Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 19.05.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

GOLDOAK'S ZIPPIN SHOTS

Perustiedot

28.04.2016 Yhdysvalloissa syntynyt quarterori, viralliselta nimeltään Goldoak's Zippin Shots

5-vuotias punaruunikko, merkkeinä tähti ja vuohissukka vtj, säkäkorkeus 156cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Siiri K. | Goldoak Farm, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-014-0095


Luonnekuvaus

Zip on vähän kuumaverisempi yksilö. Ori osaa kyllä olla kunnollakin, mutta ihan jokaista se ei tottele ja välillä sitä tuttakin käsittelijää testataan ihan toden teolla. Ajoittain myös se orimaisuus uhkaa puskea läpi ja varsinkin tammaseurassa sitä keikaroidaan kovastikin. Zipin käsittelijältä vaaditaankin tietynlaista uskallusta ja periksiantamattomuutta, orin kanssa on osattava toimia reilusti ja rajoista napakasti kiinni pitäen. Kun Zipin kunnioitus hoitajaa kohtaan säilyy, ovat asiat hallinnassa ja tämä meidän kuumakallekin muistaa että myös ne käytöstavat ovat olemassa. Omalta hoitajalta sitä haetaankin välillä myös ihan vain huomiota, mikä on osoitus siitä että säyhäkän pinnan alta löytyy kuitenkin pehmeä sydän.

Zip ei ole mikään luontainen ryhmäpelaaja eivätkä kaikki sen kanssa toimeen tulekaan, mutta yleensä alkuvaikeuksien jälkeen orista alkaa tykkäämään kun sen oppii tuntemaan. Zip vaikuttaa hankalalta, mutta loppujen lopuksi sen kanssa pärjää kun vain osaa olla riittävän jääräpäinen sen kanssa. Ääntä on välillä pakko korottaa, mutta tehoaa - muuten ori teiskuu ja viskoutuu kuin mikäkin kuriton varsa. Kun Zip hoksaa että hoitaja onkin tosissaan, kääntyvät korvat höröön ja sitä jähmetytään tuijottamaan hoitajaa uteliain silmin. Ori tykkää kyllä temmeltää ja aiheuttaa ongelmia, mutta oman hoitajan rinnalla osataan käyttäytyä nätistikin ja aika ajoin sitä päätäkin pusketaan kainaloon rapsutteluiden toivossa. Toisin sanoen hoitotoimenpiteet sujuvat kun hoitaja tuntee oman hoidokkinsa ja toisinpäin, osaten siten käsitellä oria oikein.

Ratsuna Zip on melko menohaluinen, mutta se malttaa kyllä seistä pyydettäessä aloillaankin jos ratsastaja on osaava ja Zip kunnioittaa siten saamiaan apuja. Toki jos Zipiä ei uskalla komentaa selästäkin käsin, ori kyllä lähtee nopeasti hallinnasta ja pistää loppujen lopuksi oman rodeon pystyyn. Tutun ja osaavan ratsastajan alla Zip on kuitenkin vain intoa täynnä, se vilkuilee ympärilleen korvat hörössä ja odottaa malttamattomana lähtökäskyä. Kenttätyöskentely sujuu hyvin, joskaan ori ei ole mikään rauhallisin ratsastettava vaan sitä vauhtia löytyy jo hyvin reippaan käynnin merkeissä. Ei Zip kuitenkaan käsistä lähde, kun sen hallitsee. Nopea ja ketteräliikkeinen ori soveltuukin ennen kaikkea nopeusluokkiin, vaikka hyvin se pärjää karjanajossakin, joskin Zipiä joutuu välillä toppuuttelemaan maastossa ettei se innostu liikaa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
qh 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi emän nimi

Sukutaulu

i. Goldoak's Zippin Bones KTK-II ii. Blind Bones Bailey iii. Bobbys Foxy Lad (evm)
iie. Lucky Chanel (evm)
ie. Tucker's Zippin' Two iei. KM Zippin' Good (evm)
iee. Tucker's Shining Star (evm)
e. Yet Single Shot ei. Still Islanders eii. Still Counting (evm)
eie. Miss Poco Dot (evm)
ee. Twin Twist Elita One eei. Alfa One (evm)
eee. Elite Twist (evm)

Sukuselvitys

Zipin isä, Goldoak's Zippin Bones, on 154 senttinen rautias quarterori. Hyvärakenteinen, II-palkinnolla kantakirjattu Zack on osaava westernhevonen, joka on menestynyt painotuslajinsa parissa erinomaisesti.

Zipin isänisä, Blind Bones Bailey, oli 156 senttinen rautias quarterori. Bailey oli mukava ori, jonka kanssa oli ilo työskennellä. Se menestyi hienosti erityisesti ulkomaisilla kilpakentillä mutta myös muutamissa WRJ:n alaisissa westernkilpailuissa.

Zipin isänemä, Tucker's Zippin' Two, on 152 senttinen rautiaanpäistärikkö quartertamma. Sievä Zippy on westernin parissa mainiosti menestynyt kilparatsu, joka on sittemmin toiminut siitostammana.


Zipin emä, Yet Single Shot, on 157 senttinen ruunikko quartertamma. Kevytrakenteinen Sandy on menevä tamma, jonka vauhdikas luonne tekee siitä ajoittain hyvinkin säpäkän. Sandy on kuitenkin osaavissa käsissä myös hyvä westernhevonen.

Zipin emänisä, Still Islanders, on 156 senttinen rautias quarterori. Indy on menestynyt westernratsu, joka on aloitellut kilpauraansa myös matkaratsastuksen puolella.

Zipin emänemä, Twin Twist Elita One, on 154 senttinen mustankimo quartertamma. Elita on eloisa tamma, joka vaatii osaavan käsittelijän. Oikean ratsastajan alla tamma on kuitenkin erinomainen westernratsu.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!