Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 30.01.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

RWR FLAMING WICHITA

Perustiedot

02.01.2014 Yhdysvalloissa syntynyt paint - tamma, viralliselta nimeltään RWR Flaming Wichita

5-vuotias ruunivoikko tobiano, säkäkorkeus 153cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-052-0003


Luonnekuvaus

Wichita tai Witch, kuten tammaa usein kuulee lyhyemmin kutsuttavan, on ennen kaikkea hyvin rehellinen ja tasaisen varma luonne. Wichiä voisikin kuvailla järkeväksi, sillä tämä tamma ei hätkähdä pienistä eikä aiheuta ylimääräistä draamaa sen enempää tallissa kuin laitumellakaan. Lajitovereidensa keskuudessa Wich hukkuukin helposti ehkä massaan rauhallisen luonteensa ansiosta, mutta tamma on myös niitä, jotka tulevat ensimmäisenä luokse kutsuttaessa. Wichita suhtautuu ihmisiin ystävällisyydellä ja terveellä nöyryydellä, eikä Wichin kanssa tarvitsekaan suotta hermoilla. Yleensä ne hevosten kanssa epävarmimmatkin ihmiset tapaavat tykästyä tammaan, jonka kanssa on helppoa tulla toimeen.

Wichita ei siis häslää eikä hätkäytä, ainakaan pahalla tavalla. Eikä varsinkaan hoitaessa. Wichita voi joskus olla jopa suoraan sanottuna hieman vetämättömän oloinen, sillä takajalan lepuuttaminen ja silmät puoliummessa torkkuminen ovat tammalle ominaisia käyttäytysmispiirteitä harjaamisen aikana. Wichiä joutuu suoraan sanottuna välillä jopa herättelemään takaisin tähän hetkeen, mutta ainakin tamma on helppo varustaa. Wichillä on kuitenkin huvittava tapa ruveta haukottelemaan samantien, kun tamma vain näkee vilahduksenkin varusteistaan. Satulavyön kiristäminen voi myös saada aikaan muutamia luimisteluja, mutta tamma ei ole koskaan ollut muutoin millään tavalla pahatapainen.

Kentällä Wichita vaatii usein alkuun hieman herättelemistä ja siinä suhteessa kokemus tulee tarpeeseen, sillä turha ohjista nykiminen ja kylkiin potkiminen vain saa tamman ärsyyntymään. Ja vaikka Wich ei yleensä osoita mieltään mistään, suuttuessaan tamma on kuitenkin aikamoinen näky. Siinä vaiheessa kun Wichitan korvat ovat liimaantuneet niskaa vasten ja häntä viuhtoo ärsyyntyneeseen tapaan, kannattaakin suosiolla lopettaa se mitä on tekemässä ellei halua tutustua tarkemmin kentän hiekkapohjan koostumukseen. Mutta reippaan ja toimivan lämmittelyn kautta alleen saa osaavan ja lahjakkaan westernratsun, joka on perinyt isänsä ketterät liikkeet ja hyvät vaistot. Kilpa- ja karjaratsuna Wich onkin vertaansa vailla, sillä tämä tamma ei epäröi uusienkaan haasteiden edessä vaan tekee aina loppuun sen minkä kerran aloittaa. Wichistä löytyykin päättäväisyyttä ja rohkeutta hurjapäisimmänkin cowboyn ratsuksi, vaikka sitä ei ehkä ensinäkemältä ensin uskoisikaan.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ph 08.05.2015 ori RWR Fire Spirit Out of Spirits AML
pinto 12.06.2016 tamma RWR Wichita Falls Mystery Shae
ph 23.10.2016 tamma RWR Flaming Wyoming Tucson

Sukutaulu

i. Allows Inflaming NU
Fn, KTK-III, WRJ-II
ii. Kid It's Inferno VIP MVA Fn, KTK-I, WRJ-I iii. Kid It's Hurricane (evm)
iie. Pause The Moment (evm)
ie. Lonesome Special Finest, KTK-II iei. Make Me (evm)
iee. Double Orange (evm)
e. Pemberleyn Isabel ei. Cuarenta eii. Derecha Fe (evm)
eie. Copular (evm)
ee. Haley's Comet eei. Don Fallen (evm)
eee. TR's Haley (evm)

Sukuselvitys

Wichin isä, Allows Inflaming NU, on 154 senttinen ruunivoikonpäistärikkö quarterori. Allu on aikalailla joka westernratsastajan unelma, kaikin tavoin täydellinen paketti sillä ori edustaa quarterhevosta parhaimmillaan. Allu on ketterä sekä luonteeltaan rehellinen ja orilla on myös erinomaiset vaistot, mikä tekee Allusta karjaratsuna suoranaisen luonnonlahjakkuuden. Allulla on myös upea väritys sekä rakenne ja ori onkin saavuttanut näyttelymenestyksensä ansiosta Finest-arvonimen sekä päässyt kantakirjaan III-palkinnolla. Toki kilpailumenestystä löytyy myös WRJ:n alaisilta kilpakentiltä ja ori onkin palkittu sittemmin WRJ:n laatuarvostelussa II-palkinnolla.

Wichin isänisä, Kid It's Inferno, oli 158 senttinen punarautias quarterori. Jos oli nähnyt joskus Kidin, ymmärtää täysin mistä orin poika, Allows Inflaming NU, on perinyt komeutensa. Kid nimettiinkin eläessään virtuaaliseksi piirrosmuotovalioksi ja ori on myös kantakirjattu I-palkinnolla. Luonteeltaan raudikko oli kuitenkin varsin haastava, tulenhehkuisen pinnan alla sykki nimittäin vähintään yhtä kipinöivä sydän. Oikean ihmisen käsissä Kid oli kuitenkin osaava westernratsu ja onhan siitä todisteena myös se, että ori palkittiin WRJ-I-laatuarvostelupalkinnolla. Isänisänisä, Kid It's Hurricane, oli myös 167 senttinen punarautias quarterori, jota parempaa karjaratsua sai todella etsimällä etsiä. Sama pätee ikiluotettavaan 155 senttiseen tummanruunikkoon isänisänemään, Pause The Momentiin, joka ei ehkä häikäissyt rakenteellaan mutta lumosi sen sijaan rehellisellä ja kuuliaisella luonteellaan.

Wichin isänemä, Lonesome Special, on 156 senttinen ruunivoikonpäistärikönkimo quarterhevostamma. Näyttelykentillä hienosti menestynyt Mea on saavuttanut Finest-arvonimen ja tamma on myös kisannut menestyksekkäästi WRJ:n alaisissa kilpailuissa. Sittemmin Mea myös kantakirjattiin II-palkinnolla. Luonteeltaan Mea on tämä rauhallinen ja kuuliainen tamma, joka toimii täydellisesti westernratsuna milteipä ratsastajalla kuin ratsastajalla. Isänemänisä, Make Me, oli 160 senttinen ruunikonkimo ja isänemänemä, Double Orange, 155 senttinen ruunivoikonpäistärikkö quarter.


Wichin emä, Pemberleyn Isabel, on 152 senttinen rautias tobiano paint-tamma. Isabel näyttää päällepäin aikalailla tavanomaiselta tammalta, joka ei erityisemmin kiinnitä huomiota ulkonäöllään mutta luonteeltaan Is on täysi kymppi. Isabel on suorastaan synnynnäinen opetushevonen, sillä tamma on kärsivällinen ja viisas. Isabelin kanssa onkin helppoa ja turvallista opetella hevosharrastuksen alkeet. Isabel on myös loistava karjaratsu ja tamma kilpailee silloin tällöin WRJ:n alaisissa kilpailuissa.

Wichin emänisä, Cuarenta, on 150 senttinen rautiaankirjava paint-ori. Komea Cure on tilausvarsa Yhdysvalloista, hyvästä paint-suvusta, mutta ori on sittemmin osoittautunut joka sentin arvoiseksi jo pelkän luonteensakin ansiosta. Cure on nimittäin nöyrä ja lempeäluontoinen hevonen käsitellä, siitäkin huolimatta että myös Curelta löytyvät ne muutamat omat orimaiset piirteensä. Cure on kuitenkin helppo ratsastaa ja ori onkin menestynyt hienosti westernin parissa niin ulkomaisilla showboardeilla kuin WRJ:n alaisissa kilpailuissakin. Emänisänisä, Derecha Fe, oli 150 senttinen paint-ori ja emänisänemä, Copular, puolestaan 146 senttinen paint-tamma.

Wichin emänemä, Haley's Comet, on 153 senttinen rautiaankirjava paint-tamma. Comet on quarterin ja paintin risteytys, vähemmän kisannut tamma, joka on osallistunut vain muutamiin ulkomaisiin kilpailuihin. Johtuneekohan tämä tamman äkäisestä luonteesta, sillä Comet todella tykkää uhitella ihmisille ja osoittaa muutenkin usein olevansa melko kipakka ja tammamainen tapaus. Kyllä Comet kuitenkin nöyrtyy, kun huomaa ettei ihminen pelkääkään häntä. Yritys päästä pomon paikalle on kuitenkin kova. Emänemänisä, Don Fallen, oli 154 senttinen rautias quarterori ja emänemänemä, TR's Haley, 152 senttinen paint-tamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!