workshop Oceandrum maken

 

Wat mag je verwachten?.

zondag 25 augustus 2019 - Lier
Maak tijdens deze rituele en creatieve workshop zelf dit prachtig muziekinstrument, ideaal voor meditatie en relaxatie, opgeladen met jouw energie en intenties.
Begeleiding: Gwendolyn Marain (van het Vliegend Konijn in Lier) en Mieke

beperkt aantal plaatsen 
(max.8 deelnemers)

In deze workshop maak je stap voor stap je eigen, unieke oceandrum. De oceandrum bestaat uit een basis (fair trademand uit Nepal, aanbevolen door The Association of Sound Therapy), gevuld met zaden.


Daarover wordt een doek gespannen dat naar eigen gevoel wordt beschilderd en ingekleurd.

Wanneer je de oceandrum zachtjes heen en weer beweegt, hoor je de ruisende golven in de branding of een kabbelend bergriviertje.
Hoe heftiger je beweegt, hoe woeliger de zee!

Maar dat is niet alles. Een oceandrum maken is niet alleen een kwestie van creatief met je handen bezig zijn, het is ook een intens innerlijk proces, dat je in deze workshop bewust kan beleven. Bij elke stap van het fysieke proces word je uitgenodigd om verbinding te maken met de diepere laag in jezelf van waaruit je creatie ontstaat. Eenvoudige rituelen, meditaties, klank en zang leiden je naar de ziel die je in dit instrument wil verankeren. In een visualisatie ontvouwt zich misschien een ontwerp van wat je op de oceandrum wil schilderen, helemaal vanuit je diepste onderbewuste. Of een krachtlied laat je voelen waarom deze oceandrum zo belangrijk voor je is.

Kortom, je maakt niet zomaar een muziekinstrument, maar een bezield instrument, helemaal door en voor jou gemaakt, dat je kan gebruiken voor relaxatie, meditatie, klanktherapie of ritueel. Om de kinderen of iemand anders in slaap te wiegen. Om je kwetterende geest een moment vakantie te gunnen. Of gewoon omdat je het leuk vindt. Je oceandrum wordt als het ware je maatje, een uniek klankbord dat met je meereist op je weg.

Praktisch

  • Data: zondag 25 augustus 2019 van 10u00 tot 19u00 (aankomst om 09u45)
  • Locatie: Het Vliegend Konijn, Lispersteenweg 14, Lier
  • Voor wie : voor iedereen, jong en oud, man of vrouw. Er is plaats voor maximum 8 deelnemers dus snel zijn is de boodschap!
  • Bijdrage: € 160 per deelnemer, inclusief alle materialen en praktische & rituele begeleiding
  • Betalen: per overschrijving op rekeningnummer IBAN BE54 973 1034 37497 van Het Vliegend Konijn, met vermelding Oceandrum 2019 + naam deelnemer(s)
  • Meebrengen: werkschort die vuil mag worden, haardroger, eventueel een ontwerpje van wat je op je oceandrum wil schilderen en lunchpakket (wij zorgen voor water, koffie en thee). Draag makkelijke kledij!
  • Inschrijven: via onderstaand formulier (opgelet: je inschrijving is pas geldig na betaling van de bijdrage!) niet vergeten op 'Send Message' te klikken!
Bedankt voor je inschrijving! Gwendolyn houdt de inschrijvingen bij en zal je zo snel mogelijk contacteren.
Oops. An error occurred.
Click here to try again.