Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 03.09.2013
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

THHEIBA AL NAJYA

Perustiedot

03.05.2013 Sveitsissä syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään Thheiba al Najya

verilinjaltaan domestic, 5-vuotias mustankimo, merkkinä kuonopilkku, säkäkorkeus 151cm

koulupainotteinen, kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa (Vaativa B / 90cm)

kasvattaja Isis | al Najya, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH13-003-0199


Luonnekuvaus

Kaunis Theba on luonteeltaan vilkas sekä eloisa ja se on myös ensimmäinen asia, joka tammasta useimmiten tulee mieleen. Toisaalta juuri tämän tietynlaisen reippautensa vuoksi Theba ei sovellu aivan aloittelijoiden käsiin, vaikka tamma hyvin ihmisystävällinen onkin. Theba kuitenkin vaatii omalla tavallaan määrätietoiset otteet, tamman pyörimisen riimunnarun päässä ei pidä antaa säikäyttää sillä Theba kyllä rauhoittuu, kun kimoa vain uskaltaa komentaa rohkeasti. Myös lajitovereiden keskuudessa Theba on puuhakas kaikkien kaveri, jolla on kuitenkin välillä taipumusta unohtaa toisten oman tilan sekä rauhan tarve. Theba onkin hyvin sosiaalinen ja innokas tapaus, tamma on aina ensimmäisenä hieromassa tuttavuutta yhtään arkailematta. Päinvastoin, Theba tunkee vaikka suoraan syliinkin jos vain saa tilaisuuden.

Toisaalta Theba jos kuka onnistuu piristämään kenen tahansa päivää silkalla olemassaolollaan. Tamman aina hyväntuuliset, aamuisin jopa riemastuneet tervehdyshörinät tai -hirnahdukset nostattavat hymyn kyllä kenen tahansa huulille. Ja se näky kun Theba nostaa laitumella päänsä esiin ruohikosta, hirnahtaa sinut nähdessään ja ravaa sitten luoksesi häntä soihtuna ... No, se näky on aina yhtä kaunis ja sydäntä lämmittävä. Thebassa ihastuttaakin eniten juuri tamman reaktioiden välitön vilpittömyys, Theba ottaa aina ilolla vastaan ne arjen tavallisimmatkin askareet. Taluttaessa tamma kuitenkin kaipaa joskus tiukkaakin komentoa, sillä Theballa on taipumusta touhottaa riimunnarun päässä eikä kärsivällisyyskään suoranaisesti ole tämän tamman hyve. Harjatessa Theba kuitenkin onneksi rauhoittuu nopeasti ja osoittaa jälleen helppohoitoisuutensa, myös varusteiden laiton aikana.

Selkäännoustessa Theba on usein menossa jo siinä vaiheessa kun ratsastaja vasta asettelee jalkaansa jalustimeen, mutta apuihin tamma vastaa aina yhtä herkästi ja nopeasti. Reippaudestaan ja menohaluistaan huolimatta Theba on hyvin miellyttämisenhaluinen ja kuuliainen tamma, joskus jopa hieman liiankin herkkä sillä melko pienikin ohjien kiristys voi saada Theban pysähtymään kesken askeleen yhtälailla kuin pohkeiden hipaisu voi saada kimon lennähtämään raviin. Toisin sanoen tamma siis toisaalta vaatii osaavan, pehmeäkätisen ja vähäeleisen ratsastajan toimiakseen juuri niinkuin pitää. Koulutreeneissä Thebaa toisaalta voikin usein vain ihailla ja tamman lahjakkuus riittää mainiosti myös kilpakenttien valloitukseen. Toki kilpailujen huuma saa Theban helposti pauloihinsa, mutta hermonsa hallitseva ratsastaja saa kyllä tamman keskittymisen pysymään suorituksessa silloin kun se on tarpeen. Maastoilu on puolestaan Theballe rentouttavaa ajan vietettä, tamma ei ole ollenkaan säikky mutta menohaluja löytyy usein senkin edestä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 13.03.2014 ori Qasim al Najya Tajwar al Najya
ox 27.01.2015 ori RWR Thanatos ox Bahreyn AI
ox 04.05.2016 tamma RWR Qhadriyah Zayn ox Qahtan ZM

Sukutaulu

i. Hakim al Raja LIA
KRJ-III, AHAC Legion of Honor
ii. Alim Wid iii. Imperial Kamal
AHAC Legion of Honor
iie. Alina AHAC Legion of Merit
ie. Amal LIA iei. Abraxas Ibn Moniet
AHAC Legion of Merit Champion
iee. Adel Zaza ox KRJ-II
e. Shahirah Fajr LIA YLA2, KRJ-III ei. Adkan Kheir al Rayad eii. Adya Rasheed
eie. Viva La Vida ox
ee. Rowina Wid eei. Robotik
AHAC Legion of Supreme Honor
eee. Domwina

Sukuselvitys

Theban isä, Hakim al Raja LIA, on 149 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori. Kouluratsastuksen parissa vaativissa luokissa loistavasti menestynyt Raja on vilkas ja utelias ori, jolta ei energiaa puutu. Komea herrasmies on tutustunut myös AHACin kilpakenttiin ja ori onkin saavuttanut Legion of Honor-arvonimen. KRJ:n laatuarvostelussa Raja palkittiin puolestaan III-palkinnolla.

Theban isänisä, Alim Wid, on 145 senttinen kimo arabialainen täysiveriori. Yleispainotteinen Alim on kilpaillut pääasiassa AHACin kilpakentillä ja ollut jalostuskäytössä. Isänisänisä, Imperial Kamal, oli ruunikko arabialainen täysiveriori, joka on saavuttanut AHACin parista Legion of Honor - arvonimen kun taas isänisänemä, Alina, oli 142 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma, joka kilpaili AHACin lisäksi myös laukkaratsastuksen parissa ASARAn ja LJ:n radoilla. Alina olikin paitsi G2-tason laukkaratsu, tamma saavutti myös Legion of Merit - arvonimen.

Theban isänemä, Amal LIA ox, oli 149 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Amal oli menestynyt kouluratsu, joka omasi myös erinomaisen rakenteen. Isänemänisä, Abraxas Ibn Moniet, oli puolestaan noin 154 senttinen punaruunikko arabialainen täysiveriori. Tunnettu siitosori menestyi erityisesti AHACin kilpakentillä ja Abraxas saavuttikin aikanaan Legion of Merit Champion - arvonimen. Isänemänemä, Adel Zaza ox, oli 148 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Kouluratsastuksen parissa menestynyt Sasha oli herttainen tamma, josta löytyi kuitenkin myös ripaus tulisuutta. Sasha palkittiin myöhemmin kouluratsastuksen laatuarvostelussa KRJ-II-palkinnolla.


Theban emä, Shahirah Fajr LIA, on 149 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Sievä Shahirah on reipas ja valpas tamma, joka on varsonut jo useampaan kertaan sekä menestynyt erinomaisesti kouluratsastuksen parissa helpoissa luokissa. Myös Shahirah on kerännyt muutaman pisteen AHACin kilpakentiltä ja saavuttanut sekä YLA2- että KRJ-III-laatuarvostelupalkinnot.

Theban emänisä, Adkan Kheir al Rayad, on 151 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori. Mukava, joskin hieman kärsimätön Adi on yleispainotteinen, mutta ori on kilpaillut pääasiassa vain AHACin parissa. Emänisänisä, 152 senttinen punaruunikko arabiori Adya Rasheed, pärjäsi sen sijaan ihan kiitettävällä menestyksellä este- ja kouluratsastuskilpailuissa. Myös emänisänemä, Viva La Vida, 151 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma menestyi aikanaan esteradoilla.

Theban emänemä, Rowina Wid, on 150 senttinen musta arabialainen täysiveritamma. Yleispainotteinen Rowina on kilpaillut vain harvakseltaan AHACin kilpakentillä. Emänemänisä, Robotik, on sen sijaan musta puolanarabiori, joka on saavuttanut AHACin parista Legion of Supreme Honor - arvonimen. Emänemänemä, Domwina, on myös 154 senttinen musta arabialainen täysiverinen, joka kuitenkin menestynyt puolestaan ASARAn laukkaradoilla.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!