Hirttivaara

Historiikki

- Perustettu kesällä 2008
- Suomenhevonen kasvatusrotuna alusta alkaen
- Muun rotuiset hevoset siirtyneet muualle vuonna 2009

Hirttivaaran IRL historiikki

Päiväjärjestys

Aamutalli 06.00 - n. 09.30
- Talli auki, hevosille aamuheinät ja -kaurat, karsinoiden siivousta
- Tarhaus aloitetaan n. 7.00
- Tarhauksen jälkeen tallin yleisestä siisteydestä huolehtimista

Päivätalli 11.00 - 12.30
- Aamulla tarhanneet hevoset sisään
- Hevosille päiväheinät ja -kaurat, tallin yleisestä siisteydestä huolehtimista
- Tarhaus aloitetaan n. 12.00

Iltatalli 17.00 - n. 18.30
- Iltapäivällä tarhanneet hevoset sisään
- Hevosille iltaheinät ja -kaurat, yöheinät karsinoiden eteen
- Tallin yleisestä siisteydestä huolehtimista

Yöheinät 20.30 - 21.00
- Yöheinät hevosille
- Talli suljetaan

- Hevosten liikutus tapahtuu 06.00 ja 20.00 välisenä aikana
- Mahdolliset tarhavaihdot tapahtuvat aamupäivällä n. 9.15 ja iltapäivällä n. 15.00
- Hevosten hoito- ja liikutusohjeet löytyvät hevosten omilta sivuilta

Henkilöt

Omistajaperhe
Säde ja Jesse Korhonen, sekä heidän lapsensa Pilvi, 8, ja Miro, 5. Säde on innostuneempi este- ja kenttäratsastuksesta, Jesse puolestaan kouluratsastuksesta ja valjakkoajosta. Pilvi ja Miro harjoittelevat sekä koulu- että esteratsastusta vanhempiensa valvovan silmän alla tallin luottopolleilla.

Työntekijät
Tallityöntekijät/hevostenhoitajat Jenna Ilola, Ulla Okkonen sekä Liisa Kiuru. Apulaistallityttönä satunnaisesti arki-iltapäivisin ja viikonloppuisin Jessika Kielo, 15, joka saa palkaksi ratsastustunteja tallin kilteimmillä hevosilla. Nuorten hevosten koulutuksesta sekä muutaman muun hevosen liikutuksesta huolehtii pitkän kokemuksen omaava Miisa Tienhaara.

Muut
Laiskanpulskea Jaska-vanhus ja itsenäinen 'villipeto' Hönö, tallin hiirivahdit. Lisäksi tallilla käyvät satunnaisesti kengittäjä Osmo Unikko ja eläinlääkäri Jaana Hirvonen, jotka tulevat naapurikylältä.

Esittely

Hirttivaara sijaitsee eteläisessä Hämeessä metsän ja peltojen reunustamalla tilalla, kuvitteellisessa Hiidenkylässä. Asfaltoidulta ja valaistulta kylätieltä on Hirttivaaraan ajettava noin kilometrin verran hieman kuoppaista hiekkatietä, joka halkoo suurta peltoaukeaa. Peltoaukeaa reunustavat sekametsät, ja kauempana voi nähdä joen kiemurtelemassa peltojen keskellä ja läpi soisen metsänreunan.

Itse tallialueeseen kuuluu muun muassa tallirakennus, kenttä, maneesi, tarhoja sekä omistajaperheen asunto.

Ratsastusmahdollisuudet ja ulkoilu

Hirttivaaran ratsastusalueisiin kuuluu valaistu ja aidattu 50 x 80 m ratsastuskenttä, joka päädyssä on pieni katsomo. Kentän vieressä on sitä hieman suurempi maneesi, josta löytyy myös pieni kahvio sekä katsomo. Maneesin kulmassa on pieni estevarasto, josta esteet on helposti siirrettävissä joko maneesin tai kentälle. Myös maastossa ratsastamiseen on mahdollisuus, ja hevosten kanssa voikin liikkua metsäteitä ja -polkuja sekä vähäliikenteistä hiekkatietä pitkin. Lisäksi itse tilaa kiertää noin kilometrin mittainen osittain valaistu hevosreitti.


Hirttivaarassa on tilavat ulkokenttä sekä maneesi.

Lankkuaitaisia tarhoja on kolmetoista, ja ne ovat kaikki hieman eri kokoisia. Hevosemme tarhaavat pareittain aina kuin mahdollista, mutta esimerkiksi oriit tarhataan yksin niiden ohitettua varsaiän. Metsänreunassa on suuri, kahteen laidunlohkoon jaettu kesälaidun ja hieman kauempana joen rannassa orilaidun.

Tallirakennus

Punaisen tallin alkuperäinen osa on rakennettu 1950-luvun kieppeillä navetaksi. 2000-luvun puolessa välissä navetta remontoitiin talliksi, ja muutama vuosi myöhemmin siihen tehtiin laajennus sekä pieniä muutoksia. Talli on edelleen hieman vanhanaikaisen näköinen ja oloinen, mutta sisältää kaikki tarvittavat modernit hienoukset. Tallissa on paikat 28 hevoselle, jonka lisäksi tallista löytyy kolme pesukarsinaa sekä tilat hevosten varusteille ja rehuille.


Tallin pohjapiirros sekä ilmakuvaa tallipihasta.
(klikkaa suuremmaksi)

Tallin karsinat ovat melko tilavia, joten emme tarvitse erillisiä varsomiskarsinoita. Karsinoissa on perusvarustuksena juoma-automaatti, rehukuppi sekä suolakivi telineineen. Hevosilla on mahdollisuus seurata karsinoiden ovien yli tallikäytävän tapahtumia.

Lantalaan ja kuivikekatokselle, jotka sijaitsevat tallin takana, pääsee nopeiten orikäytävän sivuovesta. Kottikärryjä, talikoita, luutia sun muita säilytetään kuivikekatoksessa. Pikkupaaleja säilytetään vintillä. Paaleja heitellään alas tarvittava määrä heinäluukkujen kautta, jotka sijaitsevat kunkin käytävän puolen välin tienoilla.

Karsinajärjestys

Orikäytävä
1. Riku
2. Jyske
3. Olli
4. Tumppi
5. Pertti
6. Ari
7. Kosto
8. Pipo
9. Valdo
10. Teppo
11. Jätti
12. Sipsi
Tammakäytävä
13. Valma
14. Kukka
15. Vilma
16. Ella
17. Hopea
18. Lilli
19. Vilna
20. Ellu
21. Tiitu
22. Alli
23. Lotta
24. Taru
Pikkukäytävä
25. Amis
26. Nappi
27. Tyttö
28.
Tarhaparit
Kukka, Lilli, Vilna
Taru, Ella
Hopea, Lotta
Alli, Tiitu
Ellu, Tyttö
Vilma, Valma
Orit tarhaavat yksin

Ulkoasu © M Layouts, kaikki muu © Tinúvel ellei toisin mainita (Lue lisää)
Hirttivaara on virtuaalitalli -- Hirttivaara is a SIM-game stable