Hirttivaara

Kukkiksen Kivijätti

UUSI OSOITE, http://www.kemikaaliromanssi.net/hirttivaara/h/kivijatti.htm!

Nimi Kukkiksen Kivijätti "Jätti" Rekisterinumero ei rekisterissä
Rotu, skp suomenhevonen, ori Kasvattaja Tinúvel VRL-05594 / Hirttivaara
Säkä, väri 155cm, tummanrautias Omistaja Tinúvel VRL-05594 / Hirttivaara
Syntymäaika 29.07.2013 FIN Painotuslaji kouluratsastus
Ikä, ikääntyminen 4v (02/14)*, n. 4kk=1a** Koulutustaso KO. vaativa B


©

- Virtuaalihevonen / a SIM-game horse
- * 3v 29.10.2013 / ** 3v asti n.1kk=1a

- Ei saavutuksia

Jätin nimi on hieman harhaanjohtava, sillä eihän 155 senttimetriä korkeaa hevosta voi kovinkaan jättiläiseksi sanoa. Vaikka ori todellisuudessa onkin pienikokoinen, tuntuu se välillä kuvittelevansa itsensä vähintään parimetriseksi järkäleeksi!

Vaikka Jätti onkin perinyt emälinjansa hevosilta happaman perusilmeensä, on ori todellisuudessa ihan kiltti tapaus. Tietenkin jos itse menet häntä koipien välissä oriin luokse ja näytät sille että jännität sen seurassa, uskaltaa ori käyttää tilaisuuden hyväkseen ja ruveta pomottamaan. Tällöin ori voi ottaa vaikka takin hihasta kiinni, tai uhkaavan näköisenä nostella takajalkojaan. Jos Jätin karsinaan kuitenkin kävelee pelottomasti, ei ori viitsi tuhlata energiaansa turhanpäiväiseen känkkäränkkäilyyn, vaan käyttäytyy viileän asiallisesti - mökötysilme kuitenkin on ja pysyy. Suitsiessa kuvittelee pääsevänsä pois tilanteesta nostamalla päänsä korkealle. Mutta koska ori on melko pienikokoinen, ei tämä juurikaan hidasta suitsimisprosessia. Satuloidessa ei juurikaan ongelmia ilmaannu.

Ratsastaessa Jätti on reipas ja vireä, kuitenkin melko kuuliainen. Kouluratsuna melko osaava, ja orin mielestä koulukiemurat ovatkin aika hauskoja. Jätti on melko herkkä kyljistään, ja kantapäällä turha tökkiminen saa oriin vetäisemään herneen nenäänsä. Orin kanssa ylittää esteetkin ihan suhteellisen mallikkaasti, joskin ori on välillä hieman kömpelö.

Sukutaulu

i. Kukkiksen Kultainen Donitsi
VH06-018-3777 / tprt sh, 157cm
ii. Kultapoika
VH04-018-6616 / tprt sh, 157cm
iii. Kulta-Olli
iie. Kuolonkukka 112
ie. Donitsityttö
VH05-018-8931 / trn sh, 157cm
YLA3, AD IV
iei. Donitsipoika
iee. Fiini-Juuli
e. Hirttivaaran Sisilia
VH12-018-1244 / m sh, 153cm
ei. Popittaja
VH11-018-0988 / m sph, 147cm
eii. Poppi
eie. Wilma
ee. Siksakki
VH05-018-8901 / prt sh, 157cm
eei. Hullu-Urpo
eee. Hennan Himmee

Isälinja Kultapoika / Emälinja Siksakki

Kukkiksen Kultainen Donitsi on tummanpunarautias kouluori. Se on luonteeltaan vireä, mutta ratsuna kuitenkin kuuliainen. Oriilla on jonkin verran kouluratsastussijoituksia.

Hirttivaaran ensimmäisiin hevosiin lukeutunut Kultapoika oli myös tummanpunarautias kouluhevonen, joka ruunattiin melko myöhäisellä iällä. Kultapojan kilpaura jäi erittäin vaatimattomaksi. Jälkeläisiä sillä on kaksi. Donitsityttö puolestaan oli Hirttivaaran ensimmäinen hevonen. Tummanruunikko tamma oli kiltti ja aina hyväntuulinen. Tamma jätti kaksi jälkeläistä. Vaikka tamman kilpaura olikin erittäin vaatimaton, se palkittiin YLA3 palkinnolla, sekä AD IV palkinnolla.

Hirttivaaran Sisilia on musta yrmynaama. Yleispainotteinen tamma on melko pienikokoinen. Sen kanssa kilpaillaan koulu- ja esteratsastuksessa, ja tammalla on jo jonkin verran sijoituksia.

Popittaja on pienhevoskokoinen musta esteratsu. Tällä kiltillä oriilla on reilu nelisenkymmentä sijoitusta, ja mm. kesällä 2013 se voitti VSR:n esteratsastuskilpailuviikon Viikon Voittaja-luokan. Siksakki oli Hirttivaaran ensimmäisiä hevosia. Tämä punaraudikko tamma viihtyi paremmin yksin kuin muiden hevosten seurassa. Koulupainotteisella on kuusitoista sijoitusta, ja yhteensä kolme jälkeläistä. Tamma tuli toiseksi vuoden 2011 PKK-Cupin kouluratsastuksen vaativa B kokonaiskilpailussa.

Poppi kilpaili sekä koulu- että esteratsastuksessa tasaisella menestyksellä. Sen kahdestakymmenestä jälkeläisestä kovinkaan moni ei ole menestynyt isänsä lailla, vaikka jonkinlaisia saavutuksia ovatkin uransa aikana tehneet. Wilma oli kilpailematon tamma. Hyväluonteinen tamma asui suurimman osan elämästään ratsastuskoululla, jonne se myytiin kuusivuotiaana. Tamma varsoi Popittajan lisäksi tammavarsan, joka toimii tällä hetkellä opetusratsuna. Hullu-Urpo ei nimestään huolimatta ollut hullu, vaan kiltti ja miellyttämishaluinen ori. Se valloitti kilpakentät aluksi valjakkoajon puolella ja vanhempana myös kouluratsastuksessa helppo A tason luokissa. Sen varsat ovat menestyneet pääasiassa keskinkertaisesti, mutta ori Urpoko on näyttänyt taitonsa koulukentillä. Hennan Himmee kilpaili helpoissa luokissa sekä koulu- että esteratsastuksessa. Myöhemmin se toimi pari vuotta tuntiratsuna pienellä ratsastuskoululla, josta se myytiin yksityiseen käyttöön Tampereen suunnalle. Hennan Himmee ei saanut Siksakin lisäksi enempää jälkeläisiä.

Jälkeläiset
- Jätti periyttää MITÄ - Ei jälkeläisiä

Kilpailukalenteri

Kilpailukausi 2013 / vain sijoitukset
- Ei sijoituksia

Päiväkirja

- Ei merkintöjä

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja / kaikki muu © Tinúvel ellei toisin mainita
Hirttivaara on virtuaalitalli / Hirttivaara is a SIM-game stable