Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 30.04.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)F SHAQIF

Perustiedot

09.04.2016 Marokossa syntynyt arabialainen täysiveriori, viralliselta nimeltään F Shaqif

verilinjaltaan domestic, 5-vuotias mustankimo, säkäkorkeus 153cm

matkaratsastuspainotteinen, tähtäimessä pitkät matkat

kasvattaja Cery | Fabiah Arabian Estate, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-003-0100


Luonnekuvaus

F Shaqif on kuin marokkolainen prinssi, näyttävä ja tulinen sekä hyvin omanarvontuntoinen. Tästä ei paljon hevonen voi rodulleen tyypillisenomaisemmaksi muuttua, Shaq on niin ulkonäöltään kuin eleiltäänkin oikea arabialaisen täysiverisen perikuva. Herkkä ori ei siedä yhtään kovia tai kokemattomia otteita ja kaikki uusi sekä vieras jännittää aina vallan mahdottomasti. Jo tarhassa Shaqin käytöstä seuratessa, vakuuttuu orin herkkyydestä ja tulisuudesta, sillä kimo osaa olla liikkeissään hyvinkin äkkipikainen ja joka paikkaan tanssitaankin häntä koholla, kaviot tuskin maata hipoen. Vieraille ei varsinkaan antauduta kiinni ja moni joutuukin tyytymään vain Shaqin ihailuun kauempaa aidan takaa, orin pysytellessä mielellään koskemattomissa. Kilpatilanteissa Shaq kerää kyllä katseita mutta samalla se herättää kanssakilpailijoissa kysymyksen; pärjääkö näin säpäkänoloisen arabin kanssa pitkillä maasto-osuuksilla?

Mutta mikäli Shaqiin pääsee tutustumaan paremmin ja orikin huomaa hoitajansa osaavan asiansa, siitä paljastuu mukavampikin puoli. Luottamuksen pelatessa Shaq on nimittäin hyvin lojaali ja hoidettaessa se on jopa miellyttämisenhaluinen tai ehkä enemmänkin huomionhakuinen. Huonosti ori ei kuitenkaan käyttäydy silloin kun hoitotoimenpiteistä huolehtii sille ennestään tuttu hoitaja. Ainoastaan taluttaessa Shaq osaa olla ajoittain melko haastava, säpäkkä arabi kun tanssahtelee helposti riimunnarun päässä, etenkin muiden lajitovereiden seurassa. Tammoille esiinnytään hirnumisen kera ja kilpakumppaneille luimistellaan häntä huiskaen. Shaqista huomaa kyllä tasan tarkkaan milloin se on milläkin tuulella, mutta toisaalta koskaan ei voi myöskään ennustaa millä fiiliksellä Shaq seuraavassa sekunnissa on.

Shaq on siis aikalailla tuulella käyvä hevonen ja voisipa melkein sanoa että kirjaimellisesti. Shaq on nimittäin ratsuna äärettömän kevyt ja lennokasliikkeinen, kuten sanottua, välillä tuntuu ettei sen kaviot koske ollenkaan maahan. Shaqin kohdalla on helppo uskoa miksi vanhoissa legendoissa arabien kerrotaan syntyneen tuulesta. Shaqin selkään pääsee harva sen äärettömän herkkyyden vuoksi, mutta ne jotka pääsevät, eivät millään malttaisi laskeutua sieltä satulasta enää alas. Shaq ei ole herkän ja tulisen luonteensa mikään helpoin ratsastettava, mutta kun Shaqin oppii tuntemaan ja sitä oppii ratsastamaan oikein, saa todella tuntea millaista on laukata kilpaa tuulen kanssa. Shaq onkin siinä suhteessa erinomainen matkaratsu, ori on nopea ja kestävä ja vaikka se joskus säpsyy omiaan maastoillessa, on se kuitenkin luotettava kilpakumppani silloin kun sen lojaalius on ratsastajan puolella. Silloin Shaq nimittäin luottaa ratsastajansa arviointikykyyn ja antaa tämän päättää minne mennään, mistä mennään ja missä tahdissa vaikka välillä tekisikin mieli pöristä sieraimet suurina ja häntä koholla, kun eteen sattuu jotain jännittävää.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
ox 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi emän nimi

Sukutaulu

i. E-K-A Shah Zaman ii. AD Lucas ox iii. Alidaar el Amara's G
YLA2, KERJ-II, WRJ-II, LJ-II
iie. Mialin's Four de Brave ox
ie. NRW Happy Wind ox iei. Galeel Jaluud ox
iee. Zhehna Fahr ox
e. San El Sagya Preferent, KTK-II ei. San Sheikh eii. Fiin Je Ne Comprends Pas
eie. Kuuportin Aanisah ox
ee. Sandi's Shannon eei. Kuusimetsä's Snowboy
VIR MVA Ch, KTK-I
eee. Vuorileijonan Shamilah

Sukuselvitys

Shaqin isä, E-K-A Shah Zaman, on 156 senttinen mustankimo arabialainen täysiveriori. Hienoliikkeinen Santtu on yleispainotuksestaan huolimatta menestynyt pääasiassa westernin parissa ja se vaikuttaa siitosorina Windsor Acresissa.

Shaqin isänisä, AD Lucas ox, on myös 155 senttinen mustankimo arabialainen täysiveriori. Isänisänisä, Alidaar el Amara's G, oli sen sijaan 154 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Darry oli todella menestyksekäs laukkahevonen, joka myöhemmin menestyi myös mm. westernin parissa. Darry palkittiinkin eläessään lukuisin eri laatuarvostelupalkinnoin ja se oli myös siitosorina erittäin suosittu. Darylin pitkät sukulinjat kantavat myös kauas historiaan ja sen sukutaulusta löytyy isän puolelta Goldhoofsin hevosia, kun taas emänpuoleisista linjoista löytyy esimerkiksi sellaisia nimiä kuin Enedfalas Eretildo, Symphony sekä Sunflower's Al Sheik. Isänisänemä, Mialin's Four de Brave ox, oli 156 senttinen ruunikonkimo arabialainen täysiveritamma. Depra oli rohkealuontoinen ja älykäs tamma, jonka kanssa painotuttiin sekä koulu- että westernratsastukseen. Myös Depralla on pitkät ja vanhat sukulinjat, mutta nimissä on enemmän tunnearvoa sillä mitään suuria menestystarinoita suvusta ei kuitenkaan löydy. Depran isä oli kuitenkin KTS-Piedro Brave ox ja emä AZ Four de Omar ox.

Shaqin isänemä, NRW Happy Wind ox, oli 152 senttinen rautias arabialainen täysiveritamma. Tuuli oli kuvankaunis kuningatar, joka menestyi erityisesti laukkaradoilla. Isänemänisä, Galeel Jaluud ox, oli 154 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori vanhemmista Adolwyn Latif ox x DHR Corella ox. Komea Galeel oli laukkaratsastuspainotteinen, vaikka se itse tuli yleispainotteisesta suvusta. Galeelilla onkin pitkä suku, jossa on erityisen paljon näyttelyissä menestyneitä nimiä. Isänemänemä, Zhehna Fahr ox, oli 153 senttinen rautias arabialainen täysiveritamma. Zhehna oli sievä laukkaratsu, siinä missä sen kaksipolvinen isä oli tunnettu näyttelymenestyksestään ja emä taas pärjäämisestään eri lajien parissa.


Shaqin emä, San El Sagya, on 150 senttinen punaruunikko arabialainen täysiveritamma. Domestic-linjainen San El Sagya on erinomaisen rakenteen omaava, II-palkinnolla kantakirjattu tamma, jonka kanssa kisataan pääasiassa AHACin parissa ulkomaisilla showboardeilla.

Shaqin emänisä, San Sheikh, on 166 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori. Yleispainotteinen Heikki on mukavannäköinen ori, joka soveltuu vähän lajiin kuin lajiin kapasiteettinsa puolesta. Emänisänisä, Fiin Je Ne Comprends Pas, on 152 senttinen tummanpunarautias arabialainen täysiveriori. Yleispainotteinen Jere on upeannäköinen, mutta myös hyvin temperamenttinen raudikko, joka tulee erittäin hienosta yksipolvisesta suvusta, yhdistelmästä Sunflower's Al Sheik x Crystal. Emänisänemä, Kuuportin Aanisah ox, oli puolestaan 151 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma vanhemmista Olympos Campiglion ox x Perfect Paradise ox. Upeasukuinen Aanisah oli hyväluontoinen tamma, jolla oli lahjoja erityisesti esteratsastukseen.

Shaqin emänemä, Sandi's Shannon, on 150 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma. Yleispainotteinen Hanna vaikuttaa pääasiassa siitostammana Windsor Acresissa. Emänemänisä, Kuusimetsä's Snowboy, oli puolestaan 151 senttinen harmaankimo arabialainen täysiveriori, joka hurmasi ulkonäöllään ja menestyksellään. Näyttelypalkittu ja kantakirjattu Poju tuli vanhemmista Ghubbat al-Omar ox x Snowball ox. Emänemänemä, Vuorileijonan Shamilah, on 150 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma vanhemmista Greymask's Commodus ox x Sagja ox. Shamilahin pitkästä sukulinjasta löytyykin pääasiassa Greymaskin hevosia.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!