Kouluvalmennus vuonohevosille 26.08.2016

Tervetuloa vuonohevosille avoimeen kouluvalmennukseen 26.elokuuta 2016. Valmennus on pääosin tasoa helppo A: työstämme eritoten vastalaukkaa ja avo- & sulkutaivutuksia valmennuksen aikana. Ryhmävalmennukseen mahtuu yhteensä 8 osallistujaa, jotka kaikki saavat valmennuksen jälkeen pienen palautteen työskentelystä. Valmennusteksti koostuu +50 sanan tehtäväselostuksesta, joka on kaikille sama, sekä henkilökohtaisesta +50 sanan kommentista. Valmennukseen on varattu 3 paikkaa Lykkeligin kasvateille, loput 5 paikkaa avoinna muille vuonohevosille. Osallistumiset mailitse sarapiippola@gmail.com otsikolla "Lykkelig elovalmennus" muodossa Ratsastaja - <*a href="http://www.osoite">Hevosen kutsumanimi<*/a> <*br> (poista tähdet). Palautteen saavuttua lisää se hevosesi päiväkirjaan ja linkitä yhteyteen tämä valmennussivu. Tervetuloa!

Valmennuspalautteet

Melina - Ulle
Lykkeligissä järjestetyn norjanvuonohevosille avoimen ryhmävalmennuksen tehtävät liittyivät pitkälti avo- ja sulkutaivutuksiin sekä laukkatyöskentelyyn. Pitkille sivuille hieman uran sisäpuolelle tehtävät taivutukset sijoitettiin valmennuksen alkuun ja niiden avulla ratsukot saivat verrytellä sopivasti myös omaan tahtiin. Taivutuksiin lisättiin välikäyntien jälkeen keskihalkaisijalle ratsastaminen, jonka aikana tuli nostaa laukka ja palata raviin varten sivun päässä. Lopuksi työstettiin vielä keskiympyrällä pienemmissä kahden hengen ratsukoissa vastalaukkaa. Ullelle ei ihan heti auennut taivutusharjoitus sen jälkeen, kun siihen lisättiin keskihalkaisijalle siirtyminen, sillä se olisi mielellään jatkanut turvallista suoraa uraa ja näyttänyt taas seuraavalla pitkällä sivulla kuinka hienoja taivutuksia takataskusta löytyykään. Taivutukset olivat siis teidän osalta paras onnistuminen tänään, oikein sulavaa ja tarkkaa työskentelyä sen osalta. Laukka, etenkin vastalaukka, olisi saanut olla aavistuksen isompaa ja ryhdikkäämpää. Nyt hevonen jäi herkästi mutkalle ympyrällä.

Ireth - Svavar
Lykkeligissä järjestetyn norjanvuonohevosille avoimen ryhmävalmennuksen tehtävät liittyivät pitkälti avo- ja sulkutaivutuksiin sekä laukkatyöskentelyyn. Pitkille sivuille hieman uran sisäpuolelle tehtävät taivutukset sijoitettiin valmennuksen alkuun ja niiden avulla ratsukot saivat verrytellä sopivasti myös omaan tahtiin. Taivutuksiin lisättiin välikäyntien jälkeen keskihalkaisijalle ratsastaminen, jonka aikana tuli nostaa laukka ja palata raviin varten sivun päässä. Lopuksi työstettiin vielä keskiympyrällä pienemmissä kahden hengen ratsukoissa vastalaukkaa. Svavar oli ilmoitettu valmennukseen mukaan lähinnä oppimaan uutta virkistysmielessä ja ori erottuikin joukosta: kuitenkin ihan edukseen! Se puhkui intoa ja vaikkei sille ihan selvinnyt mitä avo- ja sulkutaivutukset olivat, vilauttelitte tosi hienoja pätkiä! Taivutukset korvattiin teidän kanssa myöhemmin vanhalla kunnon pohkeenväistöllä, jotta orille jäi hyvä mieli treenistä. Vastalaukkakaan ei näyttänyt hullummalta, vaikka jalat meinasikin pari kertaa mennä ympyrällä vähän sikin sokin. Voit itse pohtia olisiko orissa potentiaalia heA-luokkiin. Nythän se on vielä raaka siltä osin, mutta näen siinä mahdollisuuksia.

honeythief - Granni
Lykkeligissä järjestetyn norjanvuonohevosille avoimen ryhmävalmennuksen tehtävät liittyivät pitkälti avo- ja sulkutaivutuksiin sekä laukkatyöskentelyyn. Pitkille sivuille hieman uran sisäpuolelle tehtävät taivutukset sijoitettiin valmennuksen alkuun ja niiden avulla ratsukot saivat verrytellä sopivasti myös omaan tahtiin. Taivutuksiin lisättiin välikäyntien jälkeen keskihalkaisijalle ratsastaminen, jonka aikana tuli nostaa laukka ja palata raviin varten sivun päässä. Lopuksi työstettiin vielä keskiympyrällä pienemmissä kahden hengen ratsukoissa vastalaukkaa. Grannin kanssa ongelmana ei ollut mikään muu kuin keskittymisenpuute valmennuksen edetessä, kun viilasimme samaa tehtävää useita kertoja. Tamma liikkui reippaasti, kantoi itsenäs hyvin ja istuntasi oli esimerkillinen. Ongelmat alkoivat vasta taivutusten edetessä ja keskihalkaisijalla, kun laukan nostaminenkin tuntui olevan työn ja tuskan takana tamman pohtivan jotain aivan muuta kuin tätä päivää. Kun annoin ohjeita tamman aktivoimiseksi ja annoin teille luvan hieman sooloilla tehtävää omannäköiseksi, saitte esiteltyä minulle vielä oikein hyviä pätkiä vastalaukan parissa.

Ninni H. - Emil
Lykkeligissä järjestetyn norjanvuonohevosille avoimen ryhmävalmennuksen tehtävät liittyivät pitkälti avo- ja sulkutaivutuksiin sekä laukkatyöskentelyyn. Pitkille sivuille hieman uran sisäpuolelle tehtävät taivutukset sijoitettiin valmennuksen alkuun ja niiden avulla ratsukot saivat verrytellä sopivasti myös omaan tahtiin. Taivutuksiin lisättiin välikäyntien jälkeen keskihalkaisijalle ratsastaminen, jonka aikana tuli nostaa laukka ja palata raviin varten sivun päässä. Lopuksi työstettiin vielä keskiympyrällä pienemmissä kahden hengen ratsukoissa vastalaukkaa. Olisin toivonut taivutuksiin hieman lisää napakkuutta ja ryhdikkyyttä, nyt ori jäi herkästi hieman veteläksi ja verkkaiseksi. Sen sijaan lopputunnin laukkatyöskentely sujui reippaammissa fiiliksissä ja etenkin vastalaukkaympyrät näyttivät hyviltä. Keskihalkaisijalla on jatkossa tärkeää huolehtia hevosen suoristamisesta esimerkiksi ennen laukannostoa, jottei tehtävä mene kiirehtimiseksi ja vähän sinne päin ratsastetuksi.

Bella - Myy
Lykkeligissä järjestetyn norjanvuonohevosille avoimen ryhmävalmennuksen tehtävät liittyivät pitkälti avo- ja sulkutaivutuksiin sekä laukkatyöskentelyyn. Pitkille sivuille hieman uran sisäpuolelle tehtävät taivutukset sijoitettiin valmennuksen alkuun ja niiden avulla ratsukot saivat verrytellä sopivasti myös omaan tahtiin. Taivutuksiin lisättiin välikäyntien jälkeen keskihalkaisijalle ratsastaminen, jonka aikana tuli nostaa laukka ja palata raviin varten sivun päässä. Lopuksi työstettiin vielä keskiympyrällä pienemmissä kahden hengen ratsukoissa vastalaukkaa. Teillä oli yhteisymmärryksen kanssa hieman ongelmia alusta lähtien, mutta en väitä etteikö taivutuksien parissa oltaisi nähty myös hyviä suorituksia. Keskihalkaisijalla tamma alkoi mutkitella herkästi ja laukannostot jäivät tahmeiksi. Keskiympyrän vastalaukkaharjoitus kaipasi myös napakkuutta, mitä kyllä myös alkoi pikkuhiljaa löytyä kun aikamme jankattiin. Tamma varmasti osaa vaikka mitä, mutta nyt sillä oli harmillisesti käsijarru päällä koko valmennuksen ajan.

Meeri N. - Nuuva
Lykkeligissä järjestetyn norjanvuonohevosille avoimen ryhmävalmennuksen tehtävät liittyivät pitkälti avo- ja sulkutaivutuksiin sekä laukkatyöskentelyyn. Pitkille sivuille hieman uran sisäpuolelle tehtävät taivutukset sijoitettiin valmennuksen alkuun ja niiden avulla ratsukot saivat verrytellä sopivasti myös omaan tahtiin. Taivutuksiin lisättiin välikäyntien jälkeen keskihalkaisijalle ratsastaminen, jonka aikana tuli nostaa laukka ja palata raviin varten sivun päässä. Lopuksi työstettiin vielä keskiympyrällä pienemmissä kahden hengen ratsukoissa vastalaukkaa. Nuuvasta löytyi ainakin kaasupoljin jos ei muuta! Se oli virkeä ja vastaanottavainen taivutustehtävän parissa ja esittelitte ylpeänä liikkeitä tehtävässä, joka teiltä kyllä sujui vallan hyvin. Keskihalkaisijalla toivoin hieman harkitumpia askelia ja tasaisempia laukannostoja, sillä ori herkästi ikäänkuin pyrähti laukkaan innoissaan sen sijaan, että olisitte siirtynyt kauniista ravista sulavasti kauniiseen laukkaan. Laukkakin sai kyllä oman kauniin muotonsa etenkin vastalaukkatehtävässä keskiympyrällä.

Lea M. - Hilda
Lykkeligissä järjestetyn norjanvuonohevosille avoimen ryhmävalmennuksen tehtävät liittyivät pitkälti avo- ja sulkutaivutuksiin sekä laukkatyöskentelyyn. Pitkille sivuille hieman uran sisäpuolelle tehtävät taivutukset sijoitettiin valmennuksen alkuun ja niiden avulla ratsukot saivat verrytellä sopivasti myös omaan tahtiin. Taivutuksiin lisättiin välikäyntien jälkeen keskihalkaisijalle ratsastaminen, jonka aikana tuli nostaa laukka ja palata raviin varten sivun päässä. Lopuksi työstettiin vielä keskiympyrällä pienemmissä kahden hengen ratsukoissa vastalaukkaa. Olitte oiva ratsukko: Hilda tiesi mitä teki ja olisi mielellään tehnyt vielä vähän enemmänkin. Sinä taas luotit hevoseesi täysillä ja tiesit missä mennään. Työskentelyänne oli siis ilo seurata. Tehtävät olivat teille helppoa perustreeniä, mikä ei kuitenkaan johtanut tamman tylsistymiseen. Hevonen työskenteli ihailtavan motivoituneena kaikkien tehtävien parissa, mutta laukanvaihtoja se yritti keskihalkaisijalla tarjota omatoimisesti. Itsenäisyydelle ei siis sovi antaa valtaa tehtävissä, joissa raamit on selkeät ja tamman tulee hyväksyä tehtävän helppous. Hyvää työskentelyä kyllä alusta loppuun!

Matruusa - Ginger
Lykkeligissä järjestetyn norjanvuonohevosille avoimen ryhmävalmennuksen tehtävät liittyivät pitkälti avo- ja sulkutaivutuksiin sekä laukkatyöskentelyyn. Pitkille sivuille hieman uran sisäpuolelle tehtävät taivutukset sijoitettiin valmennuksen alkuun ja niiden avulla ratsukot saivat verrytellä sopivasti myös omaan tahtiin. Taivutuksiin lisättiin välikäyntien jälkeen keskihalkaisijalle ratsastaminen, jonka aikana tuli nostaa laukka ja palata raviin varten sivun päässä. Lopuksi työstettiin vielä keskiympyrällä pienemmissä kahden hengen ratsukoissa vastalaukkaa. Gingerin kanssa ongelmana oli lähinnä tamman vastaanpistäminen: se olisi selkeästi kyllä osannut kaikki hommat, mutta kunhan pisti vastaan ja sai ratsastajankin kiukustumaan. Pari kertaa teidän pitikin ottaa pieni huilihetki ja yrittää sitten uudelleen. Ajatusten kokoaminen auttoi joka kerta ja tammasta löytyi ihan kivoja liikkeitä ja taipuisuutta. Laukannostot olivat sulavat, vastalaukka pyöri hyvin ja ratsastajan istunta pysyi muutaman alkutunnista ilmaistun ohjeistuksen jälkeen esimerkillisenä loppuvalmennuksen ajan.

Virtuaalitalli / Kaikki materiaali tallin omaisuutta ellei toisin mainita / Sivun koristekuva © Pauliina Kontinen