Hirttivaara


© Tytti 4/2014

- Kukkiksen Elovalkea, "Valma"
- suomenhevonen, tamma
- 153cm, ruunivoikko
- VH14-018-0566

- s. 09.04.2014, FIN
- 1v [05/14]*, n. 3kk=1a**

- kasv. Tinúvel VRL-05594, Hirttivaara
- om. Tinúvel VRL-05594, Hirttivaara

- kenttäpainotteinen
- KO. helppo A, RE. 110cm, ME. 100cm

ei saavutuksia

* 4v 09.08.2014 / ** 4v asti n. 1kk=1a

virtuaalihevonen / a SIM-game horse

Hoito-ohjeet

Yleistä
- Asuu karsinassa nro 13
- Tarhaa Vilman kanssa
- Sido kiinni karsinan siivoamisen ajaksi

Tarhaus
- Riimu jää päähän tarhauksen ajaksi
- Koppa päähän jos tammalla/sen tarhakaverilla on loimi päällä
- Putsit etusiin tarhassa
- Sateella sadeloimi, pikkupakkasilla ulkoloimi, kovemmilla pakkasilla toppaloimi

Hoitaminen
- Sido kiinni hoitamisen ajaksi
- Fleeceloimi päälle jos hikinen ratsastuksen jälkeen
- Liikutuksen jälkeen tarjottava vettä
- Jalkojen kylmäys rankemman teenin/hyppäämisen jälkeen, tarvittaessa myös lämpöpintelit yöksi

Liikutus
- Vapaata vähintään yhtenä päivänä viikossa
- Maastoon vähintään kerran viikossa
- Ratsastaessa suojat kaikkiin jalkoihin
- Esteillä ja maastossa martingaali, lisäksi putsit etusiin

Kukkiksen Elovalkea

Valman uudet sivut löydät osoitteesta http://www.kemikaaliromanssi.net/hirttivaara/h/elovalkea.htm

Hoitotilanteissa Valmalla on taipumusta olla hieman rauhaton, ja kuljeskella ympäri karsinaa ellei ole sidottu kiinni. Toisaalta kun tamman sitoo kiinni, se yrittää innokkaasti avata riimunnarun vetosolmua - sitä ei siis kannata jättää yksin sidottuna ilman valvontaa. Valmalla on myös paha tapa hieman näykkiä ja nykiä takista herkkupalojen (joita sille ei pidä antaa!) toivossa. Muutoin Valma on oikein mukava tamma, joka antaa suorittaa kaikki hoitotoimenpiteet ilman suurempia vastaväitteitä, kaviotkin nousevat kepeästi ja pysyvät ylhäällä niin kauan kuin vain on tarvis. Myös satuloiminen ja suitsiminen sujuvat yleensä sukkelasti ilman ongelmia.

Taluttaessa Valma on kuuliainen, ja se etenee melko verkkaiseen tahtiin. Kaikkea uutta ja ihmeellistä tai muuten vain erittäin jännittävää kohdatessaan tamma pysyy usein melko hyvin nahoissaan, ja tyytyy vain tuijottamaan ohitettavaa asiaa päristellen sieraimiaan ja ottamalla muutaman sivuaskeleen. Valma liikkuu tarhassa melko paljon, joko itsekseen riehuen tai tarhakavereitaan kiusaten. Emänsä tapaan melko innokas loimienrepijä, joten takkikeleillä Valmalle kannattaa laittaa koppa päähän tarhauksen ajaksi.

Kouluratsuna Valma on melko reippaanlainen ja hieman hätäinen. Esimerkiksi laukannostoissa tamma yrittää aina kovasti ennakoida ja pohkeenväistöt jäävät usein vain yrityksiksi tamman vain puksuttaessa eteenpäin eikä suinkaan sivulle. Valma vaatiikin paljon puolipidätteitä pysyäkseen nahoissaan ja kuuliaisena, muuten tamma tyytyy helposti vain jolkottelemaan ympäri kenttää ilman minkäänlaista yritystä. Esteillä Valmalla on hyvä eteenpäinpyrkimys ja innostustakin vähintäänkin viiden muun hevosen edestä. Tamma ei turhia suutu huonoista teistä tai lähestymisistä, vaan hyppää vaikka takaperin tilanteen niin vaatiessa. Myös ylihyppääminen kuuluu tämän otuksen tapoihin. Kuten arvata saattaa, Valma on innokas ja reipas myös maastossa ratsastaessa. Ryhmässä liikkuessa siitä löytyy myös kilpailuhenkisyyttä, ja tamman kannattaakin kulkea mahdollisimman lähellä jonon kärkipäätä.

Suku

i. R.K. Rosteri
VH06-018-1709 / tprn sh 149cm
FF, VIP MVA Fn, KTK-III
ii. Rökin Tarinapoika
VH03-018-5842 / klm sh 156cm
VIP MVA Fn
iii. Eräpolun Rokkipoika
iie. Rokkitar
ie. Kalaman Kalapee KIR
VH04-018-7863 / vrt sph 145cm
VIP MVA Fn, KTK-II, YLA2
iei. Kalmankeisari
iee. Vakina
e. Kukkiksen Elovoima
VH13-018-0444 / hprnvkk sh 154cm
SV-II
ei. Voittoisa Hopea
VH12-018-0964 / hprnvkko sh 152cm
VIP MVA Fn, KTK-I
eii. Hurman Voitontahto
eie. Kadonnut Kaupunkiin
VIP MVA Fn, KTK-II
ee.Kukkiksen Elpantyttö
VH06-018-1835 / trn sh 156cm
SLA-III, YLA3
eei. Elperi
YLA3
eee. Tauon Paikka
YLA3

3 polvinen suku / isälinja Eräpolun Rokkipoika / emälinja Tauon Paikka

Jälkeläiset

Valmasta on saatavilla rajoitetusti tilausvarsoja, isäoriin ollessa 3 polvinen suomen(pien)hevonen.
Valma periyttää melko kilttiä ja reipasta luonnetta, sekä suuria valkoisia merkkejä. Tamman jälkeläiset soveltuvat hyvin mm. este- ja kenttäratsastukseen.

- Ei jälkeläisiä.

Kilpailukalenteri

- Ei kilpaillut.

Päiväkirja

01. toukokuuta 2014 / Käsihevosena maastossa
Kävimme tänään maastossa ajamassa Tiitulla, ja Valma oli mukana käsihevosena. Samalla kun Tiitua harjailtiin ja valjastettiin koppakärryjen eteen, Valman kanssa harjoiteltiin käytävällä molemmin puolin kiinnisidottuna oloa sekä jalkojen nostoa. Pikkutammaa hieman jännitti seisoskella käytävällä, mutta onneksi Tiitu oli hyvän näköetäisyyden päässä. Jalkojen nostossa Valma yritti aluksi panna hanttiin ja monoa tuli takakavioihin koskiessa, mutta riimunnarun avustuksella nousivat takajalatkin näppärästi sitten loppujen lopuksi. Kavioiden nostelun jälkeen Valma sai oikein huolellisen harjauksen.

Maastoon päästyämme Tiitu tallusteli tasaisen varmasti eteenpäin, mutta Valma oli hieman hämillään koko touhusta. Se oli ollut talutettavana maastossa mukana aiemminkin useita kertoja, mutta että taluttaja istui kärryillä? Tätä ei tamma alkuun pystynyt oikein sisäistämään, ja se heittikin muutaman komeannäköisen kiukuttelupukin alkumatkasta - onneksi olimme varautuneet juoksutusliinalla riimunnarun sijaan! Tiitu ei Valman kiukuttelusta ollut kuitenkaan moksiskaan, ja pikkuhiljaa myös pikkuneiti rauhoittui kävelemään nätisti kärryjen perään. Myöhemmin kokeilimme myös rauhallisesti hölkätä lyhyen matkaa. Valma jolkotteli melko tylsistyneen näköisenä perässä, muttei kokeillut enään mitään temppuja. Tallille palattuamme pikkuneiti oli melko väsähtäneen oloinen, sen verran pitkän lenkin teimme.

Ulkoasu © M Layouts, kaikki muu © Tinúvel ellei toisin mainita (Lue lisää)
Hirttivaara on virtuaalitalli -- Hirttivaara is a SIM-game stable