Global Heart Balancing

Volg de weg van je Hart.

                                     Cranio-sacraal Therapie

 

Wat is cranio-sacraal therapie? 

Het Cranio-Sacraal systeem is ontstaan vanuit de Osteopathie maar kent vanaf 1985 een explosieve ontwikkeling. Het Cranio-Sacraal systeem omhelst zoals de naam zelf zegt, van schedel of Cranium tot het heiligbeen of Sacrum. Het Cranio-Sacraal vormt de verbinding tussen de hersenen en het ruggemerg met zijn talloze zenuwbanen en het rug- en hersenvlies die dit alles omhult.
De Cranio-Sacraal therapie heeft tot doel het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren en de elasticiteit en ruimte binnen de schedelbeenderen en de overige delen van het systeem te optimatiseren.

Hoe werkt cranio-sacraal therapie?

Meestal wordt de schedel, de wervelkolom en het heiligbeen behandeld. Het ritme van het Cranio-Sacraal systeem is echter ook op andere plekken over het hele lichaam voelbaar. We voelen de frequentie en kracht van het ritme op de verschillende plaatsen van het lichaam aan. Op deze manier worden bewegingsverstoringen van bindweefsel, verkrampingen en disbalans binnen het lichaam vastgesteld. We werken aan het optimaliseren van de elasticiteit en ruimte binnen de schedelbeenderen en de overige delen van het cranio-sacrale systeem. We luisteren als het ware met de handen en kunnen op die manier voelen waar beweging is van het ritme of waar 'bevroren plekken' zijn. Zo wordt het lichaam uitgenodigd zich te ontspannen en ruimte te scheppen.

Trauma’s en andere fysieke en/of psychische oorzaken kunnen het Cranio-Sacraal Systeem verstoren en hierdoor kan het hele lichaam uit balans geraken. Alle mogelijke symptomen kunnen hiervan het gevolg zijn. We kunnen negatieve ervaringen wel uit ons bewustzijn verbannen maar ons lichaam slaat het niettemin op één of andere manier op in het celgeheugen.

Cranio-Sacraal Therapie stimuleert de zelfregulerende krachten van het lichaam waardoor een diep helend proces op gang kan komen. Het bevordert de innerlijke rust en het zelfbewustzijn. Het soort klachten dat behandeld kan worden is zeer divers.

Voor welke klachten?

Hoofdpijn, migraine, nek- en schouderklachten, chronische vermoeidheid, depressie, rugklachten, slaapstoornissen, posttraumatische klachten, darmklachten, lusteloosheid, oorsuizingen, bekkeninstabiliteit, stress, ...

Het brengt rust bij kinderen die moeilijk eten of slapen, last hebben van stress en faalangst, leerproblemen, concentratiestoornissen, groeipijnen, angstig of prikkelbaar zijn, ...

Ook zonder concrete klachten kan behandeling worden aanbevolen ter bevordering van innerlijke rust en algeheel welbevinden.

Hoe verloopt een behandeling?

De therapeut zoekt via lichte aanraking op verschillende plekken van het lichaam aansluiting bij het ritme van de cliënt. Zo kan hij verstoringen in de energiecirculatie opsporen. Vervolgens zal hij d.m.v. Cranio-Sacraal technieken, fascia-release en intentie het lichaam uitnodigen om zich te ontspannen en ruimte te scheppen.

Vaak gaat de diepe fysieke ontspanning en het wakker maken van het celgeheugen gepaard met het vrijkomen van emotionele ballast en herinneringen in verband met trauma's. Door rechtstreeks met het beladen en getraumatiseerde deel te communiceren, wordt het lichaam bevrijd en schoongemaakt en vindt het zijn kracht en innerlijk evenwicht terug.

Wil je graag een afspraak met Michel voor een transformerend en helend consult? Bel even naar 0475 74 37 74.
Een behandeling wordt gecombineerd met een energetische healing.
Draag gemakkelijke kleding.
 

Een cranio-sacraal behandeling kan geen garanties bieden, en kan ook nooit een medisch advies van een arts of een ander medisch deskundige vervangen, maar kan een belangrijke aanvulling zijn op weg naar genezing. Adviezen uit de consulten zijn niet bedoeld als vervanging voor reguliere medische behandelingen.