sveiosonglag

Velkommen til Sveio Songlag!

Lik oss på Facebook!

Om koret

Sveio Songlag ble stifta i 1961. Dirigent over de siste 35 årene har vært Leiv Rossehaug. Han pensjonerte seg ved nyttår. Nå har Kristine Rossehaug overtatt som dirigent f.o.m. 1.1.2018. Koret består av rundt 20 medlemmer, og er et blandakor. Vi synger til de fleste typer arrangement, og arrangerer noen konserter og lignende selv.Vi øver hver torsdag på Sveio soknehus fra kl 20-22. (Dette inkluderer kaffepause, selvfølgelig.)


Vi synger litt av alt ( og sopran, tenor og bass!), eller egentlig mye av alt mulig! Vi har et veldig variert repertoar, og nå skifter koret litt gir og satser mer på fokusområder. Av temaer kan nevnes; Beatles, norsk musikk, opera, musikal og så videre.Vil du ha en koselig og lærerik kveld med fokus på sang? Vi kan vise til et godt sosialt miljø, en god arena for læring av sangteknikker, og gode rutiner for ulike opptredener og reiser.


Lurer du fortsatt på om kor er noe for deg? Da inviterer vi deg til å bli med på en korøvelse og se og høre hvordan vi har det, og kanskje ta en kaffekopp og en prat med oss i kaffepausen.


TORSDAGER!

SVEIO SOKNEHUS!

KLOKKA 20.00! 

Korsang er

bra for hjertet

 

Mer enn 200.000 nordmenn synger i kor. Ifølge tidligere undersøkelser er det bra for livskvaliteten.

Forskere ved Sahlgrenska akademin sier at det å synge sammen også en positiv effekt på kroppen. Da de overvåket pulsen til en gruppe kormedlemmer, fant de at hjerterytmen til alle sangerne synkroniserte seg slik at den steg og sank i takt.

Det er ikke noe hokus pokus bak fenomenet. Årsaken til det hele er at sangen endrer pustemønsteret, mener forskerne.

Når man synger, puster man roligere enn normalt. Og siden alle synger de samme strofene, puster kormedlemmene ofte samtidig. Og pusten påvirker igjen hjerterytmen.

 

Hvilket nummer har du?