Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 21.04.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

GOLDOAK'S NANTAN

Perustiedot

31.03.2016 Yhdysvalloissa syntynyt quarterori, viralliselta nimeltään Goldoak's Nantan

5-vuotias herasilmäinen voikko, merkkeinä valkopää ja korkea sukka joka jalassa, säkäkorkeus 156cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Siiri K. | Goldoak Farm, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-014-0062


Luonnekuvaus

Pojasta polvi paranee, niinhän sanonta kuuluu ja kuten tässä tapauksessa, myös merkkien koko kasvaa! Nantan on upea sukkajalkainen valkopäävoikko, joka kerää katseita jo silkan ulkonäkönsä ansiosta aivan kuten kaikki isälinjansa orit. Nantan onkin lähes poikkeuksetta aina esiteltävien joukossa silloin kun tilallamme saapuu ihmisiä quartertarjontaamme ihastelemaan eikä syyttä, kyllä sitä kelpaakin paistatella Rustyn pojanpojan ja Cairon pojan rinnalla, hienojen sukujuurien kumuloituessa yhteen tässä erinomaisessa orissa. Nantan onkin täydellinen osoitus onnistuneista jalostusvalinnoista ja pitkäjänteisestä kasvatustyöstä.

Myös luonteensa puolesta Nantan jatkaa isänsä ja isovanhempiensa kavionjäljissä, ori on luonnostaan nöyrä sekä rauhallinen käsitellä. Nantan onkin hyvin fiksu ori, se on selväpäinen ja omaa hyvät aistit. Nantan on myös hyvä lukemaan ihmisiä ja se lieneekin syy siihen, miksi ori luottaa joihinkin ensisilmäyksellä. Yhtälailla Nantanista löytyy myös päättäväisyyttä, sillä vaikka se usein luovuttaa ohjat suosiolla ihmiselle, ei ori kuitenkaan ole ihan noin vain käskytettävissä. Nantanin käytös heijasteleekin pitkälti ihmisen itsensä omaa käytöstä, niinpä kunnioituksella ja ystävällisyydellä päästään siis jo pitkälle. Nantan onkin hyvin helppohoitoinen silloin kun perusasiat ovat kunnossa.

Ratsuna Nantan on ennen kaikkea luotettava. Se on emänsä kaltainen moniosaaja, jolla on hyvä tasapaino ja kykyä oppia yhtä sun toista oikean ratsastajan alla. Päättäväinen asenne näkyy pääasiassa pelottomassa ja sitkeässä asenteessa, joka kantaa läpi piiskaavien sadesäiden ja saa hermot pitämään isommankin karjalauman edessä. Nantan onkin erinomainen westernratsu, jonka kanssa on ilo työskennellä niin kentällä kuin maastossakin. Nantan kaipaa tosin myös tietynlaista rohkeutta ja taitoa ratsastajaltaan, jotta sen todelliset kyvyt pääsevät aidosti esiin. Nantan on kuitenkin hyvä kilparatsu ja tämä ori antaakin usein aihetta ylpeyteen ratsastajalleen.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
qh 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi emän nimi

Sukutaulu

i. RWR Golden Nouakchott ii. CHR Golden Dust Champion, KTK-II iii. Cawell Ownet
iie. Imogen Heap
ie. CHR Savannah iei. Go Classic Champion
iee. Wailing Cave
e. Wanted Winona KTK-III ei. TuuHa's Piñata eii. The Color Boy
eie. Prerie Caktus
ee. RTW Dial Your Doc eei. RFR Quixotelena
eee. Dashin Elegance

Sukuselvitys

Nantanin isä, RWR Golden Nouakchott, on 156 senttinen herasilmäinen voikko quarterori. Isänsä ja emänsä parhaat puolet perinyt Cairo on isomerkkinen, näyttävä oripoika, joka on kotitilansa ylpeys upean ulkonäkönsä mutta vähintäänkin myös yhtä hienon luonteensa ansiosta. Herrasmiesmäinen ja fiksu Cairo onkin menestynyt westernori ja voitokas kilpahevonen, jonka jälkeläiset ovat myös hyvin kysyttyjä markkinoilla.

Nantanin isänisä, CHR Golden Dust, on 154 senttinen voikko quarterori, joka on ollut varsin suosittu jalostuksen puolella. Rustyna paremmin tunnettu oripoika on näyttävännäköinen, mm. II-palkinnolla kantakirjattu ja Champion-arvonimellä palkittu komistus, mutta persoonansa puolesta Rusty on puolestaan melko huomaamaton kaveri. Suurin osa Rustyn ajasta kun kuluu torkkumiseen ja laiskotteluun, mielellään jopa silloin kun tarkoitus olisi tehdä töitä. Rustya voisikin kuvata ehdottoman mukavuudenhaluiseksi; ori rakastaa rauhaa ja hiljaisuutta, joten tästä pojasta ei paljoa ruutia löydy. Kuitenkin erinomainen karjaratsu ja osaava westernhevonen, johon voi aina luottaa. Isänisänisä, Cawell Ownet, on 153 senttinen punarautias quarterori. Poikansa Rustyn tavoin läsipäinen Care on näyttävännäköinen oriherra, kotoisin Texasin sydänmailta. Cawell Ownet tulee täysin westernpainotteisesta suvusta ja lahjakkuus westernin parissa näyttää periytyneen myös Cawellille. Isänisänemä, Imogen Heap, oli 155 senttinen quartertamma kauniilla voikkovärityksellä. Tutummin vain Inkana tunnettu tamma oli lahjakas ja kilpailuissa menestynyt westenratsu, jolta löytyy myös hienoja jälkeläisiä. Luonteeltaan Inka oli pirteä ja rehellinen tamma, joka vaati vain vähän määrätietoisuutta, mutta antoi takaisin sitäkin enemmän. Vaikka Inkalla oli ne omat tammamaiset oikkunsa, Inkalta löytyi kuitenkin kultaisen pinnan alta vieläkin kultaisempi sydän sekä ripaus viihdyttäjän huumorintajua.

Nantanin isänemä, CHR Savannah, on 157 senttinen punarautias quartertamma. Rustyn kanssa samalta texasilaiselta tilalta tuleva Niobe on suloinen läsipäinen tamma, joka ihastuttaa ikiystävällisellä ja sosiaalisella luonteellaan. Niobe on aina ollut helppo käsitellä ja lempeäluontoinen tamma soveltuu kyllä täysin aloittelijoidenkin käsiin. Tästä pyöreärakenteisesta quarterista ei tosiaankaan pahaa sanottavaa löydy, Niobe on vain kaikinpuolin ihastuttava tammamuori kaikessa rauhallisuudessaan ja luotettavuudessaan. Myös westernratsuna Niobe on osaava ja varmajalkainen sekä tamma on kuin luotu karjanajoon. Isänemänisä, Go Classic, on 157 senttinen punaruunikko quarterori. Clasu on suorastaan häikäisevän komea ori rakenteensa puolesta ja ei ole ihmekään, että ori on saavuttanut näyttelyistäkin Champion-arvonimen. Toisaalta Clasu on myös menestynyt westernhevonen, sillä vaikka Clasu on luonteensa puolesta todella rauhallinen ja tasainen, on orin lihaksissa valtavasti räjähtävää voimaa. Puhumattakaan siitä kuinka herkkä Clasu on ratsastaa; ori yllättää usein ratsastajansa vastaamalla hetkessä niihin pienimpiinkin apuihin, toimien lähes kuin ajatuksen voimalla. Isänemänemä, Wailing Cave, on 156 senttinen rautias quartertamma. Jo muutamaan kertaan varsonut Cave on tätä nykyä osaava westernhevonen, joka toimii kotitilallaan myös karjaratsun hommissa. Luonteensa puolesta Cave on toisinaan hidas ja haluton tekemään töitä, mutta tamma on sitäkin luotettavampi ja muuten helppo ja miellyttävä käsitellä. Cave on kuitenkin menestynyt ihan mukavasti westernkilpailuissa ja sitäkin paremmin näyttelyissä kiitos hienon rakenteensa.


Nantanin emä, Wanted Winona, 155 senttinen voikko quartertamma. Tummankullan sävyinen Winnie on kuvankaunis tamma, jonka erinomainen rakenne on taannut myös pääsyn kantakirjaan III-palkinnon turvin. Läsipäinen Winnie on myös melkoinen moniosaaja westernin saralla ja tältä tammalta onkin lupa odottaa hyviä tuloksia kilpakentiltä lajin parista.

Nantanin emänisä, TuuHa's Piñata, on 157 senttinen ruunivoikko quarterori. Piñata on westernpainotteinen ratsu, joka vasta aloittelee kilpa- ja siitosuraansa Pemberleyn omistuksessa. Emänisänisä, The Color Boy, oli puolestaan 154 senttinen musta quarterori. Colo oli hyväluontoinen ori, jonka kanssa oli mukava työskennellä. Jalostuksessa Colo vaikutti hyvän aikaa, mutta westernkentillä tätä oria ei koskaan nähty sillä Colo kilpaili ainoastaan laukkaradoilla vaikka arvokisamenestys jäikin saavuttamatta. Emänisänemä, Prerie Caktus, oli 159 senttinen voikko quartertamma. Casse oli entinen westernhevonen, johon saattoi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Nantanin emänemä, RTW Dial Your Doc, on 158 senttinen ruunikko quartertamma. Dani on luonteeltaan rauhallisen päättäväinen tamma, joka tarjoaa haastetta ratsastajalleen, mutta toisaalta myös sitten loistaa westernkentillä. Dani onkin kilpaillut ahkerasti ulkomaisilla showboardeilla kuten ASRAn ja ASSHAn kilpakentillä. Menestyksen myötä voittotuloja onkin kertynyt lähemmäs 300 000$ edestä. Emänemänisä, RFR Quixotelena, on 152 senttinen ruunivoikko quarterori vanhemmista Nu Quixote x RFR Rebelious Toast (i. RFR Of The Ice, e. Lady Dial Dash). Komea Qui on laukkaratsastuksen saralla menestynyt, G1-tasoinen ori, joka on ollut suosittu myös jalostuksen parissa. Luonteeltaan Qui on todella rauhallinen ja helposti käsiteltävissä oleva ori, Qui onkin lähestulkoon ruunamaisen kiltti. Emänemänemä, Dashin Elegance, on 163 senttinen mustanruunikko quartertamma. Pari kertaa varsonut, tuontisukuinen Ellie on kilpaillut menestyksekkäästi ASRAn kilpakentillä ja tamma olikin aikoinaan tuttu näky niin barrel racing kuin myös pole bending-luokissakin.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!