja kirjastoista:

 http://avain.net/julkaisut/kirjastoammatillinen-kirjallisuus/kotimaisia-lasten-ja-nuortenkirjailijoita-7.html

                                  

  Historian havinaa: KUSTANNUSSOPIMUS (Myllylahti Oy, edelliset omistajat)

Liisa, Mauno ja minä keväällä 2008; kustannussopimus neljännestä kirjastani.

Kustantajan kirjahyllystä löytyvät minunkin kirjani:

  Neljännen kirjan suunnittelua, valokuvien asemointia: