Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 02.03.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

NA PENTODA

Perustiedot

02.02.2012 Sveitsissä syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään NA Pentoda

verilinjaltaan puolalainen, 8-vuotias tummanruunikko, merkkeinä tähti ja vsk vtj, säkäkorkeus 149cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Calla | al Najya, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-003-0066


Luonnekuvaus

Pentoda tai Penny, kuten me tammaa lyhyemmin kutsumme, on yleisesti ottaen eloisa ja mukavaluontoinen tamma. Sieväkin se on kuin mikä, oikea kaunotar sulavine askellajeineen. Penny ei ota turhaan stressiä oikein mistään, vaikka tamma onkin omalla tavallaan kuitenkin herkkä. Lajitovereidenkin keskuudessa se ystävystyy helposti muiden kanssa, mutta toisaalta ottaa helposti vähän nokkiinsa jos se ajetaankin pois heinäkasalta. Onneksi Penny ei kuitenkaan ole pitkävihainen luonne vaan yleensä tummanruunikko on vain oma ystävällinen ja sosiaalinen itsensä. Pennyyn onkin helppo tykästyä, sillä elämä tämän tamman kanssa on pitkälti hyvin vaivatonta.

Tarhasta Penny antautuu yleensä nätisti, joskin tamma on hieman herkkä päästään mikä voi johtaa joskus satunnaiseen säpsähtelyyn ja niskan nakkeluun kun tammalle pujottaa päitsiä päähän. Penny kuitenkin rauhoittuu samantien kun riimunnarun lukko napsahtaa päitsiin kiinni eikä Penny enää taluttaessa protestoi yhtään. Tamman hoitaminen onnistuu niin käytävällä kuin karsinassakin, Penny väistää hyvin ihmistä eikä varsinkaan kiukuttele oikein milloinkaan. Yleensä tamma tykkää pitkistä hoitohetkistä, viihtyen harjattavana sekä rapsuteltavana eikä ongelmia ilmene oikeastaan muutoin kuin suitsittaessa eli tosiaan Penny aristelee päätään aina jonkin verran. Kokenut hoitaja kuitenkin selviää tästäkin tilanteesta näppärien sormien ja taidon avulla.

Ratsuna Penny on ihastuttava, tamma on erittäin herkkä avuille sekä sen askellajit ovat äärettömän pehmeitä. Penny kuuntelee hyvin ratsastajaansa ja se muutenkin täysin kotonaan lännensatulan alla, mukavan rennon ohjasotteen turvin. Kenttätyöskentely sopii Pennylle sillä tamma on miellyttämisenhaluinen ja sen mielenkiinto pysyy yllä pitkissäkin treeneissä. Osaavan ratsastajan alla Penny onkin oikea monitaituri, joka pärjää hyvin myös kilpailutilanteissa luottavaisen ja rohkean luonteensa ansiosta. Myös maastoilu sujuu yleensä levollisissa merkeissä, Pennyn kanssa harvemmin tulee mitään yllättäviä tilanteita vastaan. Karjanajossa Penny pärjää mukana myöskin, joskin se tarvitsee ratsastajaltaan melko paljon tukea sillä joskus poukkoilevat mullikat tapaavat hieman jännittää Pennyä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 06.05.2016 tamma RWR Celestine Swan ox Celestial MSR ox

Sukutaulu

i. Verosk ii. Velf (evm) iii. Vwarny (evm)
iie. Siralima (evm)
ie. Kwesta (evm) iei. Kabsztad (evm)
iee. Kometa (evm)
e. Polnoch ei. Raritet (evm) eii. Roshan (evm)
eie. Nairobi (evm)
ee. Parashie (evm) eei. Pashenka (evm)
eee. Malenkaia (evm)

Sukuselvitys

Pennyn isä, Verosk, on 151 senttinen tummanruunikko arabialainen täysiveriori. Verusk edustaa puhdasta puolalaista verilinjaa ja sen kanssa painotetaan lännenratsastukseen.


Pennyn emä, Polnoch, on 150 senttinen mustankimo arabialainen täysiveritamma. Myös Polnoch on westernpainotteinen puolanarabi.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!