Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 20.11.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

GALAHAD V.D. RAVENWOOD

Perustiedot

30.10.2012 Yhdysvalloissa syntynyt friisiläisori, viralliselta nimeltään Galahad v.d. Ravenwood

6-vuotias musta, säkäkorkeus 162cm

koulu - ja valjakkopainotteinen, kilpailee molemmissa lajeissa vaativalla (B) tasolla

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-040-0118


Luonnekuvaus

Galahad on alusta alkaen osoittanut olevansa aivan yhtä tuliluontoinen kuin isänsä. Jo varsana Galahad oli kova pomottamaan niin ihmisiä kuin lajitovereitaankin eikä ori epäröinyt ilmaista mielipidettään, jos jokin ei mennyt Galahadin mielen mukaan. Pari kertaa sitä jäi itsekin katsomaan tuskanhiki otsallaan käsistä ryöstäytyvän friisiläisvarsan perään tuon laukatessa pitkin kenttää pukitellen ja riimunnaru perässään liehuen. Galahadin kanssa sai tosissaan tehdä töitä, jotta orin sai kuuntelemaan ja oppimaan uusia asioita. Älykäs Galahad kyllä oli ja halutessaan ori hoksasi uudet asiat hyvinkin nopeasti, mutta sitten oli taas niitä päiviä jolloin Galahad ei tehnyt muuta kuin temppuillut. Mutta tässä tapauksessa myös sanonta "vaikeuksien kautta voittoon" piti paikkansa, sillä hankalasta alusta huolimatta Galahad alkoi rauhoittua siinä kolmen ikävuoden tiimoilla kun ori pääsi tutustumaan uuteen haasteeseen, nimittäin varusteisiin.

Maastakäsittely on silti taito, jota yhäkin hiomme Galahadin kanssa joka päivä. Tämä ori jos kuka vaatii käsittelijältään johdonmukaisuutta, muussa tapauksessa ollaan nopeasti ongelmissa. Tänä päivänä Galahad osaa kuitenkin kulkea nätisti vierellä, joskin esimerkiksi tammojen näkeminen johtaa usein jonkinmoiseen ryysimistaipumukseen. Voltilla pyörittely, pään kääntäminen pois menosuunnasta .. niksejä on kehitelty monenlaisia jykevän friisiläisorin aisoissa pitämiseksi. Galahad on kuitenkin oppinut ettei cowboyden kanssa kannata lähteä vääntämään kilpaa nokkeluudessa, sillä ori jää auttamatta yleensä toiseksi. Laitumella Galahad usein purkaa energiaansa monin tavoin, mutta lajitovereiden seura on ennen kaikkea vain hyväksi Galahadille. Vaikka ori onkin hivenen kilpailunhaluinen ja koettelee välillä rajoja korkeammalla arvojärjestyksessä olevien hevosten kanssa, yleisesti ottaen lajitovereiden seura selvästi rauhoittaa Galahadia.

Tallissa Galahad tapaa aamuisin olla melko äänekäs kaveri, sillä ori odottaa kovasti rehuja ja ulospääsyä. Galahad pyöriikin aina innokkaana karsinanovella mutta ori väistää kyllä ihmistä. Hoitamisen ajaksi friisiläisori kannattaa kuitenkin sitoa kunnolla kiinni mikäli haluaa välttyä enimmiltä mustilta varpailta tai siltä ikävältä tunteelta kun 600kg silkkaa lihasmassaa jysäyttää sinut voimalla karsinanseinää vasten intoillessaan ulospääsyn suhteen. Hoitaessa Galahad on kuitenkin kiltti, ori vain innokkuuttaan tepastelee, kuopii, hirnuu sekä luimii ja höristelee korviaan vuoron perään. Harjaus kuitenkin rauhoittaa Galahadia, mutta ylimääräisestä paijauksesta ori ei liiemmin välitä vaan enemmänkin hermostuu jos joutuu seisomaan liian pitkään aloillaan. Varustaessa Galahad sitten seisookin liikkumatta paikallaan, yllättävää kyllä. Ori pelailee joskus kuolainten kanssa, mutta kokenut ihminen pärjää kyllä Galahadin kanssa. Sama pätee myös muissa toimenpiteissä, Galahadin ei vain pidä antaa pomottaa.

Päästämme Galahadin selkään vain kokeneimmat ratsastajat. Galahad on valtavan voimakas, menohaluinen ja näyttäväliikkeinen ori, joka kaipaa paljon virikkeitä pysyäkseen nahoissaan. Siitä syystä Galahad on mahdollisimman paljon mukana myös tilan töissä; emme suinkaan totuttaneet oria westernsatulaan vain huvin vuoksi. Päinvastoin, Galahad työnnetään mukaan maastoreissuille aina kun mahdollista eikä mikään olekaan parempi tapa orille purkaa energiaansa kuin pitkä työpäivä maastossa. Galahad onkin tätä nykyä todella maastovarma, vaativan orista tekee vain tuon energisyys ja vauhdikkuus. Samasta syystä päätimme myös lähteä pakertamaan Galahadin kanssa koulukentillä, sillä kärsivällisyys on asia joka orilta puuttuu miltei tyystin. Kouluratsastuskentällä ahertaminen osaavan ratsastajan alla tekeekin Galahadille oikein hyvää, sillä se vaatii oria keskittymään välillä tekemiseensä. Edes niskurointi ei auta, kun selässä on kokenut ratsastaja. Kärryjen edessä Galahad tosin vasta pääseekin loistamaan, sillä ori tuntuu aidosti viihtyvän valjaissaan eikä treenikaverin, Qhuinnin, läsnäolokaan ollenkaan pahenna tilannetta, päinvastoin! Energiaa ja rohkeutta reippaisiinkin suorituksiin löytyy, Galahad ei yleensäkään ole ori joka perääntyisi haasteen edessä. Kilpailuissa Galahad tapaa olla kuumahko ja tulisesti tanssahteleva ori herättääkin katsojissa usein kunnioitusta, mutta useimmiten kaikki menee ihan hyvin. Sillä onhan Galahadin kanssa myös tehty töitä sen eteen että orin kanssa on päästy sinne kisakentille asti ja jos muu ei auta, niin ainakin valjakkoajokilpailuissa Qhuinn kyllä pitää Galahadin aisoissa - vieläpä kirjaimellisesti!


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
fri 09.03.2015 tamma Mareike v.d. LAC Catrien v.d. Duren
fri 02.12.2015 ori Cobus v. Bell Wanta v.d. Duren

Sukutaulu

i. Adriaan v. d'Amelie
VIR MVA Ch, KTK-II
ii. Dieuwe v. Tjaard iii. Üllor v.d. Joygen (evm)
iie. Agathe v. Tjaard (evm)
ie. Grete v.d. Friedrikshov iei. Gulbrand v. Kølgården (evm)
iee. Grisella v.d. Friedrikshov (evm)
e. Duren Zrinka KTK-III ei. Byremtos eii. Abel (evm)
eie. Paulienet (evm)
ee. Zrinka eei. Coen (evm)
eee. Zaphire (evm)

Sukuselvitys

Galahadin isä, Adriaan v. d'Amelie, on 164 senttinen musta friisiläisori. Orimainen Adrian ei sovellu ihan kenen tahansa käsiin vikuripäisen ja vaikean luonteensa takia. Kyseessä on erinomainen ongelmahevosen alku, joka kuitenkin kaipaa vain sen oikean ihmisen rinnalleen näyttääkseen todelliset lahjansa. Osaavissa käsissä ollessaan Adrian osoittautuukin loppujen lopuksi ihan mukavaksi tapaukseksi ja onpa näyttäväliikkeinen ori menestynyt hienosti myös valjakkoajon puolella. Näyttelymenestyksestä puhumattakaan, Adrian on paitsi kantakirjattu II-palkinnolla, orilta löytyy myös virtuaalinen muotovalio ja champion - arvonimet. Adrian onkin ehkä välillä todellinen kuumakalle, mutta tätä oria kelpaa kyllä silti katsella.

Galahadin isänisä, Dieuwe v. Tjaard, oli 164 senttinen musta friisiläisori. Luonteeltaan Veeti ei vastannut leppoisaa lempinimeään, vaan päinvastoin, ori tunnettiin tallin vikuripäisimpänä otuksena. Veeti oli äksy ja haastava, eikä todellakaan soveltunut aloittelijoiden käsiin. Ratsastaessa Veeti kuitenkin osoittautui osaavalla ihmisellä ihan meneväksi hevoseksi, jolta löytyi komeat liikkeet ja kova suu. Kyllä Veetin kanssa kuitenkin toimeen tuli kun vain oli varma siitä mitä tekee. Veeti kilpaili niin valjakkoajon parissa kuin koulussakin ja löytyypä orilta hieman näyttelymenestystäkin. Kuumapäisyydestään huolimatta Veetillä riittikin kysyntää myös jalostuksen puolella. Isänisänisä, Üllor v.d. Joygen, oli 165 senttinen musta friisiläisori. Näyttävä Üllor oli susi lampaan vaatteissa, sillä upeasta ulkonäöstään huolimatta ori omasi lähestulkoon pirullisen luonteen. "Joygenin paholainen" - lempinimen itselleen kuitanneen Üllorin tapauksessa kuitenkin komea ulkonäkö korvasi puutteet luonteessa ja näyttelyissä menestynyttä oria käytettiinkin tästä syystä runsaasti jalostukseen. Isänisänemä, Agathe v. Tjaard, oli 164 senttinen musta friisiläistamma. Agathe oli kiltti ja nöyräluontoinen tamma, joka menestyi hienosti helpon tason kouluratsastusluokissa. Juuri Agathen ihastuttava luonne oli syy siihen, miksi tamma astutettiin aikoinaan Üllorilla, sillä Agathen lempeän luonteen toivottiin periytyvän myös syntyvälle varsalle isän tuliluontoisen verenperinnön sijaan. Tietenkään näinhän ei sitten kuitenkaan käynyt.

Galahadin isänemä, Grete v.d. Friedrikshov, oli 165 senttinen musta friisiläistamma. Alankomaista alunperin kotoisin oleva Grete omasi hienon sukutaulun ja mukavan luonteen. Toki tammojen tapaan myös Greteltä löytyi ne omat oikkunsa, mutta siihen se sitten jäikin. Grete kilpaili niin kouluratsastuksen kuin valjakkoajonkin puolella niin että menestystäkin tuli ihan hienosti. Näyttelykentilläkin tuli piipahdettua, olihan Grete kaunis ja voimakasrakenteinen tamma. Greteä ei kuitenkaan käytetty liiemmälti jalostukseen, joten tamma on melko uusi nimi friisiläisten sukutauluissa. Isänemänisä, Gulbrand v. Kølgården, oli 166 senttinen musta friiläisori. Norjasta alunperin kotoisin oleva Gulbrand oli komea valjakkopainotteinen ori, joka oli kyllä kysytty myös jalostuksen puolella mutta ennen kaikkea Gulbrand oli kuitenkin tunnettu menestyksestään kilpakentillä. Isänemänemä, Grisella v.d. Friedrikshov, oli 164 senttinen musta friiläistamma. Grisella oli tanskalaista syntyperää, mutta tamma huutokaupattiin sittemmin Alankomaihin jalostuskäyttöön. Tuolloin Grisellalla oli kuitenkin jo takanaan pitkä kilpailu-ura kouluratsastuksen parissa, vaativissa luokissa.


Galahadin emä, Duren Zrinka, on 159 senttinen musta friisiläistamma. Zee on luonteeltaan lempeä ja rauhallinen tamma, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Erinomainen emä varsoilleen ja kaunisliikkeinen kouluratsu - Zee pärjääkin kilpailuissa aina helpolla tasolla ja tamma onkin menestynyt upeasti painotuslajissaan.

Galahadin emänisä, Byremtos, on 168 senttinen musta friisiläisori, joka kesäisessä auringonpaisteessa näyttää enemmän ruunikolta kuin mustalta. Tuontiorina kotitilalleen tullut Byremtos on ansioitunut sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa ja ori onkin menestynyt sekä vaativalla että vaikealla tasolla painotuslajeissaan. Jälkikasvua Byremtosilla ei kuitenkaan vielä liiemmin ole. Emänisänisä, Abel, ja emänisänemä, Paulienet, ovat puolestaan molemmat vähemmän tunnettuja mustia friisiläishevosia.

Galahadin emänemä, Zrinka, on 160 senttinen musta friisiläistamma. Kookas Zrinka on muutamaan kertaan varsonut, koulupainotteinen tamma, joka on menestynyt upeasti aina Grand Prix-tasolla asti. Sittemmin Zrinka on myös aloitellut kilpauraansa valjakkoajon parissa. Emänemänisä, Coen, oli puolestaan 169 senttinen musta friisiläisori ja emänemänemä, Zaphire, 157 senttinen musta friisiläistamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!