Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 05.06.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

REBELLION OF PICAR

Perustiedot

15.05.2011 Suomessa syntynyt morganinhevosori, viralliselta nimeltään Rebellion of Picar

7-vuotias voikko (nokipalomino), merkkinä piirto, säkäkorkeus 154cm

askellajipainotteinen, kilpailutetaan ARJ:n alaisissa classic-luokissa, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja yersinio | Salpicar, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-059-0043


Luonnekuvaus

Rebel on omapäinen oripoika, joka omaa hieman kurittomankin luonteen. Ensisijaisesti voisi sanoa, että Rebel on erittäin utelias tapaus ja juuri tämä uteliaisuus tuo mukanaan tiettyjä kommunikaatio-ongelmia hoitajan ja orin välille, Rebel kun yleensä mennä touhottaa kaiken vähänkin kiinnostavan perässä ja mieluusti pitäisi oman päänsä ihmisen kuuntelemisen sijaan. Ei olisikaan ensimmäinen kerta nähdä Rebeliä pihalla riimunnarun päässä tanssimassa ja kiskomassa hoitajaansa aivan päinvastaiseen suuntaan kuin minne olisi tarkoitus mennä. Taluttaessa Rebel osaakin olla ylipäänsä harvinaisen hankala, tälle pojalle hyvät käytöstavat ovat jokseenkin vieraita eikä kärsivällisyyttäkään löydy nimeksikään. Usein ei auta muu kuin kiepauttaa riimunnaru Rebelin turvan ympärille, jotta matkaa päästään jatkamaan kutakuinkin rauhassa. Rebel on myös paljon tammojen perään, joten ori voi todellakin olla joskus melkoisen hankalakin hallittava. Muutoin lajitovereiden seurassa Rebel käyttäytyy suhteellisen nätisti, vaikka joskus onkin osallinen (lue; pääsyyllinen) joihinkin pieniin kahinoihin orien kesken. Rebel osaakin olla välillä suorastaan varsanmielinen keskenkasvuisissa kujeissaan ja näin ollen suorastaan kerjätä verta nenästään. Onneksi suurinosa lajitovereista sietää Rebelin hölmöilyt ja ne, jotka eivät siedä, eivät Rebelin omaksi onneksi onnistu saamaan tätä vikkeläkinttuista kakaraa kiinni.

Rebelin nappaaminen laitumelta alle 15 minuutissa onkin taitolaji, sillä tämä ori rakastaa hoitajansa juoksuttamista perässään. Pahimpina päivinä edes leipäpussin rapistelu taskussa ei auta, Rebel nauttii liikaa vapaudestaan antautuakseen kiinni. Ja jos Rebelin kanssa menettää kärsivällisyytensä, niin sitten oria ei ainakaan saa kiinni. Rebelin kanssa ei auta muu kuin vetää syvään henkeä ja lähestyä oria varovaisesti kierrellen ja kaarrellen ja toivoa, että jossain vaiheessa onnistuu pääsemään sen verran lähelle oria, että ehtii nappaamaan tätä harjasta kiinni. Sillä kiinnijäädessään Rebel kyllä asettuu heti, vaikka taluttaessa ukko taas hoitajansa kärsivällisyyttä koetteleekin. Hoitaessa Rebel kannattaa myös sitaista kunnolla kiinni, muutoin ori vain touhottaa eikä malta seistä sekuntiakaan aloillaan. Rebel kieltämättä kysyy hoitajaltaan kärsivällisyyttä harva se hetki, mutta toisaalta on orissa ne omat hyvätkin puolensa. Rebel on mm. helppo hoitaa ja ne kaviotkin nousevat pelkästä "nosta"-käskystä. Myös varustaminen, samoin kuin peseminen, kengittäminen ja eläinlääkärin tarkastukset sujuvat yllättävän vaivattomasti, sillä Rebel on paitsi utelias myös todella rohkealuontoinen hevonen. Itseasiassa Rebelin näkee harvoin pelkäävän yhtään mitään. Tai sitten orilta vain puuttuu itsesuojeluvaisto kokonaan, mikä sekään ei olisi täysi mahdottomuus Rebelin tuntien ...

Ratsuna Rebel suorastaan uhkuu energiaa, ori on valtavan utelias ja innoissaan oikeastaan kaikesta. Satulan alla Rebel onkin oikea duracell-pupu, joka kärsii vaikeasta tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöstä. Rebelin selkään emme tästä syystä ihan joka kaduntallaajaa päästä, sillä ne kokeneimmatkaan ratsastajat eivät aina tunnu ehtivän Rebelin kyytiin mukaan kun ori on jo menossa. Menohaluja löytyy usein liiankin kanssa ja vaatiikin hieman totuttelua sopeutua Rebelin reippaaseen ja matkaavoittavaan askeleeseen. Kentällä Rebel on sentäs vähän rauhallisempi ja kuuliaisempi, mutta auta armias kun maastoon lähdetään. Ensimmäinen vartti onkin suoranaista kidutusta ratsastajalle, sillä oria saa koko ajan pidätellä ja varautua tiesminkälaisiin sivuhyppyihin ja ihmeloikkiin ... Rebel ei yksinkertaisesti osaa kulkea suoraan eteenpäin, ori kiemurtelee kuin mikäkin letkumato ja hypähtelee raville joka toisessa askeleessa. Luojan kiitos Rebel kuitenkin rauhoittuu pikkuhiljaa ja alkutäpinöiden jälkeen - ori kun suorastaan joskus tuntuu kirjaimellisesti vapisevan innosta - Rebel asettuu kulkemaan vähän rauhallisemmin. Rebel ei kyllä säiky mitään, ori on täysin maasto- ja liikennevarma, se on tosiaan laskettava herran hyveeksi. Mutta laukkapätkillä kannattaa aina varautua siihen, että Rebel voi hyvinkin riehaantua ja pistää kunnolla tuulemaan, jos saa vain tuumankin liikaa ohjia itselleen. Muutoinkin porukassa Rebeliltä tuppaa löytymään kilpailunhalua ihan kiitettävissä määrin.

Kentällä Rebelin kohdalla suurin haaste on saada ori keskittymään työskentelyyn kunnolla ja tästä syystä Rebel vaatiikin usein pitkän, mutta myös kurinpitoisen lämmittelyn. Rebelin ei saa antaa pitää omaa päätään, muuten ori ei kuuntele sitten yhtään. Mutta kun ratsastaja saa Rebelin kuulolle ja kulkemaan kuolaimella, Rebel osoittautuu valtavan lahjakkaaksi askellajiratsuksi. Rebel on ehkä tavallista reippaampi tapaus, mutta ori ei toisaalta temppuile niin pitkään kun Rebelin vain pitää työn touhussa. Sillä työskennellessään täydellä teholla Rebel purkaa valtavia energiavarastojaan rakentavasti ja osoittaa, että osaava ratsastaja voi hetkessä taikoa kurittomasta pojannassikasta komealiikkeisen kilparatsun itselleen. Rebel ei todellakaan päällepäin ehkä näytä lahjakkaalta askellajiratsulta, mutta tässä tapauksessa pinta pettää pahemman kerran, sillä Rebel on paljon enemmän kuin mitä päällepäin voisi uskoa. Rebel ei ehkä anna mitään ilmaiseksi missään suhteessa, mutta taistelu on sen hetken arvoista, kun orin kanssa pääsee viimein kilpakentille asti ja saa vastaanottaa sen ensimmäisen ruusukkeen, joka kertoo, että kaikki se työ ei todellakaan ole mennyt hukkaan. Rebelin energisyys ja halu työskennellä takaavat sen, että ori on todellakin viimeisenpäälle suorituskykyinen kilparatsu.

Ja koska Rebeliä on myös liikutettava päivittäin - herrajumala, sääli sitä joka joutuu liikuttamaan oria silloin kun tämä on seissyt päivän saati kaksi karsinassaan toimettomana ja puhkuu tällöin entistä enemmän energiaa - ori opetettiin melko pian myös karjaratsun hommiin. Tämä työ tuokin mukanaan tervetullutta vaihtelua silkkaan maastossa kaahottamiseen ja kenttätyöskentelyyn, sillä vaikka Rebel onkin joskus vähän ylisuorittaja ja turhan innokas tarttumaan toimeen, on ori ihan sopiva karjaratsuksi. Sitä paitsi Rebelille tekee hyvää päästellä höyryjä välillä kunnollisen työnteon parissa, paiskien hommia pitkin päivää, niin että iltaisin kotiin palatessaan ei Rebelkään enää touhota turhasta vaan vaikuttaa varsin tyytyväiseltä käydessään viimein karsinaansa, missä herraa odottavat rentouttavan hieronnan jälkeen iltarehut ja pari ylimääräistä herkkupalaa kiitoksena päivän työstä. Sitä paitsi Rebel tulee harvinaisen hyvin toimeen tilan cowboyden kanssa, mikälie miesten juttu tämäkin ... Anyhoo, vaikka Rebel kysyykin välillä hermoja, tämän orin kanssa kannattaa muistaa syvään ja rauhallisesti hengittämisen alkeet, sillä totuushan on, ettei Rebel temppuile liiemmin koskaan pelkkää piruuttaan vaan päinvastoin tosiasiassa ori on valtavan miellyttämisenhaluinen luonne, joka vain innostuu joskus asioista varsamaiseen tapaansa vähän liikaakin eikä aina muista silloin kuunnella ihmistä ihan niin tarkkaan kuin pitäisi. Voisi sanoa, että Rebel on ikuinen pikkupoika, joka tuskin koskaan kasvaa aikuiseksi, tämä tilamme ikioma Peter Pan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
morgan 16.01.2015 tamma RWR Ruby Gold Pembroke Amethystine
morab 11.07.2015 tamma AWA Rahele Intisaar al Qismat
morgan 12.08.2015 ori RWR Rebellious Spirit Pembroke Amethystine
morgan 01.02.2016 tamma Mustang's Love Is Blind Mustang's Nicolette

Sukutaulu

i. The Resistor Ion ii. The Resistance iii. The Exception Away (evm)
iie. Late of The Brown (evm)
ie. Ashtonishing Bronze GA iei. Bronze Statue (evm)
iee. Ashmoore Hunter (evm)
e. Fortune of Picar ei. Dozing
VIR MVA Ch, VSN National Champion, KTK-II
eii. Norrie of Gertyns (evm)
eie. Edie Farley (evm)
ee. Two-eyed Fruitcake eei. Holge (evm)
eee. Blossom Bluebell (evm)

Sukuselvitys

Rebelin isä, The Resistor Ion, oli 156 senttinen ruunikko morganinhevosori. Resistor oli Ionicin kasvatteja, valtavan komea ja hienorakenteinen ori, jota kyllä kelpasi katsella. Resistor oli myös yleispainotteinen, mutta ori oli kisaamaton, eikä Resistorilta löydy jälkikasvuakaan erityisemmin. Ori oli siis enemmänkin harrastepainotteinen hevonen, joka sai viettää rentoa elämää nuoresta pojasta asti.

Rebelin isänisä, The Resistance, oli Amelien hevosia, jonka sivut katosivat bittiavaruuteen kun tila lopetti toimintansa. Kyseessä oli kuitenkin 157 senttinen rautias morganinhevosori.

Rebelin isänemä, Ashtonishing Bronze, oli 154 senttinen ruunivoikko morganinhevostamma. Erikoisenvärinen ja kaunis Bronze oli valjakkopainotteinen, mutta tammaa ei silti kisakentillä nähty ainokaisia näyttelyitä lukuunottamatta. Bronze oli sen sijaan suosittu siitostamma ja ahkerasti käytössä jalostuksen puolella. Bronzea käytettiinkin niin moriesian- ja morab- kuin puhtaaseen morganjalostukseenkin ja tamma periyttikin kaiken kaikkiaan hyvin erikoisenvärisiä, mutta kauniita jälkeläisiä.


Rebelin emä, Fortune of Picar, on 153 senttinen ruunikko morganinhevostamma. Muutamaan kertaan aikaisemmin varsonut Fortune on Salpicarin omia kasvatteja, hyvärakenteinen ja sievä tamma. Fortune on myös askellajipainotteinen ja tamma kilpaileekin tällä hetkellä painotuslajinsa parissa.

Rebelin emänisä, Dozing, on upea, 155 senttinen voikko morganinhevosori. Silmiinpistävän komea Dozing on hienosti menestynyt askellajiratsu, joka kilpailee aktiivisesti park-luokissa. Toisaalta ori periyttää myös hienoja jälkeläisiä. Luonteeltaan Dozing on luonnostaan esiintymishaluinen ja jopa aavistuksen itsekeskeinen ori, jolle huomio on kaikki kaikessa. Toisaalta kukaan ei myöskään voi ohittaa Dozingia pysähtymättä ihastelemaan kaunista oria ja voikko onkin palkittu näyttelymenestyksensä johdosta kahdella eri arvonimellä sekä kantakirjattu II-palkinnolla.

Rebelin emänemä, Two-eyed Fruitcake, on 155 senttinen ruunikko morganinhevostamma. Näyttävännäköinen Two-eyed Fruitcake on askellajipainotteinen ja tamma onkin menestynyt hienosti park-luokissa. Two-eyed Fruitcake on myös varsonut jo pariin kertaan.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!