Reizen Spanje

Vakantie Spanje last Minute Goedkoop reizen Aanbiedingen

Vakantie Spanje

Algemene reisinformatie

Op vakantie naar Spanje is immens populair. Logisch, want naast zon, zee en strand biedt dit vakantieland een relaxte Zuid-Europese sfeer, tapasbars en geweldige steden zoals Barcelona en Madrid. Ook een weekendje weg naar Sevilla, Valencia of Granada is zeker de moeite waard. Vliegtickets en hotels in Spanje zijn betaalbaar.

Een strandvakantie aan de Costa Brava van Spanje is voor vele jongeren het jaarlijkse hoogtepunt. Salou en Lloret de Mar zijn de bekendste party-plaatsen. Hier draait alles om zon, zee en vooral uitgaan. Misschien is een horecabaan in Spanje zelfs wel iets voor jou. Wil je zo weinig mogelijk Nederlanders tegenkomen tijdens je zonvakantie in Spanje reis dan naar de Costa del Azahar nabij de ondergewaarde stad Valencia. Voor een talencursus Spaans zijn o.a. Salamanca en Santiago de Compostela leuke studentensteden in Spanje.

Voor de buitensport of wintersport vormen de PyreneeŽn een paradijs. Bijvoorbeeld canyoning en rafting in Sort. Wil je een los vliegtickets, hotel of autoverhuur boeken in Spanje dan ben je hier naast (all inclusive) pakketreizen naar badplaatsen ook aan het juiste adres.

De Belearen

Zin in een feestje tijdens je vakantie? Ibiza is het party-eiland bij uitstek. Het behoort samen met Mallorca, Menorca en Formentera tot de eilandengroep Balearen, ter hoogte van Valencia in de Middellandse Zee. Menorca is een perfecte vakantiebestemming voor families met kinderen, terwijl Mallorca echt massatoerisme naar de zon is. Natuur en rust vind je op het eiland Formentera.

AndalusiŽ

Ontdek ook eens het zuiden van Spanje, de provincie AndalusiŽ. Met prachtige steden als Sevilla, Granda en Malaga, fraaie natuur en bovendien zeer betaalbaar. In de zomermaanden kan het hier wel extreem heet worden. Het voor- of najaar is dan ook een betere reisperiode voor een vakantie naar dit gedeelte van Spanje.

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden behoren ook bij Spanje. Deze liggen voor de kust van Marokko. Ze zijn van vulkanische aard en de bekendste eilanden zijn de vakantiebestemmingen Tenerife, Gran Canaria, La Palma, La Gomera, Fuerteventura en Lanzarote. Spanje biedt volop appartementen en hotels langs de kust, zodat een lastminute-vakantie geen probleem moet opleveren.

Goedkope Vakantie Spanje


  Vakanties 
            SpanjeSpanje is nog altijd het meest bekende vakantieland. Het is ongekend populair. Niet alleen vanwege de 3000 kilometer aan goudgele stranden, romantische haventjes, betoverende dorpen, gezellige terrassen en levendige steden met meer bars en disco's dan waar ook. Spanje heeft ook een prachtige natuur en monumentale steden, zoals Sevilla, Madrid, Barcelona en Granada. De meest Spaanse streek is AndalusiŽ waar men verslingerd is aan muziek, dans en spektakel. Het is de streek van flamenco, stierengevechten, uitgelaten fiŽstas, de hartstocht van Don Juan en de gloed van Carmen, even gloeiend als de zon. Hier wordt geleefd en vakantie gevierd in plaats van gewerkt. Het landschap van Spanje is zeer afwisselend. Stille hoogvlakten en indrukwekkende bergen, aan de kust meestal vlak met fruitbomen en groenteteelt. Spanje is het derde wijnland van Europa. De hoofdstad Madrid, gelegen in het midden van het land, ligt duizend meter boven de zeespiegel en de top van de bergrug Sierra Nevada reikt zelfs tot 3478 meter en is daardoor ook geschikt voor wintersport. Een kleine 200 kilometer verder naar het noorden, achter het vroegere piratennest Almeria, is een soort woestijngebied met cactussen, waar het hele jaar door weinig regen valt. Spanje is ťťn van de zonnigste landen van Europa. Het zuidelijk gelegen AndalusiŽ heeft de minste regen en veel zon. Het wordt dan ook niet voor niets Costa del Sol genoemd. Hier liggen bekende plaatsen als Torremolinos, Fuengirola, Marbella en Malaga. In het achterland, waar de meeste Spanjaarden wonen, lokken romantische steden voor een mooie dagtoer: Cordoba met de vesting AlcŠzar, Granada met de Alhambra, Sevilla en Jerez de la Frontera, bekend van de sherry. Meer naar het noorden, aan de oostelijke Middellandse Zeekust, liggen bekende vakantiegebieden als Costa Brava, Costa Dorada en de Costa Blanca, met onder andere Alicante en Benidorm. De laatste jaren zijn het comfort en de kwaliteit van de accommodaties sterk verbeterd. Ook van hieruit kunnen interessante toeren worden gemaakt. Naar bijvoorbeeld het mooie Barcelona, het authentieke Tarragona en het charmante ValŤncia. Gedurende het voor-, na- en winterseizoen kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten en diensten niet beschikbaar zijn in verband met onderhoud, de weersomstandigheden of de bezetting van het hotel en dat er een vergoeding wordt gevraagd voor het gebruik van faciliteiten en diensten. Ook kan het zijn dat bepaalde winkels en uitgaansmogelijkheden beperkt open zijn. Een accommodatieverschaffer kan zonder aankondiging vooraf over bovengenoemde punten besluiten. Mocht u daar prijs op stellen, dan kunnen wij voor u navragen of er bij de accommodatie van uw keuze sprake is van een beperking van faciliteiten en diensten.

Create a Free Website