Suus op reis,........

Mijn totale reis,.....In het rood wat ik de afgelopen 2 maanden heb gedaan en in het blauw wat ik in 2004 heb gedaan!

Onverwachts afscheidswokken in Hoofddorp

 

Met de taxpaxindogangbang!

Sao Paulo Zondag 9 april 2006

 

Milena is vannacht naar een afstudeerfeestje geweest van een vriendin van haar en heeft mij in bed laten liggen (the motha fukka) en kwam de volgende ochtend om 08:00uur weer thuis. Ondertussen had ik ongeveer 15 uur geslapen (dank je wel Alitalia) en heb ik Milena om 11:00uur uit bed gepest! Ook in Brazilie ben ik vreselijk irritant!

Anyhoe.

We zijn vanmiddag met 2 vriendinnen van Milena met zeer hoog knuffelgehalte naar "Liberdade" geweest. Liberdade is een wijk in Sao Paulo vol met Aziaten (Japanners, Koreanen e.d)  met elke zondag een soortje van markt met allerlei leuke hebbedingetjes en lekker eten uiteraard. 's Avonds zijn we natuurlijk het "nachtleven" van Sao Paulo op gaan zoeken en naar onze favo club geweest waar we de hele avond hebben gedanst. "De Forro".

Oeaaaaaaaaaaah!! Het gevoel was weer helemaal te gek!! De mensen zijn zo lief en vrolijk! De vrouwen vinden m'n hier schattig! Hahahahaha... dat ben ik natuurlijk ook!  Natuurlijk heb ik weer t staan bekken met m'n oude geliefde "Felipe" de vader van mijn ongeboren kind!!!! Ik heb weer te veel caipirinha's gedronken en heb de volgende ochtend dan ook 2 Kruidvat paracetamolletjes moet knauwen!

Al met al een geslaagde dag!

Deze week staat in het teken van dingen regelen voor Milena voordat ze weer terug gaat naar het schip in de USA. Waarschijnlijk gaan we volgende week pas weg uit Sao Paulo. Ik zie wel hoe de week verloopt! Milena wil eigenlijk alleen naar het noorden en ik wil eigenlijk naar het zuiden en  naar het noorden! Kijken wie de baas,.......

 Dit zijn wij! (typisch wij)

 De wijk " Liberdade"

 Milena, Camilla en Tommy

 In de kofferbak wordt er vanalles verkocht.

  Milena, Camilla en Tommy!

  

 Typisch Brazil-face, Suus-An en Tommy

 Zo ziet Liberdade eruit op een gewone zondagmiddag!

Donderdag 13 april 2006 Sao Paulo

 

Wat een zwaar leven is dat in Sao Paulo, ' s avonds stappen in VIP-clubs voor de "Forro" waar ook zelfs mijn naam geregistreerd staat, je staat de hele avond tegen mekaar aan te rijden en drinkt ondertussen caiparinha's om de verloren vocht tijdens het dansen aan te vullen dan kom je als het daglicht verschijnt thuis en iedereen die naar z'n werk gaat zeg je " werk ze" wij duiken ons bed om vervolgens tegen de lunch wakker te worden omdat moeders een lekkkkkkkere Braziliaanse maaltijd heeft voorbereid. Dan word ons wasje gedaan en liggen we op het bed van Milena d'r ouders te stoeien en vraagt d'r moeder van wie deze gewassen slipje is? Dan besluiten we soms om de stad in te duiken. Om vervolgens ' s avonds het ritueel te herhalen.

Dus jah...ik heb eigenlijk nog helemaal niet zoveel te melden. We zijn nog bezig aan het "vakantie" gevoel te voelen en onze katers aan het uitslapen.

MAAR dit weekend wordt er aktie ondernomen en gaan we naar het strand in het noorden van Sao Paulo. Milena is ook bezig haar paspoort en rijbewijs te vernieuwen maar dat is hier in Brazilie echt een weektaak. Je wordt van het ene kantoor naar het andere kantoor gestuurd. Een simpel "klein" iets. Ze heeft dit jaar niet gestemd (omdat Milena in Amerika aan het werk was) maar iedereen in Brazilie is verplicht mee te doen om te stemmen bij verkiezingen (moeten ze ook in Nederland doen, kunnen wij Nederlanders niet meer zeuren dat er een verkeerd kabinet zit) maar als je natuurlijk niet de mogelijkheid hebt om te kunnen stemmen wordt er wel van je verwacht dat je daar een goede reden voor hebt en bewijzen willen ze zien. Voordat Milena haar paspoort kan vernieuwen moet ze eerst naar een kantoor waar ze haar vliegticket moet laten zien dat ze in die periode in het buitenland zat! Maar dat kantoor is nu al 2 dagen dicht, waarom? Brazilianstyle,......misschien is het te warm om te werken, only God knows......

Dus maandag is weer een nieuwe werkdag.....hopelijk!

Okay dit is het weer voor zover. Van het weekend lig ik dus met mijn fat ass op het strand en vanavond ga ik met 4 Braziliaanse (je kent de namen al) kippetjes op stap, wie oh wie verlost me van deze vervelende vakantie?

 Favela van Sao Paulo

 Eigenlijk een goede favela van Sao Paulo, deze zijn gebouwt van steen en niet van hout of andere materialen.

 Chocolade paaseitje! (en nee daar bedoel ik niet Milena mee)

 Uiteraard Havaiana's gekocht

 

 Zo zie je er 's middags uit na avondje Forro

 Als je voor stoplicht staat wordt er vanalles aan je autoportier verkocht!

 In Brazilie kan ik ongeneerd met Lonsdale kleding lopen!!!!!

 Dit is een bank met Braziliaanse voetbalhelden als reklame!

 Dit wordt dus mijn voorspelling voor het WK 2006  (uhm 2-1 ofcourse)

Sao Paulo 13 april 2006 " Uiteten"

 

Sao Paulo 17 april 2006

 

Tijdens het autorijden naar Camburi hebben we natuurlijk heel wat afgepraat/geroddelt en gelachen. Maar tijdens onze conversaties ben ik achter wat leuke Nederlandse feitjes gekomen waar menig Braziliaan niks van snap! Luister en huivert.

Nederlandse kinderen/mensen hebben een dagboek, vinden Brazilianen echt raar! Hoezo heb je daar tijd voor? En je bepraat toch ALLES?

Nederlandse mensen hebben agenda waar ze vanalles bijhouden, als een Braziliaan een afspraak met je wilt maken moet de Nederlander eerst in z'n agenda kijken om tot de conclusie te komen dat hij pas in september tijd heeft! Brazilanen vinden dat echt bizar.

Nederlandse mensen gaan boodschappen doen en vragen aan de Braziliaan wil je wat van de supermarkt waar ik naar toe ga? Braziliaan noemt een produkt op wat alleen te verkrijgen is in een andere supermarkt maar is 10minuten omrijden! Nederlander weigert dit. Brazilianen snappen niet waarom!!

Nederlandse mensen nodigen Brazilianen uit om bij hen thuis om wat te eten (he he he eindelijk een afspraak na 2 maanden) en te drinken, Braziliaan komt met openbaar vervoer maar wordt om 22:00uur door de Nederlander geattendeerd dat z'n laatste bus zometeen vertrekt en wordt min of meer naar buiten gestuurd om maar snel bus te halen! Brazilianen snappen niet waarom de Nederlander de Brazliaan niet ff naar huis brengt!

Natuurlijk heb ik me eigen helemaal rot gelachen want het is gewoon 100% waar. Een vriendin van Marina die 2 jaar in Nederland heeft gewoond zegt dat ze Nederlanders nooit zal kunnen begrijpen! Ik kon in de auto alleen maar beamen en nam niet eens de moeite om te verdedigen eigenlijk! Dit zijn echt Nederlandse feitjes!

 

We zijn vrijdagochtend om 04:00uur ons bedje uitgekomen om naar het strand te rijden in Camburi!

Wat doen mensen in Camburi? Surfen en feesten dus,.........

Ready 2 go !! "Kijken naar ons "flowergarden and checking if they need water,......"

Ze lijkt onschuldig hier,......maar NO-WAY!!

Surf dude en Marina onze motto " Pinto duro total "

Tsjah....pinto duro total......

Niemand sprak eigenlijk Engels maar na 3 Caiparinha's? Vloeiend werd er Engels gesproken,......

99 luftballoons Nena was ook op het feesjah!

De mannen bereiden het eten en de drank!!!

Mmmmh, lekker hapje Pedro en Pedro is een lekker hapje,.....

Veel vlees, veel vlees, veel vlees,.....

Mijn Playstion heb ik die 3 dagen weinig gezien eigenlijk,.....

Inda surfhouse wordt er niet alleen gefeest en ge.... maar ook de surfboard wordt onderhouden!

Is minstens net zo belangrijk als het niet belangrijker is eigenlijk?

Hij is 6 jaar, en je begint hiermee dus erg jong!

Capoeira! Typisch Braziliaans voornamelijk in het noorden van Brazilie te bewonderen.

Milena maakte deze foto en was eigenlijk meer geconcentreerd op die ene man met dat lekkere ontblote lichaam,....

Zondagavond natuurlijk naar de "Forro"

Het is niet te tellen met hoeveel mannen er gedanst wordt!

Dit is Helton het "vriendje van Milena"

Dit is dus Felipe! My husband to be! Erg ondeugend!

Ik vind Helton op Vin Diesel lijken, buitenom dat ik dat echt vind, was hij natuurlijk erg gecharmeerd!

Als je gestapt hebt en de avond/nacht afsluit ga je natuurlijk ff wat eten! In Nederland eet je shoarma hier eet je hotdog enz.

Bij de kapper 19 april 2006

Als je een Braziliaanse vriend of vriendinnetje hebt? En ook nog een eigen wil, eigen idee en eigen mening nou hang die voorlopig maar ff in de wilgen het is leuk dat je ze hebt? Maar ze tellen absoluut niet mee!! Verplicht knippen en verven was het resultaat gister,............

Sao Paulo 20 april 2006

 

Milena en ik hebben ff afscheid van elkaar moeten nemen omdat zij nog wat dingen te regelen heb in Sao Paulo en de bureaucratie aldaar is no-way te vergelijken met Nederland en ik heb eigenlijk niet zoveel zin om daar op te wachten. Dus heb ik het plan getrokken om het zuiden maar op mezelf wat te verkennen. Niet dat ik het zo'n peppy idee vind maar om nou weer nog een week in Sao Paulo rond te hangen wordt zonde van m'n vrije dagen. ALS het goed is treffen we mekaar in het noorden ergens in Bahia. Maar wanneer?

Met de bus vanaf de busstation in Sao Bernardo in Sao Paulo naar Curitiba.

Ik was echt niet happy! Ik HAAT afscheid nemen.

Curitiba 22 april 2006

Vandaag heb ik een speciale treinrit gemaakt richting Paranagua vanuit Curitiba. Volgens de Lonely Planet moeten er 67 bruggen zijn en 13 tunnels moet ik zeggen dat ik ze niet allemaal geteld heb maar het was wel indrukwekkend! Het was een treinrit van 4,5uur. Kosten waren 70Reais (om de nabij 27Euries) maar het was het luxeste coupe, uiteraard heb je goedkopere versies. In mijn coupe was een "stewardoos" die in het Portugees en uitstekend Engels haar woordje deed bij elke bijzondere "sightseeing" . Laaste uur in de trein was very boring, dwars door een industriegebied als een rottend lijk kwamen allerlei vliegen op mij af (heb ik nooit in Nederland) De terug weg had ik geen zin om die treinrit weer te doen dus ik een bus gepakt voor 13Reais (5Euries) terug naar Curitiba.

Het treinstation

Ik was niet de enige die vandaag die rit ging doen!

Zo ziet Brazilie dus ook uit! Nadat je 2 weken in Sao Paulo bent geweest vergeet je dat bijna!

 

 

Het treinstation van Paranagua.

Het strand van Paranagua.

Zomaar een straatje in Paranagua.

Jajajaja...ik hoor je al denken, wat een zaaie foto's, waar zijn Camilla en Milena?

Foz de Iguazu, 24 april 2006

 

Zondagnacht om 22:15uur vertrok ik met de bus (82Reais = 31euries) vanuit Curitiba naar Foz de Iguazu. Een nachtbus waarbij ik de stoel bijna horizontaal kon zetten en met m'n duimpje in m'n mond viel ik vrij snel in slaap en werd de volgende ochtend om 07:00uur nabij het plaatsje Foz de Iguazu wakker. Vanuit de busterminal heb ik een taxi gepakt naar "Hotel del Rey" waar ik momenteel verblijf. In het hotel heb ik direkt een aktiviteit geboekt en dat is natuurlijk HET uitstapje naar de watervallen der watervallen van Zuid-Amerika. FOZ DE IGUAZU.

Ik dacht dat we LANGS de watervallen gingen varen, ik was nat tot aan m'n slipje, nee tot aan het gaatje, nee ik had een tamponexplosie!!!!

Ik wist niet dat ik met mijn huis/tuin/keuken/kodakcamera dit soort foto's kon maken!!! Prachtig!

El Diablo

Verboden te roken! 

Jason, Amerikaanse toerist! Wist je trouwens dat Amerikanen 110Dollar moeten betalen om Brazilie binnen te komen? We zijn gister wezen bieren en eten en nu heb ik hoofdpijn! 

Op de landgrens tussen Argentinie en Brazilie moest ik over een ontsmettingsmatje! (dit i.v.m mond en klauwzeer)

Campo Grande 27 april 2006

 

Gisteravond om 18:00uur vertrokken vanuit Foz de Iguazu met een bus richting Campo Grande waar ik vanochtend omstreeks 08:00uur ben aangekomen,  natuurlijk helemaal sopgaar. Hulukkug tegenover het busstation een leuk hotel gevonden "Foz de Iguazu". Waar ik ff ben gaan chillen totdat Milena mij belde. Blablablablamuitobeautifullboysblablablablapintodurototalblablabla en ineens verbinding verbroken. Wat blijkt? Mijn beltegoed op? Dat betekent ook dat ik geen telefoontjes kan ontvangen en geen sms-jes? Raar toch? Want Milena belt mij vanuit Sao Paulo. Ik snap er de ballen niet van en via de hotel telefoon Milena mij terug laten bellen blijkt mijn 50Reais beltegoed helemaal op te zijn? Heb ik tijdens de busrit vannacht heel wat afgesmst (Arnie en Hurmpie) maar om nou te zeggen dat ik voor 19 Euries heb ver-sms-t? I DON'T THINK SO??

We vermoeden dat ik ook voor de ontvangen sms-jes moet gaan betalen maar dat gaat Milena nog ff uitzoeken voor me. De provider is TIM. (mocht er een lezer/es zijn die mij hier meer over kan vertellen GRAAG!!) Anyhoe. Ik ga vanaf morgen 4 dagen de jungle in, Pantanal dus, op zoek naar Flora en Fauna. Ik heb gevraagd om anaconda's maar die zijn niet op bestelling,...........

Milena is vanaf dit weekend al in Salvador de Bahia dat ga ik niet redden hoogstwaarschijnlijk vanaf het volgende weekend dat we mekaar treffen. Ik zie wel. Dus lieve kijkbuiskinderen? Tot aan volgende week woensdag 3 mei 2006 ff geen up-dates! Dus geen sjorgen voor morgen natuurlijk wens ik je wel een ZUPER KANNEGINNEDAG !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tchautchaubeijos,...............

Pantanal 29 april tot en met 2 mei 2006

 

Vanuit Campo Grande de bus genomen naar een plaatsje wat "Piranha" heet, een bustocht van ruim 4,5uur in de Pantanal. Daar overgestapt in een soortje van pick-up truck en daarmee 1,5uur crosscountry gecrossed totdat we 's avonds in onze fazenda (boerderij)  aankwamen. De boerderie waar we 4 dagen gaan verblijven. Een boerderie met heuse echte boerderiedieren, geen elektriciteit, geen andere luxe dan alleen primitief cq basic boerderie dingen. Wel ff tegenvallen voor deze stadsmuts en natuurlijk werd ik overvallen door 1000 kutmuggen, iedereen stond helemaal klaar met camera met zuperlenzen enzo ik stond klaar met m'n repellent, de anti-mug doder!

Deze 4 dagen waren geweldig. Niet te vergelijken met de Amazone die ik in 2004 heb bezocht. In de Pantanal heb je veel meer fauna. Toen we nog geen 10 minuten in het "bos" wandelden zagen we direkt al heel wat aapjes, varkentjes, toekan (vogel) en vele andere diersoorten. Natuurlijk als ik mijn camera in positie had zagen we nix. Kaaiman was toch ook weer een hoogtepunt, deze zijn vele malen groter dan in het Amazone gebied, ook de piranha's zijn groter en smaken veel lekkerder.

Ik heb vanuit Campo Grande een packagetour geboekt voor 150Dollar met "Greentrack" dat is incl. vervoer heen, alle maaltijden (ontbijt/lunch/dinner) en vers water en de "doe-dingen", in dit geval waren dat kayakken, paardrijden en piranha vissen en hiking, dat is niks anders dan met de gids door het "bos" wandelen op zoek naar flora en fauna. Ik kan met met een tevreden blik terug kijken, het was echt geweldig maar eerlijk=eerlijk, die 1000 kutmuggen dat werd me toch echt te veel. Ik kan daar niet aanwennen. Smerige *&#*beesten!

Nou geniet van de foto's,........

ps. de groep bestond uit 1 Italiaan, 2 Deense meisjes, 2 Israeliers en 1 Amerikaan!

 

Dit was ons verblijf.

Hier sliepen we in, hangmatten met muskietennet!

Achter deze deuren bevinden zich de toiletten en douches, die je trouwens midden in de nacht in het donker moest zien te vinden!

Hier ontbeten, lunchde, dineerde en socialiseerde we! Er was overigens ook een andere groep van ongeveer 6/7 man aanwezig (ook weer veel Israeliers) Wel leuk gediscusieerd, en 1 Israelier verwacht binnenkort een oorlog die China gaat starten (?) Moet ik zeggen voordeel van reizen en het tegenkomen van zoveel nationaliteiten, je praat over van aaaaaaaaaaaaaaaales!

Hier begonnen we dan het "bos" in te wandelen,........

Gatverdamme moeten we nou door het drassige moeras heen?

Van de flora die je tegenkom heeft alles bijna wel een funktie, deze lijkt wel van bloem in vaas, de "vaas" werd door Indianen gebruikt als toeter om andere te waarschuwen. Ja...apart allemaal en eigenlijk zoveel om te vertellen maar dat moet jezelf maar ondervinden in de Pantanal vind ik!

Je zou bijna denken dat hebben we niet in Nederland?

Deze hebben we echt niet in Nederland, misschien wel z'n nichtje of neefje in Blijdorp want het is familie van de racoon. Eindelijk had ik wat op foto zeg!! Sjongejonge,....

Dit was echt een wreed gezicht! Zuper mooi blauw papegaaitje!

Weer door dat kutwater heen! 

Toch wel weer mooi ondanks dat ik tot aan m'n slipje in het water moest,....

Piranha vissen!

Als je m'n foto's ziet van mijn ervaring in het Amazonegebied zijn het toch andere piranha's!

Carlinhos dacht waarschijnlijk aan Nederlandse haringen?

Owjee...paardrijden! Wat was ik bang zeg! Mijn eerste keer op een paard! Brrrrrrr,......

Voor het allereerst van mijn leven heb ik mijn benen gespreid voor een (wild)dier,......

Volgens mij had ik een "My little pony"? Was echt een zuper tocht! Niet rondjes door een manege? Nee, echt dwars door het Pantanal gebied heen, en natuurlijk heb ik ook een drafje gemaakt met als resultaat dat ik 's avonds niet meer kon zitten aan tafel! AU AU AU my ass!!

Dit "vogeltje" zat ergens op te azen,.....

Een dode kaaiman dus,........

Stinken dat het beestje deed! Ieeeeeeeeeeeeeuw!! 

Er waren natuurlijk ook levende te zien! Ook weer groter dan in het Amazone gebied! Ik heb overigens onze gids Carlinho's uitgemaakt voor pussy, want de gids in het Amazonegebied durfde wel een kaaiman uit de rivier te pakken!

Je ziet ook lekkere chickies!! 

Hier heb je er weer 1?

Dit is dan de hele groep. Met van links naar rechts, de boer, Michael, Carlinhos, Guido, Sarah, Anne, lekkere chicky, Alex en mijn favo Israelier Ahmit! Echt gelachen met die gast! Wij waren heilig ervan overtuigd dat wanneer we in de Pantanal wandelde er speakers stonden waar allerlei dierengeluiden uitkwamen!!

Brasilia, zaterdag 6 mei 2006

 

Momenteel verblijf ik in de hoofdstad Brasilia nadat ik donderdag vanuit Campo Grande het vliegtuig had gepakt. Niet dat Brasilia zo'n geweldige stad is? Maar 1450km. overbruggen is ook wel de moeite waard dacht ik zo! Vanavond om 20:00uur pak ik de bus naar Belo Horizonte en niet in 1x door naar Salvador wat wel de planning was maar ook dat is me net iets te veel! Het wordt echt wel tijd dat ik richting strand ga hoor? Kbegin echt wel moe te geraken, okay mijn oude geuken leeftijd speelt natuurlijk ook een grote rol !!! Anyhoe. Je hoort me vanaf Belo Horizonte weer,

Tchautchaubeijos,

Het vliegtuig vanuit Campo Grande naar Brasilia (de hoofdstad) waarbij ik ff 1450km. overbrug!

Het vliegveld van,....

Dit zie je bijna alleen in Brasilia, gebouwen, gebouwen, gebouwen, gebouwen!

Gebouwen, gebouwen, gebouwen, gebouwen,......

M.a.w. bezoek Brasilia alleen als je geinteresseerd bent in de architektuur! Oscar Niemeyer mocht in opdracht van de toenmalige president (Kubitschek) in no-time een stad opbouwen, het was niet nog helemaal af maar op 21 april 1960 werd de hoofdstad van Rio de Janeiro 'gewisseld' naar Brasilia.

Mijn hotel! Ach jah..na 4 dagen afzien in de Pantanal kan een beetje luxe geen kwaad dacht ik zo!

Die had ik nog niet gezien vandaag? Gebouwen, gebouwen, gebouwen!

Het wordt wel errug vervelend eh?

Okay dan...een plantsoentje tussen de gebouwenfoto's!

Hier is het wel lekkerweer voor moet ik zeggen! Ennuh de meest rechtse, een Suzuki Savage 650cc 1 cilinder was mijn eerste motor,..... aaaaaaaaah! Een babymotortje!

Een park vernoemd naar z'n vrouw of kind dat weet ik niet? (van de toenmalige president) Maar wel helemaal in gericht voor kinderen en volwassen! Harstikke leuk voor op een zondag middag ofzo! Erg gezellig!

Glijbaantje!

Als je de voetbalwedstrijden ziet van de Brazilianen merk je dat ze erg hun emoties tonen (blijdschap en verdriet) maar om nou te gaan joelen in een reuzenrad? Dat kennen we echt niet in Nederland,.....

Naast het pretpark had je ook een 'gewoon' park waarbij je dus kan joggen, skaten, fietsen, whatever,.... ik had ook zo m'n bezigheden,......hmmmmmmmmm,.......

Foto's maken van mannen in aktie bijvoorbeeld,....

Brasil kontje!

Ondanks dat het wintertijd is in Brasilia was het nog wel bloodyhot en als je bloodyhot bent ga je gewoon naast een bill-board staan waar je ff lekker 'gesprayd' wordt,......

Dit is wat ik graag eet! Kippehartjes (van de grill) kip, worstje, ei, en een auberginesalade met frietjes uiteraard. Ik ben namelijk geen fan van rijst met bonen (feijoda ofzoiets, BLEH!) Deze foto is overigens speciaal gemaakt voor Pamela, op het moment dat ik at kreeg ik een sms met de vraag wat ik ging eten! DIT DUS Pam!

En om het geheel af te maken natuurlijk een halve liter bier! (okay...iets meer voor de kenners)

Altijd heel belangrijk,  als ex-brandweervrouw zijnde, elke hotel/pousada die ik binnenstapte check ik altijd waar de nooduitgang zit en wat voor blussers ze gebruiken! Moet ik zeggen heel opvallend in HEEL Brazilie is dat heel goed voorbereid! In tegenstelling tot Azie bijvoorbeeld!

Op het busstation van Brasilia, voor onderweg wordt er natuurlijk vanalles verkocht!

Mijn luxebus die om 20:15uur vertrok vanuit Brasilia naar Belo Horizonte een trip van ongeveer 12 uur.

 

Belo Horizonte 8 mei 2006

 

Ik kwam dus zondagochtend 7 mei 2006 in Belo Horizonte aan. Niet echt een dag om ergens aan te komen het leek wel een dode stad, maar in de Lonely Planet werd aanbovelen om juist op zondag naar een park te gaan! "Parc Municipal", nou was idd te gek! Veel vertier, grote markt en natuurlijk mijn favo, veel eettentjes! Echt een aanbeveling! De planning is het volgende, vanavond neem ik de bus vanuit Belo Horizonte naar Porto Seguro ook weer meer dan 16uur bussen, Milena zit te pushen om nou eindelijk 'ns haar kant op te komen, wat nou bussen? Duurt me allemaal te lang neem het vliegtuig maar was haar antwoord! Dus vanaf morgen zit ik weer aan het strand in Porto Seguro en daarna is het nog 'ns 8 uur reizen naar het plaatsje was Milena zit, Itacaré!

Bamboe boom in het park!

Gesjellig dagje met kinderen op pad!

Echt wel hoge palmbomen!

Lijkt wel een boom uit de boek van Harry Potter!

Uiteraard ook in Brazilie heb je deze 'artistieken'.

Mijn favo! Kippehartjes aan stokkie! Kep wel 4 van die stokkies gegeten maar daarna ook 5 Skolbiertjes  erg dorstig wordt je daarvan!!

Al met al een gezellig dag!

 

Porto Seguro 15 mei 2006

 

Alweer bijna een week in het toeristenplaatsje Porto Seguro, niet zo zeer toeristisch zijnde Europeanen o.i.d maar ook veel Brazilianen gaan hier op vakantie! Het is een gezellige kleine badplaats, wel met ranzige strand, daarvoor moet je iets meer verder op voor reizen voor witte stranden. Maar nachtleven is hier goed te doen! Buitenom dat ik al vetrollen had stapelen de bierrollen hier ook aan mn dikke lichaam, dat is wat minder van dat lekkere Skolbier! Milena zal wel weer klagen! Ze vond alles kloppen aan mijn lichaam behalve m'n dikke buik! Waarom doe je geen liposuctie? Gewoon tussen neus en lip door eh? Alsof het de normaalste zaak is van de wereld. Zeg schat? Als jij nou daar het brood haalt en niet vergeet de dvd's terug te brengen bij Blockbuster dan maak ik ff een afspraak voor je voor een liposuctie! BEN JE NOU HELEMAAL VAN HET PADJE GERAAKT? Die Brazilianen eh? Er gaat geen dag voorbij of ik moet er om lachen! Anyhoe. Milena en ik hebben mekaar nog steeds niet gezien waarschijnlijk gaat dat eindelijk deze week gebeuren. Ze zat in een mini badplaatsje "Barra Grande" terwijl ik het nachtleven van Porto Seguro aan het ontdekken was MAAR morgen ga ik dan eindelijk verder trekken, Ilheus, een plaatsje ongeveer 1,5uur af vanaf Itacaré het plaatsje waar ze nu zit als het goed is!

Zo wordt je in Porto Seguro verwelkomt!

De boulevard.

Typerend aan Bahia (provincie) gekleurde huisjes!

Straatmotiefje! Zie je veel in Brazilie! Zo heeft Rio de Janeiro ook een typerend straattegelmotief.

Vandaag was het erg bewolkt met een erg lekker briesje!

Ben je aan de andere kant van de wereld wordt je nog geconfronteerd met je kom-af! Een handicraft winkel, erg mooi!

 

Ilheus, 17 mei 2006

Vanuit Porto Seguro met de bus vertrokken naar Ilheus voor 27Reals. Moet ik zeggen toen ik vertrok de koers op 2,57 stond en nu alweer op 2,70 dus gaat de goede kant op. Mijn reis in 2004 naar Manaus was de koers overigens 3,50. Anyhoe. de trip duurde iets van 6 a 7 uur ofzo maar ik merk dat ik dat steeds minder kan hebben. De afstanden zijn echt onnoemelijk groot hier! Te bedenken dat Brasilie net zo groot als het niet groter is dan Europa. Een leuk hotelletje gevonden in Ilheus, Ilheus is een leuk gezellig klein stadje zeker de moeite waard om een dagje te verblijven.

 

Een kerk.

 

Een prullebak!

Zomaar een geel gebouwtje!

Het centrum van Ilheus.

Ouderwetse lift van m'n hotel.

Uitzichtje vanuit het hotel!

Itacare, 22 mei 2006

 

Vanuit Ilheus is het 1,5uur bussen naar Itacare, Itacare is een zeeeeeeeer relaxed strandplaatsje! Zeer gezellig, veel capoeira en forro muziek. Strand is echt geweldig. Ik heb wat foto`s gemaakt toen het donker begon te worden, overdag neem ik geen camera het strand op want ik heb alleen maar op het strand gelegen de laatste dagen! Ik lijk dan ook wel op Seedorf zo ITAM !!! Maar vandaag laatste dag in Itacare want morgen vertrek ik per bus naar Salvador.

Itacare is echt een must! De moeite waard om te zonnen en of te surfen!

Linda Itacare.

Salvador 25 mei 2006Vanuit Itacaré met de bus naar Ilheus en daar vandaan naar Salvador. Een reis van ongeveer 7 uur voor 70Reais. Ik moest wel vroeg mn kribje uit want de bus vertrok om 06:15uur. Toen we vanuit Ilheus vertrokken zette ik mn PSP aan om naar mn favo muziek te luisteren, voor zo'n lang ritje luister ik graag naar (hard)rock muziek dus ik zette hem tegelijk door naar Iron Maiden -      "The number of the Beast 666"  maar wat zie ik vanuit mn ooghoek? De vrouw naast me pakt haar rozekrans slaat een kruis en gaat bidden, oh? euh,...uh....uh..ja...toen maar toch ff PSP uitgezet. Ook zo aso als je zo'n duivelse nummer opgaat zetten terwijl iemand naast je een behouden reis gaat bidden! Daarna natuurlijk wel gewoon naar Whitesnake, Rainbow en Iron Maiden geluisterd hoor? De reis ging verder voorspoedig en we kwamen wel later in Salvador aan dan de bedoeling was maar onderweg waren veel weg opbrekingen en politieshit. Vanuit de busstation een taxi gepakt naar de wijk "Pelorinhou" waar ik momenteel verblijf! Leuk, gezellig, druk en zeer muzikale wijk!!!
A.s. zaterdag vertrek ik per vliegtuig (129Reais) naar Recife en dat is mn laatste plaats die ik ga bezoeken in Brazilie en waar ik de laatste week weer op mn lauweren ga rusten en alleen op het strand ga liggen om een beetje bij te bruinen,.........Uitzicht vanuit mn hotel!


     

Je ziet veel pliesie op straat, echt heel veel! In iedergeval op elke hoek en in elke straat!


Dis mn hotel! Hotel Solara (35Reais p.n)

  

Kunst en muziek is echt Salvador!Gekleurde huisjes!Veel veel veel gericht op toeristen! Dus veel toeristenwinkeltjes!  Waterfontein met muziekje! (maar jah..dat hoor je niet op de foto eh? Duh!)Ook Salvador = klaar voor het WK !!!

Papier hier! Papier hier!

De wijk Pelorinhou zit op een 'heuveltje' wat je op de foto ziet is een lift die je 'beneden' brengt,.....Gezellig marktje! (net zoiets als Beverwijk maar dan zonder Turken)Baai uitzichtje!

Naam van onderstaand pleintje! Bekend Salvadorpleintje!Olinda, 1 juni 2006

 

Een kattebel vanuit Olinda een dorpje nabij Recife. M'n "laatste" rustplaats zullen we maar zeggen! Niet echt toeristendingen gedaan op een gegeven moment heb je wel genoeg kerken gezien, dat is net zoiets als je naar Azie gaat? Op een gegeven moment ben je uitgetempeld en kan je geen heilige plaats meer zien! Hier zie ik zand/zee en strand, niet zo zeer in Olinda want de stranden hier zijn zupa lelijk maar in Recife "Boa Viagem" heb je een heel mooi strand en aan de andere kant van Olinda heb je een strand "Janga" waar je je goed kan vertoeven! Ik maak voornamelijk gebruik van het openbaar vervoer! Hell of a trip, er komen 4 a 5 bussen per minuut door het pleintje gecrossed waar ik sta met een enorme vaart en moet je op de voorkant van de bus kijken waar hij naar toe gaat en tegelijk beslissen of het de bus is die je moet hebben! Dan betaal je een vaste prijs tussen de 1,50 en 2,45Reals of je nou 2 haltes meereist of 20 haltes? Doesn't matter, 1 fixed prijs!! Maar wat is nou 2,45Reals? Olinda is een leuk dorpje, ik voel me zeer veilig hier, ik weet niet hoeveel toeristenpolitie ik wel hier niet gezien heb? Maar echt tegen het overdreven aan. Ook lopen er jongens rond met een 'geel' t-shirt die geven gratis info over van alles en nog wat wat je als toerist wellicht kan interesseren! Mijn pousada 'D'Olinda" is verder ook relaxed, ligt rustig gelegen op loop afstand van waar het allemaal gebeurt 's nachts. Dus jah... hier kan ik wel oud worden eigenlijk,.............

Zie je hoe SOEWART ik ben geworden? Een blanke negerin,....

Was het maar zo mooi weer in Nederland eh?

" A Skol a day keep the docter away,....."

Echter ben ik verslaafd aan Tonic!

Ik moet echt nodig naar de kapper !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tips en trics in Brasil !!!

Als afsluiter van de reis geef ik nog wat tips en trics voor toekomstige Braziliereizigers onder ons:

* Echt bijna overal kan je met je Nederlands bankpas pinnen. Zonde van je tijd en geld om hier met Dollars aan te komen.

* Enige beheersing van de Portugeze taal is een voordeel, mensen spreken hier weinig tot geen Engels en verwacht zeker geen Nederlands.

* In Brazilie kan je ALLES kopen, dus extra voorraden als toiletartikelen meenemen is onnodig. (okay verwacht geen drop en frikandel speciaal)

* Meeste stopcontact (110-220Volt) kan je je elektrische apparaten aansluiten.

* Zoals mijn reizen in Azie zo ook hier (Amazone/Pantanal) heb ik geen medicatie gebruikt voor Malaria, buitenom "I like living on the Edge" heb ik nog niet gehoord dat mensen hier doodgaan aan Malaria.

* Brazilie is niet goedkoop, ja wel goedkoper dan Europa maar vele male duurder dan Peru en Bolivia.

* Brazilie is net zo groot als het niet groter is dan Europa dus een Airpass (bv. 3 steden voor USD500,=) is een goede aankoop. Alleen BUITEN Brazilie aan te schaffen.

* Overal kan je Internetten gemiddelde prijs is 2 a 4 Reals per uur. Op airporten betaal je dat per 10 minuten.

* Busmaatschappijen zijn erg goed georganiseerd betrouwbaar en zeer stipt kwa vertrektijd.

* Eten is veel en lekker, ik koos meestal een restaurant uit met een buffet waarbij je je eten per kilo betaal. Groente kennen ze niet zo goed maar wel lekkere salades. Veel vlees, bonen en rijst.

* Ik heb 2 maanden rondgereisd met mn laptop, PSP en digicamera en tot op heden geen problemen ondervonden met het achterlaten in mn hotelkamer of pousada.

* Laptop sloot ik soms aan in een Internetcafe (online website updaten) via LAN.

* Vele hotels en pousada's kennen ook een lavenderia (wasserette) die je kleding voor 1 a 2 Reals per stuk voor je wassen.

* Drink geen water uit de kraan!

* Last but not least, op het strand moet je je zeker insmeren met zonnebrand (ook in Brazilie in grote getale te verkrijgen) zelfs als het bewolkt is verbrand ik zelfs!!!

Dit was mn laatste up-date van deze vakantie! Ik hoop dat je genoten hebt en tot de volgende reis maar weer,......

Groetjes Suus-An Rijborz, Brasil, Olinda 2 juni 2006.

 

 

Sao Paulo 7 juni 2006