Unohtumattomia elämyksiä

Tallijengi - Hoitomerkit - Kisatiimi - Hoitotarinat foorumilla - Pikahoitokirja - Hoitajachat - Kuukauden hoitaja

Susikallion ratsastuskoulun käytössä olevan hevoskaartin hyvinvoinnista ja viihtyvyydestä vastaa - paitsi rehevät laitumet, makupalat ja ahkera tallihenkilökunta - hoitajat. Tallilla on pyörinyt hoitajia perustamishetkistä lähtien. Olemme aina pyrkineet tarjoamaan hoitajille paitsi monipuolista toimintaa ja kannustavia hoitomuotoja, myös kotoisan ja mukavan tunnelman. Ryhmähenki onkin tärkeä osa hoitajien ja ponien viihtyvyyttä, joten Susikalliossa siihen panostetaan täysillä. Hoitajana Susikalliossa et ole vain ponin rapsuttelija, vaan osa alati kasvavaa yhteisöä - hoitajana voit saada uusia ystäviä muista hoitajista, kokea upeita hetkiä tallilla ja totta kai oppia uutta hevosista. Hoitaminen ei ole vain hevosen puunausta, vaan myös yhdessäoloa muiden hoitajien kanssa! Kaiken tämän lisäksi, jokaisella hoitajalla on tilaisuus vaikuttaa hoitajille osoitettuun toimintaan!

Ikioma hoitoponi?

Voit kysellä hoitohevosta vieraskirjassa. Muistathan mainita mailiosoitteesi tulevaisuuden varalta! Hoitokokemusten (niin virtuaalisten kuin IRL-maailmassa tapahtuneiden) kertominen on vain plussaa. Muistathan ensin tarkistaa, ettei kyseisellä hevosella ole jo hoitajaa! Ennen kaikkea, muista varmistaa että aikasi ja viitsimyksesi riittää hoitohevoseen. Muistithan myös lukaista säännöt?

Mikä ihmeen virtuaalihoitsu?

Haluaisitko oman, suloisen hoitoponin, muttet tiedä virtuaalieläinten hoidosta sitten niin mitään? Ei hätää, me autamme mielellämme! Käytännössä virtuaaliponin hoitaminen tarkoittaa sitä, että hoitaja kirjoittaa tarinan omaan hoitokirjaansa siitä, mitä teki hoitsunsa kanssa - ratsastitko maastossa kavereiden kanssa, harjasitko hoitsusi kiiltäväksi? Putositko satulasta vai onnistuiko hikitreenit täydellisesti? Menikö päiväsi upeasti, vai hieman huonommin? Rajanasi on vain mielikuvituksesi! Tarinan kirjoittaminen foorumille on perinteinen tapa hoitaa hevosta virtuaalisesti - meillä Susikalliossa voit hoitaa myös kuittaamalla pikahoitokirjaan lyhyesti mitä teki tai vaikkapa piirtää kuva päivästään rakkaan hoitsunsa kanssa!

Jokaisesta hoitokerrasta saa 1-5 pistettä riippuen tarinan pituudesta ja sisällöstä; pikahoidoista max. 3, kun taas tarinoista max 5. Jokainen nimilistaantunnille osallistuminen oikeuttaa 3 pisteeseen, ja tarinatunnille 5p. Oman tallin kisoihin osallistumisesta hoitaja palkitaan kolmella, kun taas vieraan tallin kisoihin osallistumisesta viidellä pisteellä. Tallin muuhun toimintaan, kuten leireille, valmennuksiin tai muihin tapahtumiin osallistumisesta saa aina 5 pistettä.

Viidelläkymmellä (50) pisteellä saa ilmaisen ratsastustunnin, ja sata (100) oikeuttaa 100v€ lahjakorttiin kauppaamme! Lisäksi tietyn määrän pisteitä kerättyään on mahdollista ansaita ilmainen ratsastusleiri! Tekemällä iltatallit tai voittamalla tallin kisoissa voi saada virtuaalirahaa, jolla voit ostaa kaupasta tavaroita itsellesi tai lahjoa poniasi makupaloin. Lisäpisteitä voi keräillä auttamalla muita tallilaisia askareissaan, tai vaikkapa alkeistunnilla menevää hoitsuaan taluttelemalla. Käytä mielikuvitustasi!

Yhteiset pelisäännöt

• noudatathan tasoja, mikäli et hoitsua pyytäessä ilmoittanut ettet niitä käytä!
• voit siis hoitaa myös ilman tasoja!
• mieti tarkkaan hoitohevosvalintaa - jaksatko vielä ensi viikolla hoitaa juuri sitä ponia?
• ethän satuta, kilpaile tai teetä varsoja ilman lupaa?
• ratsastaa saa vasta käytyään starttitunnilla!
• kilpailla saa tallin ulkopuolisissa kisoissa, kun olet suorittanut kisamerkin
• muita hoitajia ja talliväkeä saa käyttää tarinoissaan hyvän maun rajoissa
• käyttäydythän tallilla kohteliaasti ja otat muut aina huomioon!
• muista, että talli on hevosten koti.

Vinkki! hoitotarinoissa kannattaa käyttää hyväkseen hevosen elämäntilannetta: onko se kantavana oleva tamma, vasta pikkuvarsa, vai eläkkeelle siirtynyt ruuna? Realistisuudesta ja siitä, että näyttää oikeasti tutustuneensa tallin sisältöön, saa aina takuuvarmasti lisäpisteitä!


Etene aina untuvikosta kaikkien ihailemaksi tähtihoitajaksi!

Susikalliossa on käytössä tasojärjestelmä, josta voi kuitenkin halutessaan luopua - muistathan siis ilmoittaa jo hoitohevoshakemuksessasi mikäli et halua tasoja noudattaa!

Taso 1: untuvikko
Tervetuloa hoitajaksi! Untuvikkona tehtäväsi on huolehtia hepan siisteydestä ja taluttelusta tallipihalla sellaisina päivinä jona hoitohevosesi ei mene tunneilla.

Taso 2: puurtaja
→ siirryt tasolle 2 kun olet ansainnut 10 hoitopistettä
Olet jo sen verran kokenut hoitaja, että tallinomistaja uskaltaa antaa sinun perushoidon lisäksi myös pestä hevosen, huoltaa hoidokkisi varusteita sekä juoksuttaa ja tarhata hoitohevosen itsenäisesti
→ vinkki: tutustu muihin hoitajiin ja tallilaisiin!

Taso 3: ratsastamaan
→ siirryt tasolle 3 kun olet ansainnut 25 hoitopistettä
Osallistu starttitunnille! Sen suoritettuasi osallistu joko alkeis- tai jatkokurssille TAI vakiotunneille (esim. parempaa ratsastusta-vakkarille)! Ansaitset ratsastusmerkin ja voit nousta hoitohevosesi selkään!
→ vinkki: pyydä yksityistuntia!

Taso 4: vakkari
→ siirryt tasolle 4 kun olet ansainnut 40 hoitopistettä ja osallistunut vähintään kolmelle tunnille
Olet jo niin kokenut hoitaja, että saat lähteä omin päin maastoon hoitsullasi!
→ vinkki: lähde Vionan matkaan kisahoitajaksi kuvitteelliselle kisamatkalle!

Taso 5: superhoitaja
→ siirryt tasolle 5 kun olet ansainnut 70 hoitopistettä ja osallistunut vähintään viidelle tunnille
Tason myötä vapaudet ja vastuut kasvavat: sinun vastuullasi on nyt hoitohevosesi ruokinta ja sen liikutus ratsain sellaisina päivinä jona se ei mene tunneilla. Halutessasi voit alkaa tekemään iltatalleja!
→ vinkki: auta eläinlääkäriä/kengittäjää!

Taso 6: esteille!
→ siirryt tasolle 6 kun olet ansainnut 100 hoitopistettä ja osallistunut vähintään kymmenelle tunnille
Osallistu viimeistään tällä tasolla estekurssille/vakkaritunneille ja ansaitse estemerkki, jonka jälkeen voit hypätä itsenäisesti hoitohevosellasi!
→ vinkki: osallistu harjoituskisoihin ja ansaitse kisamerkki, jonka jälkeen voit vapaasti kilpailla hoitsullasi!

Taso 7: mestarihoitaja
→ siirryt tasolle 7 kun olet ansainnut 130 hoitopistettä ja osallistunut vähintään viidelletoista tunnille/kahdelle leirille
Osallistu hoitohevosellasi valmennukseen, jonka jälkeen sinulla on rajattomat oikeudet ratsastaa hevosella milloin haluat!
→ vinkki: voit nyt ottaa useamman hoitohevosen!

Taso 8: tähtihoitaja
→ siirryt tasolle 8 kun olet ansainnut 200 hoitopistettä
Onneksi olkoon! Olet saavuttanut korkeimman mahdollisen tason! Nyt voit vuokrata hoitohevosta vain omaan käyttöösi sopimuksen mukaan.
→ vinkki: ala halutessasi pitää omia tunteja/valmennuksia!

Copyright: Susikallio 2008-2012, kopiointi kielletty!
sivusto toimii parhaiten mozilla firefoxilla
kyseessä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen