Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 15.08.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)SIX FLAGS OVER TEXAS

Perustiedot

25.07.2016 Yhdysvalloissa syntynyt quarterori, viralliselta nimeltään Six Flags Over Texas

5-vuotias papurikkotäpläinen ruunivoikko, ei merkkejä, säkäkorkeus 152cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Heimo | Riverrock Ranch, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-014-0111


Luonnekuvaus

Six Flags Over Texas, lyhyemmin vain Texas, on ori, joka kääntää katseita missä tahansa se meneekin. Sitä huomaa itsekin nojailevansa harva se päivä Texasin karsinan oveen ja miettivänsä kuinka älyttömän komea ori onkaan. Ja luonnekin sillä on täysi kymppi. Kauaa ei tarvitsekaan notkua ovella, kun Texas jo tulee tervehtimään korvat hörössä vaikka kesken iltaheinien syönnin. Sosiaalinen ori on rauhallinen elkeissään ja se suhtautuu sekä uusiin ihmisiin, että asioihin samalla uteliaisuudella ja tyyneydellä. Ruunivoikon olemus on aina yhtä levollisen itsevarma, mutta samalla se osaa kunnioittaa myös muita. Toki Texas itsekin vaatii kunnioitusta osakseen, se on kuitenkin ennen kaikkea ori, vaikka se lähtökohtaisesti lempeäluontoinen onkin.

Texasin kanssa on kuitenkin helppoa tulla toimeen, kun kohtelee oria reilusti. Pyytämällä pääsee pitkälle, käskemällä ei niinkään. Hermoilunkin voi unohtaa, sillä Texas ei pahastu pienistä virheistäkään ... enemmänkin sen älykäs katse vaikuttaakin vain huvittuneena ihmettelevän mitä kaksijalkainen sen seurassa oikein säätää. Sen suurempaa reaktiota orista harvemmin irti saa, joten lienee luvallista todeta että Texas on aikalailla hyvin helppohoitoinen ori. Silmille hyppimistä se ei kuitenkaan siedä sen enempää lajitovereilta kuin ihmisiltäkään ja Texas osaakin osoittaa tarvittaessa arvovaltansa jopa hyvin vähäeleisestikin. Tutun, luotetun hoitajan seurassa Texas on kuitenkin aina oikea herrasmies.

Ratsuna Texas on hyvin samankaltainen, ratsastajan apuihin vastataan auliisti kun avut ovat vain johdonmukaiset ja oikein annetut. Kuten isänsä, myös Texas osoittaa nopeasti ratsastajan tekemät virheet kuitenkaan selässäistujaan hermostumatta. Enemminkin ori vain pysähtyy aloilleen hämmentyessään avuista ja jää odottamaan selkeämpiä ohjeita. Texasin kanssa pärjää kuitenkin muuten hyvin kevyillä ja vähäeleisillä avuilla ja orin selässä onkin ilo istua, silloin kun yhteistyö toimii niin kuin pitääkin. Puhumattakaan siitä miten hienoa orin taidokasta kenttätyöskentelyä on seurata sivusta ja kilpa-areenoilla Texas onkin synnynnäinen tähti. Orista löytyy sopivasti nöyryyttä mutta myös riittävästi potkua vauhdikkaampiinkin luokkiin, joskin Texas on ehdottomasti parhaimmillaan karjankäsittelyn parissa erinomaisen karjavaistonsa ansiosta. Myös maastoiluun Texas soveltuu mainiosti.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
qh 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi emän nimi

Sukutaulu

i. Blue Ice Blackburn ii. Yet Another Shot iii. Still B Funny (evm)
iie. Imma Not Yet Princess (evm)
ie. Shes Better B Mine iei. Top Gun (evm)
iee. Just Go With It (evm)
e. Heavy Blues Kit ei. Ten Heavy Sins eii. Sinmaker (evm)
eie. Fleet Goddess (evm)
ee. Blonde Will Be Blonde eei. Killer On the Road (evm)
eee. Queen of One Kind (evm)

Sukuselvitys

Texasin isä, Blue Ice Blackburn, on 151 senttinen mustanpäistärikkö quarterori. Upeannäköistä Blue Ice Blackburnia ihastelisi vaikka kaikki päivät, etenkin kun orin luonteessakaan ei ole moittimista! Hyvätapainen ja osaava Blue Ice Blackburn onkin menestynyt westenratsu ja se vaikuttaa siitosorina Riverrock Ranchilla.

Texasin isänisä, Yet Another Shot, on 157 senttinen ruunikonpäistärikkö quarterori. Mukavannäköinen Yeti painottuu myöskin westernratsastukseen ja se on parhaimmillaan erityisesti karjankäsittely- ja nopeusluokissa.

Texasin isänemä, Shes Better B Mine, on 154 senttinen ruunihallakko quartertamma. Näpsäkkä Bebe on vauhdikas westenratsu, jolla on myös hyvä karjavaisto.


Texasin emä, Heavy Blues Kit, on 152 senttinen voikko quartertamma. Tämä sievä vaaleaverikkö on osaava westenratsu, joka pärjää hyvin niin kisakentillä kuin karjan parissakin.

Texasin emänisä, Ten Heavy Sins, on 151 senttinen cremello quarterori. Ten Heavy Sins kääntää katseita jo näyttävällä ulkonäölläänkin, mutta se toimii hyvin myös westernsatulan alla.

Texasin emänemä, Blonde Will Be Blonde, on 149 senttinen punahallakko quartertamma. Blonde Will Be Blonde on mukavannäköinen tamma ja osaava westernhevonen, joka on pärjännyt hienosti myös kisakentillä.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!