Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 01.05.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)MOON KIROUS

Perustiedot

10.04.2016 Suomessa syntynyt suomenhevosori, viralliselta nimeltään Moon Kirous

5-vuotias hamppuharjainen rautias, merkkeinä tähti ja vuohissukat ej, säkäkorkeus 157cm

matkaratsastuspainotteinen, kilpailee 15km ja 30km matkoilla, toimii myös kuormahevosena

kasvattaja misery. | Moondance, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-018-1081


Luonnekuvaus

Jenkeissä suomenhevosenkin nimi muuttuu englanninkieliseksi nopeasti ja tämän orin kohdalla nimi kyllä kuvastaa kantajaansa. Curse on nimittäin yksi tämän tallin kovapäisimmistä otuksista ja luulenpa että siitä saamme kiittää orin suomalaisia sukujuuria. Curse, jos kuka, on periksiantamaton ja voimakastahtoinen persoona, sille tuntuu olevan periaatekysymys haastaa kanssaan työskentelevät ihmiset harva se päivä todelliseen tahtojen taisteluun. Liimatessaan korvansa niskaa vasten ja painaessaan kavionsa tiukasti maahan Curse muistuttaakin elävästi itsepäistä aasia ja usein sen seurassa karkaakin ärräpää tai kaksi, kun luupäinen ori pistää koko massansa peliin haratessaan joka askeleella hoitajaansa vastaan.

Curse on siis suomalaisuuden itsepäisyyden ruumiillistuma. Jos sitä ei kiinnosta tehdä jotakin, niin sitten se ei myöskään tee sitä. Sosiaalistuminenkaan ei jaksa aina kiinnostaa, tärkeintä on vain että päivittäin saadaan pöperöt pöytään tai kiukuttelulle ei tule loppua. Lieneekin siis sanomattakin selvää, että suurinosa ei välitä Cursesta sitten laisinkaan sen yhteistyöhaluttoman asenteen vuoksi, mutta itse olen huomannut sen, että kun Cursen kanssa tekee vaan sitkeästi töitä, sitä alkaa pikkuhiljaa löytää niitä hyviäkin puolia tästä orista. Tai ehkä Curse alkaa lämmetä tutuksi käyvälle hoitajalle, ei silti mikään syliintunkija ole mutta täysi vastaanhangoittelu muuttuu enemmänkin vain satunnaiseksi tuhahteluksi ja perässälaahautumiseksi. Hoitotoimenpiteetkin sujuvat, vaikka kavioiden puhdistus ja satulavyön kiristys ovat välillä silti oman työnsä takana.

Ratsuna Curse toimii toisen hevosen perässä talutettuna tai ohjattuna, mutta kentällä työskennellessä sen kanssa kokee enemmin hermoromahduksen kuin mitään suuria onnistumisen tunteita. Joka kulmassa oikova ja lopulta paikalleen korvat luimussa jumahtava Curse on kyllä mukavan tasainen liikkeiltään mutta työskentely kentällä sitä ei kiinnosta sitten yhtään. Maastoon Curse lähtee onneksi huomattavasti mieluummin ja maastoratsuna sen parhaita puolia ovatkin pelottomuus ja varma-askelisuus. Curse ei vähästä hätkähdä ja vaikka se ei ole nopein kaikista, ori on kuitenkin sitkeä ja sisukas. Cursen kanssa pärjääkin tasaisessa tahdissa taitetuissa ihanneaikaluokissa, vaikka sitten vaikeassakin maastossa. Ja Cursea on vaikea päihittää kylmähermoisuudessa, ori on oma itsensä niin kotikarsinassaan kuin kilpakentälläkin ja that's it.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
sh 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi emän nimi

Sukutaulu

i. Helmen Karma KTK-II ii. Fiktion Kiro iii. Moon Ärräpää VIR MVA Ch
KRJ-I, KTK-II, SLA-I, YLA2, SV-II
iie. Lakean Lumimarja
YLA2, KRJ-II, SLA-II
ie. Eerikan Marinka SLA-II, YLA2 iei. Arjen Frederik
SLA-II, Champion, KTK-III
iee. Lakean Eerika
SLA-I, ERL-III, YLA3
e. Moon Varjokukka ei. Koston Varjoleikki KTK-III, KRJ-II, YLA2 eii. Kajo-Varjo VIR MVA Ch
KTK-II, KRL-II
eie. Koston Sametti
ee. Jäpäkän Vanni KRJ-II, YLA2 eei. Siljan Simppa KTK-III
SLA-II, ERJ-II, YLA2
eee. Virnan Varini KTK-III
SLA-II, KRJ-II, YLA2, VSHK-B

Sukuselvitys

Cursen isä, Helmen Karma, on 160 senttinen rautias suomenhevosori. Erittäin komea Karma on II-palkinnolla kantakirjattu ori, joka on menestynyt erinomaisesti koulu- ja esteratsastuksen parissa. Luonteeltaan Karma on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo, se on enemmänkin hyvin orimainen ja kuumapäinen.

Cursen isänisä, Fiktion Kiro, on 153 senttinen punarautias suomenhevosori. Kiro on mukavannäköinen kouluratsu, joka on menestynyt hienosti painotuslajinsa parissa. Isänisänisä, Moon Ärräpää, oli myös 155 senttinen punarautias suomenhevosori, joka menestyi erinomaisesti niin koulu- kuin näyttelykentilläkin. Hienoa meriittilistaa kuitenkaan tuskin tarvitsee ihmetellä, kun tutustuu orin vanhempiin, YLA1-, SLA-I-, KTK-III-, KRJ-II- ja VIR MVA Ch-palkittuun Samoilijaan sekä YLA2-, SLA-I-, KTK-III-, KRJ-II- ja Champion-palkittuun Neiti Kesäheinättäreen. Isänisänemä, Lakean Lumimarja, oli puolestaan 151 senttinen voikko suomenhevostamma vanhemmista Turon Tykki (SV-II) x Kanervan Riimittelijä (YLA2, KRJ-II). Laatuarvostelupalkittu, sievä Mimmi oli mukavaluontoinen ja menestynyt kouluratsu, jonka kanssa oli ilo tehdä töitä.

Cursen isänemä, Eerikan Marinka, on 157 senttinen vaaleanpunarautias suomenhevostamma. Monipuolisesti eri lajeissa menestynyt, II-palkinnoilla laatuarvosteluissa palkittu Marinka osaa olla kiltistä luonteestaan huolimatta välillä myös hyvin omapäinen. Ratsuna Marinka on kuitenkin silti kuuliainen. Isänemänisä, Arjen Frederik, oli 154 senttinen rautias suomenhevosori. Etenkin kouluratsastuskentillä menestynyt Erkki pärjäsi hyvin myös näyttelyissä, etenkin kun se vanhemmiten rauhoittui paljon myös luonteensa puolesta. Myös Erkin vanhemmat olivat näyttelypalkittuja; isä, Finlandees, oli VIR MVA Ch- ja I-palkinnolla kantakirjattu YLA2-, VSHK-AB- ja jälkeläisluokka AB-maininnoin palkittu ori kun taas emä, Saili, oli puolestaan VIR MVA Ch- ja III-palkinnolla kantakirjattu YLA3-palkittu tamma. Isänemänemä, Lakean Eerika, oli 160 senttinen liinaharjainen rautias suomenhevostamma. Laatuarvostelupalkittu Eerika oli menestynyt yleispainotteinen ratsu, joka oli luonteeltaankin oikea rauhallisuuden perikuva. Eerika tulee myös palkitusta suvusta, vanhemmista Lakean Roope Aadolf (VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2, SLA-I, jälkeläisluokka AB / VSHK-AB) x Lakean Nelli-Noora (VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, SLA-I, jälkeläisluokka A / VSHK-A).


Cursen emä, Moon Varjokukka, on 154 senttinen punaruunikko suomenhevostamma. Sievä Veera on hyväsydäminen tamma, jolla on tosin kova ulkokuori ja uskallusta testailla ratsastajaansa tarvittaessa. Veera on kuitenkin menestynyt erinomaisesti sekä este- että kouluratsastuksen parissa.

Cursen emänisä, Koston Varjoleikki, oli 154 senttinen rautias suomenhevosori. Saavutettujen laatuarvostelupalkintojen lisäksi Varjo pääsi myös kantakirjaan eikä tästä orista olekaan mitään huonoa sanottavaa, sillä Varjo oli luonteeltaankin mitä miellyttävin ja nöyrin persoona. Emänisänisä, Kajo-Varjo, on 150 senttinen voikko suomenhevosori vanhemmista Peltopyy (Champion, ERJ-III, KTK-III, YLA2) x Aino-Kaisa (KRJ-II, YLA2). Upea Varjo-Kajo on näyttävästä ulkonäöstään huolimatta luonteensa puolesta vähän ikävänpuoleinen, se osaa olla suorastaan ilkeä halutessaan. Näyttelyissä ori on kuitenkin pärjännyt samoin kuin ratsunakin se toimii hyvin, menestystä on tullut niin este- kuin kouluradoiltakin. Emänisänemä, Koston Sametti, oli 147 senttinen rautias suomenpienhevostamma. Pieni ja sievä Sametti oli hellyyttävä tamma, joka pärjäsi hienosti kouluratsastuksen parissa ja toi siten kunniaa laatuarvosteluissa menestyneille vanhemmilleen eli SLA-I-palkitulle isälleen, Sammalharjun Tenholle, sekä VIR MVA Ch-, KTK-III-, SLA-II-, KRL-III- ja YLA2-palkitulle emälleen, Ruuturouvalle.

Cursen emänemä, Jäpäkän Vanni, oli 155 senttinen ruunikko suomenhevostamma. Vanni oli muutamassa laatuarvostelussa menestynyt yleisratsu, joka muistutti luonteeltaan hyvin tyypillistä suomenhevosta sillä se oli pääasiassa rauhallinen ja tasainen, mutta halutessaan kuitenkin myös hyvin omapäinenkin välillä. Emänemänisä, Siljan Simppa, oli 155 senttinen punarautias suomenhevosori vanhemmista Riivana TM (YLA2, ERJ-IV) x Sesilja (SLA-I, KTK-II, YLA2, KRJ-III, VVJ-III, Champion). Upeasti erityisesti koulu- ja esteratsastuksen parissa Simo oli mukavaluontoinen ori, jonka kanssa oli miellyttävä tehdä töitä. Simo menestyi hyvin myös laatuarvosteluissa ja kantakirjaankin se pääsi III-palkinnolla. Emänemänemä, Virnan Varini, oli 156 senttinen punarautias suomenhevostamma ja samalla yksi emänpuoleisen suvun menestyneimmistä hevosista. Pitkä meriittilista puhunee puolestaan, mutta ennen kaikkea Nira menestyi kouluratsastuksen parissa ja se oli luonteensakin puolesta hyvin mieleenpainuva tapaus. Sukunsa puolesta Varini ei kuitenkaan yllättäen ole ole mikään erityisen ihmeellinen, sen isä on YLA2- ja ERJ-IV-palkittu Riippasukan Haikuva Hobitti ja emä puolestaan vähän tuntemattomammaksi jäänyt Akvamariini.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!