Muistosivut

~06.06.2006 - 05.06.2017~

- "3-vuotiaana rääpäleenä Börje luokseni matkusti ruottinmaalta asti. Nyt 8 vuotta myöhemmin on tullut aika laskea irti ja päästää starteissa väsyneet jalat viimein lepoon...
Joten otetaan vielä kerran viimeinen lähtö.. 3...2...1..... VAPAA!"


Kiitos vanhakettu kaikista näistä vuosista. Ilo oli kokonaan minun puolellani.
Nyt vaikeinta on oppia elämään ilman sinua.. <3VRER-Ponivalio-arvonimi myönnetty 2013
Finest-arvonimi myönnetty 2013
VIP MVA-arvonimi myönnetty 2014
Kantakirjattu III-palkinnolla vuonna 2014
15 + 19 + 15 = 49 p. / 65,3%
SHLA-I vuonna 2016.
25 + 14,5 + 30 + 20 + 15 + 20 = 123,5 p.

Pitää hallussaan VRER 5v a-poniorien Suomen ennätystä autolähdössä ajalla 2.20,0aly 1100m,
joka juostu 21.02.2012 Kiin Kartanossa.


rek.no: VH05-017-7186

Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi!

» TEKNISET TIEDOT..

Virallinen nimi, tutummin: Börje SWE, Börje
Rotu, sukupuoli: Shetlanninponi, Ori ♂
Väri ja säkäkorkeus: BEC, 98 cm
Meriitit: VIP MVA Fn, KTK-III, VRER-ponivalio
Painotus: Raviurheilu
Syntynyt, ikä: 06.06.2006, Ruotsi, 11v
Ennätys - voittosumma: 2.19,0 - 5 422 v€
Omistaja, kotitalli: Ros., Artsin ravitalli

i. Våldsam e. Dimmblá ei. FörbannadVANHA PÄIVÄKIRJA
v.2011 lähtien tarinat on ujutettu mukaan Artsilan tallikirjojen tarinoihin.


» PONIFORMULAN ALKUTAIVAL..

Olin katsellut jo pitkään itselleni raviponia, sillä Artsilan myötä ravikärpänen pääsi puraisemaan. Kuitenkaan en halunnut isoa hevosta hankkia, joten alkuun etsin ponia suomalaisilta kasvattajilta. Pian kuitenkin törmäsin ruotsalaiseen shetlanninponeja kasvattavaan tilaa ja ihastuin tilan upeaan jalostusoriiseen. Juteltuani omistajan kanssa sain tietää, että orilla oli myös yksi jälkeläinen tallissa. Hän lupasi sen minulle myydä, sillä hän halusi kasvatilleen juuri aktiivisen ja rakastavan kodin. Kuitenkin hän varoitti, että poni olisi vähän pirullinen tapaus; Nuori ja railakas oripoika, joka oli siihen asti elänyt kuin sika pellossa muiden nuorten orien kanssa. Kaikesta huolimatta päätin, että sisulla tästäkin varmana selvitään ja kaupat lyötiin siltä seisomalta lukkoon.

Börje osoitti ison egonsa jo kotimatkalla. Turun satamaan päästessämme ei porukassamme ollut yhtäkään henkilöä, jolla ei olisi ollut yhtäkään mustelmaa kehossaan. Myös orin hieno kasvattajatilan logolla varustettu loimi oli rikki ja riimunnaru kaluttu niin pahoin, että jouduimme etsimään ensimmäisenä lähimmän paikallisen hevostarvikeliikkeen. Börje onnistui lisäksi hukkaamaan vasemman etujalan kengän jonnekin terminaaliin. Kummastuneita katseitakin saimme osaksemme taluttaessamme kauhusta kiljuvaa ja tempovaa oria parkkipaikalla odottavaa traileria kohti.

Puuduttavan automatkan, ruttuisen ämpärin ja uusien mustelmien kautta Börje viimein seisoi karsinassaan Artsilassa. Kisakautemme alkoi hiukan takkuillen, mutta kuten meillä on tapana sanoa: Börje on kuin viini. Se vaan viisastuu ja paranee vanhetessaan! Sittemmin ori on meinaan pokkailut sijoituksia hyvinkin tiuhaan ja saanut jopa VRER:n ponivalio-tittelin. Niin ja kipittihän Börje 5-vuotiaana sen aikaisen virtuaalisen Suomen ennätyksenkin. Ei siis pöllömpö ostos ollenkaan!

» .. JA NÄIN SE TOIMII MEIDÄN TIIMISSÄ

Luonteeltaan Börje on oman arvonsa tunteva ja hyvin orimainen poniherra. Osaa olla joskus lähes kilttikin, mutta yleensä käyttäytyy, kuin uhmaikäinen kakara. -"Se sitten potkii, näykkii ja joskus jopa puree", on yleisin siitä annettava varoitus ventovieraan lähestyessä sitä. Omistajaneitostaan herra sulostuttaa usein tuhoamalla karsinaansa ja pomppimalla rehuämpärit lyttyyn. Tallinpitäjä ei enää suostu hommaamaan vuokrakarsinaan mitään korjaustarpeita, vaan Ros saa kiltisti kustantaa ponin tuhot omasta pussistaan. Myöskin riimut ja loimet on suorastaan ratkiriemukasta riisua niin itseltään, kuin tarhakaveriltaankin ja toki mitä pienempi silppu - sen parempi mieli! Niin ja tammat.. Nuo jumalan lahjat kaikille pienille ponioreille. Ne vasta saavatkin Börjen pään aivan pyörälle ja siitä kuoriutuu oikea tallin oma gigolo, jolle on aivan se ja sama onko vastapuoli ponin vai pienen kerrostalon kokoinen, niin oripoika kyllä flirttailee hyvinkin suurin tuntein..

Harjaaminen on Börjestä satunnaisesti ihanaa, mutta yleensä kuitenkin niiiin tylsää. Huvia poni saa itselleen helposti näykkimällä ja kuuntelemalla tyytyväisenä aiheuttamaansa aariaa hoitajansa suusta. Myös kavioiden puhdistuksessa on kivempi pelata hoitajalla jalkapalloa, kuin antaa putsata kaviot suosiolla. Valjastus on kuitenkin melko helppo suoritus. Samoin aisojen väliin peruutus menee niin vauhdilla, että välillä meinaa vattapullukat kolista aisanpieliin. Tämänkin toimenpiteen pystyy todistettavasti hoitamaan myös miehekkäästi kahdella jalalla seisten. Kisapaikalla osaa onneksi vieraanvaraiset käytöstavat, kunhan sille ottaa tarpeeksi lahjuksia mukaan (- joka tarkoittaa vähintään ämpärillistä porkkanoita..)

Kärryjen edessä on menevä kaveri, joka kyllä osaa viedä ja pistää ohjastajan vikisemään. Vaatii siis samanlaisen jästipään kärryilleen, kuin karsinaankin ja sen kanssa on syytä pitää kaikki aistinsa valppaina. Osaa kyllä mennä nätistikin, jos sille vaan näyttää kaapin paikan heti kättelyssä. Normaali kotilöntystely koppakärryjen kanssa on Börjen mielestä tosin niin puuduttavaa puuhaa, että sitä on ponin mielestä syytä välillä vähän vauhdittaa muutamilla nopeatempoisilla spurteilla ja mieluiten mahdollisimman extempore. Kilpakärryt taas ovat selkeästi Börjen mieleen ja niiden kanssa sitten mennään ihan tosissaan kieli keskellä suuta (pääseehän niiden kanssa menemään oikeasti kovaa!). Painaa usein kovemmassa vauhdissa hyvinkin rajusti kuolaimelle, eikä malttaisi millään lopettaa vauhtiin päästyään. Lisävarusteena Börje tarvitsee kisoihin silmälaput, sillä vieraan ponin nähdessään se kovin mielellään maistelisi tämän kannikan lihan tuoreutta. Saattaa myös keskittyä enemmän radan ulkopuoliseen hälyyn ja vaihtaa ravin haaveilevaan käyntiin.. Myös ravimartingaali on siitä kätevä kapistus, että ori ei pääse nostamaan turpaansa pilviin ja sotkeutumaan koipiinsa.


» VALMISTAJAN TIEDOT

i. Våldsam evm
Shet, BEC, 100cm
enn. 2.18,7
vs. 89 211 vSEK
ii. Spindelfobi evm
shet, BEC, 103cm
enn. 2.17,9
vs. 112 688 vSEK
iii. Gunnar SWE evm
BEC, 99cm
iie. Maskros evm
vkk, 102cm
ie. Tesaurus evm
shet, vrt, 102cm
enn. 2.20,2
vs. 46 953 vSEK
iei. Tordön evm
vrt, 103cm
iee. Werna evm
rt, 100cm
e. Dimmblá evm
Shet, vkkkirj, 97cm
enn. 2.22,5
vs. 103 297 vSEK
ei. Förbannad evm
shet, vkkkirj, 98cm
enn. 2.18,9
vs. 92 028 vSEK
eii. Thusse evm
vrtkirj, 96cm
eie. Beatrice evm
vrt, 100cm
ee. Värnä evm
shet, BEC, 89cm
enn. 2.25,6
vs. 28 172 vSEK
eei. Stöbban evm
BEC, 98cm
eee. Kamomill evm
vkk, 90cmBörjen suku on hienoa ruotsalaista ravisukua, jolle on tyypillistä periyttää bec-väritystä, sekä voikkoja poneja.

i. Börjen isä on komea valkovoikko ori Våldsam. Ori on kilpaillut raviradoilla hienolla menestyksellä. Se on kerännyt kasaan 89 211 vSEK voittosumman ja on tikittänyt ennätyksekseen 2.18,7. Vaalea ori tunnetaan hurjasta temperamentistaan ja sen nimi tarkoittaakin suomeksi myrskyisää. Näemmä Börje on perinyt hurjan luonteensa isältään. Orilla on kymmenkunta jälkeläistä, joista jokainen kantaa jonkinlaista voikkoväritystä.

ii. Spindelfobi on komea blue eyed cream - värinen ori . Ori on kilpaillut radoilla ja usean vuoden ja on voittanut 112 688 vSEK edestä pätäkkää. Sen ennätys on 2.17,9 kärryjen edessä. Nykyään ori alkaa jo lähentelemään eläkeikää ja juoksee vielä viimeisiä starttejaan ennen täyspäiväiseksi jalostusoriiksi siirtymistään. Spindelfobilla on 6 jälkeläistä ja pian niitä toivottavasti tulee toinen mokoma lisää.

iii. Gunnar SWE on nyt jo eläikään ehtinyt BEC-värityksellä varustettu komistus, joka on kipittänyt ennätyksekseen 2.19,3 ja tienannut huimat 140 860 vSEK. Ori lopetti uransa onnistuneesti voittoon ja se pääsi viettämään eläkepäiviään jalostusoriina kotisiittolaansa. Upea ilmestys onkin siittänyt 20 jälkeläistä, joista lähes kaikki ovat kisanneet raviradoilla.

iie. Isomummin virkaa toimittaa Maskros. Voikko tamma on kilpaillut raveissa niin kärrylähdöissä kuin montèssakin, ollen jälkimmäisessä kerran sijoilla kuninkuusraveissakin. Maskros on kerryttänyt voittokassaansa 93 907 vSEK verran ja sen ennätys on kärryjen edessä 2.21,7 ja ratsastajan kanssa 2.30,1. Tamma on saanut elämänsä aikana 10 varsaa, joista kaikki ovat päätyneet radoille. Ponimummo itse on nykyään steriloitu ja se on ylittänyt jo kunnioitettavan 30 vuoden iän!

ie. Tesaurus on kaunis ja sirorakenteinen tamma, jonka nimi on kai jokin kuiva vitsi diblomi-insinööri omistajaltaan. Tamma on ravannut hienosti omistajan pienen tyttären kanssa ja se on kerryttänyt kassaa 46 953 vSEK edestä. Tamma jaksoi ravata kymmenen vuotiaaksi asti, ennen kuin sen kisainto hiipui kokonaan ja se päätti puolivälissä aina vaihtaa ravin käyntiin. Nykyään Tesaurus kilpailee ahkerasti valjakkoajossa jo teini-ikään yltäneen tyttösen kanssa ja on menestynyt siinä aina vaativalla tasolla asti.

iei. Tordön on nyt jo sateenkaarisillalle ravannut rautias ori, joka oli aikanaan kova menijä. Voittokassaan kilahti 84 516 vSEK ja ennätykseksi jäi 2.28,5. Ori lopetettiin pahan hankosidevamman vuoksi 12-vuotiaana. Tordön tunnettiin rauhallisesta luonteestaan, eikä sitä kovin moni meinannut edes oriksi uskoa. Omistajan harmiksi ori kerkesi vammautua ennen siitosuraansa ja näin ollen siitä ei saatu enempää periyttäjiä maailmalle. Jälkeläisiä ori kerkesi saamaan vain kolme

iee. Werna ravasi aikanaan vain muutaman kymmenen lähdön verran. Voittokassaan kolahti pohjalle vain 18 781 vSEK ja ennätyskin jäi yli kolmen minuutin. Tamman pelasti sen hienot ja vanhat sukujuuret ja se sai jäädä periyttäjäksi uusille polville. Hyväjalkainen tamma saattoi maailmaan lopulta 11 jälkeläistä ja jäi näistä hommistakin eläkkeellee 25-vuotiaana. Nykyisin se kellii kotilautumellaan muiden tammojen kanssa ja on kuulemma innokas hoitamaan myös muiden varsoja.

e. Börjen emä on pieni tamma Dimmblá. Voikonkirjava tamma on ravannut itsensä alansa huipulle ja täräyttänyt voittokassaan 103 297 kruunua ja juossut ennätyksekseen 2.22,5. Pippurinen otus on myös niittänyt mainetta ilkikurisena ja kisapaikoillakin ahkerasti karkailevana ja sekasortoa aiheuttavana villikkona, jonka vain sen pieni omistajatyttönen saa ruotuun. Tamma inhoaa miehiä ja moni herra varmasti kantaakin sen hammaskaluston kuvaa jossain ruuminosassaan.. Tammalla on kaksi jälkeläistä, jotka molemmat ovat menestyneet hienosti raviuralla.

ei. Förbannad on komea ja muhkeaharjainen ori . Upea rakenteinen ja sukuinen ori on kilpaillut aikanaan raviradoilla ja se on tienannut 92 028 vSEK . Kun ravi-ikä tuli täyteen ori siirtyi ratsu- ja valjakkopuolelle, joista jälkimmäisessä ori on suorastaan loistanut pariluokissa. Ratsupuolella ori on lähinnä mennyt koulua Helppo C-tasolla ja hypännyt pieniä esteratoja. Muutamia tuloksia on koulupuoleltakin tullut, mutta mitään huippuhetkiä ei oriin kanssa olla enää koettu raviratojen jälkeen. Jälkeläisiä sillä on kasaantunut 12 kappaletta.

eii. Thusse kerkesi saavuttaa kunnioitettavan 35 vuoden iän kunnes siirtyi ajasta ikuisuuteen. Ori tienasi aikanaan huimat 100 000 SEK ja se sai yhteensä 40 jälkeläistä. Muuta tietoa ei orista valitettavasti ole saatu selville.

eie. Beatrice Ei koskaan kerinnyt kilpailemaa radoilla, sillä se loukkasi itsensä tapaturmaisesti jo nuorena. Kuitenkin sen suku oli sen verran hyvää tasoa, että omistaja päätti kuntouttaa tamman mahdollista jalostuskäyttöä varten. Tamma toipuikin hitaasti ja varmasti ja 8-vuotiaasta eteenpäin sillä kilpailtiin jo täydellä vauhdilla valjakkoajossa. Tamma kerkesi saamaan 5 jälkeläistä, kunnes viimeisen vaikean varsomisen jälkeen se steriloitiin ja päästettiin eläkkeelle.

ee. Värnä on bec-värinen pullea pieni tamma , joka on lyhykäisten koipiensa kanssa kasannut kuitenkin jopa 28 172 vSEK tilille. Tamma jalat alkoivat oireilla kuuden ikävuoden jälkeen niin pahasti, että se joutui hylkäämään rakastamansa vauhdin hurman. Nykyisin se viihdyttää pikku-ratsastajia pienellä maalaistallilla pippurisena ja ripeäliikkeisenä tuntiponina. Tamma on saanut elämänsä aikana kuusi jälkeläistä ja viettää nyt auvoisia ratsunpäiviään steriloituna.

eei. Stöbban on nyt jo edesmennyt bec-värinen pieni ori, jonka tiedetään kilpailleen joskus radoilla. Ori ei tiettävästi koskaan varsinaisesti loistanut suorituksillaa, mutta myöhemmin se kunnostautui valjakkoajossa. Stöbban menehtyi 29-vuotiaana omalla kotitallillaan vanhuuden tuomiin vaivoihin. Ori kerkesi siittää elämänsä aikana maailmaan 8 jälkeäistä, joista puolet peri sen kauniin värityksen.

eee. Kamomill oli suloinen pikkutamma Skånesta ja se eleli lähinnä oman tallinsa maskottina ja kiihkeimpien kilparavurien henkisenä tukena kilparatojen varikkoalueilla. Tamma itse kävi pyörähtämässä omistajansa lasten kanssa muutamat kilpailut kartuttaen voittokassa 10 000 kruunun verran. Kun kilpailuinto hiipui sekä teineiltä, että tammalta itseltään, pääsi Kamomill viettämään auvoisia eläkepäiviään ja toimimaan siitostammana. Jälkeläisiä ponirouvalle kertyi yhteensä 6 kappaletta.


» KILPAILUKALENTERI

PKK:
(Uuden rakennekuvan myötä kalenteri nollattu 22.08.13)
07.10.2013 Vecno Stud, Poniorit, LKV EO-sert BIS 3
20.10.2013 Artsin ravitalli, Poniravurit, LKV EO-sert, BIS 4
01.11.2013 VRKK, ravikäyttöiset ponit,LKV EO-sert BIS 1
02.11.2013 VRKK, ravikäyttöiset ponit, LKV EO-sert BIS 2
09.02.2014 Vecno Stud, poniorit, EO-sert
09.03.2014 Artsin ravitalli, poniravurit, KTK-sert BIS 1
17.08.2014 Artsin ravitalli, poniravurit, KTK-sert BIS 1 tuom. nica

MSY

02.09.2012 Rental Ring, poniorit, SIN1

RAVIT:
Statistiikka 87: 21-12-7-12 (52)
Voittoprosentti: 24,1%
Sijoitusprosentti: 59,7%

Kalenterissa rahapalkinnoille päässeet sijoitukset merkitty punaisella!
3-vuotiskausi
16.03.2009 Starberry, VRER Ryhmäajo 1609m, sija: 1/10 - 3.25,5aly - 250v€ + loimi
25.03.2009 Luned, VRER Ryhmäajo 1100m, sija: 12/12 - 3.05,9 xx
04.04.2009 KK Louves, VRER Ryhmäajo 1100m, sija: 7/16 - 2.47,0
21.04.2009 Blue Jay Trotters, VRER Tasoitusajo 1100m, sija: 4/11 - 3.15,5lyx - 25ve
23.04.2009 JYMY, VRER Ryhmäajo 1100m, sija: 4/8 - 2.56,6
24.04.2009 JYMY, VRER Ryhmäaji 1100m, sija: Hyll.
22.05.2009 Starberry, VRER Ryhmäajo 1609m, sija: 10/11 - 3.30,7aly
12.06.2009 Starberry, VRER Ryhmäajo 1600 m, sija: 7/7 - 3.25,1aly xx
04.07.2009 Ravirata Loisto, VRER Tasoitusajo 1100m, sija:2/5 - 3.07,3ly - 60 v€
27.09.2009 Wreath's, Villit Ryhmäajo 1100m, sija:2/8 - 2.40,4 - 200v€
15.11.2009 Vaski, VRER Muistoajoravit Tasoitusajo 1100m, sija:1/10 - 3.15,0ly - 200v€
26.11.2009 Himpula, VRER Ryhmäajo 1600m, sija: 1/11 - 2.37,0 - 220v€
14.02.2010 Kk Huoleton, VRER ryhmäajo 1600m, enn.2.35,0-2.44,9, sija:1/7 - 2.37,1aly - 200v€
20.02.2010 Ikirouta, VRER Tasoitusajo 1100m, sija: 10/12 - 2.53,0ly
21.02.2010 Ikirouta, VRER Tasoitusajo 1100m, sija:2/9 - 2.55,1aly - 300v€
22.02.2010 Ikirouta, VRER Tasoitusajo 1100m, sija; 7/9 - 2.58,3aly xx
23.02.2010 Ikirouta, VRER Tasoitusajo 1100m, sija; 5/9 - 2.43,5aly - 20v€
03.03.2010 KK Huoleton, VRER Ryhmäajo 1600mi, sija; 6/10 - 2.42,2aly
20.03.2010 Artsin Ravitalli, Villit Ryhmäajo 2100m, sija: 2/3 - 2.42,3 - 170v€
05.04.2010 Deby Racing Team, VRER Tasoitusajo 1609m, sija: 5/12 - 2.45,5 - 125v€
20.04.2010 Winsome, villit tasoitusajo 1100m, sija; 4/10 - 2.39,1 - 50v€
20.04.2010 RR Speed Valley, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 1/5 - 2.65,9 - 100v€
21.04.2010 Kk Huoleton, VRER ryhmäajo 1600m, sija; 4/6 - 2.43,3aly
23.04.2010 Ikirouta, VRER tasoitusajo 1100m, sija;5/10 - 3.22,3 - 5v€
26.04.2010 Ikirouta, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 8/8 - 2.49,3
21.05.2010 Festival Trotters, VRER tasoitusajo 1200m, sija; 1/15 - 2.34,4lyx - 250v€
24.05.2010 Ikirouta, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 3/4 -3.29,5
30.05.2010 Ikirouta, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 9/9 - 2.36,8

4-vuotiskausi
01.07.2010 festival Trotters, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 7/9 - 3.11,8ly
02.07.2010 Festival Trotters, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 1/9 - 3.10,0ly - 100v€
03.07.2010 Festival Trotters, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 3/8 - 3.11,6ly - 25v€
04.07.2010 Festival Trotters, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 6/9 - 3.11,7ly
05.07.2010 Festival Trotters, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 8/9 - 3.13,3ly
27.07.2010 Vaski, VRER tasoituajo 1100m, sija; 1/5 - 2.58,0x - 130v€
11.09.2010 Pirunmarja, villit ryhmäajo 2100m, sija; 6/11 - 2.38,2
07.09.2010 Huoleton, VRER ryhmäajo 1600m, sija;2/12 - 2.30,5aly - 200v€
27.09.2010 Narrilaivan, VRER tasoitusajo 1100m, sija;1/9 - 2.30,8 - 100ve
05.10.2010 Narrilaivan, villit tasoitusajo 1100m, sija; 4/11 - 3.18,1 - 20ve
11.10.2010 Narrilaivan, villit tasoitusajo 1100m, sija;8/11 - 3.17,9
17.10.2010 Narrilaivan, villit tasoitusajo 1100m, sija; 4/12 - 3.15,5 + 30ve
23.10.2010 Narrilaivan, villit tasoitusajo 1100m, sija; 1/11 - 3.00,2 - 100ve
25.10.2010 Narrilaivan, villit tasoitusajo 1100m, sija; 8/12
01.11.2010 Ravitalli Pirunmarja, villit ryhmäajo 1600m, sija; 1/5 - 2.27,2x - 200v€
01.12.2010 Crimson, villit ryhmäajo 1609m, sija; hlo
02.12.2010 Crimson, villit ryhmäajo 1609m, sija; 6/7 - 2.40,6
04.12.2010 Derby Racing Team, villit 1110m, sija; 10/15 - 3.16,6
05.12.2010 Derby Racing Team, villit 1110m, sija; 8/13 - 2.49,2
06.12.2010 Derby Racing Team, villit 1110m, sija; 7/15 - 2.47,9 x
07.12.2010 Derby Racing Team, villit 1110m, sija; 8/12 - 2.41,7
08.12.2010 Derby Racing Team, villit 1110m, sija; 1/15 - 2.40,1 - 150v€
12.12.2010 Taikasumun talli, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 1/9 - 2.35,2 - 100v€
02.03.2011 Ravitalli Pirunmarja, VRER ryhmäajo 1100m, sija; 1/7 - 2.24,1aly - 100v€
19.03.2011 Mohikaanin Hevostila, villit tasoitusajo 100m, sija; 4/6 - 2.30,6 xx - 40v€
01.05.2011 Starberry, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 1/4 - 50v€ + loimi

5-vuotiskausi
04.11.2011 Starberry, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 1/7 - 2.23,2 - 150v€
11.11.2011 Starberry, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 3/13 - 2.23,4 - 45v€
30.11.2011 Starberry, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 8/15 - 2.27,1 - 15v€
08.12.2011 Derby Racing Team, VRER ryhmäajo 1100m, sija; 3/4 - 2.17,5 - 75v€
20.12.2011 Starberry, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 1/4 - 2.20,3 - 150v€
23.12.2011 Derby Racing Team, VRER tasoitusajo 2100m, sija; 6/11 - 2.37,2 - 5 v€
26.12.2011 Kiin Kartano, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 4/5 - 2.23,3 - 20v€
27.12.2011 Starberry, VRER tasoituajo 1600m, sija; 1/13 - 2.21,4 xx - 150v€
22.01.2012 Starberry, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 3/11 - 2.26,9ly - 40v€
26.01.2012 Starberry, VRER ryhmäajo 1100m, sija; 3/6 - 2.28,7 - 45v€
08.02.2012 Kiin Kartano, VRER ryhmäajo 1100m, sija; 2/5 - 2.20,3a - 50v€
15.02.2012 Kiin Kartano, VRER ryhmäajo 1100m, sija; 2/4 - 2.21,6a - 50v€
21.02.2012 Kiin Kartano, VRER ryhmäajo 1100m, sija; 1/6 - 2.20,0a - 100v€
29.02.2012 Kiin Kartano, VRER ryhmäajo 1100m, sija; 2/10 - 2.27,3a - 60v€
07.05.2012 Kiin Kartano, VRER tasoitusajo 1600m, sija; 2/13 - 2.40,8 - 50ve
21.05.2012 Kiin Kartano, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 4/9 - 2.21,3 - 12v€

6-vuotiskausi
16.08.2012 Starberry, VRER ryhmäajo 100m, sija; 6/6 - 2.28,7
26.08.2012 Aken ravitalli, VRER kuninkuusravit pikkukuninkaallinen -12 tas.ajo 1100m, sija; 6/6 - 2.26,7
28.08.2012 Starberry, VRER ryhmäajo 1100m, sija; 2/6 - 2.15,8 xx - 75v€
25.10.2012 Virtuaalitalli Namer, VRER tasoitusajo 1609m, sija; 4/6 - 2.31,4ly - 30v€
26.10.2012 Virtuaalitalli Namer, VRER tasoitusajo 1609m, sija; 4/8 - 2.25,6ly - 30v€
30.10.2012 RaPu, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 7/11 - 2.23,4
06.11.2012 RaPu, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 4/8 - 2.23,4 - 30v€
13.11.2012 RaPu, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 5/9 - 2.25,5 - 15v€
10.02.2013 Virtuaalitalli Namer, VRER tasoitusajo 1609m, sija; 3/6 - 2.22,2lyxx - 45v€
25.02.2013 Ravitalli Ikirouta, VRER 1100m, sija; 2/4 - 2.19,0x - 200v€
19.03.2013 Ravitalli Ikirouta, VRER tasoitusajo 1100, sija; 4/6 - 2.19, 6 xx4
20.05.2013 Mystic Cloud, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 2/5 - 2.29,1 - 75v€
26.05.2013 Niittyrannan Ravitalli, VRER ryhmäajo 1100m, sija; 1/7 - 2.31,1 - 250v€

7-vuotiskausi
10.09.2013 VRKK, VRKK tasoitusajo 2100m, sija; 13/13 - 2.13,5 xx
17.10.2013 VRKK, tasoitusajo 1600m, sija; 4/10 - 2.23,7 - 50v€ +4p.
08.12.2013 Ravitalli Carbonara, VRER ryhmäajo 1600m, sija; 12/12 - 02.54,5aly xx
14.12.2013 Maunolan ravitalli, VRER tasoitusajo 1100m, sija: 4/13 - 2.26,5ly - 35v€
20.12.2013 Infinity, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 3/14 - 2.23,5ly - 150v€
09.02.2014 VRKK, VRKK pivaravit ryhmäajo 1100m, sija; 1/12 - 2.20,5aly - 200v€ + 10p.

8-vuotiskausi
- Jäänyt väliin ponin tapaturmasta toipumisen ja omistajan sairastelun vuoksi.

9-vuotiskausi
30.7.2015 Pompejin ravirata, VRER tasoitusajo 1100m, sija; 4/6 - 2.23,5ly x - 70v€

Kilpaura raviradoilla päättynyt virallisesti vuoden 2016 lopussa.


Muut

26.10.2010 Virtuaaliset työhevoset, TYH työponikilpailut tottelevaisuus helppo D, sija; 4/31 89p
26.10.2010 Virtuaaliset työhevoset, TYH työponikilpailut metsäajo, sija; 7/31 46p
26.10.2010 Virtuaaliset työhevoset, TYH työponikilpailut kyntö 50^m, sija; 9/30 62p.
26.10.2010 Virtuaaliset työhevoset, TYH työponikilpailut veto 100kg, sija; 26/30 80m
08.02.2013 Team Obnoxious, VALJ helppo, sija; 14/14
08.02.2013 Team Obnoxious, VALJ vaativa, sija; 2/10
08.02.2013 Team Obnoxious, VALJ vaikea, sija; 7/7
09.02.2013 Team Obnoxious, VALJ helppo, sija; 10/14
09.02.2013 Team Obnoxious, VALJ vaativa, sija; 9/10
09.02.2013 Team Obnoxious, VALJ vaikea, sija; 7/7
10.02.2013 Team Obnoxious, VALJ helppo, sija; 9/14
10.02.2013 Team Obnoxious, VALJ vaativa, sija; 5/10
10.02.2013 Team Obnoxious, VALJ vaikea, sija; 3/7
01.09.2013 Kisakeskus Tuikku, agility 5 estettä, sija; 1/14» JÄLKELÄISET

o. Narrilaivan Daimon, e. Layra v.d. Troschield
o.Squish CAN, e. Abigail
o. Toy's Thomas, e. Myntas Flicka
t. Viktoria, e. Mon Chéri
t. Carbonara's KitKat, e. Haylin's Jillan
o. Toy's Willson, e. Äkkeröds Sylva
o. Rascal Snowgizmo, e. Yggsdrasil Lofn
o. Boris Go, e. Lilla My

» LISÄVARUSTEET..


Ajo: Rintavaljaat kotioloihin(ruskeat), mahd.martingaali/sekki. Kilpailuissa ravivaljaat, martingaali ja sekki (mustat). Kummassakin vihreä selustinalusta. Suitset (mustat) pitkillä ajo-ohjilla, silmälaput, simpson-kuolain. Suitset ilman turparemmiä (ruskeat), ohut nivelkuolain.

Kärryt: Börjellä on vihreät ravikärryt joita käytetään radalla ja kisoissa. Muussa köpöttelyssä sillä on omat myöskin vihreät kahden istuttavat koppakärryt.

Harjapakki sisältää perustarvikkeet: kumisuka, piikkisuka, pölyharja, dandy, kovaharja, pääharja, kaviokoukku harjalla, ponnarit (pitkälle otsatukalle), pesusienet.

Börjen kaappi sisältää muut hifistelyttuotteet: Kuljetussuojat, kuljetusloimi, karvakiilto, kaviorasva, linimentti, lämpöpintelit, nahkariimu kuljetukseen, ponnareita harjalle, punainen häntärusetti varikolle.

Loimet: Talliloimi (kun tallin lämpötila lähellä nollaa, tai kun poni on klipattu), kevyt toppaloimi tarhaan (-20 tai -5 jos poni klipattu), sadeloimi sateella, hikiloimi treenin jälkeen.

Muut: Nylonriimu + riimunvarsi.

» MUUTA:

Kantakirjalausunto:
15 + 19 + 15 = 49 p. / 65,3%
- Ruunamainen, selvä rotuleima. Raviponille sopiva rakenne, runko on pitkä, jalat mahtuvat liikkumaan hyvin alla. Kaunis toteutus.
- Ihanaa nähdä tämä suloinen ja kauan näyttelykenttiä kiertänyt pikkuponi vihdoin kantakirjauksessa.

» SIVUISTA

Börje on Virtuaalihevonen
kuvat © Ruoste, Jenna, rakenne: Anne L.
tekstit © Ros.
leiska © keira.