Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 30.03.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

RAMYA TROUBLES

Perustiedot

09.03.2014 Suomessa syntynyt tennesseenwalkerori, viralliselta nimeltään Ramya Troubles

5-vuotias voikko, merkkinä tähti, säkäkorkeus 160cm, askellajipainotteinen

kilpailutetaan ARJ:n alaisissa erikoisaskellajiluokissa, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja HM | Ramya Ranch, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-019-0042


Luonnekuvaus

Komeasta ulkonäöstään huolimatta Ramya Troubles tapaa helposti jäädä muiden varjoon ja ihailijoiltaan huomaamatta. Pääasiassa, koska Toby on luonnostaan hieman syrjäänvetäytyvä persoona mutta myös koska kultainen ori on luonteeltaan miltei liiankin kiltti. Toby jääkin helposti säväyttävämpien lajitovereidensa taakse piiloon, hukkuen massan sekaan ikään kuin huomaamatta. Mikään Tobyssa ei vain yksinkertaisesti kiinnitä huomiota heti ensisilmäyksellä, ellei orin ulkonäköä oteta huomioon. Toby tuleekin helposti sivuutettua ilman uutta silmäystä, sillä orin tavallisuudesta poikkeavan tasainen ja lempeä luonne käsitetään usein väärin ja Tobya pidetään suoraan sanottuna tylsänä. Toby ei keikaroi tai tee suurta numeroa itsestään, pullistele lihaksiaan tai esittele orimaiseen tapaan komeita liikkeitään, vaan sen sijaan luovuttaa heinäkasansa ilman nahistelua vaikka sille lauman pahnanpohjimmaiselle hevoselle. Joten ei, Ramya Troubles ei vastaa nimeään eikä lupaa ongelmia kenellekään. Toby on päinvastoin sataprosenttisen luotettava, tasainen ja varma hevonen, jota voisikin kuvata ennen kaikkea vain turvalliseksi vaihtoehdoksi kenelle tahansa.

Oreja ei yleensä oikein mielletä aloittelijoiden käsiin sopiviksi, mutta Toby on kyllä ehdoton poikkeus kyseiseen sääntöön. Päinvastoin, Tobya erehdytään usein luulemaan ruunaksi juuri orin rauhallisen ja tasaisen persoonan ansiosta. Tobyn uskaltaakin hyvillä mielin luovuttaa myös kokemattomampiin käsiin, sillä tämä ori ei todellakaan hermostu vähästä vaan päinvastoin antaa helposti anteeksi ne pienet kömmähdyksetkin. Usein ne epävarmimmatkin ihmiset rohkaistuvat otteissaan huomatessaan ettei mitään hätää ole - ja se on yksinomaan Tobyn ansiota. Ori on niin valtavan kärsivällinen, ystävällinen ja rauhallinen ... Ystävä, johon voi luottaa aina. Tämä voikko tennesseenwalker onkin yksi tilalla vierailevien aloittelijoiden luottoratsuista. Toby antautuu laitumelta kiltisti eikä ori kiirehdi taluttaessakaan, päinvastoin. Tobyn voi huoletta hoitaa vapaana karsinassa, sillä ori usein asettuu heinäverkkonsa ääreen eikä pyöri turhaan ympyrää. Hoitotoimenpiteet, siinä missä varustaminenkin, sujuvat siis ongelmitta kuten arvata saattaa.

Ratsuna Toby on yhtä tasaisen varma kuin hoitaessakin. Tämän orin kanssa saa unohtaa ne lännenelokuvien hurjat kiitolaukkakohtaukset ja rodeot, mutta kenenkään ei myöskään tarvitse pelätä tippuvansa satulasta silloin kun ratsuna on Toby. Ori ei liiku milliäkään mihinkään suuntaan ilman ratsastajan pyyntöä, osoittaen jo heti selkäännousun aikana kuuliaisuutensa ja suoranaisen nöyryytensä. Toby kuuntelee sataprosenttisesti saamiaan apuja ja tekee aina parhaansa mukaan juuri niin kuin ratsastaja pyytää. Orilla on tasaisen rento ja matkaavoittava askel, eritoten Tobyn keinutuolilaukka on aivan ihana kokemus selässäolijalle. Tobyllä ei ole taipumusta hermoiluun, vaan ori toimii yhtä moitteettomasti niin maastossa kuin kentälläkin. Kilpailuissa Toby on vain ehkä entistäkin riippuvaisempi sekä hoitajastaan että ratsastajastaan, tukeutuen näihin hyvin paljon vieraassa ympäristössä. Toisaalta ori myös siten tekee parhaansa oman suorituksensa aikana. Karjanajo on puolestaan Tobylle rentouttavaa vaihtelua askellajitreeneihin ja cowboyt arvostavatkin orin rehellistä ja ahkeraa tapaa tehdä töitä olipa tilanne yhtä lailla kuin työolosuhteetkin millaiset hyvänsä. Harvalla hevosella on yhtä vaatimatonta ja nöyrää luonnetta, mutta Tobyn sydän onkin epäilemättä puhdasta kultaa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
twh 16.08.2015 ori RWR American Outlaws Coa Poyte KWA

Sukutaulu

i. Double Trouble RH ii. Double Indemnity (evm) iii. Indigo RH (evm)
iie. Vogue RH (evm)
ie. Under The Stars (evm) iei. Black Jack VIA (evm)
iee. Steppin' Stars RH (evm)
e. Charmshot Broadband ei. Blackpie Cherokee (evm) eii. No Can Do (evm)
eie. Band-Aid Heart (evm)
ee. Sylvan Heroin (evm) eei. Diamorphine (evm)
eee. Sylvan Benzodiazepine (evm)

Sukuselvitys

Tobyn isä, Double Trouble RH, on 157 senttinen perlino tennesseenwalkerori. Double Trouble on muutamissa askellajiratsastuskilpailuissa sijoittunut komea ori, joka kiinnittää katseet ryhdikkäällä olemuksellaan ja erikoisella värityksellään vaaleasta karvapeitteestään sinisiin herasilmiinsä asti.


Tobyn emä, Charmshot Broadband, on 160 senttinen musta tobiano tennesseenwalkertamma. Broadband on kookas ja hyvärakenteinen tamma, jonka painotuslajina toimii myös askellajiratsastus.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!