Hirttivaara

Anna palautetta

Haluatko antaa palautetta tallista? Pyytää linkinvaihtoon? Kysyä myytävistä hevosista? Vai painaako mieltäsi jokin muu talliin tai sen hevosiin liittyvä asia? Ota yhteyttä sähköpostitse!

Muuta

Täältä löydät tekijänoikeudet, listan entisistä hevosista sekä tallin IRL historiikin.

Tekijänoikeudet

Ulkoasu © M Layouts. Lisäksi sivuja rakentaessa on avuksi käytetty M Layoutsin valmiita taulukoita, sekä Virtuaalijelpin sukutaulugeneraattoria. Sivujen tekstit, koristekuvat, hevosten kuvat ja kaikki muu © Tinúvel / Tytti / Tytti K. (@) 2008 - 2014 ellei toisin mainita.

Ethän kopioi sivuilta mitään luvatta!

Entiset hevoset

- sh-o. Salama († 2009)
- knab-r. Puolueeton († 2009)
- fwb-r. Halloween II († 2009)
- sh-r. Kultapoika († 25.11.2009, 20v)

- sh-t. Donitsityttö YLA3, AD IV († 02.06.2010, 25v)
- sh-t. Tauon Paikka YLA3 († 03.07.2010, 25v)
- sh-o. Elperi YLA 3 († 20.09.2010, 19v)
- sh-o. SAS' LeAm Mantan Mikki YLA3 († 26.09.2010, 25v)

- sh-r. KJ Onnenpoika (muutti pois 05/2011)
- shet-r. Alpdrücken (muutti pois 05/2011)

- sh-o. Rantapoika († 21.07.2012, 15v)
- sh-t. Siksakki († 31.12.2012, 21v)

- sh-t. Kukkiksen Kastehelmi (myyty 03/2013)
- eest-t. Priida EST (muutti pois 05/2013)
- sh-t. Lähiön Lapsi († 12.05.2013, 20v)
- sh-o. Kukkiksen Mikitin (myyty 06/2013)
- sh-t. Kukkiksen Kultalaulu (myyty 06/2013)
- sh-t. Kukkiksen Haltialaulu (myyty 06/2013)
- sh-t. Kukkiksen Kultaloitsu (myyty 07/2013)
- sh-t. Kukkiksen Poikatyttö (myyty 07/2013)
- sh-o. Kukkiksen Velmu-kaveri (myyty 08/2013)

- sh-o. KJ Velmu YLA3, SLA-III († 05.01.2014, 27v)
- sh-t. Tellervo († 05.01.2014, 20v)
- sh-t. Tähdetär († 05.01.2014, 20v)
- sh-t. Kukkiksen Velmuilijatar († 05.01.2014, 20v)
- sh-o. Popittaja († 11.01.2014, 20v)
- sh-t. Hirttivaaran Sisilia (myyty 03/2014)

Hirttivaaran IRL historiikki

Perustin Hirttivaaran, silloisen siittola Kukkakepin, kesäkuussa 2008 saatuani ensimmäisen oman tietokoneeni. Olin pyärinyt virtuaalimaailmassa jo noin vuodesta 2005, mutta Kukkakeppi oli ensimmäinen kunnolla suunniteltu virtuaalitallini - ja kunnollinen suunnittelu onkin varmaan syy siihen, miksi talli on pysynyt kasassa kauemmin kuin muutaman kuukauden, vaikka muutoksen tuulet ovat sen puitteissa useaan otteeseen perustamisen jälkeen pyörineet. Kukkakeppi oli myös harrastukseni käännekohta siirtyessäni pois websin valmisulkoasuista. Tallin alkuperäinen tarkoitus oli kasvattaa suomenhevosia kuvallisista, kilpailleista yksilöistä. Kukkakeppi aloitti muutaman tuontisukuisen suomenhevosen turvin, näistä tärkeimpinä mainittakoot tammat Tauon Paikka ja Donitsityttö. Myöhemmin samana vuonna talliin muutti myös ensimmäinen "hienompi" virtuaalihevoseni, nyttemmin jo edesmennyt hannoverilaistamma T.H. Universal Wish. Aivan vuoden lopulla talli painui ensimmäiselle lyhyelle, ilmoittamattomalle tauolleen.


Tallin ensimmäinen hevonen, Donitsityttö (kuva ©), sekä tallin ensimmäinen kasvatti, Donitsitytön tytär Kukkiksen Velmuilijatar.

Alkuvuodesta 2009 Kukkakeppi oli jälleen elävien kirjoissa, ja laajensin virtuaalihevosiin liittyviä kokemuksiani järjestämällä ERJ:n alaiset kilpailut, jotka olivat ensimmäiset laatuaan Kukkakepin tiloissa. Huhtikuussa syntyi tallin ensimmäinen kasvatti Kukkiksen Velmuilijatar, ja kesän aikana varsoja syntyi muutama lisää. Suomenhevosten lisäksi tallin yksivuotissynttäreitä vietettäessä sen laitumille kirmasi myös amerikanponeja, knabstrupeja, arabeja, hannovereja sekä ahaltek. Nämä "vääränrotuiset" hevoset kuitenkin muuttivat lokakuussa pois Kukkakepistä uunituoreeseen Rautkymiin, silloiseen suurtalli Daydreamiin. Vuoden aikana talliin syntyi yhteensä 11 kasvattia, ja kilpailuita järjestettiin kolmet.

Vuosi 2010 oli melkoista häslinkiä ja draamaa. VRL taukoili koko vuoden, eikä innostus Kukkakeppiä kohtaan ollut missään nimessä sieltä tuotteliaimmasta päästä. Heti tammikuussa syntynyt kasvatti jäikin vuoden ainokaiseksi. Kesällä vietettiin Kukkakepin kaksivuotissynttäreitä, mutta sen jälkeen talli vajosi remonttitauoksi naamioidulle tauolle. Todellisuudessa tallissa ei tapahtunut mitään niin hevosten kuin ulkoasun osalta lähes puoleen vuoteen. Loppuvuodesta myös lähes kaikki Kukkakepin kantahevoset siirtyivät vihreämmille laitumille.

Alkuvuonna 2011 Kukkakeppi palasi tauoltaan entistä ehompana; hevosten ikääntymistä oli hidastettu omistajan stressin lievittämiseksi, ja lisäksi valokuvat saivat väistyä piirrettyjen kuvien tieltä. Kisabuumi keskittyi lähinnä kesäkuukausiin tallin syntymäpäivien tienoille, ja kasvatteja syntyi neljä vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Lokakuussa Kukkakeppi myös muutti nimensä sen nykyiseen muotoon, Hirttivaaraksi.

Vuoden 2012 alkupuolisko sujui normaalin epäaktiivisesti, eikä hevosilla juuri kilpailtu tai ylipäätään tehty mitään. Toukokuun lopulla Hirttivaara muuttui yksisivuiseksi, helpommin päivitettäväksi talliksi. Kesä-heinäkuussa muutama tallin nuorista hevosista käytettiin ensimmäistä kertaa Virtuaalisten Suomenratsujen varsa-arvioinnissa, lisäksi talli hyväksyttiin em. laitoksen kasvattajalistalle. Hirttivaaran hevoset niittivät menestystä kesän ja syksyn aikana etenkin valjakkoajossa, ja vuoden lopulla tallin hevoskanta oli monipuolisimmillaan - tallista löytyi ratsuja, pienhevosia, ravureita, sekä työhevosia. Koko vuoden aikana kasvatteja syntyi seitsemän, myös kilpailuita järjestettiin seitsemät.

Alkuvuosi 2013 sujui samaan malliin kuin edellisen vuoden loppupuoliskokin; hevosilla kilpailtiin melko ahkeraan tahtiin VSR:n alaisissa kilpailuissa, ravurit edustivat Hirttivaaraa epäaktiivisen aktiivisesti raveissa ja työhevoset työhevoskilpailuissa. Maaliskuussa Kukkiksen Kastehelmi muutti tallin ensimmäisenä kasvattina maailmalle. Heinäkuussa juhlittiin Hirttivaaran viisivuotista taivalta viiden eri lajin parissa, viitenä eri päivänä. Heinä-elokuussa ulkoasu koki hieman suuremman muutoksen laajentaessani jälleen tallin sivuja. Loppuvuodesta tallin aktiivisuus laski jälleen ylläpidon koulukiireiden vuoksi, ja talli jäi jälleen lyhyelle, epäviralliselle tauolle. Vuoden aikana talliin syntyi 12 kasvattia, ja kilpailuita järjestettiin viidet.

Heti alkuvuodesta 2014 Hirttivaaraa ruvettiin kunnostamaan taas uuteen uskoon. Muun muassa hevosmäärää karsittiin kuoppaamalla vanhempia hevosia, ja laittamalla muutamia nuorempia hevosia myyntiin - esimerkiksi ravihevosista päätettiin luopua kokonaan.

Ulkoasu © M Layouts, kaikki muu © Tinúvel ellei toisin mainita (Lue lisää)
Hirttivaara on virtuaalitalli -- Hirttivaara is a SIM-game stable