Zangcirkel met Michele Averard en Mieke Polfliet


een zangcirkel voor iedereen!

zaterdag 24 november 2018, 19u30 - 21u30


Samen zingen vanuit hart en buik

Wat mag je verwachten?

Zingen is gezond. Wanneer je zingt, ga je vanzelf dieper ademen. Door te zingen kan je contact maken met je emoties en uitdrukking geven aan wat er binnen in jou leeft. Je kan je verstand, met al zijn gekwebbel en controlemechanismen, even op pauze zetten.

Samen zingen is nog plezanter! Wanneer je samen zingt, gaan de harten kloppen op dezelfde hartslag. Door jouw stem te verweven met die van anderen, creëer je een prachtig tapijt van klank en trilling.

In deze zangcirkel exploreren we liederen uit alle windstreken. Vrolijke liederen, liederen van verlangen, actieve liederen met dans en beweging, mantra's en rustige ontspannende songs. 
Eenvoudige liederen en meerstemmige liederen waarin je helemaal kunt losgaan. Liederen die begeleid worden op gitaar, tanpura, drum of andere instrumenten... en liederen gedragen door alleen de pure stem.

Je hoeft geen supergetalenteerde of ervaren zanger zijn om met ons mee te zingen. Dit is geen zangles of stemcoaching.

Het is vooral belangrijk dat je jezelf toestaat om te zingen, met jouw eigen, authentieke stem. En dat je goesting hebt om je zangplezier te delen met anderen.
 
A bird doesn't sing because it has an answer. 
It sings because it has a song
Maya Angelou

Praktisch

  • Datum: zaterdag 24 november 2018 van 19.30u tot 21.30u 
  • Locatie: Steinerschool Lier, Mallekotstraat 43,2500 Lier
  • Voor wieal wie zin heeft om te zingen
  • Begeleiding: Michele Averard en Mieke Polfliet
  • Bijdrage: €18, vooraf te betalen;
    (€10 voor studenten en afgestudeerden van de soundhealeropleiding in België met Nestor en Michele)
  • Betaling: vooraf over te maken op rekeningnummer BE56 733 05564 50 88 (BIC KREDBEBB) van Mieke Polfliet, met vermelding van je naam + 'Lier 24 November'
  • Inschrijven: per email naar info@thuisinjezelf.be, met vermelding van je naam & telefoonnummer. 
  • Meebrengen: warme sokken of pantoffels, zitkussen. Er zijn wel stoelen beschikbaar ter plaatse. Draag best comfortabele kledij.
The only thing better than singing 
is more singing
Ella Fitzgerald
I don't sing because I'm happy;
I'm happy because I sing
William James

Begeleiding

Michele Averard is mede-oprichter en medebestuurder van de Spaanse en Internationale Vereniging voor Klanktherapie (Association of Sound Therapy). Zij is singer-songwriter met een internationale reputatie en geeft sinds 1994  cursussen, workshops en lezingen over de kracht van klank (en meer bepaald de stem).
Samen met haar man, Nestor Kornblum, bracht zij meer dan 10 cd's uit met helende muziek. Michele is de auteur van 'Free Your Healing Voice, Heal Your Life' ('Bevrijd je helende stem en heel je leven'), waarin zij 13 stappen beschrijft om je helende stem te bevrijden.
Ze verscheen in interviews, televisie- en radioprogramma's in verschillende landen, leidde verschillende koren en geeft nog steeds live concerten. Meer over Michele lees je op www.harmonicsounds.com.


Mieke Polfliet is meertalig lesgever, soundhealer en ritueelbegeleider met een passie voor zingen. Samen met haar man, Stefan Beckers, is zij de bezielster van een praktijk voor persoonlijke groei in Nijlen (bij Lier, Antwerpen). Ze begeleidt o.m. klankhealings/-relaxaties, persoonlijke vieringen en rituelen, workshops, cursussen en ceremonieën voor vrouwen.
Ook zingt ze op live concerten en evenementen. Samen met de a- capellagroep Keruna bracht ze 2 cd's uit. Als soundhealer begeleidt ze sound journeys en  zang- en mantracirkels.
Samen met Stefan biedt praktische ondersteuning bij de organisatie van Nestor en Micheles activiteiten in België. Meer over Mieke lees je op onze webpagina 'wie zijn we'
De voorbije 8 jaar hebben Michele en Mieke samen workshops, sound journeys (klankreizen), vakantieweken en optredens gegeven in België en Spanje.