Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 20.04.2015
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

ASCUNS SARABI

Perustiedot

20.01.2015 Seychelleillä syntynyt paint - tamma, viralliselta nimeltään Ascuns Sarabi

6-vuotias herasilmäinen ruunikko tovero, säkäkorkeus 154cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Sofia W. | Ascuns Farm, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-052-0039


Luonnekuvaus

Sarabi on sievä ja kiltti tamma, joka on kuitenkin luonteeltaan myös aika arka. Varsinkin vieraita ihmisiä tamma väistää ja välttelee helposti, suostumatta esimerkiksi tulemaan rapsuteltavaksi karsinanovelle tai väistämällä kosketusta riimunnarun päässä. Sarabia ei autakaan lähestyä väkisin, vaan tamman on annettava itse ottaa ensimmäinen askel tutustumiseen eli yleensä, kun Sarabia ei vain painosta, tamman uteliaisuus kyllä herää jossain välissä ja se alkaa itse kurotella turpaansa sinua kohti, haistellen vierasta tulijaa sieraimet suurina. Kun Sarabiin ei kiinnitä huomiota vielä silloinkaan, tamma rohkaistuu entisestään ja alkaa jopa hakea huomiota ihmiseltä. Kun omat liikkeet muistaa vain pitää rauhallisina ja tasaisina, on ystävyyden alku taattu.

Oppiessaan tunnistamaan ihmisen ja luottaessaan tämän hyviin aikeisiin, Sarabista tulee huomattavasti rohkeampi ja rennompi. Tamma on silti oma sydämellisen kiltti itsensä ja se säikähtää aina yllättäviä liikkeitä. Luottamuksen pelatessa Sarabi kuitenkin enemmän tukeutuu ihmiseen myös niissä pelottavissa tilanteissa, sen sijaan että pyrkisi tämän luolta pois. Sarabiin kannattaakin tutustua kunnolla ajan kanssa ihan maasta käsin ja luoda tammaan kestävä suhde ennen kuin edes harkitsee sen selkään nousemista. Mitä enemmän Sarabin kanssa tekee töitä, sitä luottavaisemmaksi tamma muuttuu ja luonnollisesti myös sen hoitaminen muuttuu helpommaksi samanaikaisesti. Lajitovereidensa seurassa Sarabi on kuitenkin aina aikalailla pahnan pohjimmainen, se ei pärjää muita vastaan valtataistelussa.

Kun selkään nousee tuttu ratsastaja, on Sarabikin rauhallinen eikä se koe syytä hätäilyyn. Kilpailutilanteet ja ylipäätään kaikki tavallisuudesta poikkeava jännittävät Sarabia kyllä paljonkin, mutta tosiaan tutun ihmisen seurassa tamma luottaa tämän arviointikykyyn eikä menetä hermojaan jännityksestään huolimatta. Sarabi tukeutuukin ratsastajaansa hyvin voimakkaasti ja kuuntelee tämän apuja tarkoin, tehden parhaansa mukaan kuten pyydetään. Sarabin kanssa hyvin pienet avut riittävät, tamma on erityisesti istunnalle herkkä ja se myös kuuntelee paljon ratsastajan ääntä - tutun ihmisen puheella onkin rauhoittava vaikutus keskikokoiseen paintiin. Onkin oikeastaan sama mentiinkö kentällä vai maastossa vai oltiinko mukana karjanajossa, sillä ympäristöstä riippumatta Sarabi ns. luovuttaa ohjat ratsastajalle ja luottaa siihen, että tämä pitää huolta hänestä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ph 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi isän nimi

Sukutaulu

i. Malibu Skinny Joey ii. Sorrow Speed King iii. Callin' Rouge Rose (evm)
iie. Margarita (evm)
ie. Bright-Eyed Gloria iei. Life On Mars (evm)
iee. Out-of-the-Way (evm)
e. Cisa ei. Black Possession eii. Blackjack (evm)
eie. Bell's Shadow (evm)
ee. Sophiris eei. Police Man (evm)
eee. Ann Sophie (evm)

Sukuselvitys

Sarabin isä, Malibu Skinny Joey, on 154 senttinen rautias overo paint - ori. Joey on luonteeltaan hyvin kiltti ja nöyrä, jopa suoranaisen alistuvainen kaveri, jota on välillä suorastaan vaikea uskoa oriksi. Ratsuna Joey on tosin monipuolinen ja osaava sekä orista on muutenkin helppo pitää.

Sarabin isänisä, Sorrow Speed King, on 157 senttinen rautias overo paint - ori. Paitsi väritykseltään myös rakenteeltaan komea Sorrow on herkkä ja virkeä ori, joka sopii poikkeuksetta kaikkiin westernin lajeihin. Sorrow onkin kilpaillut monipuolisesti sekä WRJ:n alaisissa kilpailuissa että myös ASPHA:n ulkomaisilla kilpakentillä.

Sarabin isänemä, Bright-Eyed Gloria, on 152 senttinen ruunikko overo paint - tamma. Sievä Gloria on diivamainen tamma, joka osaa nirsoilla aina niin halutessaan, mutta westernratsuna ruunikonkirjava on vertaansa vailla. Erinomaisen tasapainon omaava Gloria onkin menestynyt etenkin WRJ:n alaisissa aikaratsastusluokissa.


Sarabin emä, Cisa, on 154 senttinen ruunikonkimonkirjava paint - tamma. Cisa on ennen kaikkea hyvin arka tamma, jonka käsittely vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa mutta pikkuhiljaa tutun ihmisen käsissä Cisasta paljastuu kyllä myös se uteliaampi puoli. Siten sitä on saavutettu menestystä myös westernin parissa.

Sarabin emänisä, Black Possession, on 155 senttinen paint - ori. Blackie on musta tobiano, joka on toiminut koko elämänsä ajan karjaratsuna sekä kilpaillut myös jonkin verran matkaratsastuksen parissa. Luonteeltaan Blackie on nöyrä herrasmies, joka ihastuttaa ystävällisyydellään ja rauhallisuudellaan. Blackie onkin paitsi täydellinen käsitellä, se on myös aivan upea ulkonäkönsäkin puolesta ja tätä oria kelpaakin kyllä ihailla, sillä Blackie on suorastaan kaunis mustavalkoisine karvapeitteineen ja sopusuhtaisine piirteineen.

Sarabin emänemä, Sophiris, on 154 senttinen ruunikko tobiano paint - tamma. Sievä Sofia on herkkä ja hieman säikky tamma, joka kuitenkin luottaessaan käsittelijäänsä osoittautuu osaavaksi yleisratsuksi. Enimmäkseen Sofia on kisannut esteratsastuksen parissa.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!