Krachtcirkel voor Vrouwen: 'De 13 Oorspronkelijke Clanmoeders'

maandelijks op zondagvoormiddag
Kom en ervaar:
Verhalen van oeroude wijsheid
Verdieping en verbinding met je vrouwenziel
in ritueel - klank – zang –  creativiteit – samenzijn.

Begeleiding: Catharina De Boeck
en Mieke Polfliet

Klik hier voor het maandthema

Wat mag je verwachten?.

In deze maandelijkse vrouwencirkel laten we ons leiden door de verhalen van 'De 13 Oorspronkelijke Clanmoeders' (The 13 Original Clan Mothers) uit het gelijknamige boek van Jamie Sams.*

De Clanmoeders zijn archteypen van vrouwelijke kracht en wijsheid, die via verhalen tot leven komen. Elke Clanmoeder brengt een specifieke boodschap en is verbonden met een specifieke cyclus van de maan. Zo zijn er in totaal 13 Clanmoeders, 13 verhalen in een jaarcyclus.

De verhalen van de Clanmoeders zijn eeuwenoud, maar toch actueel. Ze spreken rechtstreeks tot onze vrouwenziel, ongeacht onze geografische, sociale of historische context. Elke maand treedt een nieuwe Clanmoeder op de voorgrond, die haar specifieke wijsheden, teachings en talenten met ons deelt. Haar verhaal nodigt ons uit om, op onze beurt, elk onze unieke kwaliteiten en talenten te ontplooien in ons dagelijkse leven.

Elke maand nemen we een zondagvoormiddag 'we-time': we komen bij elkaar in de vrouwencirkel en ervaren hoe deugddoend het is om gewoon onder vrouwen te zijn. Met al wat er is (of niet is). We laten ons meevoeren door het verhaal van de Clanmoeder en ontdekken de pareltjes die zij ons meegeeft.

Daarnaast ervaren we – via ritueel, meditatie, klank en zang, zachte lichaamsbeweging, creativiteit en voeling met de natuur – hoe elke Clanmoeder weer andere aspecten van de oeroude vrouwelijke wijsheid in onszelf ontsluiert. Hoe zij ons uitnodigt om onze kracht weer op te nemen en ervaringen te delen met elkaar, in een sfeer van openheid en vertrouwen.

Na afloop kunnen we met hernieuwde kracht weer in ons dagelijkse leven stappen en de uitdagingen op ons pad omarmen.

*Jamie Sams is Native American teacher en auteur. Zij ontwikkelde de Sacred Path Cards en (samen met David Carson) de alom bekende Medicine Cards (Medicijnkaarten). Meer lezen: www.jamiesamsbooks.com

Praktisch

De data en Clanmoeders worden telkens per kwartaal gepland en aangekondigd. Je kan inschrijven per keer, of ineens voor het hele kwartaal.
De Clanmoederverhalen vormen een mooie reeks van aaneensluitende verhalen en zo zijn ook de opeenvolgende sessies een mooie reis doorheen de leringen van de Clanmoeders. Maar ook als je een maand of een paar maanden overslaat, ben je nooit de draad kwijt. Elk verhaal brengt weer een nieuw thema en zo is elke sessie op zich ook een mooi afgerond geheel.

  • Komende data - telkens van 10.00u tot 13.30u (aankomst om 09.45u)
- ​verplaatst naar slotcirkel: zondag 17 december 2017  ​Clanmoeder: 'Lofprijzende vrouw'
- ​zondag 14 januari 2018: ​Slotcirkel - Integratie van alle vorige Clanmoeders in de 13de Clanmoeder, 'Zij die haar Visioen wordt'
Omdat deze krachtcirkel de 'finale' is van de 12 vorige krachtcirkels, nemen we dit keer wat meer tijd: van 14u tot 19u (bijdrage: €50)

  • Locatie: Thuis in Jezelf, J.E. Claeslaan 1, 2560 Nijlen. 
  • Voor wie: voor vrouwen van alle leeftijden die graag de verbinding met hun vrouwelijke natuur (weer) willen voeden. Het aantal plaatsen (​minimum 5 deelnemers, maximum 13) is beperkt, snel zijn is de boodschap!
  • Bijdrage: €40 per keer, cash ter plaatse te betalen
OF als je je engageert voor een volledig kwartaal, dan betaal je €105 voor de drie sessies samen. Dit bedrag betaal je dan cash bij aanvang van de eerste sessie in dat kwartaal. De bijdrage is inclusief alle materialen en de begeleiding door Catharina en Mieke. We voorzien ook koffie, thee en water.
  • Begeleiding:

 - Catharina De Boeck vertelt / geeft duiding bij de verhalen en zorgt voor de creatieve omkadering (www.elfenbron.be)

- Mieke Polfliet zorgt voor klank, zang, energetische oefeningen en de rituele omkadering (www.thuisinjezelf.be)

  • Inschrijven: per email naar Mieke (klik hier) met vermelding van aantal deelnemers & telefoonnummer.
  • Meer info: bij Mieke 0477/42.35.93 of Catharina 0498/40.66.52
  • Meebrengen: ​eventueel schrijfgerief, een kleine snack als je denkt dat je honger zal krijgen. Draag makkelijke kledij!