Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 09.03.2013
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

NA BELIANKA

Perustiedot

09.02.2013 Sveitsissä syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään NA Belianka

verilinjaltaan venäläinen, 8-vuotias papurikkotäpläinen mustankimo, ei merkkejä, säkäkorkeus 147cm

matkaratsastuspainotteinen, kilpailee 15km ja 30km matkoilla, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja Calla | al Najya, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-003-0067


Luonnekuvaus

Belle on fiksu ja selväpäinen tamma, johon voi luottaa miltei tilanteessa kuin tilanteessa. Arabimainen tulisuus puuttuu tästä tammasta tyystin, mutta omalla tavallaan Belle on kuitenkin herkkä ja tammassa on myös sitä samaa ikiaikaista viisautta kuin mitä sen aavikolla selvinneillä esi-isillä kenties oli. Bellellä on ikään kuin kuudes aisti mitä selviytymiseen tulee, tamma on hyvin tarkkaavainen ja älykäs eikä olisikaan ensimmäinen kerta kun se pelastaisi ratsastajan pulasta nokkeluudellaan. Belle tietää tasan tarkkaan mihin jalkansa asettaa eikä se anna periksi uskoessaan jonkin olevan pielessä, olipa kyse sitten astumisesta lahonneelle sillanlankulle tai kiristämättä jääneestä satulavyöstä. Belleä onkin parempi kuunnella silloin kun sitä vaikuttaa vaivaavan jokin.

Lajitovereidensa keskuudessa Belle on se lauman keskuuteen sulautuva yksilö, taustahahmo, joka ei koskaan ole tapahtumien keskipisteessä vaan tarkkailee tilannetta sivummalta. Belle viihtyy kyllä seurassa mutta ei niinkään johtajan paikalla. Hakijalleen tamma antautuu nätisti ja se osoittaa rauhallisuutensa jo taluttaessa. Lieneekin siis selvää, että Belle on myös helppohoitoinen, tamma ei aiheuta harmaita hiuksia kenellekään muutoin kuin ehkä värityksensä ansiosta - vaaleanharmaalla karvalla kun kura ja lika erottuvat helpommin. Mutta onneksi Belle viihtyy harjattavana ja se on myös tottunut erilaisiin toimenpiteisiin kuten pesemiseen. Bellen hermot eivät petä myöskään kisapaikoilla, se on silloinkin vain oma tyynen rauhallinen itsensä.

Ratsuna Belle on tosiaan valpas ja tarkkaavainen, eikä se myöskään liiku senttiäkään ennen kuin ratsastaja on tukevasti siellä satulassa vaikka tamma muuten kuuliainen onkin. Bellen vanhemmat ovat molemmat askellajiratsuja, joten myös Bellellä on lennokkaat ja matkaavoittavat liikkeet, joskin tämän tamman kohdalla on tähdätty enemmän siihen varmajalkaisuuteen näyttävyyden sijaan mitä askellajeihin tulee. Belle on säänkestävä, sisukas ja kestävääkin kestävämpi pikkutamma, joka tarpoo piiskaavassa vesisateessakin eteenpäin mikäli tilanne sitä vaatii. Tamma ei suostu asettamaan itseään tai ratsastajaansa vaaraan eikä se myöskään hylkää ratsastajaansa. Uskollinen ja viisas Belle on toisin sanoen yksi urheimmista ja hienoimmista hevosista mitä tiedän.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
nsh 03.06.2016 ori RWR Seven Deadly Sins HWA Spectral Poison

Sukutaulu

i. Magistrainyi ii. Monomah (evm) iii. Medwin (evm)
iie. Martinika (evm)
ie. Rozmaita (evm) iei. Feruk (evm)
iee. Rissalma (evm)
e. Bystrica ei. Velimir (evm) eii. Nomer (evm)
eie. Venta (evm)
ee. Borodina (evm) eei. Barokan (evm)
eee. Molvina (evm)

Sukuselvitys

Bellen isä, Magistrainyi, on 156 senttinen tummanruunikko arabialainen täysiveriori. Magistrainyi edustaa puhdasta venäläistä verilinjaa ja sen kanssa painotetaan askellajiratsastukseen.


Bellen emä, Bystrica, on 157 senttinen ruunikonkimo arabialainen täysiveritamma. Myös Bystrica on askellajipainotteinen venäläistamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!