Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 01.07.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)KAUNON VILLIMARJA

Perustiedot

01.06.2016 Suomessa syntynyt suomenhevostamma, viralliselta nimeltään Kaunon Villimarja

5-vuotias liinaharjainen rautias, merkkeinä piirto ja vsk joka jalassa, säkäkorkeus 158cm

matkaratsastuspainotteinen, kilpailee 15km ja 30km matkoilla, toimii myös kuormahevosena

kasvattaja rukkanen | Kaunovaara, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-018-1389


Luonnekuvaus

Kaunon Villimarja on tamma, jolla on lähes huolestuttavan korkea työmoraali. Se on aina innoissaan lähdössä töihin ja välillä tuntuukin, ettei tämä tamma osaa rauhoittua paikoilleen hetkeksikään vaan se on aina tekemässä jotain. Ihmisten näkeminen saa aikaan innokkaat tervehdyshörinät ja hyvä ettei tamma yritä tulla karsinanovesta läpi pyrkiessään lähtemään enemmän tai vähemmän jokaisen matkaan. Raudikko on onnistunut säikäyttämäänkin yli-innokkaalla lähestymistavallaan muutamat raukkaparat, mutta Berryä ei tarvitse kyllä tosiasiassa pelätä sitten yhtään. Yli-innokas, ylisosiaalinen ja mahdoton syliintunkijahan se on, mutta oikeasti se muistuttaa vain ylikasvanutta koiranpentua, jolla on valtava miellyttämisenhalu ja huomiontarve.

Laitumella Berry on aikamoinen häntäkärpänen, sillä on tapana liimaantua aina jonkun kylkeen kiinni ja seuralaisesta riippuen lopputulos on joko hyvä tai sitten ei. Kaikki hevoset eivät nimittäin siedä Berryn iholle tunkemista ja ikävä kyllä itsepintainen tamma ei aina tajua antaa periksi ajoissa, vaan vaatii parikin kipeää näykkäisyä ennen kuin se lopulta hoksaa antaa toiselle tilaa. Siinä vaiheessa kun Berry huomaa puolestaan ihmisen lähestyvän, tamma ilahtuu silmissä ja kirmaa luokse kuin pikkuvarsa. Ongelmia aiheutuu oikeastaan vain silloin, kun tarkoituksena ei ole hakea Berryä tarhasta vaan joku sen laumatovereista - yritäpä siinä sitten päästä portista ulos ilman että Berrykin tulee perässä ... Mutta ainakin tamma on hyvin kiltti hoitaa, vaikka alkuun vaatiikin vähän aikaa tottua siihen, miten lähellä Berry pysyttelee koko ajan. Mutta vaikka tamma hengittää kirjaimellisesti niskaasi vähän väliä, ei se koskaan näyki tai kävele päälle.

Berry on ratsuna aikalailla täydellinen, se on hyvin miellyttämisenhaluinen, kuuliainen ja reipas, mutta ei kuitenkaan mikään käsistä riistäytyjä. Berryn sukutaustat näkyvät myös sen kapasiteetissa ja liikkeissä, tamma on synnynnäinen kouluratsu joka liikkuu elastisesti ja sulavin askelin. Kentällä sen työskentelyä on ilo seurata jo pelkästään sivusta, mutta vielä mukavampaa on istua Berryn selässä. Maastoilu on myös mukavaa ja matkaratsuna Berry onkin mitä toimivin, sen selässä on hyvä sekä helppo istua. Yksin maastoilu sopii Berrylle myös paremmin kuin isossa porukassa liikkuminen, sillä tamma on tosiaan turhan innokas kulkemaan muiden hännässä kiinni. Tai sitten Berryn edellä on oltava sellainen hevonen, joka ei varmasti potki. Berry on myös tottunut kaikennäköisiin asioihin, sitä eivät hätkäytä sen enempää mölisevät mullit kuin ajoneuvotkaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
sh 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi isän nimi

Sukutaulu

i. Kuuralehdon Humelur SV-I ii. Seljasaaren Hilmori KRJ-I, SV-I, VAR-I iii. Harmori KRJ-I
iie. Hiluvinna
ie. Mäkisuon Amaria
KRJ-I, SLA-I, YLA1, SV-II, VAR-I
iei. Liinavuoren Eemeli
iee. Lumimetsän Aisla
e. Vuornan Villivanilja KV-II ei. Koistilan Muisto KTK-III eii. Sumottaja Champion
eie. Kirsen Hento
Champion, KTK-II, YLA2
ee. Koistilan Venla KTK-III eei. Kaamosritari KRJ-I
eee. Siian Ehdollinen KTK-II

Sukuselvitys

Berryn isä, Kuuralehdon Humelur, on 158 senttinen liinaharjainen rautias suomenhevosori. Humelur on komea ja hyväntahtoinen ori, joka tapaa välillä olla vähän hömelökin. Ennen kaikkea se on kuitenkin hyväsydäminen ja periksiantamaton, mikä tekee Humelurista ajoittain myös vallan hurmaavan. Ratsuna Humelur osaa olla laiskahko, mutta osaavalla ratsastajalla se on mitä toimivin kouluhevonen.

Berryn isänisä, Seljasaaren Hilmori, on 156 senttinen liinaharjainen rautias suomenhevosori. Näyttäväliikkeinen Hilmori hurmaa niin luonteellaan kuin taidoillaankin eikä tämä osaava kouluratsu olekaan tottunut häviämään. Päinvastoin, Hilmorin menestys on ollut aikalailla täydellistä kaikinpuolin. Isänisänisä, Harmori, on myös 156 senttinen liinaharjainen rautias suomenhevosori. Upea Harmori on rauhallinen ja nöyrä ori, jonka erinomainen menestys koulukentillä on taannut raudikolle suosion myös jalostuksen puolella. Isänisänemä, Hiluvinna, oli puolestaan 156 senttinen punaruunikko suomenhevostamma. Hiluvinna oli menestynyt kouluratsu, joka toimi pitkään myös siitostammana.

Berryn isänemä, Mäkisuon Amaria, on 158 senttinen liinaharjainen rautias suomenhevostamma. Amarian pitkä meriittilista puhunee jo puolestaan, mutta kyseessä on siis menestynyt kouluratsu, jonka hyvä luonne ihastuttaa joka kerta. Isänemänisä, Liinavuoren Eemeli, oli 158 senttinen punarautias suomenhevosori. Eemeli tai lyhyemmin vain Emppu oli mukavaluonteinen ori, jolla oli kuitenkin myös pilkettä silmäkulmassa ja energiaakin riitti ajoittain ihan tarpeeksi. Kaikesta huolimatta edes Empun menestys koulukentillä ei kalpene muun suvun rinnalla. Isänemänemä, Lumimetsän Aisla, oli sen sijaan 154 senttinen rautias suomenhevostamma. Aisla oli ystävällinen mutta myös hyvin ylpeäluontoinen tamma, joka menestyi koulukentillä erinomaisesti.


Berryn emä, Vuornan Villivanilja, on 158 senttinen tummanrautias suomenhevostamma. Koulukentillä menestyneen Villivaniljan kanssa tähdätään tulevaisuudessa laatuarvosteluihin.

Berryn emänisä, Koistilan Muisto, on 159 senttinen musta suomenhevosori. Muisto on komea ja hyväluontoinen ori, jonka fiksut käytöstavat ovat vertaansa vailla. III-palkinnolla kantakirjattu Muisto on myös menestynyt kouluratsu. Emänisänisä, Sumottaja, on myös 160 senttinen musta suomenhevosori. Komea Sumottaja on näyttelykentillä menestynyt Champion-ori, joka kilpailee sekä este- että kouluratsastuksen parissa. Emänisänemä, Kirsen Hento, on 156 senttinen punaruunikko suomenhevostamma. Hento on mahdottoman utelias ja innokas tamma, joka on menestynyt ensisijaisesti näyttelykentillä mutta se on tehnyt hienon kisauran myös sekä este- että kouluratsastuksen parissa.

Berryn emänemä, Koistilan Venla, on 158 senttinen rautias suomenhevostamma. Kaunis, kantakirjattu Laa on kiltti ja osaava tamma, joka on kisannut menestyksekkäästi sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa. Emänemänisä, Kaamosritari, oli 155 senttinen liinaharjainen rautias suomenhevosori. Kalle oli säyseäluonteinen, mutta myös jokseenkin orimainen kouluratsu, joka kilpaili jonkin verran myös työhevoskisoissa. Menestystä kuitenkin riitti niin kisakentillä kuin jalostuksenkin parissa. Emänemänemä, Siian Ehdollinen, on 155 senttinen punarautias suomenhevostamma. Kaunis Elli on kantakirjattu ja hyväluonteinen tamma, joka on menestynyt hienosti erityisesti kouluratsastuksen parissa.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!