Telgelajv!

Lajv för alla - unga som gamla!


Hej och välkomna till Telgelajv.

Våren 2005 var det ett gäng ungdomar som ville börja med lajv, men det fanns inga som arrangerade lajv i närheten som var för unga och nybörjare. De flesta av dagens lajvföreningar riktar sig till erfarna lajvare som är över 15år. För nybörjare eller unga är det svårt att komma in i lajvvärlden, även om man är väldigt intresserad.

I april och maj 2005 hölls 3 endagarslajv i Genetaskogen där mellan 10-14 personer medverkade. Tanken var att få komma ut i naturen, lajva, träffa andra och ha det kul. Sedan dess har det bara flutit på och Telgelajv är nu en SVEROK och ABF ansluten förening som arrangerar cirka sex lajv per år. Vi har även anlitats av Södertälje komun som arrangörer i ett större skollajvprojekt där elever ifrån olika skolor fick prova på lajv.

Denna förening är till för alla, både nybörjare och erfarna som vill lajva och lära sig sy kläder, göra rustningar, spela musik, arrangera egna lajv och allt annat som innefattas i den vida lajv och rollspelsvärlden. Vi vill gärna se nybörjare i vår förening och håller på att bygga upp en garderob med kläder, tält och vapen som medlemmarna kan låna.

Denna sida är tänkt som ett forum för lajv och rollspelsaktiviteter i Södertälje. här ska man bland annat kunna se kommande arrangemang och möten, få tips på hur man gör/hittar utrustning och hitta andra lajvintresserade att lajva med.

 

Alla är hjärtligt välkomna att bli medlemmar i Telgelajv. Registrera dig på vårat forum med användarnamn och mailadress är det enda du behöver göra. Har du frågor eller problem att registrera dig i vårt forum? Maila: telgelajv@hotmail.com

Medlemskap är gratis och stöder vår förening! 

 

Guldvittring!

Under hösten 2007 och våren 2008 medverkade Telgelajv i ett projekt att ha lajv i skolan. Tillsammans med Södertälje komun, Naturskolan och Kulturskolan arrangerade Telgelajv 2st skollajv för cirka 500 elever ifrån Södertäljes skolor. Om du klickar på guldletaren för att komma till allt som ingick skollajvet Guldvittring

 

Antal besök: