Surmavan Pohtooja"Pohto"
Suomenhevosori, kimo, 152cm
s. 5.4.2009, 7v. (1 url a = 4 irl kk), kasv.: Viona, rek.nro.: VH06-018-0270
om.: Viona (VRL-07600), Susikallio
→ ori täytti 3v. 31.03.2009!

Ratsastettavuus: keskiverto
Koulutustaso: KO: vaativa A RE: 100cm ME: 100cm valjakko: noviisi
Yleispainotteinen


© kuvaaja ei halua niemään mainittavan, ei kopiointia!

Luonne

Pieni suomenhevosori Surmavan Pohtooja on omistajansa ensimmäisiin lukeutuva suomenhevosorikasvatti - ja komia poika onkin! Kavereiden kesken Pohto-nimellä tunnettu komistus lumoaa itse kunkin kauniilla värityksellään ja liitävillä askelillaan; ori kääntää katseet liikuttiin sitten tallipihalla tai oltiin kouluradalla piruetteja vääntämässä. Pohto on ori, joka tekee aina kaikkensa ja pistää parhaansa peliin - oli tilanne sitten mikä tahansa. Aivan kultasydämminen ori ei kuitenkaan ole, vaan kuoren alla piilee hieman ilkikurinen häivähdys, joka puskee esiin erityisesti rakkaiden ihmisten seurassa. Aivan tuntemattomiin ori suhtautuu lievän ylevästi, eikä aina viitsi leikitellä kuten vaikkapa omistajansa kustannuksella. Yleisesti katsastaen Pohto on seurallinen, fiksu ori joka tulee loistavasti toimeen itse kunkin kanssa; myös lajitovereihinsa ori suhtautuu varsin viisaasti (paitsi tammoihin). Oriin voikin siis tarhata muiden orien tai ruunien seuraan.

Pohto ei aina ole erityisen helppo käsitellä; ellei oritta lähesty heti ensikättelyssä päättäväinen ilme nassullaan saa olla melko varma että saa osakseen ärtyneitä hännän huiskauksia, steppailua ja pään viskontaa - orikun hermostuu mikäli huomaa hoitajastaan välittyvän pelokkuuden. Pohtoojan voi yleensä hoitaa karsinassaan, sillä ori tuskin välittää harjailusta kunhan hoitaja on riittävän itsevarma. Aivan kokemattomia tahi muutoin pelokkaita ei kannatakaan oriin lähelle päästää, sillä hermostuessaan ori on arvatenkin melkoisen arvaamaton.
Itsessään harjaamisesta ori ei ole moksiskaan, vaan antaa harjailla kaikkialta, kunhan liikkeet ovat riittävän voimakkaita - kutittamisesta ei Pohtokaan pidä. Kavioita saa usein pyytää kahteen otteeseen, orikun pukkaa olemaan hieman "kuuro" kavioiden nostopyynnöille - ellei hoitaja karjaise oikein kunnolla. Pohto tempaisee tuolloin jalkansa ylös varsin rivakasti ja hoitaja saa totisesti pitää varansa ettei saa kaviosta kuonoon. Pohtoojalla on tapana kyllästyä melkoisen nopeasti kolmen kintun varassa seisoskeluun ja katsoessaan seisseensä tarpeeksi kauan kiskoo jalkaansa vapauteen. Kavioiden puhdistus (ja kengitys) onkin syytä hoitaa nopeasti pois alta, sillä ori hermostuu kutakuinkin nopeasti.

Pesutilanteissa Pohto on innoissaan - se rakastaa vettä! Ei ole pesukertaa, milloin ori ei innostuisi leikkimään vesisuihkulla, tämä herra pitää erityisesti suihkun pyydystämisestä suuhunsa ja "juomisesta". Hoitajalta vaaditaankin melkoisesti taitoa ja kokemusta pidellä ori aisoissa pesun ajan; ellei ori edes hieman saa leikkiä, ottaa se nokkiinsa kuin pikkukakara ja osoittaan mieltään kiukuttelemalla kaikin mahdollisin tavoin.
Eläinlääkäriin ori suhtautuu varauksella, ja valkoiseen takkiin sonnustautuneeseen hyyppään kuuluu aina luoda tuikeita katseita tuuhean otsatukan alta. Ja varo vain, jos yritätkään tulla lähellekään!

Satuloidessa ori pysyy yleensä nätisti aloillaan, mutta vyötä kiristettäessä saattaa hermostua ja äityä väistämiseen tahi jopa pienimuotoiseen pullisteluun. Useimmiten ori on kuitenkin oikein siivosti, kunhan vyö kiristetään rauhallisesti eikä riuhtaista kerralla oikeaan reikään.
Suitsiminen ei tämän herran kanssa useimmiten tuota minkäänlaisia ongelmia, ellei pientä kylmien kuolaimien vieroksumista lasketa. Yleisesti ottaen suitsiminen on siihen nähden varsin helppo toimitus kun ottaa huomioon että kaveri on nuori ori.
Loimitukseen ori suhtautuu epäileväisesti, sekun ei takista juurikan tykkää. Tavallisesti pieni näpäytys turvalle riittää karkottamaan pahat Pohtoojan mielestä jos se äityy näykkimään. Ori kyllä tietää, ettei saa tehdä pahojaan, mutta erityisesti uutta hoitajaa on aina vähäsen testattava.

Taluttaessa Pohto tepastelee varsin ylevästi vierellä, eikä useimmissa tapauksissa äidy ilveilemään varsinkaan taluttajalleen. Fiksu tapaus kun on, ei ori useimmiten lähde ryöstämään tai edes haaveile ruohomättäistä. Tietty jos hoitaja antaa, ori syöksyy sen pidemmittä miettimistä lähimmän puskan kimppuun. Tammojen lähettyvillä oriin vaistot heräävät talviuneestaan ja johan Pohtokin muuttuu mamman kultanupusta korskivaksi huurrrrjaksi pedoksi. Tällöin ori unohtaa äkkiseltään hoitajan olemassaolon ja keskittyy täysin viehkeään neitokaiseen - joskus hoitaja unohtyy tyystin ja ori ilkeää riistäytyä riimusta. Onkin hyvä muistaa taluttaa suitsista tiedettäessä tammojen välttämättömän läsnäolon.

Satulaan noustessa Pohto seisoo aloillaan korvat pystyssä ja odotttaa valppaana apuja. Pohto onkin varsin energinen ja reipas ratsu, joka valitettavasti omaa hieman kovan suun, mutta tehokkaalla alkulämmittelyllä ori vetristyy avuille täysin. Pohtooja luottaa ratsastajaan kuin ratsastajaankin täysin rinnoin, ja osaa rentoutua kenen tahansa ohjauksessa. Tältä osin ratsastajalta ei siis vaadita juurikaan työtä, mutta täysin ilmaiseksi ori ei anna yhtikäs mitään - jotta ori taipuu täydellisesti avuille ja keskittyy ratsastukseen, siihenkin vaaditaan jo töitä. Pohto kyllä pistää useimmiten kaikkensa peliin, ja omaakin varsin kauniit liikkeet. Ratsastajalta vaaditaan silti rutkasti töitä jotta ori toimisi täysillä.

Kouluratsuna Pohto on loistossaan; saadessaan alati pähkinän purtavaksi osaa se keskittyä olennaiseen ja unohtaa ne tammuskat vikkelään. Siinä missä ori nauttii kovasta, hikisestä kenttätyöskentelystä, rakastaa se esiintymistä - mitä suurempi yleisö, sitä tyytyväisemmin ori hörisee. Pohto vaaatii kuitenkin ratsastajaltaan selkeät, pehmeät avut ja rutkasti taitoa; kuten yllä jo mainittu, ori tuskin toimii konemaisesti lukien ratsastajansa apuja; päinvastoin. Pohtoojassa piilee upeat, suuret liikkeet ja mahtava taipuvaisuus vaativiinkin koululiikkeisiin. Oriista odotetaankin tulevan menestyvä kouluratsu, onhan sen emäkin hienosti menestynyt!

Esteillä Pohto on valpas ja vireä, mutta vaatii yhä ratsastajaltaan paitsi pehmeät avut, myös tarkkaavaisuutta. Sillä jos Pohtoojan selkään kipuaa eikä skarppina pysy, lähtee ori hetkessä ryöstämään esteelle eikä turhia apuja enää kuuntele - ja se on menoa se! Tiukan ratsastajan käsissä ori pysyy kuitenkin hyvin aisoissa ja kuuntelee apuja. Ori ei suurimpiakaan esteitä järin pelkää, joten siltä osalta hyppääminen ei tuota vaikeuksia. Herran hyppytyylissä on silti vielä hieman paranneltavaa, tämä otus kun pyrkii kiirehtimään ja loikkimaan kuin tuli hännän alla.

Pohto on loistavaa maastoseuraa itse kullekin ratsastajalle; se kun nauttii täysin siemauksin luonnon rauhasta. Maastossa ori onkin, toisin kuin voisi kuvitella, varsin tyyni ja leppoisa. Toki Pohto innostuu hurjiin peltolaukkoihinkin, eikä voi vastustaa uittohetkiä. Kaikenkaikkiaan varsin luotettava, varmajalkainen maastokaveri joka ei juuri mitään säiky.

Ori on reipas ja energinen ajaa, mutta kuuntelee apuja silti korvat höröllä. Ori toimii hienosti myös rattaiden edessä, eikä hangoittele koskaan vastaan.

Kisoissa ori on aluksi hieman hermostunut eikä meinaa pysyä pöksyissään - onhan ympärillä uusi paikka ja uudet kaverit, joihin hieroisi mieluusti lähempää tuttavuutta. Suorituksessa ori kuitenkin unohtaa jo ympäristön ja keskittyy täysin esiintymään.

Suku & jälkeläiset

i Karmava
sh., rtkm, 150 cm
21 ERJ- ja KRJ-sijoitusta (yht 42)
yleispainotteinen
ii Karman Petturi
evm
sh., vrnkm, 147 cm
iii Karman Laki
iie Pettäjän Tytär
ie Reen Kaisla
evm
sh., vrt lsi oej psk, 146 cm
iei Kipeä Totuus
iee Reen Iisu
e Surman Suukko
sh., rt lnh lsi vej psk, 154 cm
16 KRJ-sijoitusta
koulupainotteinen
ei Surija
evm
sh., trt ktpr, 156 cm
eii Suruton
eie Jaava
ee Suukotus
evm
sh., vrt iti vsk, 151 cm
eei Tiivitus
eee Suukkosuu


Surmavan Pohtooja edustaa yksipolvista puhdasta suomenhevossukua; oriin kummatkin vanhemmat ovat hienosti menestyneitä ja Pohtoojan tulevaisuus näyttääkin varsin myönteiseltä lupaavan suvun perusteella.

Isänsä puolelta Pohto edustaa varsin pitkälti pienhevoskantaa, ja suku pursuaakin melkoisen hyvin menestyneitä, hurmaavia pikkuotuksia. Karmava, Pohtoojan isä, on komeaakin komeampi kimo ori, joka lumosi minut hetkessä kauniilla värityksellään ja komealla olemuksellaan. Paitsi upea ulkomuoto, on Karmava kiertänyt kilpakenttiäkin varsin mukavalla menestyksellä. Erityisesti mainittakoon esteratsastus, jonka saralla Karmava on menestynyt erittäin hyvin. Toivon mukaan Pohto perii isältään kimon värityksen lisäksi myös kisamenestyksen! Karmavalla on Pohtoojan lisäksi kaksi muutakin jälkeläistä, joista toinen on esteratsastuksessa hyvin menestynyt Killan Kaida, ja toinen jo kuollut ori.

Emä, Surman Suukko, taasen omaa rikkaan, kirjavan sukupuun, jonka joukkiosta löytyy niin hyviä aikoja juosseita ravureita kuin työhevosiakin. Surman Suukko on itsessään näpsäkkä tapaus, joka on sekin menestynyt erityisesti kouluratoja valloittaen. Emän osalta on tavoitteet korkealla, joten myös varsaansa tullaan satsaamaan ja laskemaan toiveita. Surman Suukolla ei kuitenkaan ole Pohtoojan lisäksi muita jälkeläisiä. Surman Suukon suvusta löytyy mm. Tiivitus-niminen mielenkiintoinen ori, joka toimi pitkään ratsastuskoulun opetushevosena, kunnes huomattiin oriissa piilevä lahjakkuus. Tiivitusta alettiin valmentamaan kokeneen kouluratsastajan avustuksella, ja jo muutaman vuoden kuluttua oli oriin palkintokaapissa monet sijoitukset - ja jopa muutamia voittoja.

Jälkeläiset

sh-t. Susikallion Belliina (e: Kurittoman Bellariina)
sh-o. W.H. Lumoavan Pohatta (e: S.A. Viimeinen Toivo, om.: Jazzumi, Wild Horse Ranch)

Päiväkirja

31.3.2009: Pohto täytti tänään 3 vuotta! Oriin syntymäpäivän kunniaksi ilmoitin sen kuukauden päästä pidettäviin Yanbladin KRJ-koulukisoihin, luokkaan helppo A. Oriin ensimmäisissä kisoissa on tarkoituksena vain kerätä kisakokemusta, ja sen takia ajattelin laittaa sen matalampitasoiseen luokkaan, kuin mihin sen kyvyt oikeasti olisivat ehkä riittäneetkin. Synttäreiden kunniaksi myös varustin rakkaan Pohtoni ja kävimme oikein pitkällä maastolenkillä lähimetsissä. Pellolla ori päästeli oikein kunnolla! Illalla ori sai vielä ison kasan porkkanoita, joita se jäi tyytyväisenä mussuttamaan karsinaansa.

4.7.2010: Pohto toimi tänään harvinaisen hyvin! Työskentelyämme oli seuraamassa Ruotsissa uraa kouluatsastajana ja valmentajana tehnyt Kristian Lindholm, joka tarjoutui pitämään meille kaksi tavoitteellista valmennusta sekä ratsuttamaan oria kerran itse. Tänään Pohto oli todella notkea ja taipuisa, eikä pistänyt kertaakaan hanttiin, kun se tavallisesti on hieman kova suustaan. Olin huisin ylpeä valkeasta herrastani!

10.8.2010: Kristian Lindholm kävi tänään ensimmäisen kerran valmentamassa minua ja Pohtoa. Ja juuri tänään, kaikista maailman päivistä, Pohto päätti olla oikein kunnon suomijunttura, ja kovettaa suunsa betoniksi! Kirosin ja ähelsin, mutta poni sen kuin jynssäsi kaviouraa itsepäisesti. Sain hyvän aikaa herätellä sitä paino- ja pohjeavuin, jotta se saatiin kunnolla hereille ja kuulolle. Meni kuitenkin aikansa, että saatiin se edes kuolaimelle, saatika sitten taipumaan vaativan tason kouluratsastusliikkeisiin, joihin se oli koulutettu. Kyllä sai hävetä.

30.1.2011: Lindholm kävi tänään toisen kerran luonamme, ja onneksi tällä kertaa sujui vähän paremmin! Pohto oli heti alkutunnista hyvin kuulolla ja taipui nätisti pienimmästäkin hipaisusta. Ennen valmennusta se tosin oli ollut Peralla ratsutettavana, joten ori oli jo lämmitelty. Se kuumenikin aika nopeasti, ja sillä nousi hetkessä hiki pintaan. Kristian ei silti säästellyt meitä, vaan pisti meidät rehkimään oikein kunnolla! Kyllä huomasi, että omissakin taidoissa oli jonkin verran hiomista, olin vain keskittynyt opettamaan muita ja jättänyt viimeaikoina oman ratsastuksen minimiin.

KisatKoulu, KRJ: 75 lähtöä, 17 sij.
25.4.2009, Yanblad, KRJ heA 3/50
11.7.2009, KK Bailador, KRJ heA 6/76
11.7.2009, KK Bailador, KRJ vaB 13/56
18.11.2009, Fiktio, KRJ vaA 10/27
19.11.2009, Fiktio, KRJ vaA 11/27
20.11.2009, Fiktio, KRJ vaA 25/27
21.11.2009, Fiktio, KRJ vaA 22/27
22.11.2009, Fiktio, KRJ vaA 5/27
23.11.2009, Fiktio, KRJ vaA 24/27
24.11.2009, Fiktio, KRJ vaA 11/27
25.11.2009, Fiktio, KRJ vaA 6/27
25.11.2009, Gräslund, KRJ vaB 28/40
26.11.2009, Fiktio, KRJ vaA 26/27
27.11.2009, Fiktio, KRJ vaA 14/27
26.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaB 3/30
26.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaB 30/30
26.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaA 11/30
26.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaA 26/30
26.11.2009, Gräslund, KRJ vaB 12/40
27.11.2009, Gräslund, KRJ vaB 19/40
27.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaB 9/30
27.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaB 15/30
27.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaA 15/30
27.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaA 15/30
28.11.2009, Gräslund, KRJ vaB 12/40
28.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaB 28/30
28.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaB 28/30
28.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaA 14/30
28.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaA 27/30
29.11.2009, Gräslund, KRJ vaB 10/40
29.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaB 30/30
29.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaB 16/30
29.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaA 17/30
29.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaA 2/30
30.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaB 16/30
30.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaB 27/30
30.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaA 8/30
30.11.2009, Twisty Puzzle, KRJ vaA 27/30
30.11.2009, Gräslund, KRJ vaB 13/40
31.11.2009, Gräslund, KRJ vaB 30/40
26.7.2009, Avalone Haflingers, KRJ heA 47/82
26.7.2009, Avalone Haflingers, KRJ vaB 12/55
1.12.2009, Avalone Haflingers, KRJ heA 65/94
1.12.2009, Avalone Haflingers, KRJ vaB 24/67
7.12.2009, Kuhmo, KRJ vaA (avoin vain suomenhevosille) 7/26
7.12.2009, Kuhmo, KRJ vaA (avoin vain suomenhevosille) 4/26
7.12.2009, Kuhmo, KRJ vaA (avoin vain suomenhevosille) 7/26
8.12.2009, Kuhmo, KRJ vaA (avoin vain suomenhevosille) 20/26
8.12.2009, Kuhmo, KRJ vaA (avoin vain suomenhevosille) 24/26
8.12.2009, Kuhmo, KRJ vaA (avoin vain suomenhevosille) 21/26
9.12.2009, Kuhmo, KRJ vaA (avoin vain suomenhevosille) 5/26
9.12.2009, Kuhmo, KRJ vaA (avoin vain suomenhevosille) 16/26
9.12.2009, Kuhmo, KRJ vaA (avoin vain suomenhevosille) 22/26
6.1.2012 Ballerina, KRJ kouluratsastus vaA 41/46
22.1.2012 6 Sins, KRJ kouluratsastus va A 24/40
23.1.2012 6 Sins, KRJ kouluratsastus va A 19/40
24.1.2012 6 Sins, KRJ kouluratsastus va A 12/40
25.1.2012 6 Sins, KRJ kouluratsastus va A 27/40
26.1.2012 6 Sins, KRJ kouluratsastus va A 25/40
27.1.2012 6 Sins, KRJ kouluratsastus va A 6/40
27.1.2012 VT Moondance, KRJ kouluratsastus va A 33/40
28.1.2012 VT Moondance, KRJ kouluratsastus va A 31/40
26.1.2012 VT Moondance, KRJ kouluratsastus va A 5/40
2.6.2012 Susikallio, KRJ kouluratsastus va A 14/50
3.2.2012 Escanor Thoroughbreds KRJ kouluratsastus, vaA 1/40
4.2.2012 Escanor Thoroughbreds KRJ kouluratsastus, vaA 14/40
5.2.2012 Escanor Thoroughbreds KRJ kouluratsastus, vaA 8/40
6.2.2012 Escanor Thoroughbreds KRJ kouluratsastus, vaA 30/40
5.2.2012 Koston Suomenhevoset, KRJ Kouluratsastus vaA 3/50
6.2.2012 Koston Suomenhevoset, KRJ Kouluratsastus vaA 4/50
10.2.2012 Liuda, KRJ Kouluratsastus vaA 4/50
2.4.2012 Kilpailukeskus Stewart, KRJ kouluratsastus, vaA 4/30
5.4.2012 Kilpailukeskus Stewart, KRJ kouluratsastus, vaA 4/30
16.2.2012 Koston Suomenhevoset, KRJ kouluratsastus, vaA 10/100
17.2.2012 Koston Suomenhevoset, KRJ kouluratsastus, vaA 1/100


Koulu, jaoksettomat: 33 lähtöä, 10 sij.
25.7.2009, Stud Viona Z., KN Special 18/20
25.7.2009, Stud Viona Z., heA 23/32
25.7.2009, Stud Viona Z., vaB 7/31
26.7.2009, Stud Viona Z., KN Special 16/20
26.7.2009, Stud Viona Z., heA 1/32
26.7.2009, Stud Viona Z., vaB 17/31
27.7.2009, Stud Viona Z., KN Special 4/20
27.7.2009, Stud Viona Z., heA 6/32
27.7.2009, Stud Viona Z., vaB 1/31
13.8.2011, Kotitalli Ketunpolku, koulu va A 12/13
23.12.2011, Stall Katina, koulu va A 1/10
29.12.2011, Awel y Môr, koulu vaB 8/18
1.1.2012 Minion, koulu vaA 26/26
1.1.2012 Riihelä, koulu vaA 20/24
2.1.2012 Riihelä, koulu vaA 1/24
3.1.2012 Riihelä, koulu vaA 6/24
2.1.2012 Sanbrook Dressage, koulu vaB 107/119
3.1.2012 Sanbrook Dressage, koulu vaB 83/119
4.1.2012 Sanbrook Dressage, koulu vaB 95/119
5.1.2012 Sanbrook Dressage, koulu vaB 81/119
6.1.2012 Sanbrook Dressage, koulu vaB 90/119
7.1.2012 Sanbrook Dressage, koulu vaB 24/119
8.1.2012 Sanbrook Dressage, koulu vaB 35/119
8.1.2012 VT Harebell, koulu vaA 3/7
10.1.2012 Porttikorpi, koulu vaA 10/15
29.1.2012 Adina, kouluratsastus vaA 6/20
30.1.2012 Pinehill's Cavallos, koulu vaA 5/28
26.1.2012 VT Hiprakka, koulu vaA 13/13
28.1.2012 VT Hiprakka, koulu vaA 8/13
29.1.2012 VT Hiprakka, koulu vaA 11/13
30.1.2012 VT Hiprakka, koulu vaA 10/13
25.1.2012 Breawa, koulu vaA 1/42
28.1.2012 Breawa, koulu vaA 6/42
24.1.2012 Breawa, koulu vaA 2/36

Este, ERJ: 6 sij.
27.1.2012 Katvusto, ERJ esteratsastus 100cm 5/50
30.1.2012 Katvusto, ERJ esteratsastus 100cm 7/50
24.2.2012 Malkamäki, ERJ esteratsastus 100cm 7/60
29.1.2012 BoHo, ERJ Esteratsastus 100cm 4/35
6.2.2012 Rhonwen, ERJ Esteratsastus 100cm 3/40
14.2.2012 Tuulenkaato, ERJ Esteratsastus 100cm 6/50

Este, jaoksettomat: 14 lähtöä, 6 sij.
22.7.2009 Stud Monument, ERJ 100cm 6/100
29.12.2011 Awel y Môr, 100cm 16/18
7.8.2011, Susikallio, the SUSI is back-kilpailut, 100-110cm 20/28
29.6.2011 Ratsutalli Kanerva, 100-110cm 5/43
2.1.2012 Emerald Isle, este 90-100cm 16/19
7.1.2012 VT Bounce, este 80-100cm 22/25
15.1.2012 KK Bailador, este 90-100cm 14/49
15.1.2012 Emmin & Jonnan yksityistalli, este 100cm 4/11
24.1.2012 Hiprakka, este 100cm 1/22
1.2.2012 Pinehill's Cavallos, este 100cm 27/37
12.2.2012 Susikallio, este 100cm 1/11
12.2.2012 Susikallio, este 100cm 7/11
14.2.2012 Raduga, avajaisestekisat 100cm 3/9
14.2.2012 Elisan talli, este 100cm 1/17
1.2.2012 Kesän Kuiskaus, este 100cm 14/28

Muut: 15 lähtöä, 5 sij.
7.8.2011, Susikallio, the SUSI is back-kilpailut, maastoeste 100-110cm 1,5km 5/32
1.1.2012 Vitry, MEJ maastoeste 100cm (risu- ja koivuesteitä, vesieste, porrastettu mäki, pituueste) 35/46
2.1.2012 Vitry, MEJ maastoeste 100cm (risu- ja koivuesteitä, vesieste, porrastettu mäki, pituueste) 36/46
3.1.2012 Vitry, MEJ maastoeste 100cm (risu- ja koivuesteitä, vesieste, porrastettu mäki, pituueste) 19/46
4.1.2012 Vitry, MEJ maastoeste 100cm (risu- ja koivuesteitä, vesieste, porrastettu mäki, pituueste) 38/46
5.1.2012 Vitry, KeRJ kenttäratsastus, harrasteluokka 22/23
6.1.2012 Vitry, KeRJ kenttäratsastus, harrasteluokka 14/23
7.1.2012 Vitry, KeRJ kenttäratsastus, harrasteluokka 14/23
8.1.2012 Vitry, KeRJ kenttäratsastus, harrasteluokka 22/23
19.1.2012 Hex Sporthorses, VVJ valjakkoajo noviisi 5/25
25.1.2012 Koston Suomenhevoset, KERJ Kenttäratsastus helppo luokka 4/50
26.1.2012 Taikakuun Kartano, KERJ Kenttäratsastus helppoluokka 6/40
31.1.2012 Koston Suomenhevoset, VVJ valjakkoajo noviisi yhdistetty pareille 5/30
1.2.2012 Koston Suomenhevoset, VVJ valjakkoajo noviisi yhdistetty pareille 4/30


Näyttelyt & Match Show't: 6x SIN, 1x PUN
30.7.2009 Ratsutila Ponikoulu, epäviralliset näyttelyt, suomenhevosten luokka 6 sija!
12.12.2009 Rifiuti Arabians, epäviralliset näyttelyt suomenhevosoriiden luokka 3 sija!
9.5.2011 Kaajan hevostila, match show suomen(pien)hevosoriit SIN, erikoismaininta: näyttelyn tukkajumala
3.6.2011 Kisakeskus CK, match show aikuisten hevosoriiden luokka SIN
14.8.2011 Dark Side Trakehners, match show hevosluokka SIN
21.1.2012 Vitry, MSY Match Show Hevosorit ja – ruunat-luokka SIN
1.1.2012 Ratsutila Twister, epäviralliset näyttelyt, hevosoriit- ja ruunat 3 sija!
6.1.2012 VT Reinivuori, söpikset lk hevosoriit – ja ruunat 1 sija!
24.1.2012 Linnaraunio, MSY Match Show lk: hevosoriit- ja ruunat SIN
23.1.2012 Korpisuon Suomenhevos- ja shetlanninponipäivät, suomenhevosoriit- ja ruunat 1. sija!, tuom. Hanna

16.1.2012 Epäviralliset värinäyttelyt, kimot, tuomarina Cynoria 7. sija!:
Kivan -ja ei niin tyypillisen- värinen suomenhevonen. Oikein hurmaavan näköinen komistus pitkine, paksuine jouhineen. Väritys on oikein kaunis. Rungossa on selkeää, tyypillistä papurikkokuviointia. Läsi värjää orin turvan viehkeästi osittain vaaleanpunaiseksi.
16.2.2012 Micram, MSY Match Show hevosoriit- ja ruunat SIN, tuomari: Frida
9.2.2012 Micram, MSY Match Show hevosoriit- ja ruunat PUN, tuomari: Sorja

Liikutuskalenteri

Maanantai: maasto
Tiistai: estetreeni
Keskiviikko: kevyt koulu/juoksutus
Torstai: vapaa valinta
Perjantai:koulutreeni
Lauantai: kevyt este
Sunnuntai:vapaapäivä
Huomioithan, että ori amma kilpailee aktiivisesti!

Hoitajalle

- Tarhaan sateella, kurakelillä, tai yli -5° pakkasella loimi sään mukaan. Talliloimi aina talvisin ratsastuksen jälkeen.
- Ratsastaessa suojat takasiin!
- Tarhataan päivittäin klo 8.00-11.00.

Copyright: Susikallio 2008-2012, kopiointi kielletty!
sivusto toimii parhaiten mozilla firefoxilla
kyseessä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen