home
:: ponykamp
 

Tijdens ponykamp worden er altijd veel activiteiten gedaan en zijn de kids heel de dag met de paarden bezig (rijden min 2x p/d)

Zo beginnen we bv 's ochtends vroeg met zwemmen

en maken we 's middags buitenritten

of hebben de kinderen springles

en natuurlijk doe ze nog veel meer.

Uiteraard ook weer in 2014
:: Endurance wedstrijden
 

Inmiddels zijn er al weer een aantal endurance wedstrijden gereden en met zeer goed resultaat. 


13 april:
Corrina startte voor het 1st klasse II (45km) met Khariton (voor hem zijn 5e) in Leersum en wederom met een super resultaat: 4e met een gem.snelheid van 13,5km/uur. Dit beloofd wat voor de toekomst.
Anne Marijn startte Soldier voor de laatste keer klasse I (33km), maar zijn helaas verkeerd gereden en kwamen uiteindelijk op 43km met toch nog 9,6km/uur dus ook zij hebben deze wedstrijd goed uitgereden.
22 en 23 maart:
Even een geheel weekend up-date, want ik ben toch best trots 
Zaterdag dus zelf Mask gestart in Bierbeek op de 60km en heel trots met de vooruitgang.
Zondag maar liefst 3 combinaties van Stal Norwind aan de start in KWB. Corrina Leeflang starte Khariton op de 31km en reed hem naar een mooie 9e plaats met een gem.snelheid van 12,85km/u
Elynn reed Palmass ook op de 31km naar een 32e plek met een gem.snelheid van 12,65km/u

Donna startte Sera op 62km en reed haar naar een mooie 2e plek met een gem.snelheid van 16km/uur.

Tara op Super Rouche en Elynn op AF Palmass


22 maart:
Een up-date betreft de endurance in Bierbeek met Mask op de 60km. Voor het 1st werd ik ondersteund door grooms Dyana Van Breemen Mohnen en Alex van Breemen en dat ging super. Mask gedroeg zich keurig en heel chill dus op naar de voorkeuring, HR: 52 en dat is voor hem heel laag dus helemaal blij van start. onderweg werden we door wat CEI ruiters ingehaald en daar was meneer het niet zo mee eens haha. Maar gewoon doorgereden en hij ging zich steeds beter gedragen en liep echt zo fijn  bij de vet-gate was hij ook heel rustig en besloot ik (voor zijn doen) relatief snel aan te bieden, omdat ik dacht dat er niemand was. helaas kwam er toch net wat onrust en was de HR 72 dus een re-check. inmiddels waren er heel veel mensen gefinisht en was de HR 76, maar na de ridgewaytrot 66. DA was ook zeer verbaasd, want inmiddels stond hij weer zo chill. DA zei: hij is niet kreupel, alle waardes zijn top, alleen de HR te hoog... dus helaas gediskwalificeerd op de vet-gate, MAAR: ik ben super tevreden! hij gedroeg zich echt heel goed dus ga hem gewoon voortaan alleen starten en dit jaar alleen in België. hij had nauwelijks stress en hebben de vet-gate ook gewoon geoefend en ging ook super. al met al dus super trots op mijn mannetje en heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen  Dyana en Alex bedankt voor het groomen!

8 maart Ysselstein:
Wat een topdag, alle paarden goed gekeurd AF Palmass HR voorkeuring 36, finish 52 en nakeuring 44. Holyoake Toy Soldier voorkeuring 44, finish 56 en nakeuring 44. Wat een heerlijk paard die Palmass, zo blij dat hij weer "terug" is. Corrina en LHT Khariton ook een super rit achter de rug.
:: Contacthond
 

Sinds kort werkt Blue voor Stichting Contact Hond (www.contacthond.nl) en gaat elke vrijdag aan het werk in het Zorghotel bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht.

Elke week wordt hij door Britta opgehaald om naar zijn werk te gaan en wat geniet hij hier enorm van. Uiteraard zijn alle patiënten ook gek op hem en komt hij elke week wat later thuis dan gepland. Natuurlijk is dit geen probleem, want als hij door zijn vrijwilligerswerk nog meer mensen blij kan maken doet we dit met alle plezier!
:: Kinderfeestje met pony's
 

Altijd al een leuk en origineel kinderfeestje willen doen, met je lievelingsdieren namelijk: pony's

Dat kan @ Stal Norwind

Uiteraard gebeurd alles onder toezicht van een gediplomeerd ORUN instructrice, Donna Oudshoorn en zijn er ex
tra hulpjes aanwezig.

De kinderen gaan alles zelf doen, maar dan ook echt alles zelf dus:
* pony's zelf uit de bak halen (alle paarden staan overdag lekker buiten in de kudde) en aan het eind weer terugbrengen
* pony's borstelen, vlechtjes/staartjes maken
* op- en afzadelen
* ruim een uur rijden; stap - draf en voor de kinderen die het kunnen galop
* knack's, patatjes of pannekoeken eten en wat drinken
* pony's knuffelen en snoepje brengen voordat jullie naar huis gaan
tevens is het mogelijk om als extra aandenken hoefijzers te kopen.

In totaal zullen we ruim 3 uur bezig zijn!

Ook geschikt voor kinderen die bang van pony's zijn, want elk kinderfeestje weer hebben we minimaal 1 kindje die bang is en uiteindelijk zijn zij degene die niet van de pony's af willen aan het eind. We hebben zeer kindvriendelijke pony's, die nooit zullen bijten/bokken/trappen oid.

Uiteraard is er op Stal Norwind nog veel meer mogelijk, je kunt denken aan:
* ponykamp
* privé- of groepsles (max 5 deelnemers)
* spelletjesdagen met pony's tijdens elke vakantie
* les bij ons of jou thuis
* paarden en pony's zadelmak maken, doorrijden, paarden opvang tijdens je vakantie
* kinderdagbesteding (ook kinderen met een beperking en betaling vanuit een PGB)
* en natuurlijk nog veel meer:: RIP mama
 

Op donderdag 17 oktober is Christine Oudshoorn- Gilbertson (mama) op 69 jarige leeftijd overleden en op dinsdag 22 oktober in besloten kring gecremeerd.
:: Wereld Record verbroken
 

Super shet Dinky Toy kwam samen met LHT Khariton in Ermelo op 12 mei aan de start bij de klasse II - 40km. Hiermee is een record verbroken, in ieder geval in Nederland en waarschijnlijk ook wereldwijd. Dinky met zijn nog geen 90cm die klasse II goed uitloopt met zijn amazone Anne Marijn Kok onder begeleiding van Veerle van de Ven.

Op de vet-gate konden we Dinky zelfs op 3min en 20sec aanbieden met een HR (hartslag) van 52, had dus zelfs sneller gekunt. Bij de finish aanbieden op 5min en 40sec met een HR van 53, wat een super shet is het toch ook.

Anne Marijn had Dinky zaterdag nog zelf geschoren zodat alles tot in de puntjes klopte en met resultaat. Van de 27 combinaties kwamen er maar 22 goed over de finish en Dinky werd maar liefst 20e en Khariton (was tevens zijn 1e klasse II) 21e met een gem.snelheid van 10,2 km/u.

Super trots op beide combinaties en dit alles mede dankzij www.soulmate-nutrition.nl, ook Dinky Toy staat op de 2G en hierdoor konden we hem EN eerder aanbieden dan normaal EN met een lagere HR.

Onderweg koelen bij een GP (groompunt)

foto van de finish

foto's made by Donna Oudshoorn
:: logo Stal Norwind
 

Stal Norwind heeft een logo: Karrimh en Donna die in galop over de finish komen tijdens de CEI*** 160km in Gartow 2012, hier behaalden ze een 2e plek met 17km/uur
:: R.I.P. KARRIMH
 

Zaterdag 25 augustus was het dan eindelijk zo ver: Karrimh en ik aan de start van het WK Endurance in Euston Park (GB).

Karrimh ging super van start en zoals afgesproken met de andere teamleden bleef ik achter de Franse rijden. We kwamen bij de rivier, die aardig diep was, en uiteraard ging Karrimh hier super doorheen - dankzij onze eventing ervaring. Daarna weer in een lekker tempo verder en we kwamen weer door de rivier, staken een weg over en daarna is alles zwart.......

We zijn ten val gekomen op ca 15km, heel hard ten val gekomen. Ik ben hierdoor even buiten bewust zijn geweest en Karrimh vloog er vandoor. Blijkbaar heb ik diverse mensen gebeld waarvan ik me niets meer kan herinneren. Eenmaal bij Karrimh aangekomen werd het allemaal wat duidelijker en werd hij onder politiebegeleiding afgevoerd naar de kliniek in Newmarket, dit is HET ziekenhuis van Engeland, ik werd onder begeleiding de andere kant afgevoerd.

Toen ik na mijn onderzoek eindelijk naar Karrimh mocht zijn we eerst nog langs de vet-gate geweest om een dekentje en wortels voor mijn vriendje op te halen. De reis duurde lang, want het was natuurlijk hartstikke druk op de weg ivm het WK.

Eenmaal binnen gekomen in de kliniek kwam de specialist naar me toe en wond er geen doekjes omheen, Karrimh moest ingeslapen worden. Mijn wereld stortte letterlijk en figuurlijk in en ik kon niet meer op mijn benen staan en kon alleen nog maar OMG uitbrengen terwijl ik uitbarste in tranen. We kwamen bij Karrimh aan die, gedrogeerd, stond te wachten op mij - ben uiteraard om zijn hals gevlogen - kusjes geven overal en nergens....... Pa was inmiddels ook gevonden en naar het ziekenhuis gebracht zodat ook hij nog afscheid kon nemen van mijn topper / mijn alles / mijn maatje / mijn vriendje / mijn schaduw / mijn......

Karrimh's schouder was dusdanig gefractureerd dat hier geen redden meer aan was, zoveel stukken. Uiteraard zijn we hier allemaal kapot van, maar er was helaas echt geen andere keus en heb ik mijn vriendje naar de eeuwige groene weilanden gestuurd.

R.I.P. Karrimh - my love, love you so much with all my heart.

Gelukkig hebben we inmiddels veel mooie foto's van mijn kanjer ontvangen en wil iedereen hiervoor bedanken en natuurlijk iedereen voor alle lieve berichtje / kaarten / bloemen enz.
::
 

                                              

 

��2006�All�Rights�Reserved.

 

Create a Free Website