Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 04.11.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)DIVERTJE FAN LYCAN

Perustiedot

04.10.2014 Alankomaissa syntynyt friisiläistamma, viralliselta nimeltään Divertje fan Lycan

5-vuotias musta, säkäkorkeus 170cm

koulupainotteinen, kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa, tasolla Helppo A

kasvattaja Jade | Friesenstal Lycan, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-040-0173


Luonnekuvaus

Ei nimi hevosta pahenna, mutta nimestä johdettu lempinimi voi kyllä johtaa harhaan. Divertje kun on turhan vaikeaselkoinen tälläisen tavallisen ihmisen suuhun, Divan ollessa taas paljon sulavampi lausua. Mutta vaikka lempinimi on mitä on, ei tämä tamma ole kyllä diivaa nähnytkään. Huoli pois siis, vastassa ei ole omaan napaansa tuijottava, omanarvontuntoinen ja hankalaluontoinen neiti isolla N:llä vaan yksi lempeä jättiläinen, jota nyt vaan satutaan kutsumaan Divaksi. Diva on kiltti, hyväluontoinen tamma, jolla on taipumusta luottaa ihmisiin aikalailla sokeasti. Toisaalta sen vuoksi tamma ehkä vaikuttaa välillä vähän yksinkertaiselta, se kun todella tuntuu uskovan kaikkien hyväntahtoisuuteen lähes naiivisti. Divan voi jättää vaikka keskelle metsää yksin seisomaan ja niillä sijoillaan tamma myös pysyy, päivän, yön ... ties kuinka kauan, höristäen vain korviaan ilahtuneesti joka ainoan riksahduksen suuntaan vaikuttaen joka kerta uskovan lähestyjän ystävällisyyteen.

Toisaalta ehkä se vain kertoo vain Divan valtavasta luottamuksesta ja uskosta ihmiseen. Olemmeko sitten ansainneet moisen kunnianosoituksen, se lienee jokaisesta itsestään kiinni. Divalle ihmiset ovat kuitenkin aina niitä, joiden syliin voi painaa pään ja saada silityksiä, ruokaa ja rakkautta. Tätä tammaa on ihan turha voimalla käskeä, kun sitä voi sanoitta pyytää. Ei Diva-raukka edes ymmärrä mitä häneltä halutaan, jos joku alkaa sille huutamaan tai hermostuu muuten. Ei Diva aina kaikista nopein ole oppimaan, mutta tamma menee vaan entistä pahemmin hämilleen jos vieressä paiskotaan tavaroita tai pahimmassa tapauksessa läimitään Divaa itseään. Vaikka Diva tarjoaa luottamuksensa jokaiselle vapaaehtoisesti, sitä suuremmalla syyllä sitä tulee varjella ja pitää huolta siitä, että Diva ei myöskään koskaan menetä uskoaan meihin kaksijalkaisiin. On suorastaan kunnia-asia, että näin suuri ja voimakas tamma valitsee aina mieluummin meidän kuin lajitovereidensa seuran, tehden aina parhaansa miellyttääkseen ihmisiä ja suhtautuen lapsiin huolehtivaisemmin kuin moni meistä.

Diva on kyllä halukas oppimaan, mutta tämä tamma vain vaatii keskivertoa enemmän toistoja jotta asia tulee opituksi kunnolla. Jokainen oppii eri tavalla, Diva kärsivällisen toiston kautta sekä palkitsemalla. Diva kyllä lähtee aina mielellään töihin ja maastossahan varsinkin tämän tamman kanssa on mukava samoilla. Diva ei ole säikky, aikalailla päinvastoin, ja tamma luottaa ratsastajaansa vieraissakin maastoissa. Ja mikäli sieltä satulasta jostain syystä nyt onnistutaan kuitenkin tippumaan, niin Diva ei kyllä lähde minnekään vaan tamma palaa aina ratsastajansa luo ja varjelee tätä niin kauan kuin on tarvis. Kentällä Diva oppii parhaiten kärsivällisen, mutta motivoituneen ratsastajan alla, joka ei hermostu heti vaikka välillä askeleet menisivätkin vähän solmuun tai ratsu ei heti ymmärtäisi mitä ratsastaja oikein tahtoo. Diva kyllä yrittää kovasti ja sen huomaa, tamma tekee rehellisesti töitä ja tuskinpa kukaan voi enempää vaatiakaan. Loppujen lopuksi kun Divaan tutustuu, huomaa nopeasti että aluksi vähän hitaalta vaikuttanut tamma omaakin oikeasti aika pahuksen kultaisen sydämen ja kauniin sielun. Sitä huomaakin nopeasti haluavansa saada Divan loistamaan ja kilpakentilläkin se voiton tavoittelu unohtuu helposti ja jäljelle jää vain itse ilo siitä, kun näkee miten hienosti Diva suoriutuu omista tehtävistään.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
fri 05.02.2016 ori Lucifer v.d. Ravenwood Calcifer v.d. Duren

Sukutaulu

i. Ditmer v.d. Duren KRJ-I, KTK-I
VIR MVA Ch, VSN National Champion
ii. Dexter DR VIR MVA Ch, KTK-II iii. Marcos Mars
iie. Alagarden Marymei
ie. Sieze v.d. Djoehem KRJ-II, KTK-III iei. Garbrich vd. Eweld
iee. Sculd v.d. Nepoli
e. Rindsje fan Lycan ei. Rand fan Lycan eii. Randolph
eie. Divertje
ee. Doricja fan Lycan eei. Theodoric
eee. Piterkje

Sukuselvitys

Divan isä, Ditmer v.d. Duren, on 167 senttinen musta friisiläisori. Ditmer on henkeäsalpaavan komea ori, joka on saavuttanut sekä virtuaaliset muotovalio-arvonimet että se on myös kantakirjattu I-palkinnolla. Luonteeltaan Ditmer on oppivainen ja tasainen, mikä lieneekin osasyy orin loistavaan menestykseen sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa. Ditmer onkin palkittu I-palkinnolla KRJ:n laatuarvostelussa.

Divan isänisä, Dexter DR, oli 160 senttinen musta friisiläisori. VIR MVA Ch-arvonimellä palkittu Dexter oli hyvärakenteinen ja ennen kaikkea hyväluontoinen kouluratsu, joka menestyi poikansa tavoin sekä painotuslajinsa että valjakkoajon parissa. Dexter kantakirjattiin myös II-palkinnolla ja se teki pitkän siitosuran. Isänisänisä, Marcos Mars, oli 162 senttinen musta friisiläisori kun taas isänisänemä, Alagarden Marymei, oli 160 senttinen musta friisiläistamma. Molemmat olivat yleispainotteisia ratsuja.

Divan isänemä, Sieze v.d. Djoehem, oli 159 senttinen musta friisiläistamma. KTK-III-palkittu, nätti Sieze oli helppohoitoinen ja ehkä vähän yksinkertainenkin tamma, joka teki kuitenkin moitteettoman kisauran kouluratsastuksen sekä valjakkoajon parissa, toimien myös pitkän aikaa siitostammana. KRJ:n laatuarvostelussa Sieze palkittiinkin eläessään II-palkinnolla. Isänemänisä, Garbrich vd. Eweld, oli 158 senttinen musta friisiläisori ja isänemänemä, Sculd v.d. Nepoli, puolestaan 160 senttinen musta friisiläistamma. Jalostukseen isovanhempia käytettiin vain muutaman varsan verran.


Divan emä, Rindsje fan Lycan, on 162 senttinen musta friisiläistamma, joka on kilpaillut vähänlaisesti kouluratsastuksen parissa.

Divan emänisä, Rand fan Lycan, on 168 senttinen musta friisiläisori, joka on tyttärensä tavoin vasta vähän tapaillut menestystä koulukentillä. Emänisänisä, Randolph, on 164 senttinen musta friisiläisori, joka on kilpaillut askellajiratsastuksen parissa kun taas emänisänemä, 164 senttinen musta Divertje, ei ole kilpakenttiä nähnytkään vaan on toiminut siitostammana kotitilallaan.

Divan emänemä, Doricja fan Lycan, on 161 senttinen musta friisiläistamma. Doricja on kilpaillut jonkin verran sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa. Emänemänisä, Theodoric, on 168 senttinen musta friisiläisori, joka ei ole kilpaillut laisinkaan. Sen sijaan emänemänemä, 166 senttinen musta Piterkje, on vieraillut muutamaan kertaan kouluratsastuskentillä.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!