Borahaneize

Rhodesian Ridgebacks

We willen allemaal graag op vakantie, maar wat doen we met de hond(en), laten we hem/haar thuis met een oppas (gevolg: wraak) of brengen we hem/haar naar een kennel (gevolg: kennelhoest)?! Een RR is niet zo maar een hond en laat zich niet zo makkelijk afschepen. Lekker mee op vakantie dus!

Website bijgewerkt

Deze website werd bijgewerkt op: 21 november 2007

Naast nieuwtjes over en foto's van Borah en haar nest, probeer ik op het internet leuke wetenswaardigheden te verzamelen. Alleen al qua Nederlandse kennels, fokkers en homepages is er zoveel te vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik ben regelmatig op het internet aan het snuffelen om de leukste en/of interessantste sites te verzamelen. Heb jij suggesties en/of ideëen? Laat een bericht achter in mijn gastenboek!

Sponsors

          website   

Welkom op de site van Borahaneize!

Deze site beschrijft het leven van Rhodesian Ridgeback Borahaneize. Zij werd geboren te Leek op 22 juli 2004. Daarna groeide zij op in Groningen en verhuisde met haar bazin naar Almere. Ze woont nu op een hele mooie locatie in Almere-Haven, op een steenworp afstand van het bos. Een heerlijke omgeving voor een RR, waar zij volop kan genieten. 

Borah houdt van wandelen, rennen, met andere honden spelen en door het water rennen (maar niet van zwemmen). Zij is zeer sociaal en vriendelijk tegenover mens en hond, ruziezoekende honden gaat ze liever uit de weg. Als ze mensen niet vertrouwd komt ze dreigend over en zorgt ze er wel voor dat ze met een boog om haar en haar bazin heengaan. Ze kan ook heel dreigend grommen als het moet. De RR heeft een zesde zintuig voor gevaar en dat hebben we wel gemerkt. Een andere eigenschap is dat ze, zoals het de RR betaamt, ons als haar roedel ziet en de kinderen continue in het oog houdt.

Op 6 februari 2007 is haar eerste nestje geboren. Het was voor zowel haar als ons een grote gebeurtenis! In het begin was ze wat onwennig, daarna wilde ze haar nest niet meer verlaten om een plasje te doen. Vervolgens wilde ze wel weer graag naar buiten voor een heel kort loopje en nu maakt ze weer graag een wandeling en wil ze ook weer lekker buiten spelen.

Alle pups, behalve Abayomi, zijn nu bij hun nieuwe baasjes en maken het goed. Abayomi, de ridgeloze, is achtergebleven en is nu het maatje van Borah. Hij is erg rustig en lief. Nog steeds dé grote kindervriend!