Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 18.04.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

MUSTANG'S WISH WELLS

Perustiedot

18.03.2016 Yhdysvalloissa syntynyt american bashkir curly - tamma, viralliselta nimeltään Mustang's Wish Wells

5-vuotias vaaleanruunikko sabino, säkäkorkeus 149cm

matkaratsastuspainotteinen, kilpailee tulevaisuudessa 50km ja 80km matkoilla, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja Katariina K. | Mustang, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-081-0008


Luonnekuvaus

Wellsie on kertakaikkisen ihana tamma, joskin tämän hevosen kanssa touhutessa on myös itseltä löydyttävä huumorintajua! Kiharakarvainen tamma kun on luonteeltaan vallan leikkisä ja touhukas ja se mielellään myös kujeilee ihmisen kustannuksella. Onneksi sen leikit ovat aina hyväntahtoisia ja vaikka Wellsie voi aluksi vaikuttaa hyvinkin varsamaiselta, tamma on tosiasiassa myös hyvin älykäs ja ystävällinen. Wellsie on hyvä ihmistuntija ja se tuntuukin osaavan itse valikoida ne ihmiset, joiden seurassa se viihtyy parhaiten. Sama pätee myös lajitovereihin, Wellsie solmii lujia ystävyyssuhteita, jotka kestävät pitkään. Loppujen lopuksi Wellsie on hyvin helppohoitoinen ja sen kanssa työskenteleminen saa hyvällä tuulelle, mikäli osaa olla ottamatta asioita liian vakavasti. Wellsie on myös yksi tallin hevosista, jotka elelevät ympäri vuoden ulkona eli se on pihattohevonen henkeen ja vereen. Säänkestävä intiaaniponimme kun ei viihdy tallissa muutamaa tuntia pidempään.

Wellsie on myös äärettömän oppivainen ja se yleensä hoksaa asiat ensiyrittämällä. Tamma on mielellään tunkemassa turpaansa joka paikkaan eikä sen uteliaisuudella vaikutakaan olevan rajoja. Laitumelta hakiessa Wellsien lempikujeita on varsinkin uusien ihmisten juoksuttaminen perässään, tamman esittäessä ettei se aio antautua kiinni. Tosiasiassa Wellsie antautuu nätisti kiinni heti kun sitä lakkaa jahtaamasta. Toinen mitä tamma tekee, on riimunnarun solmun aukominen yhä uudelleen vaikka se ei sitten edes yritä karkuun. Kunhan vain avaa solmun ja jää viattomana odottamaan paikoilleen, hoitajan säikähtäessä että tammahan oli vähällä päästä karkuteille. Ja kun selän kääntää uudelleen tälle hevoselle, on solmu jälleen auki kymmenen sekunnin päästä. Mutta kuten sanottua, ne ovat vain hyväntahtoisia kujeita eikä Wellsie oikeasti edes yritä mitään, muuta kuin ehkä pitää hoitajansa hereillä ja valppaana.

Erityisominaisuuksina rotunsa puolesta Wellsiellä on ns. jähmettymisrefleksi sekä kaksiosaiset sieraimet. Tamma myös vaihtaa kaksi kertaa vuodessa täysin harja- ja häntäjouhensa eli kun tamman jouhet katoavat varhaiskevään tullen, sitä ei kannata säikähtää sillä kyse ei ole allergiasta vaan kiharakarvaisen hevosemme omasta ominaisuudesta. Mitä jähmettymisrefleksiin tulee, se tarkoittaa sitä että nähdessään jotain pelottavaa tai jännittävää Wellsie jähmettyy täysin paikalleen, seisten hievahtamatta aloillaan pakenemisen sijaan, pelottavaa kohdetta vain tuijottaen. Toisaalta Wellsien ei ainakaan tarvitse pelätä karkaavan käsistä. Ratsuna Wellsie on kyllä muutenkin hyvin varma ja luotettava, se on äärettömän sitkeä ja kestävä ja sen kanssa pärjää aloittelijakin. Tamma on myös hyvin ketterä ja tarvittaessa nopeakin. Kaksiosaisten sieraintensa ansiosta Wellsie kestää myös äärimmäisiä sääolosuhteita ja esimerkiksi lumimyrskyssä se pystyy sulkemaan sieraimensa kamelien tapaan. Wellsie siis soveltuu kaikinpuolin niin luonteeltaan kuin ominaisuuksiltaankin täydellisesti niin matkaratsastukseen kuin karjanajoonkin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
abc 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi isän nimi

Sukutaulu

i. Mister Witcher KTK-III ii. Monster Hunter (evm) iii. Geralt The White (evm)
iie. Merigold (evm)
ie. Lady Of The Lake (evm) iei. Blue Eyes (evm)
iee. Shani The Kind (evm)
e. Electric Shock ei. Shock Shock (evm) eii. Hooligans Theatre (evm)
eie. Savannah II (evm)
ee. Electra (evm) eei. RainHills Extra (evm)
eee. Little Steps (evm)

Sukuselvitys

Wellsien isä, Mister Witcher, on 149 senttinen rautias tiikerinkirjava american bashkir curly-ori. Näyttävä Vitsi on menestynyt westernratsu, jolla on jo takanaan hieno kilpaura. Myös näyttelyissä on menestytty ja Vitsi onkin kantakirjattu III-palkinnolla.


Wellsien emä, Electric Shock, on 150 senttinen ruunikonkirjava american bashkir curly-tamma. Ellu on menestynyt hienosti westernin parissa ja luonteeltaankin se on ystävällinen, joskin tamma saattaa välillä sooloilla omiaan minkä vuoksi sen kanssa on osattava olla tarvittaessa myös varuillaaan.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!