PIKKUPELLON TALLI

Saegrim Dawn

 

Virallinen nimi Saegrim Dawn Kutsumanimi Rimi
Rotu ja sukupuoli welsh part bred, ori Syntymäaika ja ikä 13.10.2011 (20v)
Säkäkorkeus 143cm Väri
Kasvattaja Paraatiponit Omistaja Uppe (VRL-11253)
Koulutustaso KO vaB RE 100cm Rekisterinumero VH14-023-0125


VWY:n laatuarvostelutilaisuus 15.06.2014
4 + 4,5 + 6,5 + 20 + 5 = 40p. VWY-II


Rimi on älykäs poni ja siitä kelpo pakkaus, ettei sille koskaan tarvitse rautalangasta vääntää kumpi se johtaja olikaan. Se uskoo kerrasta, mutta osaa myös vaatia esimerkiksi ratsastaessa hirvittävän täsmällisiä apuja. Ori ei sinänsä kenenkään auktoriteettia kyseenalaista, mutta se ei kaikelta innostukseltaan ja hössöttämiseltään aina muista kuunnella mitä selässä on sanottavaa. Epäselvissä tilanteissa se ei ota mitään vastaa, koska kokee arvaamista paremmaksi vaihtoehdoksi tarkempien ohjeiden odottamisen.

Hoitaessa Rimi on himpun verran hätähousu. Harvemmin se päälle käy, mutta ei se kyllä mielellään paikoillaankaan seiso. Ori nauttii hoitotilanteista suunnattomasti, mutta kyllästyy nopeasti. Solmut ja muut remelit ovat Rimin suosikkeja, joten sen voi ihan hyvin antaa jäytää riimunnarun solmua irti sillä välin kun itse harjaa ponin. Rimi on rohkea ja reipas kaveri, eikä arastele esimerkiksi pesaria, vettä tai traileria. Tämä poni ymmärtää, että fiksulla käytöksellä pääsee tilanteista nopeiten pois, ja hyvä että ymmärtää.

Rimillä on matkaavoittavat ja tahdikkaat liikkeet. Sileällä työskennellessä Rimiä voisi kuvailla niinkin kliseiseksi kuin yhteistyöhaluiseksi ja vastaanottavaiseksi. Vaikka voisimme koko tallitiimi kehua Rimiä loputtomiin, on se myös äärettömän vaativa poni. Rimi ei yhteistyökykyisyydestään huolimatta anna mitään ilmaiseksi, ja se osaakin vaatia ratsastajalta täydellisen täsmällisiä apuja. Kunhan kuski on kokoajan hereillä, tietää päämääränsä ja tekee asiat ponille selväksi hyvin selkeästi, ei Rimi ole yhtään hassumpi treenikaveri ja se tekee ehdottoman tarkkaan sen mitä pyydetään. Esteillä Riimi on myös tosi kiva. Se ei sinkoile sinne tänne, vaan kohdistaa askeleensa juuri sinne minne ratsastaja pyytää. Tämä myös tarkoittaa sitä, että Rimi ei todellakaan hyppää ilman että ratsastaja on satasella mukana. Kun Rimin saa kerran ratsastettua läpi, se kulkee upeasti. Kyseessä on siis valtavan kiva poni kaikenkaikkiaan silloin kun homma toimii ja ponin saa luottamaan siihen, että ratsastaja tietää parhaiten mitä tehdään ja miten tehdään.


Sukutaulu

I   Griet Sjoerd
wpb (37,5%) KTK-III

II   III  
IIE  
IE   IEI  
IEE  

E   Meaghan
wpb (75%)

EI   EII  
EIE  
EE   EEI  
EEE  


Rakenne- ja liikekuvat © VRL-00050, pääkuva © reprobate

Jälkeläiset

t. Poniniemen Brinella (e. Poniniemen Bridie) VWY-II
o. Pikkupellon Ripple (e. Adealaide MPB) VWY-II
o. Pikkupellon Simply the Best (e. Adealaide MPB)
o. Pikkupellon Saphir (e. Adealaide MPB)


Päiväkirja

22.05.2014 Päiväkirjamerkintä: Rimi lapsenvahtina?

Perhetuttumme 4-vuotias Viivi on aivan rakastunut meidän Rimiin! Laukkaavaa satuponia jaksaisi katsella laitumen reunalla vaikka koko päivän ja itkun kanssa lähdetään pois. Viivi pääsi tänään seuraamaan Rimin irtohypytystä ja tuijotti kokoajan haltioituneena vauhdikasta ponia. -Limi on kaunis! Viivi huudahteli, eikä malttanut millään istua hiljaa maneesin katsomossa. Poni itse ei kyllä ollut moksiskaan riemunkiljahduksista, vaan tuntui innostuvan entistä enemmän ja pukitteli menemään kiitolaukkaa. Rimi on virallisesti meidän oma lapsenvahti-ponimme, ainakin Viiville, joka tuntui innostuman ponista enemmän kuin Pikku Kakkosesta!

18.05.2014 Päiväkirjamerintä: Kisauran loppuhetkiä

Rimi alkaa tässä kesän tullen jäädä kokonaan pois kisareissuilta ja jättäytyy siitoskäyttöön. Meillä sille ei tällähetkellä ole kuin yksi tamma, joten varmaankin tarjotaan ponia rutkasti jalostukseen ulkopuolisille. Rimin tammavarsa Brinellakin alkaa olla jo tosi iso tyttö ja hemmetin loistava poni! En kyllä yhtään ihmettele mistä Brinella on liikkeensä perinyt. Rimi taas eräskin päivä esitteli niin komeaa ravia ja laukkaa tuolla laitumella, jonne orit äskeittäin pääsivät kesälomille. Kumma kun ei ori viitsi aina vaivautua esittelemään taitojaan kentällä tai saatika kisoissa. Ei vaan, on se hieno ja kaunis poni, kertakaikkiaan.

12.05.2014 Estevalmennuksessa

Pakattiin tänään Rimi pitkästä aikaa traikkuun ja matkattiin valmentautumaan Koskikallion tallille, jossa äitin tuttu Heli meitä vähän ohjeisti. Heli on tosi hyvä esteratsastaja ja osas jälleen neuvoa kyllä todella selkeästi. Rimi oli vähän sekavantuntuinen alkuun, ei meinannut asettua ollenkaan ohjan ja pohkeen väliin, lähinnä pyrki karkuun. Orilla oli muutenkin kamalasti virtaa, joten verryttelujumppasarja oli katastrofi. En löytänyt paikkoja ja kaikki energia fokusoitui ihan vain Rimin pidättelemiseen. Poni kaahasi ja kaahasi, kunnes yht äkkiä naksahti aivan toinen vaihde päälle ja rataesteitä aloitellessamme poni oli taas huippuhyvin kuulolla ja mukanan menossa. En todellakaan ymmärrä mistä moinen vaihdos. Esterata sinänsä sujui kivasti monta kertaa, lähinnä mun omaan istuntaan Heli joutui keskittymään. Rimi vain pomppi innoissaan ja malttoi silti kuunnellakin. Oli kyllä loistavaa päästä hyppäämään valkussa, vaikka Rimin käytös kyllä edelleen ihmetyttää.

23.04.2014 Rimi maastoponina

Nuo meidän tyttäret Anna ja Aino olivat tänään reippaita ja kävivät hölkkäilemässä Rimin ja Pupen kanssa maastossa. Poneilla on jäänyt vähän vähemmälle maastolenkit viime aikoina, joten olivat kyllä hölläilyn todellakin ansainneet. Kävin hakemassa ponit tarhasta likoille, sen verran täytyy äitinkin helppiä opiskelijatylleröitäni. Poneilla oli molemmilla pelleilymoodi päällä aitauksessa ja niitä sai pyydystää hetken jos toisenkin. Likat lähtivät lenkille siinä viiden maissa. Puppe oli normaaliin tapaan vetoponina ja Rimi-arkuli oli kulkenut siinä ihan hännässä kiinni. Hyvin olivat pärjänneet likat ponien kanssa, vaikka Aino mainitsikin Rimin yrittäneen laukassa kiilata Pupen ohi pariinkin otteeseen. Rimiä saisikin kouluttaa lisää maastomopoksi, kun sillä ei oikein ole käsitystä käytöstavoista tuolla tallin aitojen ulkopuolella. Nyt kun Rimiä ei enää kilpailuteta ja se lähinnä möllöttää pihatossa, olisi tosi tärkeää saada siitä myös toimiva maastoratsu, ettei ponin elämä ihan tylsäksi mene. Vaikka keksiihän se nykyään kaikenlaista hulinaa pihatossakin, jos sille tylsyys iskee. Juuri viime viikolla se oli työntänyt etukoipensa vesiastiaan ja seisoskeli siellä hölmistyneenä aikansa, ennen kuin keksi taas jotakin muuta viihdykettä. Ihmeellinen poni se on.

07.04.2014 Koulutreeni maneesissa

Rimin kanssa oli tänään hyvin mielenkiintoinen päivä. Koulutreenin luulisi olevan meille helppo nakki, luulisi ettei siinä nyt kauheasti yllätyksiä eteen tule. Joopa joo, tänään tuli mätkähdettyä kaksi kertaa maneesin hiekkaan ja ojennettua pelleilevää Rimiä noin neljän minuutin välein. Ponin mielestä tänään oli todella huono päivä ruveta treenaamaan uusia koululiikkeitä, joten se päätti koittaa livistää treenistä niskoittelemalla. Alkuverryttelyt menivät mukavasti, mutta kun yritin vähän vaativampaa koululiikeasarjaa, Rimi hämmentyi täysin ja päätti yrittämisen sijaan heittää hanskat tiskiin saman tien. "Jos et osaa neuvoa tarpeeksi hyvin, en tee sitten yhtään mitään" se varmasti ajatteli pyöriessään pohjetta karkuun ja hyppiessään hillitysti kahdelle jalalle. Jossain vaiheessa Rimi keksi säikkyä kulmia ja ampaista yhtäkkisin liikkein minne sattuu. Alashan sieltä tultiin näyttävästi parikin kertaa, kun Rimi ihan todella onnistui yllättämään. Ja minä kun luulin, että minulla on hyvä tasapaino ja ennakointikyky.

25.03.2014 Koulutyöskentelyä pellolla

Kävin tänään ystäväni ja meidän poniemme kanssa meidän lähipellolle ratsastamassa. Rimi oli ihan överipiukeana aavasta tilasta ja sitä sai olla ihan tosissaan pitelemässä. Olin ennen pellolle lähtöä juoksuttanut sen kentällä aika raskaastikin, sillä tiesin edessä olevan tappelua vauhdinsäätelyn kanssa. Juoksutus ei kuitenkaan tehonnut alkuunkaan. Kävelin ystäväni ruunan perässä Rimin kanssa ja aluksi ravattiinkin ihan vain toisen hännässä kiinni. Jossain vaiheessa sain kuitenkin hyvän tuntuman poniin ja uskaltauduin itsenäisille ympyröille. Rimillä on ollut viime aikoina ongelmana suoraankulkemisen vaikeus. Sen kanssa on mahdotonta kulkea uran sisäpuolella suoraan, aina se on vänkäämässä jonnekin päin. Sama homma toistui tänään pellollakin. Poni suurinpiirtein väisti kun pyrin ratsastamaan suoraan. Tyydyin molempien hermoja säästääkseni ratsastamaan ympyrällä kaikki askellajit läpi. Meidän on varmaankin otettava valmennuksia taas joku päivä, kun on tälläinen pienen pieni probleema ilmennyt ponin kanssa.

13.02.2014 Pakkaspäivien estereenejä

Hyppäsin Rimillä tällä viikolla kaksi kertaa. Ensimmäisenä hyppypäivänä loikittiin ihan vain kavaletteja ja pieniä pystyjä, periaatteessa työskenneltiin koululiikkeiden parissa ja käytettiin vain hyppyjä apuna laukkatehtävissä. Rimi oli tosi näpsäkkä ratsastaa koko treenin ajan, itseasiassa en ole pitkään aikaan saanut sitä niin hyvin kuuntelemaan. Meillä on jäänyt estetreeni vähän vähemmälle huomiolle lähiaikoina, joten tämänkin vuoksi olin aivan yllättynyt miten kivasti treeni sujui. Pari päivää myöhemmin hyppäsin sitten rataa itsenäisesti. Silloin olikin sitten vähän eri ääni kellossa niin menopelillä kuin kuljettajallakin. Olin itse tuhottoman stressaantunut työtehtävistä ja tämä tietysti vaikutti ratsastukseeni. Rimi oli vähän mörökölli jo tallissa ja maneesissa se tykkäsi säikkyä vähän sitä sun tätä. Olosuhteet eivät siis olleet aivan otolliset hyppäämiselle, mutta halusin silti edes yrittää. Verkkahyppyjen ja parin epäonnistuneen radan jälkeen päätin, että nyt me helkkari soikoon mennään jokaisen esteen yli puhtaasti, eikä kiemurrella ja sukelleta ja kielletä. Kyllä vain, asenteenmuutos auttoi paljon ja puhdas nätti ratahan me sitten saatiin suoritettua. Omasta mielestäni viimeinen rata sujui todella hyvin, mutta ulkopuolisella arvioivalla silmällä olisi kuitenkin käyttöä. Olen niin laiska hankkimaan valmentajaa tallille. Ehkä pitäisi niin saisi realistisen kuvan taidoista!

19.05.2013 Päiväkirjamerkintä: Laitumille

Voi miten voikaan pieni oriponi olla mielissään jostakin! Rimi on meidän poniporukassamme oripihaton johtaja ja vallan vaikutusvaltainen sellainen. Saimme tänään aivan loistavia kuvia laitumelle kirmaavista oriponeista, joita johti upeasti laukkaava Rimi. Se vaihtoi aina välllä suuntaa ja sai peräänsä kaikki muut ponit. Varsinainen kurkiaura kävi läpi koko laitumen ja kirmailun päätteeksi nähtiin vielä pari orimittelöä. Rimin valtaistuimelle ei kyllä ole kenelläkään asiaa, sen poni teki kaikille selväksi.

15.09.2012 Päiväkirjamerkintä: Missä lihakset?

Rimi on ollut nyt poissa kisakäytöstä vähän aikaa, mikä on alkanut heti näkyä ponin lihaksistossa. Ponista on yht äkkiä tullut kovin rääpälemäinen ja hintelä, kun treenit ovat olleet paljon kevyempiä. Laidunkauden heinämaha Rimillä on, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Rimi on todella lihaksittomassa kunnossa. Olen meidän tallilaisia patistanut treenaamaan Rimillä nyt useammin vaikka se ei tähtääkään kilparadoille. Helpompi työstää taas ennen kisakausien alkua ponia, jolla on jo hyvä yleiskunto ja lihasmassa valmiina.

07.02.2012 Kouluvalmennuksessa, valmentajana Vity

Uppe olikin maneesissa jo verryttelemässä Rimi kun pyyhälsin paikalle. Tällä komealla pikkuorilla oli hyvännäköiset liikkeet vaikka peräänannosta ei vielä näyttänyt olevan tietoakaan. Aloin opastamaan Uppea suurella pääty-ympyrällä käynnissä. Puolipidätteitä ja pohkeella ratsastusta niin alkoi Rimi ottaa takaosan kunnolla alleen ja kulkemaan oikein. Päivän varsinainen treeni olisi kuitenkin pohkeenväistöt, annoin ohjeeksi tehdä väistöä aina pitkältä sivulta sisälle ja takaisin. Rimi koitti puskea ensiksi menemään lapa edellä mutta kun huomasit orin aikeet kerkesit ajoissa korjata asian ja väistö menikin ihan nätisti. Vasen kierros näytti olevan Rimille hieman helpompi joten vastapainoksi treenasimme runsaasti oikeaa. Lopputuntia kohden oikea kierros alkoi näyttää aivan yhtä hyvältä kuin vasenkin joten käskin siirtymään hetkeksi raviin ja tekemään muutamia väistöjä ravissa. Myös raviväistöt sujui hienosti joten annoin sinulle luvan alkaa loppuverkkaamaan oria. Kotiin teille treeniksi tuota oikean kierroksen vahvistamista, jokaisessa tilanteessa. Ole myös tarkkana tuosta lapa edellä puskemisesta, siitä tulee helposti tapa!

Kilpailukalenteri

41 KRJ-sijoitusta / 36 ERJ-sijoitusta

07.06.2014 KRJ vaativa B6/40
01.06.2014 KRJ vaativa B3/40
30.10.2013 KRJ vaativa B 6/50
26.10.2013 KRJ helppo A 1/50
09.09.2013 KRJ helppo A 1/40
04.09.2013 KRJ helppo A 6/40
21.08.2013 KRJ vaativa B 5/33
30.07.2013 KRJ helppo A 3/30
29.07.2013 KRJ helppo A 3/30
19.06.2013 KRJ helppo A 3/40
13.06.2013 KRJ vaativa B 2/40
16.06.2013 KRJ helppo A 3/40
12.06.2013 KRJ vaativa B 5/40
05.09.2012 KRJ vaativa B 4/40
04.09.2012 KRJ vaativa B 1/40
04.09.2012 KRJ helppo A 6/40
03.09.2012 KRJ vaativa B 3/40
03.09.2012 KRJ helppo A 3/30
29.08.2012 KRJ vaativa B 5/60
06.08.2012 KRJ helppo A 5/40
01.08.2012 KRJ vaativa B 1/50
30.07.2012 KRJ helppo A 4/60
30.07.2012 KRJ vaativa B 1/60
27.07.2012 KRJ helppo A 3/60
27.07.2012 KRJ vaativa B 7/60
27.06.2012 KRJ helppo A 1/50
27.06.2012 KRJ vaativa B 2/50
25.06.2012 KRJ helppo B 6/50
25.06.2012 KRJ vaativa B 6/50
22.06.2012 KRJ vaativa B 6/50
20.06.2012 KRJ vaativa B 3/30
19.06.2012 KRJ helppo A 7/50
17.06.2012 KRJ helppo A 3/50
17.06.2012 KRJ vaativa B 5/30
16.06.2012 KRJ helppo A 4/60
15.06.2012 KRJ vaativa B 1/30
15.06.2012 KRJ helppo A 5/60
14.06.2012 KRJ helppo A 6/60
11.06.2012 KRJ helppo A 3/60
11.06.2012 KRJ vaativa B 2/60
18.02.2012 KRJ helppo C 5/50
10.09.2014 ERJ 100cm5/40
07.09.2014 ERJ 100cm1/40
06.09.2014 ERJ 100cm3/40
04.09.2014 ERJ 100cm1/40
03.09.2014 ERJ 100cm1/40
02.09.2014 ERJ 100cm1/40
16.08.2014 ERJ 100cm1/40
11.08.2014 ERJ 100cm5/40
15.08.2014 ERJ 100cm2/40
10.08.2014 ERJ 100cm6/40
13.08.2014 ERJ 100cm4/40
11.08.2014 ERJ 100cm6/40
09.08.2014 ERJ 100cm1/40
07.08.2014 ERJ 100cm5/40
07.08.2014 ERJ 100cm3/40
01.06.2014 ERJ 100cm2/50
30.04.2014 ERJ Cup 90cm7/358
09.04.2014 ERJ 100cm 3/40
26.03.2014 ERJ 60cm 2/40
25.03.2014 ERJ 60cm 3/40
09.11.2012 ERJ 90cm 1/40
07.09.2012 ERJ 100cm 1/40
02.09.2012 ERJ 100cm 4/40
01.09.2012 ERJ 100cm 2/40
22.07.2012 ERJ 100cm 1/40
22.07.2012 ERJ 100cm 4/40
20.07.2012 ERJ 100cm 2/40
19.07.2012 ERJ 70cm 1/50
17.07.2012 ERJ 70cm 7/50
27.06.2012 ERJ 90cm 4/40
25.06.2012 ERJ 90cm 5/30
23.06.2012 ERJ 90cm 1/40
23.06.2012 ERJ 100cm 1/40
21.06.2012 ERJ 90cm 2/80
20.06.2012 ERJ 100cm 9/80


Huomioithan, että Pikkupelto on virtuaalitalli ja tämä poni on virtuaalhevonen.
Kaikki materiaali on tallin omaisuutta, jollei toisin mainita. Ulkoasun taustakuva © Inspiration Gallery.